Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Προαιρετική η εξ αποστάσεως εκπαίδευση και για τις ερχόμενες δύο εβδομάδες

Mε εξαίρεση το χρονικό διάστημα από Μεγάλη Τετάρτη 15.04.2020 ως και Τρίτη 21.04.2020
Δημοσίευση: 09/04/2020
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Α. Δύναται να παρέχεται σε προαιρετική βάση εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και κατά τη διάρκεια των δύο επερχόμενων εβδομάδων, με εξαίρεση το χρονικό διάστημα από Μεγάλη Τετάρτη 15.04.2020 ως και Τρίτη 21.04.2020.

Β. Το ακριβές πλαίσιο θα οριστεί με σχετικές διατάξεις.

Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν σήμερα από το υπουργείο Παιδείας.

 

Σχόλια (39)

 
Bill
09 Απρ 2020 13:24

Τι είναι αυτό πάλι? Στις 10 δεν κλείνουν τα σχολεία?Τι προαιρετικά?

 
Μάθε μπαλίτσα
09 Απρ 2020 13:34

ενώ μετά θα γίνει υποχρεωτική; Θα ρωτήσω τους ειδικούς...

 
John T
09 Απρ 2020 13:48

Αφού δεν μπορούμε να προχωρήσουμε παρακάτω στην ύλη τι νόημα έχει;

 
Ολυμπία Ζάχ.
09 Απρ 2020 14:02

Δεν ήταν ποτέ υποχρεωτική.

 
Θανασης
09 Απρ 2020 16:44

Μετά θα είναι υποχρεωτική γιατί το Υπουργείο θα δώσει laptop και tablet. LOL που λένε και τα παιδιά.

 
ΑΝΤΡΕΑΣ
09 Απρ 2020 17:08

Κάθε μέρα, οι γονείς και οι μαθητές με πολλή, πολλή χαρά περιμένουν την επικοινωνία, το «μάθημά» μας. Κι αυτό το εισπράττω κάθε μέρα!!!
Είναι πολύ συγκινητικό! Με πολλούς συναδέλφους μοιραζόμαστε το ίδιο συναίσθημα!
Καταφέρνω με την επικοινωνία μας να τους βγάζω από τη μονοτονία του σπιτιού, να αισθάνονται τα παιδιά ότι συνδέονται έστω και λίγο με την κανονικότητα της ζωής. Οι γονείς τους μάλιστα, διαρκώς μου δείχνουν πόσο τους αρέσει ότι νοιάζομαι για τα παιδιά τους και τις οικογένειες τους.
Θα ήταν κρίμα να διακοπεί, να χαμηλώσει, να εξατμιστεί, αυτή η προσπάθειά μας. Δεν υπάρχει όφελος στην διακοπή του Πάσχα. Δεν πάμε στα χωριά μας, στο νησί μας, δεν επισκεπτόμαστε τους παππούδες μας.
Έχω μαθητή που η μητέρα του είναι γιατρός που δουλεύει σε νοσοκομείο με αρρώστους κορωναϊού. Χωρίς καθημερινότητα και χωρίς σπίτι αυτές τις μέρες.
Τώρα που όλοι προσφέρουν είναι σωστό να συνεχίσουμε και εμείς να προσφέρουμε.
Άλλωστε, όταν τελειώσουν όλα αυτά, η κοινωνία, ο λαός μας θα κοιτάξει πίσω, αυτό γίνεται σε όλες τις ιστορικές στιγμές. Θα γυρίσει το βλέμμα πίσω και θα δει γιατρούς, νοσηλευτές. Θα δουν αυτούς που στάθηκαν δίπλα του προσφέροντας όχι τα τυπικά αλλά το κάτι παραπάνω! Οι δάσκαλοι είναι ανάγκη να είμαστε ανάμεσα σε αυτούς!
Με το παράδειγμά μας, τη συνέχιση τη δουλειά μας να κλείσουμε στόματα δημοσιογραφίσκων της δεκάρας που είναι στο απυρόβλητο ακόμη και των ομοσπονδιών μας.
Ναι στη συνέχιση της εξ αποστάσεως τώρα που όλοι προσπαθούμε μαζί!

