Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Το Νέο Λύκειο “Κεραμέως” στο πολυνομοσχέδιο-Κατάργηση 7ωρων,επαναφορά Λατινικών, Τράπεζα Θεμάτων, Εθνικό Απολυτήριο, αριθμός εισακτέων κλπ

11 ερωτήσεις -απαντήσεις
Δημοσίευση: 20/04/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Τις  βάσεις για τη “θεμελίωση” του Νέου Λυκείου βάζει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως με διατάξεις που θα φέρει στο νέο Σχέδιο Νόμου  για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, που θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση μέσα στην εβδομάδα.

Το νέο “τοπίο” της Α' Λυκείου θα συνοδευτεί και με την επιμόρφωση “μαμούθ” που ετοιμάζει το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής καθώς και με την αυτοαξιολόγηση των εκπαιδευτικών μονάδων, αρχικά, και στη συνέχεια αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ θα το “εγκαινιάσουν” οι μαθητές που του χρόνου θα φοιτήσουν στην Α Λυκείου.

Ειδικότερα το νέο Λύκειο που σχεδιάζει η υπουργός Παιδείας  θα έχει την εξής μορφή:

1. Καθιερώνεται το  Εθνικό Απολυτήριο-Σύνδεση των πιστοποιητικών Γλωσσομάθειας με την απόκτηση του Απολυτηρίου Λυκείου.

2. Η επιτυχής ολοκλήρωση του Λυκείου θα οδηγεί στην απόκτηση Εθνικού Απολυτηρίου.

3. Για τον προσδιορισμό του βαθμού του  Εθνικού Απολυτηρίου , θα συνυπολογίζονται οι βαθμοί των τριών τάξεων του Λυκείου με ειδικό συντελεστή ανά τάξη.

4. Θεσμοθετούνται  γραπτές προαγωγικές εξετάσεις από τάξη σε τάξη για όλες τις τάξεις του Λυκείου.

5. Η επιλογή των θεμάτων θα γίνεται    από Τράπεζα Θεμάτων διαβαθμισμένης δυσκολίας

6. Θεσμοθετείται  ελάχιστη βάση εισαγωγής στα τριτοβάθμια ιδρύματα.Την βάση ανά τμήμα ενδεχομένως να την καθορίζουν τα Πανεπιστήμια.

7. Ο αριθμός εισακτέων- σε χρονικό ορίζιοντα τουλάχιστον  τριετίας,  θα καθορίζεται από τα τμήματα των Πανεπιστημίων.

8. Η πιστοποιημένη γνώση τουλάχιστον μιας ξένης γλώσσας σθα συνδέεται με την απόκτηση του Εθνικού Απολυτηρίου. Εξυπακούεται ότι η απόκτηση του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας εντός του σχολείου

9. Επαναφορά των Λατινικών ως μάθημα πανελλαδικώς εξεταζόμενο

10. Ενοποίηση της 2ης και 3ης Ομάδας Προσανατολισμού. Κι αυτό διότι το “σπάσιμο” της 2ης Ομάδας Προσανατολισμού σε δύο ομάδες που έκανε η προηγούμενη Κυβέρνηση δημιούργησε πολλά ολιγομελή τμήματα. Σε σύνολο 10.000 τμημάτων στη Γ Λυκείου τα 2.500 είναι  ολιγομελή, ποσοστό 25%.

11. Κατάργηση των 7ωρων που θεσμοθέτησε ο πρώην υπουργός Κ. Γαβρόγλου.

12. Αλλάζει  το ισχύον καθεστώς των απουσιών των μαθητών  από το επόμενο σχολικό έτος.

Έντεκα ερωτήσεις-απαντήσεις

Το esos ετοίμασε έντεκα ερωτήσεις-απαντήσεις με τα μέχρι σήμερα δεδομένα:

1. Ποιο είναι το βασικό που πρέπει να γνωρίζουν οι μαθητές;

Οι μαθητές που το Σεπτέμβριο θα φοιτήσουν στην   Α'  Λυκείου θα γνωρίζουν  ότι τελειώνοντας Λύκειο  θα αποκτήσουν το  Εθνικό Απολυτήριο.

