Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Νέα εγκύκλιος: Δεν αφορά μαθητές και εκπαιδευτικούς η χορήγηση laptop και tablet

"Η καταγραφή αναγκών εξοπλισμού φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών/συσκευών αφορά αποκλειστικά και μόνο σε ελλείψεις της σχολικής μονάδας και επ’ ουδενί φυσικών προσώπων (εκπαιδευτικών ή μαθητών)"
Δημοσίευση: 09/04/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Νέα διορθωτική εγκύκλιο απέστειλε σήμερα το υπουργείο Παιδείας σε όλα τα σχολεία της χώρας με την οποία κάνει γνωστό ότι:

Α. Η καταγραφή αναγκών εξοπλισμού φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών/συσκευών αφορά αποκλειστικά και μόνο σε ελλείψεις της σχολικής μονάδας και επ’ ουδενί φυσικών προσώπων (εκπαιδευτικών ή μαθητών).

Β. Η καταγραφή αυτή σχετίζεται με πρόγραμμα ΕΣΠΑ, που υλοποιείται στο πλαίσιο της γενικότερης βελτίωσης ψηφιακών δεξιοτήτων.

Γ. Ειδικότερα, αποσκοπεί στην ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης για την υποστήριξη ευρύτερων εκπαιδευτικών στόχων, για την ανάπτυξη και καλλιέργεια νέων δεξιοτήτων μαθητών και εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και για την υποστήριξη της διδασκαλίας και νέων μορφών μάθησης.

Δ.Για τους ανωτέρω λόγους καλείσθε να καταγράψετε τις άμεσες μόνο ανάγκες των σχολικών μονάδων κάνοντας χρήση της φόρμας σε μορφή excel, που επισυνάπτεται.

Ε. Παρακαλείσθε δε να αποστείλετε τα σχετικά στοιχεία αρμοδίως έως την Πέμπτη, 9 Απριλίου 2020, στις 24:00.

Ζ. Σας διευκρινίζουμε ότι η συμμετοχή στην Εξ Αποστάσεως εκπαίδευση εκ μέρους εκπαιδευτικών και μαθητών είναι ευρύτατη σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Η. Τα στατιστικά στοιχεία καταδεικνύουν ότι η εκπαιδευτική κοινότητα ανταποκρίθηκε ταχύτατα και αποτελεσματικά στις ευκαιρίες που προσέφερε το ΥΠΑΙΘ, αμέσως μετά την αναστολή της λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ

ΤΙ ΠΡΟΕΒΛΕΠΕ Η  ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Με την προχθεσινή εγκύκλιο, με την ένδειξη ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ     (σ.σ, την οποία παρουσίασε  κατ αποκλειστικότητα το esos), το υπουργείο Παιδείας διατύπωνε  την πρόθεση  να προβεί στην προμήθεια και παροχή εξοπλισμού φορητών ηλεκτρονικών συσκευών (laptop και tablet) στις σχολικές μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, προκειμένου να αξιοποιηθεί από εκπαιδευτικούς ή/και μαθητές, λαμβάνοντας υπόψη τα κριτήρια και τις ιδιαίτερες ανάγκες της κάθε σχολικής μονάδας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ

Η καταγραφή, σημείωνε το υπουργείο Παιδείας,  θα γίνει αυστηρά με τη χρήση (συμπλήρωση) σχετικής   φόρμας  .

Η τήρηση της ανωτέρω προθεσμίας, υπογράμμιζε το υπουργείο,  είναι επιτακτική, δεδομένου ότι η όλη διαδικασία πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα.

Παράλληλα,τόνιζε, ότι   η μη υποβολή των αναγκών εντός της προαναφερθείσας προθεσμίας συνεπάγεται τη μη συμμετοχή σας στην πράξη.

Στόχος,  είναι, σύμφωνα με την εγκύκλιο,  να υποστηριχθεί άμεσα η εκπαιδευτική διαδικασία, τόσο κατά την περίοδο αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων για την αποφυγή και τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού όσο και μετέπειτα στην ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης για την υποστήριξη των εκπαιδευτικών στόχων, για την ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων μαθητών και εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και για την υποστήριξη της διδασκαλίας και των νέων μορφών μάθησης.