 
ΧΑΧΑΧΑ
09 Απρ 2020 17:13

Αν έβαζε ο ΣΥΡΙΖΑ μάθημα στα σχολεία τη Μεγάλη Δευτέρα και τη Μεγάλη Τρίτη θα είχαν κατεβάσει οι Μητροπολίτες τα λάβαρα της επανάστασης του 1821. Τώρα απλά κάνουν υπακοή στον μεγάλο Τιμονιέρη (τουτέστιν τουμπεκί).

 
Γιάννης
09 Απρ 2020 17:35

"προαιρετική βάση εξ αποστάσεως εκπαίδευση" από ποιον προαιρετική; από τους εκπαιδευτικούς; από τους μαθητές;

 
ένας απλός εκπαιδευτικός
09 Απρ 2020 17:53

Έτσι κι αλλιώς οι μαθητές δεν μπορούν να υποχρεωθούν να συμμετέχουν.
Δεν βλέπω τίποτα κακό στο να ανεβάσουμε υλικό στις ...διακοπές του Πάσχα στην -τάξη. Ακόμα και μια σύγχρονη εξ αποστάσεως συζήτηση με τους μαθητές μας για κάποιες απορίες ή/και τη διατήρηση μιας παιδαγωγικής/ανθρώπινης επαφής (ειδικά για εκείνους τους συναδέλφους που, προς το παρόν, δεν έχουν κάνει ακόμα σύγχρονη επικοινωνία με τους μαθητές τους) δεν νομίζω πως αντιβαίνει σε κάποιον κώδικα δεοντολογίας. Δεν θα υπάρξουν κυρώσεις για τους μη συμμετέχοντες, εννοείται!

 
Φ. Κώστας
09 Απρ 2020 18:30

Όσοι θέλουν να δουλέψουν, δουλεύουν. Όσοι δε θέλουν να δουλέψουν, βρίσκουν όποια δικαιολογία μπορούν να βρούν. Από νομικά μέχρι ΕΛΜΕ, από προαιρετικότητα μέχρι έλλειψη εξοπλισμού. Αν είναι δυνατόν το 2020 να υπάρχει καθηγητής που δεν έχει εξοπλισμό.

 
ΝΙΚΟΣ
09 Απρ 2020 18:56

Γιατί πριν ή μετά από αυτό το 15νθήμερο τι είναι; Υποχρεωτική; Όποιος έχει έστω ένα έγγραφο του υπουργείου με υπογραφή που λέει ότι είναι υποχρεωτική η εξ' αποστάσεως. Ποιος άλλωστε να τολμήσει. Δεν είναι ώρες για αγωγές και μηνύσεις.
Όλα βασίζονται στο φιλότιμου του κάθα εκπαιδευτικού.

 
B.Z.
09 Απρ 2020 19:50

Στην υπ΄αρ. 10645/ΓΔ4/22-1-2018 Υ.Α. (ΦΕΚ 120/Β/2018) για τη λειτουργία των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ορίζεται στο άρθρο 2: "Διδασκαλία μαθημάτων δεν διεξάγεται και εξετάσεις δεν διενεργούνται κατά τις ακόλουθες χρονικές περιόδους του σχολικού έτους: ..... β) Διακοπές του Πάσχα, από τη Μεγάλη Δευτέρα μέχρι την Κυριακή του Θωμά, ...".
Δηλαδή θα πρέπει να αλλάξει αυτή η Υπουργική Απόφαση;

 
εκπ/κός
09 Απρ 2020 21:54

Προαιρετικό στην εργασία; ή δουλεύουμε όλοι ή κανένας.Τι ορολογία πάλι είναι αυτή; Κανονίστε να μας πληρώνετε και εσείς προαιρετικά.Κάτι δεν μου αρέσει.Εθελοντισμός στα ωράρια;

 
Παναγιώτης Β
09 Απρ 2020 22:13

@ ΑΝΤΡΕΑΣ
Συγχαρητήρια!
Εύχομαι να μην χάσετε το παραμικρό από αυτή την θετική ενέργεια.
Θα μού επιτρέπατε να τό αναδημοσιεύσω σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης;

