ΜΑΘΗΤΕΣ

Αύριο οι ανακοινώσεις της Ν. Κεραμέως για το άνοιγμα των σχολείων και ΑΕΙ

Ποιες είναι οι κινήσεις της υπουργού Παιδείας μετά το “πράσινο” φως από την Επιστημονική Επιτροπή του υπουργείου Υγείας για άνοιγμα των σχολείων
Δημοσίευση: 28/04/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Αύριο,  Τετάρτη στις 6 το απόγευμα, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σε κοινή Συνέντευξη Τύπου με τον Ν. Χαρδαλιά και Σ. Τσιόδρα  θα εξειδικεύσει  τις διαδικασίες και το χρονοδιάγραμμα σταδιακής επαναλειτουργίας των σχολείων της χώρας, με σχετικές επίσημες ανακοινώσεις.

Σήμερα στις 6 το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμα θα δώσει το περίγραμμα της σταδιακής επαναλειτουργίας των σχολείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του esos:

Α. Η υπουργός Παιδείας έχει ζητήσει από τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής  Γ. Αντωνίου να καταθέσει εισήγηση:

α. ως προς το ποια επιπλέον  ύλη μπορεί  να διδαχθεί στο Γυμνάσιο και Λύκειο σε χρόνο δύο -τριών εβδομάδων.

β . ποια ύλη του τρέχοντος διδακτικού έτους  μπορεί να διδαχθεί το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη, εφόσον τα μαθήματα ξεκινήσουν μία εβδομάδα νωρίτερα.

Β.Η Νίκη Κεραμέως από χθες που  έλαβε το “πράσινο” φως από την Επιστημονική Επιτροπή του υπουργείου Υγείας επεξεργάζεται το χρονοδιάγραμμα επαναλειτουργίας των σχολείων της χώρας.

Πιθανές ημερομηνίες:

α. 11 Μαίου ξεκινούν τα μαθήματα στη Γ Λυκείου, με βασική κατεύθυνση ολοκλήρωσης της εξεταστέας ύλης σε μαθήματα που σε κάποια σχολεία δεν έχει διδαχθεί.

β. προβληματισμός υπάρχει ένα πρέπει να ανακοινωθούν   από τώρα  οι ημερομηνίες επαναλειτουργίας της Α και Β Λυκείου, του Γυμνασίου και των Δημοτικών Σχολείων.

Εφόσον επαναλειτουργήσουν τα Γυμνάσια και Λύκεια, δεν θα διεξαχθούν οι ενδοσχολικές εξετάσεις και  το βάρος θα δοθεί στη διδασκαλία.

Εφόσον επαναλειτουργήσουν τα Γυμνάσια και Λύκεια συζητείται να  δοθεί κατεύθυνση για την διεξαγωγή ωριαίων τεστ, προκειμένου οι καθηγητές να εκδώσουν βαθμολογίες Β τετραμήνου.

Γ. Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα ξεκινήσουν το τρίτο δεκαήμερο του Ιούνη.

Δ. Η υπουργός Παιδείας για την υλοποίηση των παραπάνω βρίσκεται σε επικοινωνία με του ειδικούς του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να εφαρμοστούν συγκεκριμένες πρακτικές:

α. για τον αριθμό ατόμων ανά τάξη

β. μέτρα για την προσέλευση των μαθητών στο σχολείο

γ. μέτρα κατά τη ώρα διδασκαλίας στην τάξη

δ. μέτρα κατά την ώρα του διαλείμματος

ε. μέτρα κατά την αποχώρηση των μαθητών από το σχολείο

ζ. συγκεκριμένες οδηγίες προς τους Διευθυντές των σχολείων και εκπαιδευτικούς.

Η Νίκη Κεραμέως αναμένεται να ζητήσει την συνδρομή των Δήμων , για την υλοποίηση των μέτρων για την προστασία των μαθητών και εκπαιδευτικών που θα υποδείξουν οι ειδικοί.

Πανεπιστήμια

Βασική   προτεραιότητα της υπουργού Παιδείας είναι προς επίλυση είναι ζητήματα των  εργαστηρίων και πότε  αυτά θα μπορέσουν να  ξεκινήσουν  .Επίσης  πότε θα γίνουν οι εξετάσεις του εξαμήνου (Δείτε εδώ σχετικό ρεπορτάζ του esos).

