Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Η κατεύθυνση είναι να ανοίξουν σχολεία, ΑΕΙ και Φροντιστήρια

Εισηγήσεις να ξεκινήσουν μαθήματα για Γ Λυκείου 11 Μαΐου
Δημοσίευση: 23/04/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η κατεύθυνση είναι ότι οι βαθμίδες της εκπαίδευσης  (σχολεία, ΑΕΙ, Φροντιστήρια) θα ανοίξουν, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στ. Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και πρόσθεσε: “Περιμένουμε την οριστική εισήγηση των ειδικών. Η απόφαση θα αποτυπωθεί στο συνολικό σχέδιο που θα παρουσιάσει ο Πρωθυπουργός στις αρχές της επόμενης εβδομάδας”.

Δημοσιογράφος: Τι θα γίνει με τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών;

Στ. Πέτσας: Όπως είπα και πριν για τα σχολεία, περιμένουμε την οριστική εισήγηση των ειδικών. Η απόφαση θα αποτυπωθεί στο συνολικό σχέδιο που θα παρουσιάσει ο Πρωθυπουργός στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Η κατεύθυνση είναι ότι οι βαθμίδες της εκπαίδευσης θα ανοίξουν. Περιμένουμε να δούμε την ιεράρχηση, τη σειρά και το χρονικό διάστημα μεταξύ κάθε επόμενης φάσης. Αυτό θα αποτυπωθεί στο συνολικό μας σχέδιο.

Δημοσιογράφος: Ως προς το άνοιγμα νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων θα ακολουθήσετε τη σύσταση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων ή θα υπάρξει πολιτική απόφαση για την επαναλειτουργία τους; Οι γονείς αγωνιούν για το εάν και πότε θα ανοίξουν τα σχολεία. Τι τους απαντάτε;

Στ. Πέτσας:  Κατ’ αρχάς έχουμε δείξει, όλο αυτό το διάστημα, ότι ακούμε τις οδηγίες των ειδικών και λαμβάνονται οι πολιτικές αποφάσεις και πρωτοβουλίες πάντα με γνώμονα την άποψη των ειδικών. Εδώ έχουμε δύο ξεκάθαρα ζητήματα, που πρέπει να δει κανείς: Αν η σύσταση της αρμόδιας Επιτροπής θα είναι για σταδιακή άρση των μέτρων-πράγμα το οποίο φαίνεται να υπάρχει αυτή τη στιγμή. Ή αν η σύσταση θα είναι υπέρ του σταδιακού ανοίγματος των σχολείων, κάτι που περιμένουμε να αποτυπωθεί. Αναμένουμε μέχρι την Παρασκευή να έχουμε σχετική τοποθέτηση. Από εκεί και πέρα, πηγαίνοντας σταδιακά σε άνοιγμα τομέων της οικονομικής και κοινωνικής ζωής θα υπάρχει κάποια ιεράρχηση. Πώς ξεκινάμε; Πώς ξεδιπλώνουμε μετά το επόμενο βήμα; Θα είναι σε απόσταση μιας εβδομάδας, 14 ημερών, νωρίτερα. Όλα θα σταθμίζονται και θα αξιολογούνται καθημερινά, γιατί η μάχη με τον κορονοϊό  γίνεται σε αχαρτογράφητα νερά.

Δημοσιογράφος:Αν δεν ανοίξουν τελικώς κάποια σχολεία, υπάρχει πρόβλεψη για τις γονικές άδειες;

Στ. Πέτσας:  Θα ενημερωθείτε στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Είναι μέρος του συνολικού μας σχεδίου.

Εισηγήσεις να ξεκινήσουν μαθήματα για Γ Λυκείου 11 Μαΐου

Σύμφωνα με πληροφορίες , που δημοσίευσε  από το πρωί το esos, οι ειδικοί του υπουργείου Υγείας προτείνουν:

Α. Να ξεκινήσουν τα μαθήματα για τη Γ Λυκείου στις 11 Μαίου,και

Β. Για τις υπόλοιπες τάξεις Λυκείου Γυμνασίου και Δημοτικού μεταξύ 25 Μαΐου και 1ης Ιουνίου.

Η εισηγήσεις περιλαμβάνουν παράλληλα και συγκεκριμένα μέτρα προστασίας από τον Κορωνοϊό.

