Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Οι αποδοχές του Προέδρου του ΕΘ.Α.Α.Ε. (πρώην ΑΔΙΠ)

Δημοσίευση: 13/04/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Οι αποδοχές του Προέδρου του Ανώτατου Συμβουλίου της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης ορίζονται σε

Στο ποσό των 3.800,00 ευρώ, μηνιαίως, ορίστηκαν οι αποδοχές του Προέδρου του Ανώτατου Συμβουλίου της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (πρώην ΑΔΙΠ), με Κοινή Υπουργική Απόφαση .

Η απασχόληση του Προέδρου είναι πλήρης και αποκλειστική.

Στον Πρόεδρο του Ανώτατου Συμβουλίου καταβάλλεται πρόσθετη μηνιαία αποζημίωση ύψους 1.200,00 € εφόσον πληρούνται οι όροι και προϋποθέσεις του άρθρου 57 του ν. 4653/2020.

Σχόλια (14)

 
Λεφτοδεντρα
13 Απρ 2020 16:33

5000 μηνιαίως δηλαδή χωρίς να μετράμε το κόστος των επιπλέον παροχών. Τελικά υπάρχουν πολλα λεφτα σ αυτή τη χώρα!!!!

 
BOS
13 Απρ 2020 16:36

5000 ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ .............ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ............ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΙΣΘΟ 500 ΕΥΡΩ ΜΕ ΔΥΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΔΥΟ ΓΛΩΣΣΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Η/Υ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΕΙΣ...

 
ΠΑΠΑΣ
13 Απρ 2020 19:20

Είναι ντροπή αμοιβή 5000 τέτοιες εποχές. 2500 μεικτά και πολλά είναι και σε όποιον αρέσει......αλλιώς μπαίνει ένας δημόσιος υπάλληλος με θητεία και κόστος 2000 και όλα οκ.....!!! Κουβαρνταλίκια στις τσέπες σας.....

 
Λογιστής
13 Απρ 2020 21:28

Τα 5000 ευρώ μικτά είναι περίπου 2860 καθαρά. Το κόλπο με το σπάσιμο του μισθού σε δύο τμήματα, ενας μισθός και ενα αποζημίωση είναι οτι στα 3800 μικτά τα καθαρά είναι 2377 στα οποία προστίθεται ολόκληρη η αποζημίωση των 1200 ευρώ. Ήτοι τελικό ποσό να είναι 3577 καθάρα...τα οποία σε δωδεκάμηνη βάση αντιστοιχούν σε περίπου 6730 μικτά.

 
και λίγα είναι
14 Απρ 2020 00:39

δηλαδή καθηγητής τόσα χρόνια, τέως Πρύτανης, αναλαμβάνει Ποιότητα και Οικονομικά για όλα τα ΑΕΙ, με συνεχείς αξιολογήσεις, επιτροπές κτλ κτλ...πόσα θέλετε να παίρνει???
αφήστε τίτλους και διπλώματα...τι έχει να προσφέρει ο καθένας στην αγορά, αυτά παίρνει...

 
Λείπει η σοβαρότητα..
14 Απρ 2020 09:58

"αλλιώς μπαίνει ένας δημόσιος υπάλληλος με θητεία". Αντιλαμβάνεστε τι είναι
Εθνική Αρχή και ποια είναι τα προσόντα που χρειάζονται;

Επειδή δεν καταλαβαίνουμε καλύτερα να μη μιλούμε....

Τα παραπάνω σας τα λέει κάποιος που διαφωνεί με τις απόψεις του κ. Μήτκα.

 
Ναι μεν αλλά...
14 Απρ 2020 10:18

@Λείπει η σοβαρότητα..
[Αντιλαμβάνεστε τι είναι] να είσαι πχ γιατρός-χειρούργος-νοσηλεύτρια σε δημόσιο νοσοκομείο και να σώζεις ζωές [και ποια είναι τα προσόντα που χρειάζονται] και ποιός είναι ο μισθός που λαμβάνει?