2. Τι αλλάζει ως προς την απόκτηση του Απολυτηρίου που πλέον θα φέρει την ονομασία Εθνικό Απολυτήριο;

Για την απόκτηση του Εθνικού Απολυτηρίου θα τεθεί, ως προϋπόθεση  στους μαθητές-ξεκινώντας από την Α' Λυκείου το Σεπτέμβριο- , εκτός από την επιτυχή ολοκλήρωση των τριών τάξεων του Λυκείου,  και η κατοχή ενός αναγνωρισμένου Πιστοποιητικού    Γλωσσομάθειας.

Θα δοθεί η δυνατότητα στους μαθητές -εφόσον το επιθυμούν - να το αποκτήσουν δωρεάν μέσω του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας.

3. Και ο Μέσος Ορος της Βαθμολογίας του Εθνικού απολυτηρίου πως υπολογίζεται;

Ο Γενικός Μέσος Όρος του Εθνικού Απολυτηρίου θα προκύπτει από τους βαθμούς  των τριών τάξεων του Λυκείου με ειδικό συντελεστή ανά τάξη.

4. Ως προς τις προαγωγικές εξετάσεις τι θα αλλάξει;

Οι  γραπτές προαγωγικές εξετάσεις , από το επόμενο σχολικό έτος, δηλαδή τον Μάιο του 2021, τουλάχιστον για την Α Λυκείου,  δεν θα γίνεται, όπως σήμερα αλλά από   Τράπεζα Θεμάτων διαβαθμισμένης δυσκολίας.

5. Η Τράπεζα Θεμάτων θα ισχύσει και για τις άλλες δύο τάξεις του Λυκείου;

Η υπουργός δήλωσε ότι η Τράπεζα Θεμάτων θα ξεκινήσει από την Α΄ Λυκείου , αλλά εάν το ΙΕΠ έχει ετοιμάζει Τράπεζα Θεμάτων και για τις άλλες δύο τάξεις του Λυκείου τη Β και Γ δεν αποκλείεται να δώσουν και αυτοί οι μαθητές εξετάσεις με επιλογή θεμάτων από την Τράπεζα Θεμάτων .

6. Για την Α Λυκείου είναι έτοιμη η Τράπεζα Θεμάτων;

Το ΙΕΠ αναμένει την ψήφιση της διάταξης που θα επαναφέρει τη θεσμοθέτηση της Τράπεζας Θεμάτων, προκειμένου να ξεκινήσει τις διαδικασίες  επανεξέτασης  των θεμάτων της Τράπεζας του 2014.,  και την ένταξη  του προγράμματος σε χρηματοδότηση από ΕΣΠΑ.

7. Πως θα οργανωθεί η Τράπεζα Θεμάτων;

Το ΙΕΠ θα καλέσει τους εκπαιδευτικούς να υποβάλουν  θέματα διαβαθμισμένης δυσκολίας σε ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Τα θέματα θα αξιολογηθούν από Επιτροπές Ειδικών  , που επίσης θα συστηθούν από το ΙΕΠ, και εφόσον κριθούν κατάλληλα , θα συμπεριληφθούν στην Τράπεζα.

8. Ως προς τα Προγράμματα Σπουδών τι θα αλλάξει;

Στόχος της πολιτικής ηγεσίας είναι από τον επόμενο Σεπτέμβριο η Α Λυκείου να έχει νέα Προγράμματα Σπουδών.  Το ΙΕΠ εκτιμά ότι θα έχει έτοιμα το νέα Προγράμματα Σπουδών πριν τον Αύγουστο.

9. Η θεσμοθέτηση της βάσης εισαγωγής πότε θα ισχύσει;

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η βάση εισαγωγής θα ισχύσει από το 2023 , δηλαδή όταν από τους  μαθητές  που τον Σεπτέμβριο θα φοιτήσουν στην Α Λυκείου.