Σχόλια (19)

 
εκπ/κός
24 Απρ 2020 23:50

Η καλη ημερα απο το πρωι φαινεται.Όταν καταργηθηκε η σχολικη αργια των τριων ιεραρχων, κανενας δεν αντισταθηκε, οταν ακουστηκε το περι....τεμπεληδων, παλι σιγησαμε, θα πρεπει ολοι μας και κυριως οι εκπροσωποι μας ΟΛΜΕ , ΔΟΕ να μην αφηνουν τιποτε αναπαντητο,αυτος ειναι ο ρολος τους, υπαρχουν και οι δικηγοροι των ομοσπονδιων ,αληθεια ρωτηθηκαν για το παραπανω θεμα;

 
Ελεύθερος
24 Απρ 2020 19:22

Οι Ιεροί Ναοί πότε θ' ανοίξουν; Πότε θα τελειώσει αυτή η αντιχριστιανική λύσσα - κοροϊδία;

 
Ανοιχτά σχολεία τον Μάιο
24 Απρ 2020 15:00

Όταν γράφαμε ότι τον Μάιο ανοίγουν τα σχολεία, κάποιοι έλεγαν να παίξουμε τζόκερ. Το λογικό είναι Δημοτικά και Γυμνάσια να μη λειτουργήσουν κανονικά, και μόνο η Γ' Λυκείου να δώσει Πανελλαδικές Εξετάσεις.

 
Αυτόματος πιλότος
24 Απρ 2020 14:41

Πως είναι δυνατόν -αφού έχεις πάρει μέτρα επειδή δεν υπάρχει εμβόλιο- να μετακινηθούν χιλιάδες φοιτητές και προσωπικό προς την Παν/λη Ζωγράφου τους επόμενους δύο μήνες όταν:
-επιτρέπεται μέχρι 2 άτομα στο Ι.Χ. όχημα
-η λεωφ. γραμμή 250 γεμίζει ΑΣΦΥΚΤΙΚΑ
?
Πως αποτρέπεις τη διασπορά του κορονοϊού σε επίπεδο μετακινήσεων και συγχρωτισμού νεαρών ατόμων + ΔΕΠ σε αμφιθέατρα και εργαστήρια?

Προωθείται λοιπόν η... ανοσία αγέλης?

 
Ερρίκος ο χιλιοστός
24 Απρ 2020 14:15

Δέκα παιδιά που ρώτησα (υποψηφίους για Ιατρική, Φιλολογία, Πολυτεχνείο...) γελάγανε. Εδώ κρατάγαμε τις απουσίες να μην πάμε τον καλόν καιρό, θα πάμε τώρα με τον ιό και 15-20 μέρες πριν από τις εξετάσεις; Ούτε ένας δεν θα πατήσει, πλην αυτών που κινδυνεύουν από απουσίες. Κι αν πουν - όπως ακούγεται - ότι δεν θα μπαίνουν απουσίες, ούτε μισός δεν θα πατήσει.