@και λίγα είναι
[τι έχει να προσφέρει ο καθένας στην αγορά, αυτά παίρνει]. Ισχύει. Στην αγορά. Και αναλογικά, μετά από αξιολόγηση του τί προσέφερε.

 
ΣτάθηςΜ
14 Απρ 2020 19:04

Τα χρήματα αυτά αξίζουν σε έναν άνθρωπο με τόσο προσόντα. Το ορθότερο και λογικότερο θα ήταν να υποστηριχθεί η γενίκευση των απολαβών όσων έχουν προσόντα. Έτσι πάει μπροστά μια χώρα, όχι με τη γκρίνια. Εξάλλου, δεν είναι βέβαιο ότι τα ποσά είναι καθαρά. Μάλλον μεικτά είναι. Οπότε ας μη βγάζουμε εύκολα συμπεράσματα.

 
Να είχαμε να λέγαμε...
15 Απρ 2020 10:41

@Ναι μεν αλλά...

Οι γιατροί/νοσηλευτές πρέπει να λαμβάνουν περισσότερα χρήματα για τις υπηρεσίες τους (είναι κακοπληρωμένοι και εργάζονται σε άθλιες συνθήκες). Τι σχέση έχει όμως ο γιατρός (το σωστό είναι χειρουργός) με τον κ. Μήτκα;

Αντί να βελτιώσουμε τη ζωή για όλους μας προτείνετε να την υποβαθμίσουμε για όλους...

Τονίζω ξανά ότι αν δεν καταλαβαίνουμε καλύτερα να μη μιλούμε....

 
Ναι μεν αλλά...
15 Απρ 2020 14:02

@Να είχαμε να λέγαμε...
Και να διαβάζουμε λίγο προσεκτικότερα και να μη χειρουργούμε τα σχόλια των άλλων...
Πού είδατε να γράφω(ή έστω και ν' αφήνω να εννοηθεί), εξίσωση μισθών προς τα κάτω? Πού είδατε επίσης να γράφω, ότι το επάγγελμα του γιατρού, είναι ίδιο μ' αυτό του κ. Μήτκα? Πχ για έναν ασθενή, ποιό από τα δύο νομίζετε ότι έχει μεγαλύτερη αξία?
Για το πόσο αναλογικά και δίκαια, αποτιμάται σε μισθό η εργασία, έκανα λόγο. Τί δεν καταλάβατε(εσείς που καταλαβαίνετε) κ. χειρούργε ή χειρουργέ(του σχολίου μου) και προτείνετε να μας χειρουργήσετε(το λόγο)?

 
Μάλλον ξεχνάμε τι γράφουμε
15 Απρ 2020 18:56

Όλοι βγάλαμε τα συμπεράσματα μας.... Συσχετίσατε τη θέση του κ. Μήτκα (δεν είναι επάγγελμα) με τους γιατρούς/νοσηλευτές.

Για ποιο λόγο, σε τι βοηθάει αυτή η συσχέτιση; Περιμένουμε με αγωνία την απάντηση σας.

Και μάλιστα αναρωτιέστε "για έναν ασθενή, ποιό από τα δύο νομίζετε ότι έχει μεγαλύτερη αξία". Ο κ. Μήτκας διορίστηκε σε συγκεκριμένη θέση και δεν έχει καμία σχέση με ασθενείς....

Μάλλον έχει άμεση σχέση γιατί η θέση του καθορίζει το πως σπουδάζει κάποιος για να γίνει γιατρός στα δημόσια Πανεπιστήμια μας. Αν αναρωτιέστε γιατί, δείτε τι σημαίνει και τι κάνει το ΕΘ.Α.Α.Ε.

Αν δεν καταλαβαίνουμε καλύτερα να μη μιλούμε....