10. Οι πιθανότητες εισαγωγής στα ΑΕΙ για τους μαθητές που θα φοιτήσουν το Σεπτέμβριο στην Α Λυκείου θα είναι ίδιες με σήμερα;

Οχι διότι θα υπάρξει μέχρι τότε μείωση του αριθμού εισακτέων.

11. Ως προς τις απουσίες τι θα αλλάξει;

Στις προθέσεις τις πολιτικής ηγεσίας, οι οποίες αναμένεται να αποτυπωθούν στο επικείμενο Σχέδιο Νόμου, είναι να αλλάζει  το ισχύον καθεστώς των απουσιών των μαθητών  από το επόμενο σχολικό έτος, ενώ μπαίνει “φρένο”  στο ελληνικό φαινόμενο  μετά το Μάρτιο οι Καθηγητές στη Γ Λυκείου να κάνουν μάθημα σε άδειες αίθουσες.

Σχόλια (138)

 
κορονωιός
15 Απρ 2020 07:44

δουλεύει με χίλια η ομάδα...

 
K.T.
15 Απρ 2020 08:14

"9. Επαναφορά των Λατινικών ως μάθημα πανελλαδικώς εξεταζόμενο".
Επιτέλους! Μια σωστή απόφαση! Περιμένουμε τώρα και νέα ΑΠΣ και νέα βιβλία για τα Λατινικά στην Β΄και στην Γ΄Λυκείου. Αναβάθμιση Κλασσικών Γλωσσών και Ανθρωπιστικών Σπουδών στο λύκειο.
"11. Κατάργηση των 7ωρων που θεσμοθέτησε ο πρώην υπουργός Κ. Γαβρόγλου."
Μπράβο! Σωστή απόφαση! Περιμένουμε τώρα και επαναφορά της Ιστορίας Γενικής Παιδείας με νέα ΑΠΣ και νέα βιβλία σε όλο το λύκειο και κυρίως στην Γ΄ Λυκείου.
Καλό είναι να συνοδεύονται και από μια νέα πρόταση για την αξιολόγηση των μαθητών σε αυτά τα μαθήματα.
Συγχαρητήρια. Είστε προς την σωστή κατεύθυνση.

 
Τίμιος Εκπαιδευτικός
15 Απρ 2020 08:28

Ωστέ είναι σωστή η κατάργηση του 7ώρου ε?
Φυσικά να δουλέψουν και τα φροντιστήρια?
Δν είδατε φέτος ότι με το 7ώρο πολλοί μαθητές δεν χρειάστηκαν φροντιστήριο? Ένα καλό πράγμα έκανε μόνο η λαίλαπα που πέρασε επί Σύριζα, το 7ώρο. Η μόνη ρύθμιση που ήταν υπέρ του δημόσιου σχολείου και εναντίον του φροντιστηρίου και την καταργείτε? Ντροπή.
Αμ το άλλο? Τι επιχείρημα είναι αυτό με τα ολιγομελή τμήματα? Δηλαδή τι τμήματα θέλετε? Τμήματα να συνωστίζονται οι μαθητές? Ολιγομελή μόνο στα φροντιστήρια ε?
ΝΤΡΟΠΗ! Αυτό έχω να πω μόνο.

 
ΠΕ?
15 Απρ 2020 08:37

Νομίζω είναι για μια ακόμα φορά σαφής η Υπουργός!!! Αυτό είναι ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ,όχι παίζουμε!!!!