Ετικέτες: 
Κορωνοϊός

Σχόλια (35)

 
Quixotakis
29 Απρ 2020 19:47

@ συνταξιούχος
Υγεία να έχετε καλέ μου άνθρωπε.

 
Εκκλησίες
29 Απρ 2020 18:59

Οι εκκλησίες γιατί ανοίγουν, αφού οι περισσότεροι είναι ηλικιωμένοι ή ευπαθείς; Θα μπορούσαν να καθυστερήσουν μέχρι τον Ιούνιο ή και αργότερα.

 
sos
29 Απρ 2020 16:03

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΒΑΛΑΝ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΣΧΙΖΟΝΤΑΣ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ....ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ...... ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΕΝΟΙΚΙΑ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ
ΠΟΛΛΑ ΕΞΟΔΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΜΟΝΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΞΟΔΑ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΗΣΑΝ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ...... ΕΡΩΤΗΜΑ.........ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ...... ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΥΝΕ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ......ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΟΥΝ........ ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.....ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ .......ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΘΑΡΧΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ. ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ .......ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ. ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ... ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ....ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΩΣ ΕΧΕΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ........ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2020-21 ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΤΕΘΕΝΤΩΝ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ , ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΑΠΟΣΠΑΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΟΠΟΙΩΝ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΛΟΓΩΝ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ... ΠΡΟΤΑΣΗ ..... ΟΣΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΒΑΛΑΝ ΠΛΑΤΗ ΦΕΤΟΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ..... ΑΣ ΤΟΥΣ ΔΟΘΕΙ Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ ΤΟΥ ΘΕΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΙΕΤΙΑ.ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ..... ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.......ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ.ΚΑΛΟ ΜΕΤΡΟ ...ΝΟΜΙΖΩ......ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ..... ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ......ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΙΟ....ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ......

 
συνταξιούχος
29 Απρ 2020 14:49

καλή δύναμη σε μαθητές, Γονείς, εκπαιδευτικούς

 
Άσφαιρα
29 Απρ 2020 12:34

@Quixotakis
Ένας ήταν... [Ο ἀναμάρτητος ὑμῶν πρῶτος βαλέτω λίθον] όμως.

 
Quixotakis
29 Απρ 2020 11:58

Αγαπητέ συμπολίτη,
Ό,τι πεντοζάλι και να χορέψουν, θα είναι ασφαλείς...
Εγώ φοβάμαι τις ορθοπεταλιές, γιατί εάν δεν είσαι κατάλληλα προετοιμασμένος, κινδυνεύεις και ο κίνδυνος γίνεται πιο μεγάλος, όταν δεν υπάρχουν χρωματικές αντιθέσεις. Οι μονόχρωμες ενδυμασίες είναι ακατάλληλες, δεν μπορώ να καταλάβω τις χρωματικές εμμονές. Με πετροβολήσανε κιόλας, γι' αυτό και δεν θα ξαναμιλήσω για τις κες...

 
Λίρα 100
29 Απρ 2020 11:10

@Quixotakis
Αγαπητέ Δον, είστε πάντα λίρα 100! Με τη λύρα που θα ακούσουν οι κες. του Υπουργείου, να δούμε τί πεντοζάλι θα χορέψουν!?
Το τραπέζι να το κάνετε. Αλλά για γιορτή. Και στο οφτό... μπόλικο μαϊντανό