 
Ναι μεν αλλά...
15 Απρ 2020 21:52

@Μάλλον ξεχνάμε τι γράφουμε
Μόνο εσάς βλέπω να βγάλατε αυτό το συμπέρασμα. Ούτε κόμμα (,) δεν αλλάζω στα δύο μου σχόλια(10:18 και 14:02). Όποιος ήθελε, κατάλαβε.
Το πώς σπουδάζει κάποιος για να γίνει γιατρός(ή οτιδήποτε άλλο), από τον ίδιο τον εαυτό του εξαρτάται. Αν εξαρτώταν από την κάθε Αρχή, θα ήταν όλοι ή "καλοί" ή "κακοί". Σας είπε κανείς ότι χάρη στην ΕΘ.Α.Α.Ε.(την κάθε), έγινε γιατρός?
Αυτό με το ΥΓ σας, να το δείτε. Δεν βοηθά. Εκτός από το να μιλάμε, έχουμε δικαίωμα και να ψηφίζουμε κι όλα να ξέρετε. Εμείς που δεν καταλαβαίνουμε.

 
Περί σπουδών....
16 Απρ 2020 12:15

Λέτε "Το πώς σπουδάζει κάποιος για να γίνει γιατρός, από τον ίδιο τον εαυτό του εξαρτάται."

Μάλλον δεν έχετε σπουδάσει, δεν πειράζει. Σας γνωστοποιώ ότι την ευθύνη της εκπαίδευσης την έχει το Κράτος, τα Πανεπιστήμια και ο κάθε διδάσκων. Όχι ο φοιτητής!

Δείτε τι σημαίνει και τι κάνει το ΕΘ.Α.Α.Ε.

Μετά θα καταλάβετε τι σημαίνει "Μάλλον έχει άμεση σχέση γιατί η θέση του καθορίζει το πως σπουδάζει κάποιος για να γίνει γιατρός στα δημόσια Πανεπιστήμια μας"....

Ναι όλοι έχουμε δικαίωμα να μιλάμε, να ψηφίζουμε και όλα... Αλλά να μιλούμε δημοσίως με σοβαρό/υπεύθυνο τρόπο και με επιχειρήματα για θέματα που γνωρίζουμε, όχι γενικώς και αορίστως.

 
Ναι μεν αλλά...Νο.4
16 Απρ 2020 15:51

@Περί σπουδών...

Ελεύθερα. Συνεχίστε έτσι. Εγώ σας επιτρέπω να αναμασάτε τα σχόλια μου, να τα μεταφράζετε όπως θέλετε εσείς και φυσικά, να μου υποδεικνύετε τι και πως θα γράφω. Κι όταν το esos χρειαστεί χωροφύλακα, για τις απόψεις των αναγνωστών-σχολιαστών του, εσάς θα προτείνω να ειδοποιήσει.

Σπουδαίο και το συμπέρασμά σας για τις σπουδές μου. Βουλωμένο γράμμα διαβάζετε. Μέχρι Δ' δημοτικού πήγα και δουλεύω οικοδομή από τα 15. Εγώ δεν γνώρισα πάντως κανέναν, που να σπούδασε χάρη στην ΕΘ.Α.Α.Ε. και όχι χάρη στο δικό του ζήλο-προσπάθειες-θυσίες και χάρη σε κάποιους φωτισμένους δασκάλους-ακαδημαϊκούς καθηγητές του.

Το τι σημαίνει και το τι κάνει (ή δεν κάνει τόσα χρόνια) η ΕΘ.Α.Α.Ε. για τη δημόσια παιδεία μας, το αφήνω με χαρά μου σε εσάς να το υπερασπίζεστε.

Θετική στο τελευταίο σας σχόλιο, η αλλαγή στη διατύπωση του ΥΓ. Μπορείτε όμως και καλύτερα. Αν λοιπόν δεν ξανασχοληθώ, με τα σχόλια σας στα σχόλια μου, συγχωρέστε με. Πάω δουλειά, γιατί νομίζω έπεσαν κάτι σοβάδες.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.