Placeholder

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Πήραμε απόφαση οι Πανελλαδικές να γίνουν μέχρι το καλοκαίρι

Δημοσίευση: 08/04/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

"Εμείς έχουμε πάρει απόφαση ότι οπωσδήποτε θα γίνουν οι πανελλαδικές εξετάσεις μέχρι το Καλοκαίρι, δεν θα πάνε για το Φθινόπωρο. Θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο, ώστε να γίνουν όσο το δυνατόν πιο κοντά στην προβλεπόμενη ημερομηνία".

Τη δήλωση  αυτή έκανε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας, σχετικά με το χρόνο έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων , ενώ για το άνοιγμα των σχολείων είπε τα εξής:

  • Πήραμε πολύ γρήγορα απόφαση να κλείσουμε τα σχολεία.
  • Για το άνοιγμά τους υπάρχουν διϊστάμενες απόψεις στην Ευρώπη, αλλά και γενικά στον κόσμο.
  • Κάποιοι προτείνουν να ανοίξουν πιο νωρίς τα σχολεία.
  • Η Αυστρία, ήδη, ανακοίνωσε πως θα ανοίξει τα σχολεία μαζί και με καταστήματα.
  • Υπάρχουν και άλλες χώρες που το σκέφτονται.
  • Υπάρχουν διαφορετικές στρατηγικές.
  • Υπάρχουν άλλες απόψεις που λένε να μην ανοίξουν τα σχολεία.

Σχόλια (16)

 
foros1
08 Απρ 2020 08:38

Το άνοιγμα των καταστημάτων με το άνοιγμα των σχολείων είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. Στα καταστήματα μπορείς να επιβάλεις μέτρα κατά του συνωστισμου όπως στα σούπερ μάρκετ. Στα σχολεία είναι πολύ ποιο δύσκολο αν όχι αδύνατο να κάνεις το ίδιο. Άρα στα σχολεία χρειάζονται άλλες λύσεις.
Αν ανοίξουν τα σχολεία κανονικά πριν περάσουν λίγες εβδομάδες από το τελευταίο κρούσμα, απλά ότι πετύχαμε μέχρι σήμερα, θα χαθεί!

 
Σπάρτακος
08 Απρ 2020 10:47

foros1@ Ακριβώς! Σε 15 αίθουσες που συνωστίζονται 300 παιδιά τι μέτρα να πάρει κανείς; Όπως λένε και οι ειδικοί τα παιδιά είναι ασυμπτωματικά και μεταδίδουν εύκολα τον ιό

 
Notakis
08 Απρ 2020 11:03

Και να που η "φυση" εκδικειται για τους 27 μαθητες ανα τμημα γενικης παιδειας...

 
Καγκουρό
08 Απρ 2020 11:13

Σαφέστατο! Και με αναφορά-παράδειγμα την Αυστραλία, με την οποία τόσα κοινά έχουμε!

 
Καγκουρό
08 Απρ 2020 11:15

Τώρα γιατί εγώ διάβασα Αυστραλία....? Η αγάπη μου για τα ζωντανά θα φταίει...

 
ΧΡ. ΠΑΠΑΣΤ.
08 Απρ 2020 13:00

Πολλή έπαρση κ. Πέτσα!!!!!! Ποιοι είστε εσείς που πήρατε την απόφαση; Μάλλον εννοείς τον εαυτό σου!!!! Η απόφαση είναι δύσκολη και θα παρθεί όταν λήξει η καραντίνα. Μη βιάζεστε λοιπόν.

 
ΠΑΤΕΡ
08 Απρ 2020 15:14

Βέβαια, οπωσδήποτε θα γίνουν οι πανελλαδικές εξετάσεις μέχρι το Καλοκαίρι και δεν θα πάνε για το Φθινόπωρο γιατί ετοιμάζονται για εκλογές!

 
D. Georgoulas
08 Απρ 2020 15:17

Κύριε Πέτσα μήπως είναι καιρός επιτέλους να ανοίξουν τα πανεπιστήμια και να απαλλαγή η Ελληνική κοινωνία από αυτόν τον αναχρονιστικό θεσμό και να ακολουθήσουμε το τι επικρατεί στις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες και να εφαρμόσουμε την συνθήκη της Μπολόνια?

 
Legend
08 Απρ 2020 15:30

Τα Υπουργεία σχεδιάζουν, νομοθετούν και αποφασίζουν σε συνθήκες κανονικότητας. Σε συνθήκες "πολέμου" όμως το έργο τους συρρικνώνεται, όπως συλλήβδην οι ανθρώπινες δραστηριότητες. Οι Πανελλήνιες ως τέτοια είναι πολύ μικρής σημασίας στην περίοδο που βιώνουμε. Αν έπεφταν βόμβες γύρω μας, αν τα σπίτια μας και η τροφή μας ετίθεντο σε κίνδυνο εξαφάνισης, κανείς δεν θα είχε την πολυτέλεια να σκέφτεται εξετάσεις, ακόμη κι αν πρόκειται για Πανελλήνιες! Η χρονιά στην ουσία έχει χαθεί για όλους τους μαθητές. Όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσουμε όλοι, τόσο καλύτερα θα προετοιμαστούμε για το πιο ρεαλιστικό σενάριο: επανάληψη της χρονιάς για όλους. Ίσως να υπάρξει μια εναλλακτική για τους μαθητές της Γ: αν κάποιοι θέλουν, θα μπορούσαν να εξεταστούν εξ αποστάσεως σε ένα ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο επί της ύλης τους. Δεν ξέρω καν αν είναι εφικτό κάτι τέτοιο. Θα ήταν μια κάποια λύσις. Τα σχολεία πάντως ΔΕΝ γίνεται να ανοίξουν!

