Placeholder

ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Συγγράμματα:225.813 δηλώσεις φοιτητών, 1.184.988 συγγράμματα σε μόλις 17 ημέρες

Η διαδικασία να ολοκληρώνεται νωρίτερα σε σχέση με τα δυο προηγούμενα ακαδημαϊκά έτη
Δημοσίευση: 28/04/2020
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 26 Απριλίου 2020, η διαδικασία δηλώσεων των διδακτικών συγγραμμάτων του εαρινού εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020, για τους φοιτητές των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών.

Συγκεκριμένα, νωρίτερα σε σχέση με τα προηγούμενα έτη, καθώς το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 οι δηλώσεις εαρινού εξαμήνου ολοκληρώθηκαν στις 18 Μαΐου 2018 και το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 στις 22 Μαΐου 2019 αντίστοιχα, κατόπιν διαδοχικών παρατάσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το φετινό εαρινό εξάμηνο τόσο οι δηλώσεις, οι οποίες ανήλθαν σε 225.813, όσο και το πλήθος των συγγραμμάτων, τα οποία έφθασαν τα 1.184.988, ήταν περισσότερα από τα αντίστοιχα των προηγούμενων ετών. Αναλυτικά συγκριτικά στοιχεία παρατίθενται στους συνοδευτικούς πίνακες και διαγράμματα.

Ακολούθως, τη Δευτέρα 27 Απριλίου 2020 ξεκίνησε η διαδικασία της κατ΄ οίκον διανομής των διδακτικών συγγραμμάτων στους φοιτητές ανά την επικράτεια και την Κύπρο. Η διανομή των έντυπων συγγραμμάτων θα γίνει με ευθύνη και δαπάνη των εκδοτικών οίκων και σύμφωνα με τις οδηγίες που αναφέρονται στη σχετική διευκρινιστική εγκύκλιο.

Σε σχετική ανακοίνωση το υπουργείο Παιδείας τονίζει:

  • Το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προέβη έγκαιρα στις απαραίτητες ενέργειες με την έκδοση νέας ΚΥΑ και αντίστοιχων εγκυκλίων προκειμένου να εκκινήσει άμεσα η όλη διαδικασία, λαμβάνοντας υπόψη τις ειδικές συνθήκες που διαμορφώθηκαν στη χώρα εξαιτίας της πανδημίας του COVID 19.
  • Σε αυτή την εργώδη και συστηματική προσπάθεια υπήρξε άριστη συνεργασία με την ομάδα διαχείρισης του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΥΔΟΞΟΣ» και τους εκπρόσωπους των εκδοτικών οίκων.

Σχετικά με το θέμα της διανομής των διδακτικών συγγραμμάτων, ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Βασίλης Διγαλάκης δήλωσε: «Θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς όλους τους συντελεστές για την ορθή υλοποίηση της α΄ φάσης για τη διανομή των διδακτικών συγγραμμάτων, και οπωσδήποτε και προς τους ίδιους τους φοιτητές οι οποίοι ανταποκρίθηκαν άμεσα στην προθεσμία η οποία ετέθη. Πιστεύω ότι είναι ένα πολύ ιδιαίτερο εγχείρημα, και διαβεβαιώνω ότι όλες μας οι προσπάθειες συντείνουν στην ολοκλήρωση του ακαδημαϊκού εξαμήνου. Σε αυτόν τον στόχο συμβάλλει η επιτυχής συνέχιση του εκπαιδευτικού έργου με μέσα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, η διανομή των συγγραμμάτων στους φοιτητές και η εν συνεχεία υλοποίηση των εργαστηριακών και κλινικών μαθημάτων».

Σχόλια (3)

 
Βιβλία για την εξεταστική.
29 Απρ 2020 01:05

Το εαρινό εξάμηνο λήγει στις 22-30 Μαΐου και αμέσως μετά αρχίζει η εξεταστική περίοδος, που διαρκεί μέχρι το τέλος Ιουνίου περίπου. Οι φοιτητές όμως στα περισσότερα μαθήματα διαβάζουν από τις σημειώσεις και το υλικό των καθηγητών (ασκήσεις, εργασίες, διαλέξεις και διαφάνειες) όχι από τα πανεπιστημιακά βιβλία.

Τι θα γίνει όμως με τους φοιτητές που για εργαστήρια ή για εξετάσεις ή διπλωματικές πρέπει να μετακινηθούν στα δεκάδες τμήματα στην επαρχία, σε κωμοπόλεις και νησιά, χωρίς κατάλληλες υποδομές (αίθουσες διδασκαλίας, βιβλιοθήκες, εστίες), χωρίς καθηγητές και επικουρικό προσωπικό;

Σε οποιοδήποτε πιθανό κρούσμα θα επικρατεί πανικός στις τοπικές κοινωνίες λόγω των ελλείψεων στο υγειονομικό σύστημα.

Ας απαντήσουν οι ακαδημαϊκοί, που τόσα χρόνια θεωρούν φυσιολογικό να λειτουργούν διάσπαρτα πανεπιστημιακά τμήματα σε όλη την Ελλάδα.

Δηλαδή, πρέπει να φτάσουμε σε συνθήκες πανδημίας, να μπει γενικό λουκέτο σε όλη την Ευρώπη, για να κατανοήσουμε πόσο στρεβλή είναι η οργάνωση των ΑΕΙ της χώρας;

 
Οbservator
28 Απρ 2020 23:29

To εξάμηνο λήγει σε 3-4 εβδομάδες.

 
μα τι λένε
28 Απρ 2020 22:39

είμαστε αρχές ΜαΊου, τα βιβλία πότε θα φτάσουν στους φοιτητές, το εξάμηνο είναι 13 εβδομάδες. ΔΕΝ Έχουμε Βιβλία 13 εβδομάδες, δεν βλέπω καμία επιτυχία. Το μόνο που βλέπω είναι τα χρήματα να πηγαίνουν στους εκδότες και τους εργαζόμενους του χώρου, αλλά χωρίς να ενδιαφέρεται κανείς αν προσφέρεται η υπηρεσία στον πολίτη που έχει πληρώσει. ας μην ξεχνάμε ότι ο πολίτης πληρώνει ΠΑΝΤΑ.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