 
Αγγελική Γ
29 Απρ 2020 09:58

Δεν μπορεί στα ΜΜΜ και στα καταστήματα να απαιτείται μάσκα για να μπεις και στην τάξη όπου κυριαρχούν ακόμη πιο επικίνδυνες συνθήκες συγχρωτισμού και για πολύ περισσότερη ώρα, αυτή να μην απαιτείται. Επίσης η ελπίδα πως ο ιός θα υποχωρήσει με τη ζέστη, είναι απλά μια ελπίδα. Χτες διάβασα ότι τα κρούσματα και οι νεκροί έκαναν ρεκόρ στην Αίγυπτο. Η Αίγυπτος είχε χτες πάνω από 30 βαθμούς. Το να μιλούμε λοιπόν για κανονικότητα και επιστροφή σε αυτήν είναι ευσεβής πόθος. Επιτέλους ας ξυπνήσουν στο Υπουργείο Παιδείας και ας αντιμετωπίσουν την κατάσταση με τη σοβαρότητα που δείχνουν και εκφράζουν άλλα Υπουργεία. Δεν μπορεί από τη μια να βγαίνουν κυβερνητικοί εκπρόσωποι και να λένε ότι ζούμε μια κατάσταση πολέμου και το Παιδείας να θέλει να παραστήσει ότι όλα τα προβλήματα λύνονται με απλές ρυθμισούλες. Δεν ξέρω αν τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν τώρα, τον Ιούλιο, τον Σεπτέμβριο ή του χρόνου. Ξέρω ότι πρέπει να ανοίξουν όταν θα έχουν τιθασεύσει τον ιό ή όταν θα βρεθεί το εμβόλιο. Αν θεωρούν ότι η εξ αποστάσεως που θα κάνουμε μέχρι τότε αξίζει τα μισά λεφτά ας μας δίνουν τα μισά. Αλλά να αντιμετωπίσουν πραγματικά την κατάσταση σαν κατάσταση πολέμου και όχι σαν να μην τρέχει τίποτα. Σε έναν πόλεμο δε νομίζω ότι πρώτη προτεραιότητα είναι η εκπαίδευση, αλλά η ζωή η ίδια. Όλα τα άλλα γίνονται εν καιρώ.
Να θυμίσω αυτό που γράφουν πάρα πολλοί συνάδελφοι, ότι οι περισσότεροι από εμάς δεν είμαστε και τόσο νέοι (πολύ θα το θέλαμε...αλλά δεν ) και ότι κουβαλούμε πάνω μας και διάφορα χρόνια νοσήματα; Με εμάς ως εξιλαστήρια θύματα θα χτιστεί η ανοσία της αγέλης ; Αυτό το σχόλιο μου θα ήθελα να ξαναδημοσιευτεί από το esos όταν εγώ ή εσείς αγαπητοί μου συνάδελφοι θα έχουμε πέσει θύματα του ιού, κάτι που φυσικά απεύχομαι, αλλά νομίζω πως προς τα εκεί μας οδηγεί το Υπουργείο μας.

 
Βίκυ
29 Απρ 2020 01:05

Πάρτε πίσω όλα αυτά Κα Υπουργέ γιατί αν σε εμάς, θα βγει μια φορά σε κακό όλο αυτό το εγχείρημα, σε σας θα βγει 100 φορές!!!

 
Δημήτρης
28 Απρ 2020 22:15

Κ ΥΠΟΥΡΓΈ ΤΙ ΘΑ ΠΕΊΤΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΆ Κ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΌΤΑΝ ΛΌΓΩ ΒΛΑΚΕΙΑΣ
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΎΝ ΝΑ ΓΊΝΟΥΝ ΠΑΝΕΛΛΉΝΙΕΣ???

 
ΜΑΘΗΤΡΙΑ
28 Απρ 2020 21:06

Ακούν τους ειδικούς περί της Υγείας (λοιμωξιολόγους, επιδημιολόγους...),
γιατί δεν ακούν και τους ειδικούς περί της Παιδείας ; (δασκάλους, καθηγητές...)

 
ΛΟΥΚΑΣ
28 Απρ 2020 20:51

Ανοσία αγέλης στις ευνοϊκές συνθήκες του καλοκαιριού με λιγότερα θύματα και με διάδοση του ιού μέσω των σθεναρών στον ιό ηλικιακών ομάδων 12-25. Όποιος έχει καλύτερη πρόταση να την καταθέσει...Θα πληρώσουμε απλά το λογαριασμό μερικώς με αγαπημένους συμπολίτες και μερικώς με ευρώ... (ο Μητσοτάκης Αγαμέμνων... θα παιχτεί σε όλα τα θέατρα των ΜΕΘ...)

 
Καρδ.Λάμπρος
28 Απρ 2020 20:04

Μπορείτε να μας πείτε τι θα γίνει με τα ειδικά σχολεία. Με τα παιδιά με νοητική υστέρηση, αυτισμό, κινητικά προβλήματα κλπ;;; Θα ανοίξουν;;; Αν ναι πότε.

