Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Η πρώτη παράδοση 100 προμετωπίδων από το ΕΜΠ σε “Ευαγγελισμό” και “Σωτηρία”

Δημοσίευση: 08/04/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ανδρέας Γ. Μπουντουβής, Πρύτανης ΕΜΠ

Tο ΕΜΠ παρέδωσε την πρώτη παρτίδα 100 συνολικά προμετωπίδων στα νοσοκομεία “Ευαγγελισμός” και “Σωτηρία” – συνεπές στην υπόσχεση αρωγής του Εθνικού Συστήματος Υγείας στον δύσκολο αγώνα κατά της πανδημίας του COVID-19.

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της παραγωγής της συγκεκριμένης παρτίδας έγινε από την επιστημονική ομάδα, ερευνητές και φοιτητές, του Εργαστηρίου Προηγμένων Υλικών, Νανο-υλικών και Νανοτεχνολογίας (RNanolab) της Σχολής Χημικών Μηχανικών με συντονισμό από τον Καθηγητή Κώστα Χαριτίδη. Η συνδρομή από την ομάδα του Εργαστηρίου Ταχείας Κατασκευής Πρωτοτύπων και Εργαλείων της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών με συντονιστή τον Αναπλ. Καθηγητή Βασίλη Σπιτά ήταν σημαντική. Η κοπή των εμπρόσθιων μερών πραγματοποιείται και στο ΕΜΠ, από την ομάδα του Καθηγητή Η. Ζαχαρόπουλου στο Εργαστήριο Προπλασμάτων της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών.  Επιπλέον, παραχωρήθηκαν συστήματα εκτύπωσης από τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών ΕΕΛΛΑΚ με τη διαμεσολάβηση του Kοσμήτορα της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Καθηγητή Ν. Κοζύρη και του κ. Θ. Καρούνου. Η όλη προσπάθεια γίνεται με συνεχή συνεννόηση και συντονισμό με την 3DHub, με υπεύθυνο τον κ. Κώστα Κουτρέτσο, επί του τεχνικού μέρους και των πρώτων υλών.

Προγραμματίζεται από τα μέλη, εργαστήρια και ομάδες, του 3DP-NTUA hub, παραγωγή προϊόντων μεγαλύτερου εύρους υγειονομικής χρήσης, με αυξανόμενο ρυθμό και μέγεθος, με ενεργοποίηση όλο και περισσότερων μονάδων τριδιάστατης εκτύπωσης σε συνδυασμό με σχεδιασμό προϊόντων. Οι δράσεις γίνονται σε στενή συνεργασία με το ιατρικό προσωπικό των νοσοκομειακών μονάδων αιχμής και συγκεκριμένα:

“Σωτηρία”: Καθηγητής Κ. Συρίγος, Παθολόγος-Ογκολόγος, Επ. Καθηγήτρια Γ. Πουλάκου, Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, Δρ. Γ. Λώλας, στην Ογκολογική Μονάδα

“Ευαγγελισμός”: Καθηγήτρια Αναστασία Κοτανίδου, Πνευμονολόγος-Εντατικολόγος

Ακολουθεί τεχνική ενημέρωση από τη συντονιστική ομάδα του 3DP-NTUA hub.

Με θερμές ευχαριστίες στους συναδέλφους από το ΕΜΠ που εργάζονται εντατικά για την παραγωγή του υλικού και παράκληση για τη συνδρομή όλων όσοι είναι σε θέση να ενώσουν δυνάμεις μαζί τους,

Τεχνική Ενημέρωση: Το ΕΜΠ διαθέτει τον αναγκαίο εξοπλισμό, εμπειρία και τεχνογνωσία ώστε να παράγει μέσω της τριδιάστατης προσθετικής κατασκευής (3D printing) πλαστικά εξαρτήματα (PLA, PETG για τα κυρίως μέρη και διάφανα φύλλα PC, PET για το εμπρόσθιο) και συναρμολογήματα που αποτελούν απαραίτητο και ελλείπον υγειονομικό υλικό (μάσκες πολλών χρήσεων με φίλτρα, αναπνευστήρες για ΜΕΘ κ.λπ.) μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα (εβδομάδα ή και λιγότερο).

Σχόλια (1)

 
ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ
08 Απρ 2020 17:50

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να εκφράσουμε ένα μεγάλο μπράβο για την επιστημονικότητα και τη συνεργασία προσωπικού και δομών και να δηλώσουμε την υπερηφάνειά μας για εσάς. Επίσης, και για άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