Παράλληλα , ανέφερε η εγκύκλιος,  να υπάρχει ισότιμη πρόσβαση στην εκπαιδευτική διαδικασία από όλους αφού πολλοί εκπαιδευτικοί και μαθητές (σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης) είτε σε περιοχές με χαμηλό κατά κεφαλήν ΑΕΠ, είτε σε απομακρυσμένες περιοχές, είτε λόγω της οικονομικής κρίσης της χώρας μας δεν έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε εξ αποστάσεως εκπαίδευση λόγω έλλειψης βασικού εξοπλισμού.

Την κατάσταση αυτή, υπογράμμιζε  το υπουργείο Παιδείας, επιβαρύνει περαιτέρω το γεγονός ότι αρκετές οικογένειες δεν διαθέτουν επαρκή αριθμό ηλεκτρονικών συσκευών για χρήση στο διαδίκτυο (π.χ. λόγω χαμηλού εισοδήματος, πολύτεκνες οικογένειες, τηλεργασία γονέων/κηδεμόνων).

Σχόλια (50)

 
μήτσος
09 Απρ 2020 14:19

άλλη μια έπιτυχία΄του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη. Αφού μας τρέλανε όλους με τα λαπτοπ που θα μοίραζε στο τέλος πάπαλα.
ΡΕ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ !!!!!!!!!
ΟΥΣΤ !!!!!!!!

 
Ειρήνη Γ.
09 Απρ 2020 14:22

Είδατε τι κάνουν οι αποκλειστικότητες ; Γιαυτό μην βιάζεστε την επόμενη φορά αγαπητό esos .....

 
Παρωδία
09 Απρ 2020 14:30

Νομίζω δεν χρειάζονται σχόλια γι αυτή την είδηση. Περιμένω να σχολιάσουν οι λάτρεις-παρατρεχάμενοι της υπουργού και να μας πουν πάλι για τον Φίλη και τον Μπαλτά.

 
jim
09 Απρ 2020 14:39

Το πήραν πίσω.
Θα υπήρξε μεγάλη ζήτηση από όλα τα σχολεία και είδαν ότι δεν μπορούν να τα καλύψουν όλα.

 
Άσχετοι
09 Απρ 2020 14:56

ΑΣΧΕΤΟΙ!!!!!!!!!!!!! Καλά δεν υπάρχει κανείς να τους μαζέψει;;;;;;;;

 
Γεωργοδασκαλος
09 Απρ 2020 14:57

Μπράβο και πάλι μπράβο. Ξεκάθαρα πράγματα. Τι λιγότερο κατανοητο! Λέμε κάτι αλλά εννοούμε κάτι άλλο όταν αντιλαμβανομαστε πώς αυτό που είπαμε χωρίς να το σκεφτούμε (λέμε τώρα) οδηγεί σε αδιέξοδο. Και δεν είναι πρώτη φορά. Συγχαρητήρια στους εγκεφάλους και στους συνεργάτες τους. Με διάφορα το χειρότερο υπουργείο.... Η ποίηση τους ξεπερνά κι αυτή .... του Κουράκη

 
Teacher
09 Απρ 2020 15:04

Ας θαυμάσουμε την ετοιμότητα, την οργάνωση και την αποτελεσματικότητα της γαλάζιας διακυβέρνησης:

8/4/2020
“Έπειτα από επικοινωνία της ΠΔΕ Αττικής με τις ΔΔΕ , σας ενημερώνουμε
ότι κατά την αποτύπωση των αναγκών των εκπαιδευτικών και μαθητών σε
ηλεκτρονικές συσκευές, πρέπει να λάβετε υπ΄όψιν σας τον
αριθμό υπολογιστών που αφορά τους μαθητές που δεν πήραν μέρος στην
τηλεκπαίδευση, δηλ. τις πραγματικές ανάγκες του σχολείου.”