 
Άνοιγμα πανεπιστημίων
24 Απρ 2020 12:54

Το άνοιγμα των πανεπιστημίων συνεπάγεται μετακινήσεις φοιτητών σε όλην την Ελλάδα. Φοιτητές π.χ. από την Αλεξανδρούπολη θα πρέπει να μετακινηθούν στην Κρήτη δηλαδή να παραμείνουν στο δρόμο και δημόσια μέσα μεταφοράς για πολλές ώρες. Ταυτόχρονα θα πρέπει να ανοίξουν οι φοιτητικές εστίες και οι λέσχες. Σε πολλές από τις παλιές φοιτητικές εστίες οι χώροι υγιεινής είναι κοινόχρηστοι. Για τις λέσχες ίσως να μπορεί να δίνεται το φαγητό σε πακέτο αλλά αυτό δε θα μειώσει τις ουρές. Μεγάλος αριθμός φοιτητών εργάζεται για να μπορέσει να ανταποκριθεί στο κόστος των σπουδών του. Πως θα μπορέσουν να ανταποκριθούν οικονομικά αυτοί οι φοιτητές. Ακόμη πως θα μπορέσουν οι γονείς με τσακισμένα ή ακόμη και μηδενικά εισοδήματα να υποστηρίξουν το κόστος μετακίνησης και σπουδών των παιδιών τους στο άμεσο χρονικό διάστημα; Σχετικά με τις σπουδές είναι σίγουρο ότι τα θεωρητικά μαθήματα δε μπορούν να γίνουν σε αμφιθέατρα 200-500 ατόμων που δεν αερίζονται και κατά συνέπεια θα πρέπει να συνεχίζουν να γίνονται διαδυκτιακά. Σε πολλά εργαστηριακά μαθήματα οι φοιτητές έχουν πολύ κοντινή επαφή στήνοντας πειραματικές διατάξεις, χρησιμοποιώντας τον ίδιο εξοπλισμό κλπ. Αυτοί οι φοιτητές πριν πάνε στο εργαστήριο τους θα χρησιμοποιήσουν διάφορα μέσα μεταφοράς. Πως θα προστατευθούν;
Σε κάθε περίπτωση το άνοιγμα των πανεπιστημίων είναι μία πολύ δύσκολη υπόθεση για την οποία θα πρέπει να ζητηθεί και η άποψη των πανεπιστημιακών.

 
ΓΟΝΕΑΣ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ Γ΄ΛΥΚΕΙΟΥ
24 Απρ 2020 11:01

Προτεραιότητα στα παιδιά της Γ΄Λυκείου. Με σύνεση και προσοχή ώστε να αποφύγουμε συγχρωτισμό και δυσάρεστες καταστάσεις λόγω της πανδημίας.
Δεν υπάρχει λόγος να διακινδυνεύσουμε με το να επιστρέψουν τα παιδιά μας παραμονές των εξετάσεων πίσω στα σχολεία τους. Αν κάποιο από αυτά τα παιδιά αρρωστήσει, τι γίνεται; Αποκλείεται αυτομάτως από κάθε δραστηριότητα - στην καλύτερη των περιπτώσεων- για τουλάχιστον 14 ημέρες. Ας συνεχίσουν τα τηλεμαθήματα. Ας σεβαστούμε τον κόπο και την αγωνία αυτών των παιδιών.
Επίσης, αναρωτιέμαι ποιο το όφελος να ανοίξουν Δημοτικά και Γυμνάσια για ένα μικρό χρονικό διάστημα και ύστερα κλείνοντας πια τα σχολεία για καλοκαιρινές διακοπές ΤΙ???. Τότε δηλαδή ποιος θα κρατήσει αυτά τα παιδάκια ? οι γιαγιάδες ή οι παππούδες; θα πάνε σε κατασκηνώσεις;;;τίποτα απ΄αυτά!!
Επομένως θα αναγκαστούν οι γονείς να ξαναμείνουν σπίτι να τα προσέχουν. Ενώ στην περίπτωση που τα σχολεία παραμείνουν κλειστά, τα παιδιά πλεον είναι πιο εύκολο και ασφαλές να μείνουν κάποιες ώρες με γιαγιάδες, δεδομένου ότι είναι απόλυτα υγιή λόγω του ήδη πολυήμερου εγκλεισμού τους.

 
THOMAS
24 Απρ 2020 09:10

Λέγοντας ΑΕΙ εννοούν και τα Κολλέγια ......???????????????

 
Chris
24 Απρ 2020 08:50

Μα, είναι το prestige ν'ανοίξουν τα σχολεία!
Το τι καταφέραμε να επιτύχουμε, για να μας δοθούν τα "αναμενόμενα" εύσημα!
Τα μέτρα προστασίας όμως δεν ακούσαμε..
Χμμ,προβλέπω να επιβαρύνουν εκπαιδευτικούς και μαθητές!
Θέλει φοβερή προσοχή και πολλή τύχη μαζί..
Αν συμβεί κάτι το χρονικό διάστημα μαθημάτων των παιδιών της γ'λυκειου, τότε πρέπει δυστυχώς ν'αποχαιρετήσουν το πανεπιστήμιο για φέτος..