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
28 Απρ 2020 19:10

@Γιώργος
Όλα σωστά, Γιώργο, εκτός από αυτό που λες για μοίρασμα λάπτοπ και τάμπλετ! Να μη λέμε τα ίδια πάλι! Πρόκειται για κανονικό εμπαιγμό! Ελάχιστα σχολεία έλαβαν κάτι. Μόνο από 300 μαθητές και άνω! Ξέχνα το λοιπόν. Δεν υπάρχει!

 
Δημοτικό Γυμνάσιο και Λύκειο
28 Απρ 2020 18:14

Το καλύτερο θα ήταν να υπάρχει προγραμματισμός για το επόμενο σχολικό έτος, με αναπληρώσεις μαθημάτων σε όλες τις τάξεις.

Δημοτικά σχολεία και Γυμνάσια δεν έχει νόημα να ανοίξουν πριν τον Αύγουστο, δεν έχουν εκπαιδευτικό όφελος οι μαθητές. Ίσως να είχε νόημα για τους μαθητές του Λυκείου, που είναι αυξημένες οι απαιτήσεις.

 
sout
28 Απρ 2020 17:40

Tώρα το θυμήθηκε να ζητήσει εισηγήσεις?τόσο καιρό είχαμε την καραμέλα της εξ αποστάσεως και έχουμε φτάσει τώρα να μην ξέρουμε πως θα λειτουργήσουν τα σχολεία,πόσο και με πόση ασφάλεια.
Θερμή παράκληση ας προσγειωθούν οι δυο κυρίες,να παρθούν ώριμες αποφάσεις,αυτό με το σήμερα και με το αύριο στο θέμα των σχολείων βάζει σε απίστευτη αβεβαιότητα τόσο την εκπαίδευση,όσο και την Ελληνική οικογένεια.

 
ΓΙΩΡΓΟΣ
28 Απρ 2020 17:22

Κλειστά σχολεία .Γονείς-παιδιά-παππούδες-εκπαιδευτικοί δεν είναι πειραματόζωα.
Δεν είναι σίγουροι για το πως θα εξελιχθεί και παίρνουν το ρίσκο.Με τα ίδια και πιο λίγα κρούσματα τα έκλεισαν στις 11 Μαρτίου και μας έλεγαν ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ, ιδίως τα παιδιά.Αν θέλουν να γίνει μάθημα ας κάνουν υποχρεωτικό το μάθημα από το σπίτι.Γίνεται και μέσω τηλεφώνου, είναι δωρεάν για τις ιστοσελίδες του Υπουργείου Παιδείας και μοιράζονται τάμπλετ και λάπτοπ σε μαθητές που δεν έχουν.Θα είναι υπεύθυνοι και θα χρεωθούν κάθε θάνατο που θα προκύψει από το χωρίς ουσιαστικό λόγο άνοιγμα των σχολείων.

 
Κάντε πίσω...
28 Απρ 2020 17:21

Εστω την τελευταία στιγμή αναλογιστείτε τι ζημιά πάτε να κάνετε καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους. Θα τινάξετε τις θυσίες και τους κόπους χιλιάδων μαθητών στον αέρα ! Θα έχουμε αναζωπύρωση της διασποράς του covid-19 και οι Πανελλαδικές δεν θα μπορέσουν να γίνουν. Αλλάξτε γνώμη κυρία υπουργέ έστω στο παρά πέντε, ανοίξτε τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Α,Β Λυκείου νωρίτερα τον Σεπτέμβρη, επιτάξτε στην ανάγκη καθηγητές και δασκάλους και πραγματοποιείστε με ασφάλεια τις Πανελλαδικές το συντομότερο.

 
Quixotakis
28 Απρ 2020 17:12

Να πάω τον Ιούνιο, να κάνει 35 βαθμούς, να μου λένε τα παιδιά «να βάλετε κύριε το ερκοντίσιον», να το βάλω και ν' αρχίσει ο χορός των ιών, τι εξακτίνωση λέει ο από πάνω, θα έρχεται ο ιός κουνιστός και λυγιστός, θα βλέπει τη μάσκα μου και θα χαμογελά, με μια αιθέρια κίνηση θα περνά από το πλάι και θα κάθεται στη μύτη μου και θα με γαργαλά, θα βάζω άθελά μου το χέρι για να τον διώξω κι αυτός θα κρύβεται μέσα, βαθιά και θα βρει το δρόμο για τα πνευμόνια μου και τότε θα αρχίσουν τα κονταροχτυπήματα... Δεν πρόκειται να τον νικήσω.... τουλάχιστον έχω ένα μήνα να δω τους φίλους μου, να τους κάνω ένα τραπέζι, να πιούμε ένα κρασί, ν' ακουστεί η λύρα...