9/4/2020
“Μετά τη νεότερη προφορική ενημέρωση από την Π.Δ.Ε. Αττικής,
παρακαλούμε να καταχωρίσετε τα στοιχεία που σας έχουν ζητηθεί
λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα παρακάτω:
1. Τα στοιχεία για τις ηλεκτρονικές συσκευές δεν αφορούν στην εξ
Αποσπάσεως Εκπαίδευση.
2. Αφορούν στον γενικότερο εξοπλισμό και τις ανάγκες εκάστης Σχολικής Μονάδας.
3. Δεν θα πραγματοποιηθεί δανεισμός των παραπάνω συσκευών ούτε στους
εκπαιδευτικούς ούτε στους μαθητές.
4. Η αναλογία θα πρέπει να είναι μια (01)συσκευή ανά σαράντα πέντε
(45) μαθητές.”

Τουλάχιστον ψυχαγωγούμαστε....

 
ΚΜ
09 Απρ 2020 15:28

Καλά μιλάμε για ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ.....

Ξέρουμε πολύ καλά τι διαβάζουμε. Η προηγούμενη εγκύκλιος ήταν σαφής όταν μιλούσε για ανισότητες.
Μέσα στο σχολείο ο εξοπλισμός, είναι, έτσι και αλλιώς για όλους. Μέσα στο σχολείο δεν υπάρχει ανισότητα στην πρόσβαση συσκευών λόγω ανισοτήτων (πολύτεκνες οικογένειες, τηλεεργασία γονέων, κτλ).

Για να είμαστε και σοβαροί, δεν προσδοκούσαμε ότι θα πάρουμε κάτι περισσότερο από 10-12 tablet και κανά 2 φορητούς ανα σχολείο 250 μαθητών...

Λυπάμαι την ώρα που ασχολήθηκα να φτιάξω κατάσταση με τους μαθητές που ξέρω ότι είναι πάμπτωχοι.... για να είμαι έτοιμος, ... όταν θα έρχονταν τα ... δώρα..

χαχα...

 
ΓΙΩΡΓΟς
09 Απρ 2020 15:28

Eπιτέλους εκεί στο υπουργείο συντονιστείτε για το τί θέλετε. 10 εγκύκλιοι για το ίδιο θέμα κάθε φορά. Ήθελα νάξερα οι Σύμβουλοι εκεί τι κάνουν και δεν προαλαβαίνουν τα στραβοπατήματα.

 
Ιωάννης Κ.
09 Απρ 2020 16:09

Μπορεί να μας πει το Υπουργείο γιατί πριν από 2 με 3 μέρες οι δάσκαλοι των παιδιών μας και οι διευθυντες των σχολείων έστελναν στις 11 το βράδυ μηνύματα στους γονείς για το αν διαθέτουν λαπτοπ, ταμπλετ, μικρόφωνα, ακουστικά κλπ;

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
09 Απρ 2020 16:12

Άνθρακες λοιπόν ο θησαυρός! Εντάξει τώρα, εσείς φίλοι που σπεύσατε να διαδηλώσετε τον ενθουσιασμό σας με την εξαιρετική χειρονομία του υπουργείου στηλιτεύοντας όσους εξέφραζαν τις εύλογες επιφυλάξεις τους; Καταλάβατε λοιπόν με πόση σοβαρότητα και ειλικρίνεια αντιμετωπίζουν την κατάσταση; Καταλάβατε το θλιβερό επικοινωνιακό τους παιχνιδάκι που κατέρρευσε σαν τραπουλόχαρτο τη στιγμή της πράξης;
Ειλικρινά, ως διευθυντής λυκείου αισθάνομαι απόλυτη ταπείνωση με όλη αυτή την εξευτελιστική συμπεριφορά απέναντί μας από το υπουργείο. Αφού χθες το πρωί μας έβαλαν φωτιές να κόψουμε το λαιμό μας και να βρούμε μέσα σε λίγες ώρες τις πραγματικές ανάγκες των μαθητών (και καθηγητών) πελαγοδρομώντας όλη τη μέρα στον προσδιορισμό κάποιων κριτηρίων, σήμερα ξαφνικά όλα πετάχτηκαν στα σκουπίδια! Δεν έχουν καμία δυσκολία να δηλώνουν ξαφνικά ότι δεν εννοούσαν αυτό, αλλά κάτι άλλο μεταγράφοντας τη μια εγκύκλιο μετά την άλλη σαν τα σημειώματα για τα ψώνια! Εμπαιγμός, παιδαριώδεις σχεδιασμοί, ανικανότητα; Όλα μαζί!