 
Γ Λυκείου και οι άλλοι
24 Απρ 2020 08:45

προφανώς προτεραιότητα έχει η Γ Λυκείου, το απολυτήριο και οι εξετάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ.
Εφόσον πρέπει να γίνουν μαθήματα, παρότι μπορεί κανείς να πολλαπλασιάσει τις αίθουσες πχ. θα υπάρχουν διαθέσιμες εφόσον δεν λειτουργήσουν οι άλλες τάξεις δεν μπορεί να πολλαπλασιάσει τους καθηγητές και το ωράριό τους. Ούτε θα ήταν δόκιμο να διδάξουν καθηγητές χωρίς εμπειρία στην Γ Λυκείου σε αυτή την φάση.
Οπότε εφόσον θέλουμε φυσική παρουσία για μένα οι επιλογή είναι δεδομένη εφόσον θέλουμε την Γ Λυκείου πίσω στα θρανία για 1 μήνα πριν τις εξετάσεις, εστίαση στα μαθήματα της εξέτασης, αραίωση των τάξεων από μαθητές με βάση κάποιους δείκτες αποστάσεων και χωρητικότητας αιθουσών, ίδιες ώρες ανά εκπαιδευτικό ΑΛΛΑ φροντίδα ώστε να μοιράσει τις ώρες αυτές πχ. σε 2 τμήματα της προηγούμενης τάξης του.
Υπάρχει και εναλλακτική πρόταση. Να αξιοποιηθεί η ψηφιακή τηλεόραση αφιερώνοντας για παράδειγμα ένα κανάλι της ΕΡΤ με πρόγραμμα για τις Πανελλήνιες. Επανάληψη της ύλης από την αρχή Πανελλαδικά το ίδιο υλικό για όλους, ασκήσεις κτλ. Σε συνδυασμό με την από απόσταση υποστήριξη των μαθητών από τους καθηγητές τους για περαιτέρω εξάσκηση και προετοιμασία.
ΜΙα τέτοια πολιτική ευρυ-εκπομπής μπορεί να αξιοποιηθεί στο μέλλον μέσω διαδικτύου ώστε οι μαθητές να έχουν ένα αποθετήριο, για απορίες, κοινή προσέγγιση στην θεωρία και στην επίλυση ασκήσεων κτλ κτλ.

 
φοιτητής ΠΑ.Δ.Α
24 Απρ 2020 01:34

Όσον αφορά τα Πανεπιστήμια, θα είναι μεγάλη ανοησία εάν πραγματοποιηθεί το σενάριο που ακούγεται έντονα τις τελευταίες ώρες να πάνε για άνοιγμα μια και καλή τον Σεπτέβρη με διπλή εξεταστική. Σε αυτή την περίπτωση η εξεταστική θα τελειώσει τέλη Οκτώβρη ίσως και αρχές Νοέμβρη. Ποιος μας εγγυάται λοιπόν ότι δεν θα προκύψει δεύτερο κύμα πανδημίας από τα μέσα Σεπτέμβρη, και δεν θα έχουμε πάλι τα ίδια, με αποτέλεσμα να τιναχτούν στον αέρα δυο εξεταστικές αλλά και να κινδυνεύσει και η επόμενη χρονιά;

Καλύτερα θα είναι να διεξαχθεί κανονικά τον Ιούλιο η εξεταστική (με 40 βαθμούς τότε η μεταδοτικότητα του ιού σίγουρα θα περιοριστεί) με μέτρα ασφαλείας αντίστοιχα με τις πανελλήνιες, όπως τήρηση αποστάσεων στις αίθουσες (σε ένα βαθμό αυτό γίνεται έτσι και αλλιώς για αποφυγή αντιγραφής) και εξέταση σε διπλές ή και περισσότερες βάρδιες σε μαθήματα με πολύ κόσμο για αποφυγή συνωστισμού σε αμφιθέατρα. Για οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτό θα πρέπει να υπάρξουν αντιδράσεις από φοιτητές και σχολές

 
εκπ/κός
24 Απρ 2020 00:09

Αφηστε τους ειδικους να κανουν τη δουλεια τους και μην ειστε .........βασιλικοτεροι του βασιλεως , μην φοβαστε γιατι το συστημα υγειας εχει ενισχυθει με πολλους τροπους ,χρονο αγορασαμε ,για να μας βρει πιο ετοιμους η πανδημια. Βεβαια φταιει και η κυβερνηση που ... πολλα μας τα ειπε ....Εσπειρε ανεμους θα θερισει θυελες...