 
Καθηγητής
28 Απρ 2020 15:57

Είναι τουλαχιστον επικίνδυνο να μιλάμε για επανοδο στα σχολεία (πλην φυσικά της Γ Λυκείου ) και έντελώς μα εντελώς ανέφικτη η σκέψη τόσο για ενδοσχολικές εξετάσεις αλλά και για ωριαία τεστ.
Δεν χρειάζονται ανώτερα μαθηματικα για τα πρακτικά προβλήματα που προκύπτουν, έχουν αναλυθει άπειρες φορές από συναδέλφους και γονείς.
Από το βήμα αυτό κι επειδη πάντα υπάρχει χρόνος για να παρθεί η σωστή απόφαση , απευθύνω έκκληση :
ΜΗ ΡΙΣΚΑΡΕΤΕ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ!! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΜΕΡΕΣ!!!!

 
ΠΑΛΙΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
28 Απρ 2020 15:51

Σας παρακαλώ να εξαιρεθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί άνω των 65 από εργασίες συνάθροισης .
Άλλωστε είναι και ελάχιστοι.
Ας απασχοληθούν σε διοικητικές εργασίες.
Στη θέση τους για αυτές τις λίγες ημέρες ας πάνε καθηγητές μικρότερης ηλικίας που δεν κινδυνεύουν άμεσα.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ

 
Δασκάλα
28 Απρ 2020 15:50

Στα υποθηκοφυλακεια γίνεται θερμομετρηση και μπαίνουν 2, 3 τη φορά και 1 ανά 10 τετραγωνικά. Το ίδιο θα γίνεται στα σχολεία; θα φοράνε ΟΛΟΙ οι μάσκες; θα εισέρχονται οι γονείς στο σχολείο; ειδικά αυτοί που δεν συμμορφωνονται ποτέ; αν μπούμε στα σχολεία 1 ανά 10 τετραγωνικά σήμαινει 3 μαθητές ανά Τάξη; αν είναι έτσι το νόημα έχει; αν δεν μπούμε με τέτοια μέτρα, τότε ή εμάς στέλνουν για σφαγή ή τα μέτρα στους υπόλοιπους χώρους είναι άκυρα. Δεν μπορεί να ισχύουν και τα δύο ταυτόχρονα διότι καταργείται η απλή λογική.....

 
Εξακτίνωση στα σίγουρα
28 Απρ 2020 15:24

@ΧΡΟΝΗΣ
Αυτό που λέτε, είναι + 4-5 εκπ/κοι max, ανά Π.Ε. Το βλέπετε να σώζεται το πράμα? Εγώ εξακτίνωση του ιού βλέπω.

 
Νίκος
28 Απρ 2020 15:22

Να περιμένουμε κάτι ανάλογο; Αν όχι, γιατί; Ποια είναι η ανάγκη θερμομέτρησης σήμερα, μετά από 1,5 μήνα καραντίνας και όχι σε 2-3 εβδομάδες που ο κόσμος θα κινείται (και θα διασπείρει τη νόσο) ελεύθερα;

"Με την εφαρμογή αυστηρών μέτρων για τον περιορισμό διασποράς του κορονοϊού ξεκίνησε σήμερα η μερική επαναλειτουργία Υποθηκοφυλακείων, Ειρηνοδικείων και Πρωτοδικείων. Σε Υποθηκοφυλάκεια, Ειρηνοδικεία και Πρωτοδικεία σε όλη την επικράτεια πραγματοποιούνται θερμομετρήσεις, ενώ όλοι φορούν μάσκα. Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από το Εφετείο Αθηνών, όπου η πρόσβαση στο κτήριο γίνεται κατόπιν θερμομέτρησης από ομάδες του Ερυθρού Σταυρού και μόνον με χρήση μάσκας."

 
ΧΡΟΝΗΣ
28 Απρ 2020 14:46

Να αξιοποιηθεί και το εκπαιδευτικό προσωπικό των ΚΠΕ και οι υπεύθυνοι δραστηριοτήτων που δε έχουν αντικείμενο τώρα για να υπάρχει εξακτίνωση μαθητών και αντικατάσταση αν υπάρχουν ευπαθείς ομάδες εκπαιδευτικών που αρρώστησαν από κορονοιό.