 
Προβλιματισμένος
15 Απρ 2020 08:39

Προς τι η αγωνία για τα Λατινικά; Τα παιδιά όλα τα προηγούμενα χρόνια τι διδάχθηκαν από τα Λατινικά; Ποια η χρησιμότητα τους στην μετέπειτα ζωή των μαθητών; Κατά την διαδικασία της διδασκαλίας τους υπάρχει εμβάθυνση στην φιλοσοφία των κειμένων που διδάσκονται ή μήπως αναλώνονται στα τετριμμένα (υποκείμενο, ρήμα, αντικείμενο); Εκτός από συγκεκριμένες πανεπιστημιακές σχολές (ελάχιστες) που το μάθημα είναι προαπαιτούμενο, που αλλού διδάσκεται;
Στην καθημερινή ζωή ενός ενήλικα που διδάχθηκε ή θα διδαχθεί το μάθημα των Λατινικών ποιες δεξιότητες του καλλιέργησε ώστε να κατανοήσει την κοινωνική πραγματικότητα και να λειτουργήσει μέσα σε αυτή ως χρήσιμος πολίτης;

 
Αρχίζει το ματς
15 Απρ 2020 08:48

Κλασικά... Θα βγει τώρα ο καθένας για να γράψει υπέρ ή κατά, ανάλογα αν στην ειδικότητά του αυξάνονται οι ώρες ή μειώνονται αντίστοιχα. Θα μας πει για την αξία του μαθήματός του και πόσο σημαντικό είναι για το μαθητή να αποκτήσει γνώσεις του αντικειμένου αυτού έναντι άλλων που δεν είναι απαραίτητα.
Θα διαβάσω φρασούλες όπως "Επιτέλους", "Συγχαρητήρια", "Ντροπή σας", "έρχονται εκλογές, θα δείτε" (καθότι είμαστε και επαναστάτες, θα ψηφίσουμε τους άλλους αν δυσαρεστηθούμε, τους απέναντι. Ναι βρε δύο υπάρχουν μόνο. Και μετά από τους απέναντι θα ψηφίσουμε τους απέναντι των απέναντι δηλαδή πάλι τους ίδιους. Θα σας δείξουμε εμείς, θα δείτε τι θα πάθετε. Πόσο γελοίο...)
Πάω να πάρω ποπκορν να απολαύσω τη μάχη των ειδικοτήτων με τα αδικοχαμένα 7ωρα έναντι των ειδικοτήτων με μαθήματα που επανέρχονται ή με μαθήματα που αυξάνονται οι ώρες. Καραντίνα έχουμε, ας ψυχαγωγηθώ και λίγο.

 
Νίκος
15 Απρ 2020 08:50

Κατάργηση των 7ωρων... Φυσικά. Δεν το άντεχαν τα φροντιστήρια.
Ολιγομελή τμήματα; Φυσικά, αλλά μόνο στα φροντιστήρια...
Γιατί δεν είμαστε ειλικρινείς; Μας ενδιαφέρει η μέγιστη δυνατή περικοπή προσωπικού. Και πως θα δουλέψουν και οι "απέξω".
Τα υπόλοιπα είναι για τη γαρνιτούρα...

 
καθηγητής ΓΕΛ
15 Απρ 2020 09:05

Επιτέλους το υπουργείο ξύπνησε και εφαρμόζει το πρόγραμμα της ΝΔ, αλλά άργησε,έπρεπε ήδη να εφαρμόζονται από το Σεπτέμβριο, για όλες τις τάξεις. Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο, τα σχολεία είναι διαλλυμένα. Προάγονται χωρίς να ανοίγουν καν βιβλίο όλο το χρόνο, γιατί ξέρουν ότι με το υπάρχον σύστημα και να θέλουν να μην προαχθούν θα προαχθούν υποχρεωτικά. Οι μαθητές του 3 και 5, με γνώσεις δημοτικού, παίρνουν απολυτήριο13, 15 στα ΓΕΛ.