 
Πατερας
23 Απρ 2020 23:17

Είστε σε λάθος λογική με τη γ λυκείου θα τιναξετε τις πανελληνιες στον αέρα αν στραβώσει κάτι από κει που δεν το περιμενεις έρχεται προσεξτε γιατί θα χαθεί ότι πετυχαμε. Η γ λυκείου δεν έχει λόγο να παει σχολείο τα κάνει όλα διαδικτυακά τι να παει να κάνει σχολείο;;;;;;

 
Μητέρα υποψήφιας
23 Απρ 2020 20:24

Μήπως η κατεύθυνση είναι να μη χάσουν δίδακτρα οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων και φροντιστηρίων;
Αν ασθενήσουν καθηγητές λυκείων και γυμνασίων, πώς θα γίνουν οι εξετάσεις; Με ποιο προσωπικό και σε ποιες αποστάσεις;
Αν ασθενήσουν παιδιά της γ΄λυκείου;
Κάθε κρούσμα σημαίνει 14ήμερη καραντίνα. Αν συμβεί κάτι τέτοιο σε σχολική μονάδα παραμονές Πανελληνίων, ποιος παίρνει την ευθύνη για τις βεβιασμένες και επιπόλαιες αποφάσεις;

 
ΘΑΝΑΣΗΣ
23 Απρ 2020 20:11

Αυτοκτονικές τάσεις στο όνομα του κέρδους...

 
Φοιτητής
23 Απρ 2020 19:30

Εφόσον ανοίξουν τα πανεπιστήμια θα επιτραπούν και οι μετακινήσεις από νομό σε νομό ;

Μια ακόμη απορία, τα μαθήματα θα γίνονται κανονικά στα αμφιθέατρα ή θα υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός φοιτητών στην αίθουσα ;

 
πετρος
23 Απρ 2020 19:02

Μια ερώτηση τα ΑΕΙ δεν αναφερονται στο αρθρο που το ειδατε? Ειναι τρομακτικο λαθος να γινει μετακινηση πληθυσμων πρεπει να αν0οιξουν απο Σεπτεβρη για εξετασεις.

 
steven
23 Απρ 2020 18:23

Στα Δημοτικά είναι σωστό ν΄ ανοίξουν στην ημερομηνία που προτείνουν οι ειδικοί και να δοθεί παράταση έως τέλους Ιουνίου και πάλι να ξεκινήσουν 1η Σεπτέμβρη τα μαθήματα. Πρέπει να γίνει και ο προγραμματισμός για την νέα σχολική χρονιά ,όλα αυτά βέβαια να πάνε όλα καλά και τα σχολεία να οργανώσουν τα μέτρα προστασίας μαθητών και εκπ/κών. Μεγάλη πρέπει να είναι και η συμβολή των γονέων με οδηγίες στα παιδιά τους για τα μέτρα υγιεινής...

