Placeholder

ΣΧ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Οι θέσεις των Σχολικών Συμβούλων (ΠΕΣΣ) επί του πολυνομοσχεδίου

Δημοσίευση: 28/04/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

To σχέδιο νόμου που κατατέθηκε προς διαβούλευση με τον τίτλο «Αναβάθμιση του σχολείου και άλλες διατάξεις» διατηρεί σε βασικές γραμμές το υφιστάμενο σχολείο και επιχειρεί διορθωτικές παρεμβάσεις αρκετές εκ των οποίων είναι θετικές, ενώ άλλες χρήζουν ουσιαστικών βελτιώσεων και σημαντικών διευκρινίσεων.

Οι επιχειρούμενες ρυθμίσεις στηρίζονται εν πολλοίς στις υφιστάμενες εκπαιδευτικές δομές του αλυσιτελούς και αναξιοκρατικού νόμου 4547/18 που λόγω του σχεδιασμού τους είναι απόμακρες από τις σχολικές μονάδες και δεν μπορούν να προσφέρουν αυτό που η εκπαίδευση έχει ανάγκη.

Ωστόσο, σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε, είναι αναγκαία η ενσωμάτωση στο σχέδιο νόμου ενός πλαισίου αποτελεσματικής στήριξης των Εκπαιδευτικών και των Σχολικών Μονάδων, ενός σταθερού, δίκαιου και αξιοκρατικού πλαισίου επιλογής στελεχών εκπαίδευσης καθώς και η επαναφορά του θεσμού των Σχολικών Συμβούλων,  σύμφωνα με τις κατ’ επανάληψη προεκλογικές εξαγγελίες αλλά και τις μετεκλογικές προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης στη  Βουλή, όταν και έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης.

Η ΠΕΣΣ ζητά την άμεση έναρξη του διαλόγου πάνω στο δημοσιοποιημένο σχέδιο νόμου ώστε μέσα από συγκλίσεις και συναινέσεις να προκύψει ένα σταθερό και μακρόπνοο θεσμικό  πλαίσιο για την Εκπαίδευση και τους Εκπαιδευτικούς, που αυτό το διάστημα υπό ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες αποδεικνύουν καθημερινά ότι δεν φείδονται κόπου και χρόνου για την παροχή γνώσης προς όφελος των μαθητών μας.

Το Δ.Σ. της Π.Ε.Σ.Σ.

Σχόλια (17)

 
ΣΠΑΣΤΙΚΟΣ
29 Απρ 2020 17:47

Ξεχάστηκε ο Ρασπούτιν δε θα ξεχαστεί η υπόσχεση για επαναφορά των ΣΣ;; Δούλεμα στο δούλεμα και ραφή δεν έχει.

 
ekp/kos
29 Απρ 2020 16:32

Η δουλεια του των ΣΕΕ ειναι κουραστικη; Πάντως την ευθυνη των εκπκων των σχολειων και των δ/ντων δεν την εχουν σε καμμια περιπτωση.Οι εκπκοι που εργαζονται στα σχολεια ανα πασα στιγμη και απο ανθρωπινο λαθος ή κόπωση μπορουν να χασουν τη δουλεια τους ή ακομη και τη... ζωη τους. Οι ΣΕΕ εχουν καποια καθηκοντα και το επιδομα θεσης ειναι σεβαστο , νομιζω καθαρα 300 ευρω ή και παραπανω.Ειναι ξεκουραστη θεση ,αλλα τοσα επιδοματα συνολικα στην χρεωκοπημενη χωρα μας ειναι σπαταλη...

 
ekp/kos
29 Απρ 2020 16:26

Οι ΣΕΕ ..... εμφανιστηκαν στη δικη μας περιφερεια ,αφου ειχαμε ηδη αρχισει την εξ αποστασεως , ακριβως για να διαπιστωσουν οτι εχουμε αρχισει.Επισης , την αρωγή ολων μας και τον συντονισμο εκαναν οι δντες των σχολικων μοναδων και οι εκπκοι ΗΥ. Οι ΣΕΕ δεν ειναι πλεον απαραιτητοι, στην εξ αποστασεως η επιμορφωση γινεται με λιγοτερους συντονιστες (με την γενικη εννοια) και μπορει ταυτοχρονα να επιμορφωνει ακομα και χιλιαδες εκπκων...Τα πανεπιστημια μπορουν να αναλαβουν την επιμορφωση πχ τα Παιδαγωγικά Τμηματα. Μετα απο αυτο που συνεβη ελπιζω ολοι μας να καταλαβαμε οτι η γνωση των νεων τεχνολογιων ειναι προαπαιτουμενο για την εκτελεση των καθηκοντων μας και οχι κατι προαιρετικο.

 
s.k.
29 Απρ 2020 13:31

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω...

