Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

127 σχόλια στο esos για το πολυνομοσχέδιο

Δεκάδες επιπλέον σχόλια , τα οποία δεν καταγράφουμε στα 127, έχουν γίνει στο www.facebook.com/esosgr
Δημοσίευση: 23/04/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Συνολικά 127 σχόλια αναγνωστών δημοσιεύθηκαν στα ρεπορτάζ του esos, μέχρι σήμερα στις 10 το πρωί,  για το πολυνομοσχέδιο που τέθηκε  από χθες  σε δημόσια διαβούλευση.

Επίσης δεκάδες επιπλέον σχόλια , τα οποία δεν καταγράφουμε στα 127, έχουν  γίνει στο  www.facebook.com/esosgr

Ο αριθμός αυτός των σχολίων  από τις πρώτης ώρες δημοσίευσης του πολυνομοσχεδίου θεωρείται μεγάλος  και αποδίδεται στο μεγάλο ενδιαφέρον κυρίως των  εκπαιδευτικών για τις διατάξεις του νέου νομοθετήματος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας.

Ετικέτες: 
esos

Σχόλια (25)

 
Ψυχοθεραπεία
23 Απρ 2020 11:52

είναι καλό μου esos, αφού δεν απευθύνονται σε ευήκωα ώτα.

 
Εκπαιδευτικός
23 Απρ 2020 11:58

Το πολυνομοσχέδιο βάζει πολλά πράγματα στη θέση τους. Είχε παραγίνει το κακό με την προαγωγή όλων στην επόμενη τάξη με 9,5, με το χάιδεμα των μαθητών και την ατιμωρησία. Το σχολείο πρέπει να προετοιμάσει τους μαθητές για την πραγματική κοινωνία και τις συνθήκες που θα αντιμετωπίσουν στη καθημερινή ζωή. Τα τελευταία χρόνια απείχαμε πολύ από αυτό. Νομίζω ότι πραγματικά το νομοσχέδιο είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

 
Κορο'ι'δονομοσχέδιο
23 Απρ 2020 12:49

Αυτό δεν έγινε ΠΟΤΕ! Νομοσχέδιο που αφορά 10εκατ. κόσμο, να έρχετε νύχτα, από την πίσω πόρτα και σε συνθήκες "πολέμου".
9 στα 10 σχόλια ήδη από τώρα, βλέπω ότι είναι ή επικριτικά και αντίθετα ή διαπιστώνουν ελλείψεις-λάθη-αδυναμίες-αστοχίες.
Η κα. Υπουργός, λογάριασε χωρίς τον ξενοδόχο. Ας το καταθέσει λοιπόν για να μάθει κι αυτή(όπως και τόσοι-ες άλλοι Υπουργοί πριν από αυτήν), ότι οι μαθητές και οι οικογένειές τους κρίνουν τελικά. Φτάνουν τα "χάδια" και τα χαμόγελα των ΜΜΕ. Ιδού η Ρόδος...

 
@εκπαιδευτικός
23 Απρ 2020 13:03

Αυτά που γράφεις μας τα λέγανε για τον στρατό παλιότερα. Μόνο για εκπαιδευτικός δεν ακούγεσαι. Το σχολείο πρέπει να μορφώσει τα παιδιά, να τους δώσει τη δυνατότητα να αναπτύξουν τα ταλέντα τους και να διαμορφώσουν ολοκληρωμένη προσωπικότητα. Όπως έχει αποδειχτεί διαχρονικά τίποτε από αυτά δεν επιτυγχάνεται με βάσεις, τιμωρίες και συνεχείς εξετάσεις. Το μόνο που πετυχαίνεις έτσι είναι να δημιουργείς αποστροφή προς τη μάθηση και προβλήματα συμπεριφοράς. Οι λύσεις υπάρχουν αλλά το υπουργείο φαίνεται να έχει πάρει διαζύγιο και από την παιδαγωγική και από την διδακτική.

 
Φοιτητής Ασπαιτε
23 Απρ 2020 13:14

Με την σχολή μας ακόμα που είναι κυριολεκτικά μια παράγραφος στο νομοσχέδιο δεν έχουν ασχοληθεί ακομα!! Αίσχος πραγματικά. Παρακαλώ το esos να γράψει κάτι για να ακουστούμε.

 
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ1
23 Απρ 2020 14:42

ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ,ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ,ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΗΛΙΚΙΑ ΑΝΩ ΤΨΝ 6Ο ΠΛΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΤΕ ΜΕ ΝΕΩΤΕΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ?ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΥΓΕΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ!

 
Λατίνος
23 Απρ 2020 14:51

Τρεις λόγους να μας πει η υπουργός που αντικατεστησε τα Λατινικά με την Κοινωνιολογια...