 
Νικ Δη Γκρηκ
09 Απρ 2020 22:14

Κυριάκο, δεν τις μαζεύεις τις κυρίες από το Υπουργείο, να βάλεις κανέναν σοβαρό άνθρωπο στις δύσκολες στιγμές.
Τι άλλο πρέπει να κάνουν για να τις απομακρύνεις;

 
Δύο μέτρα και δύο σταθμά
09 Απρ 2020 23:03

Τι θα πει εθελοντικό; Σε ένα σύλλογο 30 καθηγητών συμμετέχουν οι 22 στην ασύγχρονη και μόνο οι 7 και στην σύγχρονη εθελοντικα ! Ο μισθός όμως κανονικά κάθε 15νθημερο για ολους ... εθελοντικά και μη. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ας πάρει απόφαση το Υπουργείο ότι η σχολική χρονιά για τα Δημοτικά και τα Γυμνάσια έχει λήξει δυστυχώς . Ας σταματήσουν επίσημα αυτούς τους εθελοντισμους που δημιουργούν καθηγητές και μαθητές δύο ταχυτήτων και ας τα ανοίξει με το καλό πιο νωρίς στο τέλος Αυγούστου.

 
Μαρία
09 Απρ 2020 23:03

Δεν καταλαβαίνω γιατί να αλλάξει η υπουργική απόφαση; Οι διακοπές του Πάσχα ισχύουν για κανονικές σχολικές περιόδους, τώρα που αίρεται η κανονικότητα να υπάρξει παράταση. Τόσο διάστημα με κλειστά σχολεία πληρώνονται και άντε αυτοί που δουλεύουν υπάρχει ένας σκασμός κόσμος καλλιτεχνικών, μουσικών, γυμναστών, ειδικής αγωγής.....όσοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα μια νέα αρχή στα ΕΠΑΛ που δεν κάνουν τίποτα όλο αυτό το διάστημα... έλεος πια με τα δικαιώματα

 
ΕΝΑΣ ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΑ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΣ ΦΥΣΙΚΟΣ
09 Απρ 2020 23:10

@ΑΝΤΡΕΑΣ

Τώρα που φτάνω στον τελειωμό της εκπαιδευτικής μου Οδύσσειας, τώρα που στην Ιθάκη μου φτάνω ...
......... ακούω ΕΣΕ κι αναθαρώ ........ δεν στέρεψε, λοιπόν, η κυψέλη της Ελληνικής Εκπαίδευσης από ακούρεστες/στους εργάτριες κι εργάτες ........

Ας γίνουν τα λόγια σου ..... ελπίδα.....

 
Εκπαιδευτικός
10 Απρ 2020 00:05

Ευγένεια-υπερβολική κατά τη γνώμη μου-πολλά χαμόγελα,συνεντεύξεις και παρουσίες σε εκπομπές (βλέπε Τσιμτσιλή),είναι μερικά από τα χαρακτηριςτικά γνωρίσματα των δύο κυριών του Υπουργείου Παιδείας.Είναι δυνατόν να ανακοινώνει η Υπουργός Παιδείας αποφάσεις σημαντικές στα πρωινάδικα!