 
Μάριος Π.
09 Απρ 2020 16:20

Θα παραιτηθούν κάποιοι πολιτικοί ιθύνοντες άμεσα;
Τι χρωστάνε διευθυντές σχολείων, γονείς και εκπαιδευτικοί να τρώνε 2 μέρες με τηλέφωνα και καταμετρήσεις όσων χρειάζονται υπολογιστή για τη σύγχρονη;;;
Τι χρωστάνε όσοι έμειναν με την προσδοκία ότι η πολιτεία θα τους βοηθήσει;

 
Χρήστος
09 Απρ 2020 16:24

Πάνε καλά εκεί πάνω;;;

 
Βασίλης Παππάς
09 Απρ 2020 16:27

Τρικυμία εν κρανίω

 
Μπα
09 Απρ 2020 16:32

Μου θυμίζει αυτό της Εκκλησίας σήμερα, που σαν μικρό παιδί πήρε πίσω ότι έλεγε χθες. Οι ναοί θα είναι ανοιχτοί, αλλά μόνον για τους ιερείς, δηλαδή θα είναι κλειστοί, αφού οι ιερείς δεν χρειάζεται να ανοίξουν για να μπουν, αλλοί αυτοί τους ανοίγουν.
Και το υπουργείο μάλλον κατάλαβε ότι θα βρισκόταν μπροστά σε χιλιάδες αιτήσεις και τα πήρε πίσω.
Βρε, πότε οι σχολικές μονάδες είχαν λάπτοπ και τάμπλετ για να καταγραφούν σήμερα οι ελλείψεις; Ποτέ.
Και τί μπορεί να σημαίνει ο όρος έλλειψη σε μια σχολική μονάδα; Πώς μετριέται τούτο; Με τον αριθμό των μαθητών, των εκπαιδευτικών, τα τετραγωνικά του σχολείου, τα κυβικά μέτρα αέρα; ΠΩΣ;

 
Απορία
09 Απρ 2020 16:39

Στέλνουμε μηνύματα, μετά τ αλλάζουμε, μετά τα ξαναλλάζομαι, μία λέμε για εκπ/κούς / μαθητές, μετά μόνο για το σχολείο μετά μιλάμε για 3ή4ή 5, κι εμείς συμπληρώνουμε, μετά διορθώνουμε, μετά ξαναδιορθώνουμε... Μα θα τρελαθούμε.

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
09 Απρ 2020 16:47

ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΕΝ ΚΡΑΝΙΩ Ή ΕΝ ΠΟΤΗΡΙΩ!!!

 
Διευθυντής σε τρεξιμο
09 Απρ 2020 16:49

Έχοντας 29 χρόνια προϋπηρεσία και 9 χρόνια διευθυντής σε σχολείο 300 μαθητών, ομολογώ ότι χειρότερη ηγεσία υπουργείου Παιδείας, δεν θύμαμαι. Ατολμη, ανίκανη, δεν μπορούν να διευθετησουν τα στοιχειώδη, ούτε καν να συνεννοηθούμε μεταξύ τους. Τρέξιμο επί τριήμερο, τηλέφωνα, μεηλ, συμπλήρωση πινάκων και στο τέλος ανατροπή όλων.

 
εκπ/κός
09 Απρ 2020 17:08

Τρεις φορές έρχονται εγκύκλιοι για το ίδιο θέμα.Αναλώνονται για το ίδιο θέμα,τουλάχιστον θα γίνει τίποτε ή άδικα μας ταλαιπωρούν;
όταν λέμε σχολική μονάδα δεν εννοούμε μαθητές και εκπκους; Ποιά είναι η διαφορά; Ότι δεν θα είναι περουσιακό στοιχείο φυσικού προσώπου.Όμωσ για λόγουσ υγιεινής μπορεί ένα λαπ τοπ να χρησιμοποιείται εναλλαξ από πολλους μαθητές ή εκπκους; μάλλον όχι.Κάντε το σταυρό σας να ανοίξουν τα σχολεία, γιατί θα δούμε πολλά ...έχει χαθεί κάθε σοβαρότητα.