 
Quixotakis
29 Απρ 2020 09:48

@ Δημήτρης Κ. , Τ.Γ.Κ.
Συμφωνώ μερικώς με τον Δημήτρη, συμπληρώνω κι εσείς διορθώστε.
Το σωστό είναι δύο χρόνια μετά την ενορχηστρωμένη δυσφήμισή τους, την πλήρη αδιαφορία δασκάλων και καθηγητών και την καρατόμηση αρκετών λόγω προγραφών.
@ Δημήτρης Κ. , Αλέξης
Αντίθετα όλα τα πολιτικά κόμματα άφησαν τον θεσμό από τα μέσα της δεκαετίας του 80 να ξεφτίσει, με την ανοχή ημών...
@ Προς όλους
Το επίδομα είναι πολύ μικρό, ασήμαντο. Μόνο τα έξοδα μετακίνησης ενός σχολικού συμβούλου να καθίσεις να υπολογίσεις, για τη επαρκή υποστήριξη π.χ. των δασκάλων 20 σχολείων, φτάνει για να καταλάβεις...
Το 1999, η σχολική μου σύμβουλος Α...., είχε βάλει από την τσέπη της 1.200.000 δρχ. περίπου για να μετακινείται από νησί σε νησί σε κάποια περιοχή του Αιγαίου. Αυτά τα χρήματα κάποια στιγμή θα τα έπαιρνε βέβαια πίσω...
Έχω κι άλλα ''ωραία'' να πω αλλά έχω κουραστεί...

 
DEEP
29 Απρ 2020 09:02

@Αλλεργικούς στην ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ. Δυστυχώς οι πεφωτισμένοι κατάργησαν μόνο το θεσμό των Σχολικών Συμβούλων και ξεπάστρεψαν πλήθος Σχολικών Συμβούλων. Ευτυχώς δεν πρόκαναν να καταργήσουν και την ένωσή τους. Επιζητούν την διαγραφή της ιστορίας και την διαγραφή των Σ.Σ. από τον χάρτη της Εκπαίδευσης. Τι πρόοδος, τι δημοκρατικές απόψεις !

 
Δημήτρης Κ.
29 Απρ 2020 08:19

@Τ.Γ.Κ.
1. "δύο χρόνια μετά την κατάργησή τους". Λάθος! Το σωστό είναι δύο χρόνια μετά την ενορχηστρωμένη δυσφήμισή τους και την καρατόμησή τους λόγω προγραφών.
2. "βγάζουν και ανακοινώσεις". Όσο η υπόθεση επί της κατάργησης του θεσμού δεν έχει τελεσιδικήσει στο ΣτΕ και ως τελευταίο ΔΣ της ΠΕΣΣ έχουν κάθε έννομο συμφέρον να παρεμβαίνουν και να βγάζουν ανακοινώσεις.

@Αλέξης
"επαναγορά τους". Λάθος! Δεν πουλήθηκαν οι ΣΣ για να τους αγοράσει κάποιος εκ νέου. Αντίθετα κάποιοι άφησαν τον θεσμό να ξεφτίσει και στη συνέχεια τους πούλησαν λόγω ιδεοληψιών.

@ekp/kos
1. "δεν ειναι πλεον απαραιτητοι". Λάθος! Είτε ΣΣ είτε ΣΕΕ πίσω από κάθε εξ αποστάσεως επιμόρφωση βρίσκονται κάποιοι που την υποστηρίζουν.
2. "ξοδευεται το κρατος με τοσα επιδοματα θεσης". Λάθος! Το επίδομα θέσης είναι (α) για να αγοραστούν βιβλία, να πληρωθούν συνδρομές σε πλατφόρμες κ.λπ. (β) για τις επιπλέον ώρες που απαιτούνται για να 'στηθεί' ένα επιμορφωτικό πρόγραμμα και (γ) για τις επισκέψεις σε σχολεία κυρίως με δικά τους μέσα.