 
Αικατερίνη Σαγ.
28 Απρ 2020 14:18

Συμφωνω κι εγώ πως υπάρχει κίνδυνος να τιναχθούν οι πανελλήνιες στον αέρα. Ασύνετη απόφαση να ανοίξουν τα σχολεία .Η Γ Λυκειου ,εχει ήδη τελειώσει την ύλη της με τα φροντιστήρια ή την τηλεκπαιδευση, -τουλαχιστον οσα παιδιά ενδιαφέρονται για πανελλήνιες. Οι υπόλοιπες τάξεις θα μπορούσαν από Σεπτέμβρη να ξεκινήσουν από κει που σταμάτησαν, τα Δημοτικα, έτσι κι αλλιώς θα έκλειναν 15 Ιουνίου. Αχρείστο κι επικίνδυνο μου φαινεται όλο αυτό. Και πώς θα οργανωθεί να προσέρχονται οι μαθητές και να υπάρχει μικρή αναλογία μαθητών ανα αίθουσα ; αυτοί που νομοθετούν είναι εκτός πραγματικότητας.

 
είσαι πολύ αστεία !
28 Απρ 2020 13:54

ασφαλέστατα συμπεράσματα θα βγουν , αφού η γ λυκείου θα πάει για να δει τους συμμαθητές και για το τζέρτζελο την πρώτη μέρα, αλλά δεν θα πατάει κανείς μετά (οπότε ποια διασπορά , μόνο οι καθηγητές θα είναι στα σχολεία , άντε 2-3 μαθητές ακόμα) , απουσίες δεν θα προσμετρηθούν , το απολυτήριο τσάμπα . και φυσικά μετά όλα καλά , θα πανε και οι άλλες τάξεις (όσοι δεν θα κάνουν κοπάνα, οι μικρότεροι δηλαδή ) και θα γίνει μετά από ΄'ενα μήνα πάνω στις πανελλήνιες ο χαμός. θεές στο υπουργείο !

 
Εκπαιδευτικός
28 Απρ 2020 13:41

@ΑΜ Αγαπητέ κύριε/α, μη σας προξενεί έκπληξη η στάση του Υπουργείου έναντι των φοιτητών και της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης γενικότερα. Την ίδια και χειρότερη στάση τηρεί απέναντι και στους (είτε υποκείμενους είτε όχι και σε άλλα νοσήματα) εκπαιδευτικούς. Λες και δεν υπάρχουν. Αλλά ποιος την έχασε τη ντροπή για να τη βρουν αυτοί...

 
Κώστας
28 Απρ 2020 13:37

Ε συγγνώμη, αλλά για ποιο κυλιόμενο ωράριο μιλά η κ.Κεραμέως; Αν υπάρξει κάτι τέτοιο, σημαίνει ότι θα γίνονται το πολύ 4 ώρες μάθημα για κάθε τάξη/κατεύθυνση. Δουλευόμαστε; Ποιος ο λόγος να ανοίξουν τα σχολεία τότε; Να αφήσω στη άκρη δε το γεγονός πως, αν η Γ' λυκείου έχει το απόγευμα μάθημα, δε θα πατάει κανείς λόγω φροντιστηρίων, θα κάνουν χρήση των απουσιών, και τέρμα

 
Γιώργος Σ
28 Απρ 2020 12:55

Για τη λειτουργία Α,Β Λυκείου και Γυμνασίων :Πώς θα τηρηθούν τα δυο μέτρα απόσταση μέσα στις τάξεις , όταν με τις προηγούμενες συνθήκες με το ζόρι χωρούσαν στριμωχτά τα 25 παιδιά της τάξης; Και επειδή ακούγεται ότι τα σχολεία θα λειτουργήσουν σε δύο βάρδιες - αν αυτές οι βάρδιες έχουν 7ωρα δε θα χρειαστούν διπλάσιοι καθηγητές; Αν οι βάρδιες έχουν 4ωρα, κοροιδευόμαστε για να λέμε απλώς ότι άνοιξαν τα σχολεία με κίνδυνο να τινάξουμε τις Πανελλήνιες Εξετάσεις στον αέρα;

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.