 
Πέτρος
15 Απρ 2020 09:07

Επιτέλους καλά νέα! Να δούμε βέβαια και πώς θα εξειδικεύονται στο νομοσχέδιο. Η επαναφορά των λατινικών είναι κάτι άριστο, αλλά πρέπει να συνοδευθεί από νέο βιβλίο, που θα προβάλλει τα κείμενα της δημοκρατικής περιόδου με ανάλυση και όχι μόνο γραμματική και συντακτικό. Για κάποιους : η δημοκρατική Ρώμη μαζί με την Αθήνα και τον χριστιανισμό διαμόρφωσαν τον σύγχρονο κόσμο. Το να παπαγαλίζει κανείς τον Μαρξ τον 21ο αιώνα, σε τι βοηθάει; Στο να γελάει ο κόσμος με το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα;

 
Κ.Τ.
15 Απρ 2020 09:07

@Προβλιματισμένος: όταν μάθεις να γράφεις το "προβληματισμένος" με ήτα, τότε θα απαντηθούν όλες οι ερωτήσεις σου και για τα Λατινικά, και για τις Ανθρωπιστικές Σπουδές και για την σημασία των λατινικών κειμένων στην συνδιαμόρφωση του ελληνορωμαϊκού πολιτισμού, ο οποίος αποτελεί την βάση του δυτικού/ευρωπαϊκού πολιτισμού.....
@Τίμιος Εκπαιδευτικός: τα φροντιστήρια μέχρι τώρα επιβάλλουν έμμεσα έναν τρόπο εξέτασης που στηρίζεται στην αποστήθιση και την εμπέδωση συγκεκριμένων συνταγών για τις εξετάσεις. Όταν αλλάξει ο τρόπος εξέτασης, όταν τα θέματα αποσυνδεθούν από το ένα και μοναδικό εγχειρίδιο, όταν δοθεί η δυνατότητα στον καθηγητή της τάξης να προετοιμάσει τους μαθητές για μια εξέταση που δεν θα στηρίζεται στην αποστήθιση, τότε τα φροντιστηριακά 7ωρα δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης. Είναι ηλίθιο να επιμένουμε στην αναπαραγωγή των φροντιστηριακών μοντέλων μέσα στο δημόσιο σχολείο.

 
Ragozin
15 Απρ 2020 09:20

Τα φροντιστήρια πλέον θα δουλεύουν στο φουλ από την Α Λυκείου. Για όσους μαθητές απομείνουν στα γενικά λύκεια, βέβαια

 
7ωρα
15 Απρ 2020 09:30

Το ίδιο υπουργείο που θέλει να επαναφέρει τα μαθήματα γενικής παιδείας στη Γ' Λυκείου, οργανώνει διδασκαλία εξ αποστάσεως μόνο για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα και λέει ότι θα φέρει πρόωρα την Γ' Λυκειου στα σχολεία για να διδαχθούν τα συγκεκριμένα μαθήματα.
Όσο για τα 7ωρα, αν δεν υπήρχαν φέτος, πολλοί μαθητές που δεν είχαν πρόσβαση σε φροντιστήριο θα πήγαιναν απροετοίμαστοι στις εξετάσεις και η ύλη θα ήταν 50 με 60 σελίδες.

 
Εκπαιδευτικός
15 Απρ 2020 09:31

Ξέρω πολλούς ιδιοκτήτες φροντιστηρίων....τους κάνατε ολους μα ολους χαρούμενους...ακομα και αν ηταν συριζαιοι...

 
Λατίνος
15 Απρ 2020 09:33

Καλησπέρα και Χρόνια πολλά! Οι μαθητές της τωρινής β λυκείου του χρόνου θα δώσουν λατινικά;;

 
Bill
15 Απρ 2020 09:42

Για τα ΕΠΑΛ τίποτα, ε; Μόνο τα γενικά Λύκεια υπάρχουν;

 
Ολιγομελή
15 Απρ 2020 09:55

Νομίζω είναι πρωτοφανές το υπουργείο Δημόσιας Παιδείας να διαπιστώνει ότι ο αριθμός των μαθητών στα τμήματα που προετοιμάζονται για τις εξετάσεις στο πανεπιστήμιο είναι μικρός και αντί να το προβάλλει ως επιτυχία, να ανακοινώνει μέτρα ώστε να τον αυξήσει.