 
Ανοιχτές τάξεις
08 Απρ 2020 16:08

Επειδή ακριβώς δεν έχουμε κατάσταση ολικής καταστροφής πρέπει να γίνουν οι πανελλαδικές εξετάσεις. Η επόμενη χρονιά πρέπει να ξεκινήσει ομαλά, δεν μπορεί μια κοινωνία να είναι κλεισμένη επί μήνες σε σπίτια.

Είναι δυνατόν κάποιοι να προτείνουν να χαθεί ένας χρόνος για τους μαθητές; Απαράδεκτες αντιδράσεις.

 
Ποιότητα εκπαίδευσης
08 Απρ 2020 16:14

Τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν κάποια στιγμή, μετά απο δύο μήνες περιορισμού δεν υπάρχει όφελος. Η χρονιά μπορεί να ολοκληρωθεί για τους μαθητές του Γυμνασίου και Δημοτικού, και επίσης να νομοθετήσει το υπουργείο τη συμπλήρωση της ύλης τον Σεπτέμβριο - με σοβαρό σχεδιασμό και φυσική παρουσία στις αίθουσες διδασκαλίας όχι με προχειρότητες.

 
Ορεινός
08 Απρ 2020 20:10

Τα σχολεία <<πρέπει>> να ανοίξουν μόνο για να συνεδριάσουν οι σύλλογοι και να κλείσει η χρονιά !! Η δε Γ΄Λυκείου να δώσει εξετάσεις μέσα στον Ιούνιο-Ιούλιο εφόσον ηρεμήσουμε με το κορονοϊό ...με διδαχθείσα ύλη αυτήν την μέχρι τις 10 Μαρτίου !! Δεν ξέρω τι λένε οι ειδικοί.... εγώ εκείνο που ξέρω είναι ότι στα περισσότερα σχολεία δεν υπάρχουν ...ούτε μάσκες..ούτε αντισηπτικά....ούτε θερμόμετρα....δλδ δεν υπάρχουν τα βασικά!!! Για να ανοίξει ένα σχολείο πρέπει να μην υπάρχουν κρούσματα σε όλη τη χώρα και να περάσουν και 14 μέρες <<καθαρές>> !!! Μόνο τότε επιτρέπεται να ανοίξουν !! Διαφορετικά θα φοβούνται και τη σκιά τους (καθηγητές - μαθητές) μέσα στις αίθουσες!! Τι μάθημα θα γίνει!!!

 
Ανοίξτε τα σχολεία
08 Απρ 2020 23:02

Αρκετά με τις υπερβολές, είναι σημαντικό τα σχολεία να επανέλθουν από Μάιο-Ιούνιο σε κανονικούς ρυθμούς. Όσο πιο ομαλα κλείσει το καλοκαίρι, τόσο καλύτερα για το εκπαιδευτικό σύστημα και τους μαθητές, ειδικά την αμέσως επόμενη χρονιά.

 
εκπ/κός
08 Απρ 2020 23:27

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ 2 ΜΗΝΕΣ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ,ΕΙΔΙΚΑ ΟΙ 3 ΝΟΜΟΙ. ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ Η ΒΑΛΙΤΣΑ;
ΤΙ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ; ΒΑΣΙΛΙΚΟΤΕΡΟΙ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ;
ΑΦΟΥ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΛΟΓΟ.
ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ.ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ;

 
Μια από τις πολλές
08 Απρ 2020 23:57

Ίσως θα έπρεπε αυτά τα παιδιά που εκτός από το άγχος του κορωνοιου έχουν και το άγχος των εξετάσεων, να μπουν στο πανεπιστήμιο χωρίς εξετάσεις; Με το βαθμό των τριών χρόνων στο λύκειο.. Όλοι έχουμε περάσει από αυτήν την δοκιμασία και αυτή την περίοδο δεν του αξίζει όλο αυτό που συμβαίνει.. Ο καλύτερος θα φανεί άλλωστε αφού μπουν και μετά...

 
λαρισαιος
10 Απρ 2020 01:01

εγω παντως μετα το ανοιγμα λεω να παρω κανα δυο βδομαδες αναρωτικη να μην το ρισκαρω με πενταωρο και 27 μαθητες σε 30 τετραγωνικα αμα αρωστησω και τα τιναξω ποιος απο αυτους θα ασχοληθει με την οικογενεια μου

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.