 
Δάσκαλος
09 Απρ 2020 17:09

Βγήκε χτες το υπουργείο, πέταξε ένα πυροτέχνημα, αποθεώθηκε η υπουργός από τα καθεστωτικά ΜΜΕ και σήμερα στα μουγκά στέλνει την εγκύκλιο που τα αναιρεί όλα. Η δουλειά για την υπουργό έγινε. Πήρε τα 5 εξτρα λεπτά δημοσιότητας. Αυτός δεν ήταν ο σκοπός; Εσείς τι νομίζατε; Ότι την ένοιαξε η διαδικασία της τηλεκπαίδευσης; Αφού ήδη έχει βγάλει κάτι ποσοστά παρακολούθησης Βόρειας Κορέας (άνω του 90%). Σκεφτείτε ότι από τη μια πανηγυρίζει πως ΟΛΟΙ (εκπαιδευτικοί-μαθητές) συμμετέχουν στη γελοία αυτή διαδικασία και από την άλλη λέει ότι υπάρχουν ανισότητες!!!!!!!!!!!!!! Και βάζει διευθυντές-δασκάλους-καθηγητές να τηλεφωνούν στους γονείς για να καταγράψουν τις ελλείψεις!!!!! Ποιες ελλείψεις; Αφού εσείς λέτε πως όλοι είναι τρισευτυχισμένοι!!!!!!!!!!!!!! ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΕΙΣΤΕ ΤΡΑΓΙΚΑ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ

 
D.A.
09 Απρ 2020 17:16

Συνάδελφοι μην διαμαρτύρεστε, η αρχική δήλωση ήταν:
αρκετοί δωρητές ενδιαφέρονται να προσφέρουν tablets/pc...
τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν τα ονόματα των δωρητών.
Έτσι τελείωνε η ανακοίνωση, οπότε ας μη βιαζόμαστε, προηγείται η ανακοίνωση των δωρητών...υπομονή.

 
ασδ
09 Απρ 2020 17:33

τα τελευταια χρονια τα λαθη στο υπουργείο ειναι αλεπαλληλα και σοβαρότατα. Ειναι αδιανόητο η νομοθετική αρχή να πέφτει συνεχεια σε λάθη ... θα έπρεπε να διερευνηθεί το γιατί

 
ΕΛΕΝΗ ΥΦΑΝΤ.
09 Απρ 2020 17:45

ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΕΙΣΤΕ!
ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΠΟΥ ΠΗΓΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΣΥΓΧΑΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΣΑΣ...ΤΑ ΑΝΑΤΡΕΨΑΤΕ ΟΛΑ ΑΦΟΥ ΕΙΔΑΤΕ ΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕ ΣΑΣ ΣΥΜΦΑΙΡΕΙ.
ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ!
ΘΕΛΑΜΕ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΡΟΜΑΡΑ ΜΑΣ!
ΕΙΣΤΕ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ ΟΛΟΙ!

 
nick
09 Απρ 2020 17:49

Τα πράγματα είναι απλά! Οι εκπαιδευτικοί στους συντονιστές και στους διευθυντές εκπαίδευσης, έλεγαν ότι δεν έχουν επαφή με 5-6 άτομα από κάθε τάξη πάνω - κάτω. Υπήρξε σκέψη να δώσουν αριθμό tablet για κάθε σχολείο, ώστε να καλυφτούν και αυτές οι περιπτώσεις!
Το διατύπωσαν όπως το διατύπωσαν, βγήκαν και οι συνδικαλιστές που είπαν το δίκαιο, αλλά όχι της εποχής, υπολογιστές σε όλους, και το σύστημα κώλυσε!
Ποιος έχασε; αυτοί που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα.
Ποιοι κέρδισαν; όσοι ευκόλως πλειοδοτούν για να παραμένουν στα κέντρα αποφάσεων και επιρροής!

 
ένας απλός εκπαιδευτικός
09 Απρ 2020 18:07

΄Ο,τι είπε ο Jim.