 
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ1
23 Απρ 2020 14:59

ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΜΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΝΟΙΩΘΩ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ,ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ,ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΕ ΓΥΜΝΑΣΙΟ,ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΕ ΛΥΚΕΙΟ,ΔΥΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ Β ΚΑΙ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ,ΑΣΕΠ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΛΙΣΤΕΣ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ,ΕΥΤΥΧΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΤΑΝ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΧΑΙΡΕΤΟΥΝ ΚΙΑ ΜΑΣ ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΥΝ,ΑΛΛΟΙ ΤΡΩΝΕ ΤΙΣ ΜΟΥΝΤΖΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ!

 
Μαρίνα
23 Απρ 2020 15:46

Eιναι απαράδεκτη η αντικατάσταση της Κοινωνιολογίας από τα Λατινικά! Πέρα από κάθε πρόγραμμα ευρωπαϊκής εκπαιδευτικής πολιτικής! Εμπρός πίσω λοιπόν!

 
ΒΆΣΩ
23 Απρ 2020 16:14

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ! Ερχονται τόσες αλλαγές ενώ παίζουμε κρυφτούλι με τον θάνατο... τα γυμνάσια δεν έχουν ολοκληρώσει την ύλη και η φετινή γ γυμνασίου του χρόνου έχει τράπεζα θεμάτων. Σαν τους προηγούμενους και εσείς . Στην πραγματικότητα εμπάργκο!

 
D. Georgoulas
23 Απρ 2020 16:19

Το νομοσχέδιο είναι πολύ απαιτητικό για τους μαθητές. Ο μόνος τρόπος για να εφαρμοστεί είναι να ακολουθήσουμε τις Ευρωπαϊκές χώρες όπου εφαρμόζεται ο θεσμός του ολοήμερου σχολείου, διαφορετικά αυτό που θα πετύχουμε είναι η αύξηση των φροντιστηρίων.

 
Έφηβος παντού
23 Απρ 2020 17:13

@ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ1 όπως φαίνεται από την ανάρτησή σου παρακάτω για τις εξετάσεις που έλαβες μέρος τα έχεις τα χρονάκια σου. Κανένας δε σε εμποδίζει να αποσυρθείς αν κουράστηκες. Και θα έχεις ακούσει ότι ο ιός χτυπάει κατά κανόνα αυτούς που έχουν υποκείμενα νοσήματα ανεξάρτητα από ηλικία. Ή 35 είσαι ή 42 ή 59 ή 67 αν είσαι υγιής μάλλον δεν έχεις πρόβλημα.

 
Ηρακλής
23 Απρ 2020 17:37

Αφού διαφωνεί και η ΔΑΚΕ, ό,τι και να σχολιάσουμε, λίγο θα είναι!!

 
Θ.Β.
23 Απρ 2020 17:44

Προς κάθε ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ1.Για ποια προσόντα;Τώρα ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ την υγεία των μεγαλύτερων;"Κάντε όλοι στην μπάντα να περάσει ο Σαλονικιός;"Κι εμείς δεν ήμασταν πειραματόζωα;Η γενιά σου πώς μορφώθηκε;Με τα τεχνικά προσόντα και τώρα απαθείς τα "άλλα",τα ανθρώπινα;

 
Βασιλική
23 Απρ 2020 19:45

Ας ασχοληθεί το Υπουργείο με το πώς θα πορευτούν οι εκπαιδευτικοί την επόμενη σχολική χρονιά σε σχέση με τον κορονοιό και ας αφήσουν τα μακρόπνοα σχέδια.

 
Αριστεία, όχι αστεία
23 Απρ 2020 20:11

Η Κεραμέως φτιάχνει αρνητικότατη παράδοση να περνάει νομοσχέδια χωρίς πρότερη κοινοβουλευτική διαδικασία.
Θυμίζω στο προηγούμενο νομοσχέδιό της το σημαντικότερο άρθρο 50 της αναγνώρισης των επαγγελματικών δικαιωμάτων πέρασε εκ των υστέρων.
Για ζητήματα εκπαίδευσης ο διάλογος είναι απαραίτητος. Η Κεραμέως συστηματικά τον αποφεύγει.

 
Κιμ
23 Απρ 2020 22:28

@Εκπαιδευτικός
Πες τα συνάδελφε, κι ας αφήσουμε τους δημοσιοϋπαλληλημένους στη ραστώνη τους...

 
Mara
23 Απρ 2020 22:42

Θα ήθελα να ρωτήσω την κ. υπουργό με ποια λογική ενώνει το δεύτερο με το τρίτο πεδίο; Ποια ακριβώς μάθηματα θα δίνουν τα παιδιά ; Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει το σκοπό αυτής της ένωσης; Πραγματικά αδυνατω να καταλάβω πως προσπαθούμε να κάνουμε χειρότερα τα πράγματα με το πέρασμα του χρόνου αντί για καλύτερα. Και στο παρελθόν 4 δέσμες υπήρχαν. Όλοι λάθος!!!! Η Κ υπουργός όμως δεν θα έχει έτσι ολιγομελή τμήματα. Μπράβο βάλτε 30 παιδιά σε κάθε τμήμα άλλωστε οποίος θέλει να μορφωθεί μπορεί να πάει σε ιδιωτικό!!! Εύγε!!