 
Tα παιδιά τα ρωτήσατε;
10 Απρ 2020 00:46

Πάτε καλά;;; Επικοινωνείτε καθόλου;;; Τα παιδιά τα ρωτήσατε τι τραβάνε τόσες μέρες να συνδεθούν, να κατεβάσουν, να εκτυπώσουν, να σκανάρουν ή να φωτογραφήσουν, να ανεβάσουν και φυσικά να διαβάσουν. Αν δεν υπάρχει εκτυπωτής να δουλεύουν ώρες - κυριολεκτώ- ώρες πολλές στον υπολογιστή. Δίνουν οι εκπαιδευτικοί υπέρογκα - και δεν υπερβάλλω- φύλλα εργασίας. Τι προσπαθούν να αποδείξουν; Επειδή ουσιαστικά οι γονείς έχουμε μπει στην τάξη με τη σύγχρονη και την ασύγχρονη εκπαίδευση, νομίζουν πως πιστεύουμε ότι όποιος βάζει τα πιο πολλά είναι ο καλύτερος; Ήδη το ένα μου παιδί γυμνασίου έχει 4 εργασίες για την επόμενη εβδομάδα. Είμαστε κλεισμένοι τόσο καιρό και θα μείνουμε κλεισμένοι για πολύ καιρό ακόμη. Δεν μπορεί να φορτώνουμε τα παιδιά με εργασίες - εργασίες, εργασίες, με καινούρια ύλη που δεν έχει διδαχθεί αλλά τα παιδιά πρέπει να τη μάθουν. ΈΧΟΥΜΕ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ και οι γονείς και τα παιδιά. Μέσα σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση για μικρούς και μεγάλους, αφήστε μας με τον ιδιαίτερο τρόπο φέτος να καταλάβουμε πως ήρθαν οι διακοπές του Πάσχα. Οι καυγάδες στα σπίτια με περισσότερα από ένα παιδιά στο σχολείο, για το ποιος θα πρωτοπρολάβει τον υπολογιστή είναι σχεδόν καθημερινοί. Βάλτε ένα τέλος σε αυτή την φρενίτιδα. Τα παιδιά νιώθουν υποχρεωμένα να συμμετέχουν και ας γνωρίζουν πως δεν είναι υποχρεωτικό. Κανένας καθηγητής δεν πρότεινε: Όσοι θέλετε κάντε αυτό το επαναληπτικό φύλλο εργασίας, τελεία. Όλοι λένε: σας περιμένει ένα φύλλο εργασίας και το περιμένω πίσω τότε (συγκεκριμένη ημερομηνία). Κοροϊδευόμαστε;; Οι διακοπές του Πάσχα είναι 2 εβδομάδες, η ύλη έτσι κι αλλιώς απαγορεύεται από το υπουργείο να προχωρήσει (άλλο αν ορισμένοι εκπαιδευτικοί προχωράνε), αφήστε άθικτες τις δύο εβδομάδες για το καλό πρώτα των παιδιών και έπειτα των γονιών. Συγγνώμη για την ένταση, είμαι πολύ κουρασμένη...

 
Φοιτητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
10 Απρ 2020 01:44

Προαιρετικό για ποιον?? Τον μαθητή ή τον καθηγητή;;
Επίσης, όπως μειώνεται η ύλη στις πανελλήνιες δεν πρέπει να επιβληθεί να μειωθεί αντίστοιχη ύλη και στην Τριτοβάθμια;;; Ο κάθε καθηγητής τρέχει να βγάλει ύλη του μαθήματος του και δεν φτάνει, όμως δεν τραβάει αυτός το κουπί.. Εμείς οι φοιτητές παιδευόμαστε....

 
Εκπαιδευτικός
10 Απρ 2020 02:08

Στις 16-4-2020 όλοι οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία να μοιράσουμε τα νέα λαπ τοπ και ταμπλετ που θα παραλάβουν εκπαιδευτικοί και μαθητές.
Ο Νικ Δη Γκρηκ καλά τα γράφει αλλά το θέμα είναι ότι οι περισσότεροι στα πόστα τα ίδια κάνουν για να δείξουν ότι κάτι κάνουν

 
Γιώργος
10 Απρ 2020 02:25

Έχουν χάσει την μπάλα στο Υπουργείο.