 
Διώνη
29 Απρ 2020 08:18

Όταν ένας θεσμός είναι μακριά από την σχολική μονάδα,τείνει να καταργηθεί.
Και οι ΠΕΚΕΣ είναι εκτός σχολείου.
Η απορία είναι,ποιοί θα κάνουν την αξιολόγηση που οραματίζεται το νομοσχέδιο;
Μήπως σκέφτονται εξωτερικούς αξιολογητές;

 
@ekp/kos
29 Απρ 2020 08:07

και ποιος νομίζεις ότι κάνει τις εξ αποστάσεως επιμορφώσεις ανά περιφέρεια; Οι ΣΕΕ φυσικά... Πού είδες ότι δεν είναι απαραίτητοι; Σε αυτούς στηρίχθηκε η επιμόρφωση για την εξ αποστάσεως μέχρι σήμερα.

 
Πουρσανίδου Πένυ
29 Απρ 2020 07:47

Συνάδελφοι, η εξ αποστάσεως διδασκαλία είναι πανάκεια για σας .Αφού καταργήσατε τους πάντες ας κλείσουμε και τα σχολεία για να μην πληρώνει το κράτος λειτουργικά έξοδα και οι εκπαιδευτικοί να κάνουν το μάθημα στους μαθητές τους από το σπίτι τους. Έλεος πια.. μηδενίζετε τα πάντα. Όσο για τους σχολικούς συμβούλους άλλοι υπόσχονταν ότι θα τους επαναφέρουν.. και κάτι ακόμα η αξιολόγηση του κάθε θεσμού είτε λέγεται θεσμός του σχολικού συμβούλου είτε ΠΕΚΕΣ θα κριθεί εκ του αποτελέσματος

 
ekp/kos
28 Απρ 2020 23:09

Και οι Σχολικοι Συμβουλοι και οι ΣΕΕ δεν ειναι πλεον απαραιτητοι.Οι επιμορφωσεις μπορουν να γινονται εξ αποστασεως και να αφορουν τους εκπκους ανα περιφερεια , με πολυ λιγοτερα ατομα και λιγοτερα εξοδα λειτουργιας.Ετσι κι αλλιως οι διαζωσης θα καταργηθουν.Τι νοημα εχει να ξοδευεται το κρατος με τοσα επιδοματα θεσης.Όσο για τους σχολικους συμβουλους .... νισαφι πια.

 
Αλεξης
28 Απρ 2020 21:44

Μάλλον άδικα περιμένετε την επαναγορά σας.Το κλίμα έχει αντιστραφεί υπέρ των ΣΕΕ και των ΠΕΚΕΣ που λέγεται πως έβαλαν πλάτη στην εξ αποστάσεως.Αλλωστε ποιος πιστεύει πια πως υπαρχει έτοιμο νομοσχέδιο;ΣΕΕ μέχρι λήξης της θητείας τουλάχιστον και βλέπουμε.Σκληρο αλλά ρεαλιστικο

 
aporia
28 Απρ 2020 20:45

Μα, υπάρχουν σχολικοί σύμβουλοι;;;; Ισόβιος τίτλος είναι;

 
Q...akis
28 Απρ 2020 20:06

Mακρόοοοοπνοο....
Αμήν!

 
ΣΣ
28 Απρ 2020 19:38

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω...

 
PE19
28 Απρ 2020 17:12

Καλά έγινε κολοτούμπα και δεν μιλάτε !!!!
Τι εννοείτε δίκαιο σύστημα επιλογής στελεχών σε σχέση με τον 4547 ?
να εξαλειφθεί το προαπαιτούμενο του Β2 (τώρα υπήρχε δυνατότητα να έχουν όσοι χρειάζονταν το προσόν αυτό) ή να ληφθεί η υπηρεσία σας (15 χρόνια + ) διδακτική ή να μετράει η εκπαιδευτική και όχι η διδακτική υπηρεσία ?

 
Τ.Γ.Κ.
28 Απρ 2020 17:07

Πώς γίνεται να υπάρχουν Σχολικοί Σύμβουλοι δύο χρόνια μετά την κατάργησή τους και να βγάζουν και ανακοινώσεις, δεν θα το καταλάβω ποτέ. Οι θέσεις των Επιθεωρητών επί του πολυνομοσχεδίου ποιες είναι;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.