Κρίμα. Υπάρχουν σπίτια με 1 Η/Υ παλαιάς τεχνολογίας που δεν μπορεί να υποστηρίξει διαδικασίες εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.
Και όχι. Δεν έχουν όλοι οι μαθητές, ούτε όλοι οι γονείς (καθηγητές και μη) selfphones τελευταίας τεχνολογίας ("έξυπνα").
Όμως, πώς ήταν δυνατόν να καταγραφούν αντικειμενικά τόσο γρήγορα οι ανάγκες;

Και πάλι, κάθε σχολείο μπορεί να καταγράψει τις ανάγκες μαθητών και εκπαιδευτικών, και με ευθύνη και πρωτοβουλία δική του να δανείσει εκεί που γνωρίζει ότι υπάρχει πρόβλημα.

 
Jason
09 Απρ 2020 18:30

Όλα θα ήταν μια χαρά αν εξ αρχής σκέφτονταν το πολύ απλό και δίκαιο: Βλέπουν πρώτα πόσες συσκευές μπορούν να εξασφαλίσουν συνολικά και εν συνεχεία ανάλογα με τη δύναμη των μαθητών κάθε σχολείου θα μπορούσαν να παραχωρήσουν σε όλα τα σχολεία έναν αριθμό συσκευών κατά ποσοστιαία αναλογία μαθητών. Και οι διευθυντές εν συνεχεία απλώς θα διέθεταν τον εξοπλισμό ανάλογα με τις ανάγκες, ξεκινώντας από τους εκπαιδευτικούς που δεν διαθέτουν ή που πρέπει να χρησιμοποιούν για να κάνουν μάθημα έναν υπολογιστή, ενώ έχουν και δυο-τρία παιδιά που είναι μαθητές και χρειάζονται επίσης ενώ στο σπίτι μπορεί να υπάρχει ένα αξιόπιστο pc. Κατόπιν σε άπορους μαθητές, πολύτεκνους μαθητές, κλπ. Ούτε πίνακες, ούτε αυθαίρετοι αριθμοί "αναγκών", ούτε το φιάσκο στο οποίο κατέληξε το όλο εγχείρημα για το οποίο οι προθέσεις μπορεί να ήταν καλές, αλλά τώρα καλλιεργήθηκαν μεγάλες προσδοκίες που προφανώς θα μείνουν ανεκπλήρωτες...

 
Μάνα τριών παιδιών
09 Απρ 2020 18:38

Τρία παιδιά εγώ, τρία και ο Μιτσοτακης. Πανεπιστήμιο εγώ, πανεπιστήμιο ο Μιτσοτακης, τρία τετράδια εγώ, τρία laptop o Μιτσοτακης. Να είναι καλά τα τετράδια μου.

 
Απορία
09 Απρ 2020 19:05

Λοιπόν παιδιά για να σοβαρευτούμε επιτέλους πριν βιαστούμε να βγάλουμε τα συμπεράσματα μας ας αναλογιστουμε πόσοι από αυτούς που δήλωσαν ότι χρειάζονταν υπολογιστές τους χρειάζονταν πραγματικά. Σκεφτήκαμε καθόλου ότι σε τόσο δυσκολη συγκυρία πρέπει επιτέλους να λέμε την αλήθεια σκεπτόμενοι πάντα τους ανθρώπους που πραγματικά δεν έχουν και τους ανθρώπους που ήδη αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης; Μην βιαστείτε σας παρακαλώ να βγάλετε συμπεράσματα γιατί και εγώ στο σπίτι έχω τέσσερα άτομα που χρειάζονται Η/Υ και έχω μόνο 2 παλιους. Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως νομίζετε ότι η οποιαδήποτε χώρα θα καλύψει τέτοια ποσά. Μήπως με περικοπές σε μισθούς που έρχονται; (Κάπως ετσι την πατάνε οι άνθρωποι που πραγματικά έχουν ανάγκη)

 
Jimm
09 Απρ 2020 19:27

Σα το €υρομόλογο ένα πράμα:
Απόψες.

 
Νικ Δη Γκρηκ
09 Απρ 2020 19:42

Αυτό θα έπρεπε να είναι κανονικά η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι και ο Μητσοτάκης, έστω τώρα, να απομακρύνει από το Υπουργείο τηνΥπουργό, την Υφυπουργό και την Γεν. Γραμματέα.
Ρεζίλεψαν όλη την κυβέρνηση με αυτό που έκαναν.
Δεν υπάρχει επιστροφή.

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