Δεκτά τα αναγνωρισμένα πτυχία από ΣΑΕΠ για την απόδειξη γνώσης ξένης γλώσσας

Η απάντηση του ΣΑΕΠ στο υπουργείο Παιδείας

24/04/2020

Άκουσε το άρθρο

«Σχετικά με τη δυνατότητα μοριοδότησης για άριστη γνώση ξένης γλώσσας με πράξη αναγνώρισης του ΣΑΕΠ, κρίνεται ότι, εφόσον ο υποψήφιος προσκομίζει τον ξενόγλωσσο τίτλο με τη μετάφραση αυτού από αναγνωρισμένο Ίδρυμα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της αλλοδαπής, αποδεικνύει την άριστη γνώση της ξένης γλώσσας του οικείου κράτους. Η περίπτωση αυτή θα καταχωριστεί στο πεδίο «Άλλο πιστοποιητικό» και στην περιγραφή πιστοποιητικού θα δηλωθεί οπωσδήποτε «Πτυχίο αναγνωρισμένου ιδρύματος της αλλοδαπής».

Την απάντηση αυτή έδωσε το ΑΣΕΠ , κατόπιν ερωτήματος του ΥΠΑΙΘ, αναφορικά με τη μοριοδότηση της άριστης γνώσης ξένης γλώσσας με την πράξη αναγνώρισης του ΣΑΕΠ, σχετικά με τους υποψήφιους των προκηρύξεων του ΑΣΕΠ :1ΓΕ/2019, 2ΓΕ/2019, 1ΓΤ/2020 & 2ΓΔ/2020

Ετσι  όσοι υποψήφιοι έχουν καταθέσει  Τίτλο από αναγνωρισμένο Ίδρυμα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της αλλοδαπής με πράξη αναγνώρισης του ΣΑΕΠ θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης που κατέθεσαν τους τίτλους σπουδών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (9)

ΓΙΑΝΝΗΣ
|

Καλησπέρα στην ομάδα . Θα ήθελα να παραθέσω μια ερώτηση :
Αυτή η απόφαση για αναγνώριση της άριστης γλώσσας σε υποβολή αίτησης στον ΑΣΕΠ ισχύει και για όλες επομένως τις προκήρυξεις του ΑΣΕΠ ή μόνο για τις συγκεκριμένες π.χ 1ΓΕ/2019 2ΓΕ/2019 που αναφέρονται ?

Τί Λοζάνη τί Κοζάνη
|

@Πέτρος Καπουσ.

"προσκομίζει τον ξενόγλωσσο τίτλο με τη μετάφραση αυτού από αναγνωρισμένο Ίδρυμα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της αλλοδαπής, αποδεικνύει την άριστη γνώση κλπ".

Τον ξενόγλωσσο τίτλο λέει. Δεν ενδιαφέρει, εάν είναι αναγνωρισμένος ή όχι ΚΑΙ ο τίτλος από το ΔΟΑΤΑΠ! Άρα προς τί, η ερώτησή σας? Στην περίπτωσή σας, στέλνετε μεταφραζμένο τον Διδακτορικό σας τίτλο και πέρνετε την πιστοποίηση γλώσσας. Το ΚΟΛΕΓΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ λέω(ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ), γιατί να δίνει πιστοποίηση Γ2 γλώσσας?

Πέτρος Καπουσ.
|

@Τι λοζάνη τι κοζάνη

Σας διαφεύγει κάτι .

Στην περίπτωση μου το πρώτο πτυχίο είναι σε κολλέγιο .
Το μεταπτυχιακό μου στο εξωτερικό εξολοκλήρου
το διδακτορικό επίσης

Θα έπρεπε να γίνεται δεκτό λοιπόν το πτυχίο για άριστη γλώσσα ?
γιατί τα τελευταία 2 δεν μπορώ να τα αναγνωρίσω στο δοαταπ , μιας και το πρώτο δεν αναγνωρίζεται

πολύ απλουστευμένα τα γράφετε αλλά δεν είναι έτσι

PETROS
|

Το θέμα είναι σε ποια γλώσσα γίνονται τα μαθήματα.
Σε site κολεγίου, αναφέρονται τα εξής:

"ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
Προγράμματα σπουδών που οδηγούν στην απόκτηση πτυχίου Bachelor (Hons), με διάρκεια 3 ή 4 έτη, στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, στις ειδικότητες...."

Τί Λοζάνη τί Κοζάνη
|

@Σωστή κίνηση
@Προς τι το ερώτημα;
Νομίζω ότι σε πτυχία Κολεγίων της Ελλάδας!!!, αναφέρεται το άρθρο... και η ερώτηση...
Άλλο πράγμα "τελειώνει πανεπιστήμιο του εξωτερικού" κι άλλο, τελειώνει στην Ελλάδα Κολέγιο που του "δίνει" πτυχίο πανεπιστημίου του εξωτερικού...

Προς τι το ερώτημα;
|

ΕΠΙΣΗΣ η άριστη γνώση της ξένης γλώσσας αποδεικνύεται και με τους εξής τρόπους:

•πτυχίο Ξένης Γλώσσας και Φιλολογίας ή Πτυχίο Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης και Διερμηνείας ΑΕΙ της ημεδαπής ή αντίστοιχο και ισότιμο σχολών της αλλοδαπής,

•πτυχίο, προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό δίπλωμα ή διδακτορικό δίπλωμα οποιουδήποτε αναγνωρισμένου ιδρύματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της αλλοδαπής,

Αυτά αναφέρει η νομοθεσία για την αναγνώριση ξένης γλώσσας επεπιδου Γ2. Προς τι το ερώτημα; Αφού και μην αναγνωριστει το πτυχίο, η αντίστοιχη ξένη γλώσσα αναγνωρίζεται.

Σωστή κίνηση
|

Μπράβο πολύ σωστά κάνατε, ήταν παράλογο καποιος να τελειώνει πανεπιστήμιο του εξωτερικού η να κάνει μεταπτυχιακά εκεί και μετά την αναγνώριση των σπουδών του να του μην του προσμετρανε πολύ καλή γνώση της ξένης γλώσσας. Πως έκανε τότε σπουδές στο εξωτερικό; Δια αλληλογραφίας με google tranlate ; Δεν έδωσε εξετάσεις στην γλώσσα πχ. ΕLTS ΤOEFL, κλπ;

Mitsos
|

Η κυβέρνηση της αριστείας εξακολουθεί να μεγαλουργεί.

Ελέησον
|

Περίφημα! Επαγγελματικά προσόντα από Κολέγια = Ακαδημα'ι'κά προσόντα από Πανεπιστήμια. Και σε μόρια διορισμού εκαιδευτικών πια. Μόνο στην Ελλάδα της "κανονικότητας", με τις ευλογίες της ΝΔ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