 
Παιδαγωγος
24 Απρ 2020 01:11

Όσον αφορά την σύζευξη των 2 πεδίων να θυμηθούμε πολλά χρόνια υπήρχε αυτό το σύστημα και μας έδινε μέχρι την τελευταία στιγμή να επιλέξουμε κ προσαρμοζοντουσαν οι συντελεστές ... δεν τα είχαμε πάει κ άσχημα εν συγκρίσει με τώρα που πχ ένα παιδί του πεδίου υγείας ζορίζεται να κάνει μια πράξη διότι αποποιηθηκε τα μαθηματικά. Όσον αφορά τον κατώτατο βαθμό προαγωγής μακάρι να τον ανέβαζαν κ άλλο. Έχω βαρεθεί να ακούω:έλα μωρέ θα μου βάλουν κάτι κ κουτσά κουτσά θα περάσω. Όσον αφορά το νηπιαγωγείο κ τα αγγλικά έχετε παρατηρήσει πόσο εύκολα χειρίζονται τα 3 χρόνων παιδιά τα κινητά?Οι γονείς τους τα βάζουν τα χέρια είναι δυνατόν να μην τα καταφέρουν στα αγγλικά??? Κ αλλά πολλά... μάλλον πως έχουμε μάθει να γκρινιάζουμε ότι κ να μας προτείνουν!

 
Γρηγόρης
24 Απρ 2020 02:37

18 χρόνων; Πολύ μεγάλος για ΕΠΑ.Λ... Τα συμπεράσματα δικά σας.. Ας δούμε στην Ευρώπη την θέση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και αντίστοιχα τα ποσοστά ανεργίας των αποφοίτων της...Πριν Μητσοτάκης, Αρβανιτόπουλος τώρα Μητσοτάκης, Κεραμέως.. Είστε για γέλια και για κλάματα... Ούτε λεπτό τηλεκπαίδευση ξανά..

 
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ1
24 Απρ 2020 11:36

ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΜΟΥΝ ΜΑΓΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ ΠΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ,ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ!

 
Καθηγητής-Δρ.ΕΚΠΑ
24 Απρ 2020 22:56

To 10 πρέπει να είναι η βάση εισαγωγής στα ΑΕΙ. Ας λάβουμε υπόψη μας ότι στη χώρα μας κατοικούν τρεις φορές περισσότεροι απόφοιτοι ΑΕΙ από όσους μπορεί να απορροφήσει η οικονομία και όσους χρειάζεται το κοινωνικό σύνολο. Μέχρι τώρα δίναμε προς αυτή την κατεύθυνση πακτωλό χρημάτων πέραν των δυνατοτήτων του κράτους, με αποτέλεσμα τη δραματική ανοδική πορεία του δημόσιου χρέους. Τα κατάλοιπα του κόκκινου λαικισμού πρέπει να τελειώσουν.

 
Mara
25 Απρ 2020 01:04

Τα παιδιά του τρίτου πεδίου διδάσκονται μαθηματικά αγαπητέ παιδαγωγε. Άλλωστε με το σημερινό υπάρχον σύστημα ο διαχωρισμός των πεδίων γίνεται στην τρίτη λυκείου. Όσα λοιπόν χρειάζονται για να λύνουν ασκήσεις τόσο στην φυσική την χημεία και την βιολογία τα έχουν εμπεδώσει!!! Το θέμα είναι να γίνεται στο σχολείο σωστή προετοιμασία για να μπορούν να δώσουν εξετάσεις ώστε να επιτύχουν στις σχολές στόχους τους. Με το να ενοποιούνται τμήματα και να αυξάνουμε τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη μόνο κακό μπορούμε να κάνουμε. Τέλος αν θεωρείτε πως η γ λυκείου θα πρέπει να δίνει σφαιρική γνώση και όχι εξειδίκευση να γίνονται υποχρεωτικά μαθήματα αρχαίων ιστορίας πληροφορικής σε όλους. Το θεωρείτε λογικό;

 
Μαρια
25 Απρ 2020 08:49

Όποια μέτρα κι αν παρθούν τίποτα δεν πρόκειται να έχει αποτέλεσμα αν οι καθηγητές δεν είναι 11σεπτεμβρη στα σχολεία. Δεν είναι δυνατόν τα πυσδε να μετακινουν, να τοποθετούν προσωρινά τον κόσμο μέχρι το Δεκέμβριο, κάτι που γίνεται κατά κόρον στο γυμνάσιο. Όλα πρέπει να τελειώνουν τον Αύγουστο.. και η σημερινή κατάσταση ανέδειξε πολλά τέτοια προβλήματα, για όποιον θέλει να τα δει.

 
@Παιδαγωγέ
25 Απρ 2020 10:36

είναι λογικές οι ενστάσεις σου, όσοι δεν έχουν ιδέες πέρα από τις Δέσμες σε όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν προφανώς δεν μπορούν να το καταλάβουν

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