Placeholder

ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Εγκύκλιος: Διανομή κατ’ οίκον τα συγγραμμάτων στους φοιτητές

Η υποβολή δηλώσεων των επιλεγόμενων διδακτικών συγγραμμάτων από τους δικαιούχους φοιτητές θα ξεκινήσει σήμερα, Παρασκευή 10 Απριλίου, και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως την Κυριακή 26 Απριλίου 2020
Δημοσίευση: 10/04/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Εκδόθηκε σήμερα από το υπουργείο Παιδείας η εγκύκλιος για τη διανομή των διδακτικών συγγραμμάτων , η οποια για το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020 θα πραγματοποιηθεί με κατ ́ οίκον παράδοση   προς τους δικαιούχους φοιτητές των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.) και των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών (Α.Ε.Α.), με ευθύνη των εκδοτικών οίκων μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών (courier).

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε τη εγκύκλιο

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε ο ΦΕΚ

Ειδικότερα μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών θα διανεμηθούν στους φοιτητές τα έντυπα διδακτικά συγγράμματα του εαρινού εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020, μετά την ευόδωση των προσπαθειών του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς τα σημεία διανομής είναι κλειστά για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.

Η υποβολή δηλώσεων των επιλεγόμενων διδακτικών συγγραμμάτων από τους δικαιούχους φοιτητές θα ξεκινήσει σήμερα, Παρασκευή 10 Απριλίου, και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως την Κυριακή 26 Απριλίου 2020. Σημειώνεται ότι δεν θα δοθεί καμία παράταση στην καταληκτική ημερομηνία υποβολής δηλώσεων, καθώς αυτές πρέπει να έχουν οριστικοποιηθεί μέχρι την ημερομηνία έναρξης της διανομής  των συγγραμμάτων, Δευτέρα 27 Απριλίου.

Η διανομή των έντυπων συγγραμμάτων θα γίνει με ευθύνη και δαπάνη των εκδοτικών οίκων, στο πλαίσιο των συμβατικών τους υποχρεώσεων. Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων διευκρινίζει ότι ουδέποτε εξετάστηκε η οικονομική συνδρομή του στο κόστος διανομής. Αυτό θα ήταν αφενός εκτός θεσμικού και συμβατικού πλαισίου, αφετέρου θα απαιτούνταν χρονοβόρες διαδικασίες, οι οποίες θα καθυστερούσαν τουλάχιστον δύο - τρεις μήνες την έναρξη διανομής των πρώτων διδακτικών συγγραμμάτων. Η διαδικασία της διανομής καθορίζεται με την με αριθ. 44726/Ζ1/9.4.2020 ΚΥΑ (Β’ 1271) των υφυπουργών Οικονομικών κ. Θ. Σκυλακάκη και Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Β. Διγαλάκη.

Ο υφυπουργός Παιδείας  Βασίλης Διγαλάκης δήλωσε: «Λαμβάνουμε ένα πρόσθετο μέτρο για να στηρίξουμε ακόμα περισσότερο την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, μετά από τη θεσμοθέτηση της δυνατότητας επιλογής πρόσθετου ηλεκτρονικού διδακτικού συγγράμματος από την εμπλουτισμένη συλλογή των 104.000 συγγραμμάτων τα οποία είναι διαθέσιμα στους φοιτητές μας. Τα έντυπα συγγράμματα θα διανεμηθούν μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών στον τόπο κατοικίας των φοιτητών μας. Ευχαριστώ τους εκδοτικούς οίκους,  οι οποίοι με επαγγελματισμό ανέλαβαν, ως όφειλαν, το μερίδιο ευθύνης τους απέναντι στους φοιτητές μας εν μέσω της υγειονομικής κρίσης.»

Σχόλια (3)

 
του χρόνου τα βιβλια στους φοιτητές και εξετάσεις πότε άραγε
11 Απρ 2020 13:35

τα βιβλία θα φτάσουν στην καλυτερη περίπτωση μέσα Ιουνίου στα σπίτια των φοιτητών...άρα μέχρι τότε δεν πρόκειται να ανοίξουν τα Πανεπιστήμια (και τα υπόλοιπα εκπαιδευτικά ιδρύματα).

Τι θα γίνει με τις εξετάσεις των φοιτητών και ιδιαίτερα των τελειόφοιτων??

 
Συγγράμματα
11 Απρ 2020 01:31

Φαίνεται η γύμνια στην οργάνωση ακαδημαϊκών βιβλιοθηκών, στην οργάνωση ψηφιακών μαθημάτων υψηλού επιπέδου, στη διανομή ανοιχτών σημειώσεων στα μαθήματα. Ακόμα μοιράζουμε τόμους βιβλίων, περίπου 40 για κάθε προπτυχιακό φοιτητή, που πιθανότατα δε θα χρησιμοποιηθούν ποτέ και θα καταλήξουν σε ένα ράφι να σκονίζονται.

 
Διγαλακης is alone
10 Απρ 2020 20:00

μόνος πολεμάει ο υφυπουργός....για το προφανές...ότι δηλαδή το 2020 σε καραντίνα, δεν μπορούμε να έχουμε συγγράμματα να φτάνουν σε χαρτί όταν όλο το δημόσιο έχει περάσει σε ψηφιακό μετασχηματισμό.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.