 
Χρήστος Σ.
10 Απρ 2020 02:36

Το "προαιρετική" σημαίνει ότι το υπουργείο αποποιείται από πάνω του, τυχόν ποινικές ευθύνες για την live μετάδοση ανήλικων παιδιών από τον ιδιωτικό τους χώρο. Κάτι που απαγορεύεται δια ροπάλου σε όλον τον κόσμο.
Ρίχνει τον μπαλάκι των όποιων ευθυνών προκύψουν στο μέλλον στους εκπαιδευτικούς.
Αλήθεια γιατί ίδιο το υπουργείο στην τηλεδιάσκεψη με τους συντονιστές (που όλοι τους ήταν ενήλικοι), απαίτησε να κλείσουν οι κάμερες και ο ήχος δινόταν σε όποιον ζητούσε να κάνει παρέμβαση;
Προφανώς γιατί γνωρίζει καλά τον νόμο.
Γιατί δεν κάνει υποχρεωτική αλλά αφήνει προαιρετική την τηλεδιάσκεψη;
Γιατί γνωρίζει πολύ καλά ότι αν την κάνει υποχρεωτική η ευθύνη θα βαρύνει την διοίκηση για τυχόν παράνομες πράξεις (όπως είναι η live μετάδοση μικρών παιδιών από τον ιδιωτικό τους χώρο), των υπαλλήλων του(εκπαιδευτικών). Αφήνοντας την προαιρετική οι όποιες ευθύνες προκύψουν βαρύνουν αποκλειστικά τον υπάλληλο (εκπαιδευτικό)
Γιατί το κάνει αυτό το υπουργείο ενώ γνωρίζει την παρανομία;
Γιατί αν στραβώσει το θέμα, τότε οι εκπαιδευτικοί θα είναι το εύκολο εξιλαστήριο θύμα στα μάτια της κοινωνίας.
Σαν να βλέπω τους δημοσιοκάφρους. "οι τεμπέληδες οι εκπαιδευτικοί εξέθεσαν τα παιδιά μας σε διαδικτυακούς κινδύνους.Αυτοί φταίνε. Έπρεπε να είναι ενημερωμένοι και έπρεπε να ενημερώσουν και τους γονείς για τους κινδύνους. Τι να σου κάνει το υπουργείο; Αυτοί φταίνε!!! "κλπ κλπ κλπ

 
"Αρχή (κορωνο)σοφίας ... ονομάτων επίσκεψις"
10 Απρ 2020 02:45

Δημόσια Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση (ΕξΑΕ) σημαίνει να χρησιμοποιώ τον προσωπικό μου υπολογιστή, να πληρώνω το τέλος σύνδεσης μου στο Διαδίκτυο στο προσωπικό μου λογαριασμό του ΟΤΕ και μετά να μου τάζουν "ταχύρρυθμη επιμόρφωση" στην ΕξΑΕ;

 
Σ.Κ.Σπανιολίκ@Νικ Δη Γκρηκ
10 Απρ 2020 02:46

[Κυριάκο, δεν τις μαζεύεις τις κυρίες από το Υπουργείο, να βάλεις κανέναν σοβαρό άνθρωπο στις δύσκολες στιγμές.
Τι άλλο πρέπει να κάνουν για να τις απομακρύνεις;]

Το ύφος είναι ο άνθρωπος (Μπυφόν)

Λοιπόν,ο καθένας και το βασανάκι του..

Κυριάκος ο Πρωθυπουργός...
Αλέξης ο Τσίπρας...
Κυρίες οι ..υπουργοί Παιδείας
Άνγκελα η Μέρκελ!!!

Λοιπόν προτείνω στον λαικότροπο ΝιΚ Δη Γρήκ να βρεί έναν σοβαρό άνθρωπο, να μας τον προτείνει και να του δώσει κι ένα μαγικό ραβδάκι για να εκλέξει τους Σχολικούς Συμβούλους εν μέσω της κρίσης!!Αρχίσαμε να διαβάζουμε στην εποχής της μάσκας και πίσω από τα ψευδώνυμα ..!!
Παλιώσαμε στο ESOS...

 
GEORGE
10 Απρ 2020 07:07

Ο καθένας καταλαβαίνει ότι του επιτρέπει το χρώμα των γυαλιών που φορά. Προσοχή γιατί εκτιθέμεθα συνάδελφοι...

 
Γιάννης Π.
10 Απρ 2020 10:13

Έχουν δημιουργηθεί σχολεία 2 ταχυτήτων. Ταξικά. Τα ιδιωτικά με καθημερινό .γεμάτο. πρόγραμμα και τα δημόσια με όποιον θέλει να κάνει μάθημα.

 
@Σ.Κ.Σπανιολικ...
10 Απρ 2020 10:59

Πάλι άρχισες τους ύμνους στον Μητσοτάκη;Αναρωτήθηκε αν οι κυρίες του Υπουργείου έχουν ανάγκη αυτόκλητης υποστήριξης;Και επειδή γράφεις ότι "παλιώσαμε στο έσος" έχεις δίκαιο.Σαν παλιοί θυμόμαστε ότι τα ίδια ακριβώς έλεγες για κάθε κυβέρνηση και κάθε υπουργό ανεξαρτήτως κόμματος και ιδεολογίας.

 
Τέλος
10 Απρ 2020 11:01

Εργασίες τέλος από σήμερα!Καλό Πάσχα!

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