 
Στράτος
15 Απρ 2020 10:00

Επαναφορά των Λατινικών. Πρέπει να γίνει για χίλιους λόγους. Ήταν και προεκλογική δέσμευση της Ν.Δ. που έμοιαζε όμως να έχει ξεχαστεί. Οι μαθητές της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών θα ανασάνουν. Δεν αντέχουν δύο μαθήματα "παπαγαλίας" και Ιστορία και Κοινωνιολογία.
Θα υπάρξουν ασφαλώς αντιδράσεις των Κοινωνιολόγων. Το Υπουργείο πρέπει να μην υποκύψει στις πιέσεις τους.

 
Πέτρος
15 Απρ 2020 10:14

Αντε πάλι
Έχουμε πιάσει τα δύο άκρα
Η πρώην κυβέρνηση να μπαίνουν όλοι και να μην χρειάζεται φροντιστήριο, η τωρινή κυβέρνηση να μπαίνουν λίγοι μετά από πολλαπλή αξιολόγηση και φυσικά με το σχολείο (κυρίως Λύκειο) να υποβοηθάται σε μέγιστο βαθμό από τα φροντιστήρια για να μπορεί ο μαθητής να περάσει τις δοκιμασίες (εκ των πραγμάτων)

Μια μέση λύση δεν υπάρχει;

Αρχίζουμε νομοσχέδια όλο με τα ωράρια και τις εξετάσεις και όχι με την αλλαγή των βιβλίων, του τρόπου διδασκαλίας και τον εξορθολογισμό της ύλης και κυρίως ποιο μάθημα πρέπει να διδάσκεται σε ποια τάξη άσχετα αν πιέζουν οι συνδικαλιστές και οι καθηγητές ειδικότητας.

Έτσι δεν πρόκειται ποτέ να πάμε μπροστά.

Επίσης από προηγούμενα δείγματα που είχαμε περιμένουμε ανελέητο χτύπημα της πληροφορικής, που ενώ τώρα στην κρίση την εξυμνούμε που μας έδωσε λύση με την εξ αποστάσεως διδασκαλία, στο σχολείο μπαίνει μονόωρο με 3-5 μαθητές ανά Η/Υ και στο Λύκειο θέλουμε να την πετάξουμε και να βάλουμε άλλα μαθήματα.

Ενώ όλη η Ευρώπη έχει δίωρα εργαστηριακά, με ένα μαθητή ανά Η/Υ , ή σε κάποια μέρα 2 ώρες θεωρία και μετά το απόγευμα 3ωρο εργαστήριο, σε όλες τις βαθμίδες εδώ θέλουμε να πάμε κόντρα και να έχουμε μια υποβαθμισμένη μονόωρη μικτή (θεωρία & εργαστήριο) ώρα (35λέπτο).
μια ώρα δεν αρκεί είναι σαν το μάθημα να μην διδάσκεται καθόλου.

Πώς θα πάμε μπροστά;

 
Αντώνης
15 Απρ 2020 10:19

Πάμε γερά ! φούλ κλασσική παιδεία ε πολλές εξετάσεις. Άσε τη χαζή Ευρώπη να συνδυάζει τεχνολογία και κλασική παιδεία, εμείς μένουμε στην Ελλάδα του Περικλέους ! αμα χρειαστούμε τεχνογνωσία πληρώνουμε και έρχεται απ έξω! γιατί να εκπαιδεύσουμε τους Έλληνες; Πάμε γερά μόνο με κλασική παιδεία!!!

 
Bill231
15 Απρ 2020 10:19

Δηλαδή θα μας πουν οι συνάδελφοι πως στη Γ` Λυκείου τα παιδιά θα ασχολούνται με ιστορία και θρησκευτικά και όχι με τα πανελλαδικά μαθήματα.. πες τε ότι έτσι σας συμφέρει για να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας..
Μόνο που οι μαθητές ενδιαφέρονται για τις πανελλήνιες ΜΟΝΟ..
Συγχαρητήρια.. το συμφέρον πάνω από όλα..!!!