 
Ορθόβουλος
23 Απρ 2020 17:38

Πολύς λόγος γίνεται για το άνοιγμα και τη λειτουργία των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εν μέσω της πανδημίας, χωρίς να γίνεται κάποια αναφορά για τα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Επειδή αναφέρεται από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ, εντελώς αόριστα, ότι τα πανεπιστημιακά μαθήματα γίνονται από απόσταση και έτσι δεν θα χαθεί το εξάμηνο, είναι απορίας άξιον εάν και τα εργαστηριακά μαθήματα των πολυτεχνικών, ιατρικών και θετικών επιστημών σχολών γίνονται και αυτά από απόσταση! Βέβαια εάν υπάρχει κάποιο έλλειμμα διδακτέας ύλης στους μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αυτό μπορεί να καλυφθεί εν όλω ή εν μέρει στις επόμενες τάξεις. Το έλλειμμα όμως σε εργαστηριακή εξάσκηση των μελλοντικών επιστημόνων, π.χ. ιατρών, μηχανικών, φυσικών, χημικών κ.α., πως θα αναπληρωθεί, δεδομένου ότι το θέμα αυτό σχετίζεται άμεσα με την επαγγελματική και επιστημονική τους επάρκεια και αρτιότητα; Αλήθεια οι εξετάσεις εαρινού εξαμήνου θα γίνουν και πως;
Για όσους δεν γνωρίζουν, τα σχολεία είναι χώροι υψηλού συγχρωτισμού, χωρίς μεγάλες δυνατότητες παρέμβασης, λόγω περιορισμένων χώρων, συστέγασης και υψηλού μαθητικού πληθυσμού. Εάν υποτίθεται οι μικρότερες ηλικίες κινδυνεύουν λιγότερο από τον κορονοϊό, δεν συμβαίνει το ίδιο με τους γονείς και τους παππούδες των μαθητών και πολύ περισσότερο με τους εκπαιδευτικούς. Εάν μολυνθούν οι εκπαιδευτικοί που έχουν μέση ηλικία τα 55 έτη, ποιοι θα διδάξουν τα παιδιά και ποιοι τελικά θα διενεργήσουν τις πανελλαδικές εξετάσεις, αφού δεν έχει ανακαλυφθεί μέχρι τώρα το εμβόλιο ή το κατάλληλο αντιικό φάρμακο; Επίσης οι εκπαιδευτικοί έχουν και αυτοί οικογένειες, πολλοί φιλοξενούν τους μεγάλης ηλικίας γονείς τους και δεν είναι φρόνιμο κάποιοι απερίσκεπτα να τους εκθέτουν σε υψηλό κίνδυνο μόλυνσης.
Αποτελεί κοινό μυστικό ότι κάθε χρόνο, η πλειονότητα των μαθητών της Γ τάξης Λυκείου, πολύ πριν τις διακοπές του Πάσχα, κάνοντας χρήση των απουσιών που δικαιούνται, δεν προσέρχονται στα σχολεία, προκειμένου να αξιοποιήσουν το χρόνο για διάβασμα και φροντιστηριακά μαθήματα. Εφέτος η εξεταστέα ύλη των πανελλαδικών είναι αυτή που έχουν ήδη διδαχθεί οι τελειόφοιτοι, ακριβώς πριν την αναστολή λειτουργίας των σχολείων. Με την επιστροφή τους στα σχολεία γεννώνται τα εξής ερωτήματα:
Α. Θα διευρυνθεί η ύλη των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων;
Β. Θα γίνει μόνο επανάληψη της ήδη διδαχθείσας ύλης;
Γ. Θα γίνονται και τα άλλα μαθήματα της Γ Τάξης ή μόνο τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα;
Δ. Θα διεξαχθούν ενδοσχολικές εξετάσεις και πως;
Ε. Εάν υπάρξουν ανά την επικράτεια σποραδικά έστω κρούσματα στους μαθητές ή στους εκπαιδευτικούς, τι μέλλει γενέσθαι; Θα κλείνουν οι συγκεκριμένες σχολικές μονάδες και οι άλλες θα λειτουργούν κανονικά; Επομένως κάποιοι μαθητές θα ευνοούνται από τις συνθήκες και κάποιοι άλλοι όχι;
ΣΤ. Επειδή η επίσημη ενημέρωση από την επιτροπή λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας συστήνει χρήση μάσκας στους κλειστούς χώρους, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές θα φορούν μάσκες κατά τη διάρκεια των μαθημάτων και είναι αυτό εφικτό;
Δεδομένων των μη κανονικών συνθηκών που βιώνει η χώρα, προσήκουσα λύση θα μπορούσε να ήταν:
Α. Επιστροφή των μαθητών της Γ Λυκείου μόνο για την επανάληψη της εξεταστέας ύλης και αμέσως μετά διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων εντός του Ιουνίου, με μειωμένο αριθμό εξεταζομένων ανά αίθουσα.
Β. Μη διεξαγωγή ενδοσχολικών εξετάσεων για όλες τις τάξεις και έκδοση βαθμολογιών με βάση τις υπάρχουσες.
Τελικά, επειδή το μείζον είναι η ανθρώπινη υγεία και ζωή, δεν πρέπει με πρόσχημα τη μικρότερη νοσηρότητα των μαθητών, την τυχόν απόκτηση ανοσίας του μαθητικού πληθυσμού ή την εργασία και των δύο γονέων, να τεθεί σε κίνδυνο η υγεία του συνόλου του εκπαιδευτικού προσωπικού και ευρύτερα του κοινωνικού συνόλου.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