 
Schwarz
15 Απρ 2020 10:23

Δυστυχώς το νομοσχέδιο στηρίζει ελάχιστα και πάλι το Λύκειο. Σίγουρα υπάρχουν θετικά στοιχεία (π.χ. ο βαθμός του Απολυτηρίου θα προκύπτει και από τις 3 τάξεις) αλλά από τη στιγμή που ο βαθμός του δεν θα μετράει ούτε καν 10% για την εισαγωγή στα ΑΕΙ, οι μαθητές θα συνεχίζουν να δείχνουν απαξίωση στο σχολείο. Γιατί το "jaba" - "δωρεάν" δεν το σέβεται κανένας, ούτε γονείς ούτε μαθητές. Η φαινομενική ισχυροποίηση των σχολικών εξετάσεων δεν έχει κάποιο αντίκρισμα, απλά δίνει δικαίωμα στους μαθητο-πατέρες να λένε τα τραγελαφικά περί φραγμών στην εκπαίδευση ..... Το μέτρο 10 θα οδηγήσει στις γνωστές εμετικές καταστάσεις όπου ο μαθητής διδάσκεται μάθημα προσανατολισμού που δεν θα εξεταστεί και στο οποίο φυσικά θα διαβάζει κάτι άλλο. Και μη χειρότερα....

 
Βικυ
15 Απρ 2020 10:27

Αν η σύνδεση με το κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας σημαίνει ότι θα γλυτώσουμε τα χρήματα που δίνουμε σε φροντιστήρια ξένων γλωσσών, τότε καλώς πράττει

 
Α. Ζ.
15 Απρ 2020 10:29

Reggina η Υπουργός Rosas amat! Σπουδαία μεταρρύθμιση!Μη χάσουν τα παιδιά και δε μάθουν το γερούνδιο. Μη τυχόν και ανοίξει το μυαλό τους! ΕΛΕΟΣ!

 
Καθηγήτρια Γελ
15 Απρ 2020 10:34

Τα 7ωρα έσωσαν τους μαθητές που δεν μπορούσαν να πληρώσουν φροντιστήρια και τους υπόλοιπους μαθητές να διαπιστώσουν οτι δεν τα χρειάζονται.

 
ΓΙΩΡΓΟς
15 Απρ 2020 11:00

Το βασικότερο όλων για να λειτουργεί σωστά το ΓΕΛ είναι τα τμήματά του να γίνουν 20μελή και μετά και στα Γυμνάσια. Οι παιδαγωγικές και διδακτικές θεωρίες, για να εφαρμοστούν θέλουν τέτοια τμήματα.

 
απιστευτη Κυρία
15 Απρ 2020 11:10

Εδώ μεταδευτεροβάθμια εκει μεταδευτεροβάθμια που ειναι η μεταδευτεροβάθμια

 
κούλης με περικεφαλαία
15 Απρ 2020 11:18

Κατάργηση 7ωρων, επαναφορά λατινικών.
Όλες οι θετικές αλλαγές του γαβρόγλου καταργούνται.
Προς μεγάλη ευχαρίστηση των φροντιστηριαρχών, των ιδεοληπτικών και των κομματόσκυλων.

 
Αριστεία, όχι αστεία
15 Απρ 2020 11:54

Το υπουργείο δουλεύει για την ιδιωτική εκπαίδευση-κολέγια, φροντιστήρια- αυτή είναι η πολιτική του, αυτό είναι το πρόγραμμά του, αυτό το κόμμα ψήφισε ο ελληνικός λαός. Εξετάσεις, αξιολόγηση για τους άλλους, και ιδιωτική πρωτοβουλία. Τι περιμένατε δηλαδή;

 
Δημήτρης
15 Απρ 2020 11:59

Ποια η χρησιμότητα των Λατινικών;
Πότε επιτέλους θα συνδέσουμε το σχολείο με την πραγματικότητα;

 
Θεοπίστη
15 Απρ 2020 12:07

Θα καταργηθεί η κοινωνιολογία από πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα;))
Και θα επαναφερθεί το μάθημα των λατινικών;)) Γιατί όχι αυτό των θρησκευτικών;))

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