ΜΑΘΗΤΕΣ

Στις 12 Ιουνίου θα λήξουν τα μαθήματα στα Γυμνάσια και Α,' Β' Λυκείου- Εκ περιτροπής οι μαθητές στα σχολεία

Την Τρίτη εβδομάδα του Ιούνη ξεκινούν οι Πανελλαδικές
Δημοσίευση: 28/04/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Πλαίσιο τριών κατευθύνσεων για την επανέναρξη λειτουργίας των σχολείων, ανακοινώνει αύριο στις 6 το απόγευμα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σε κοινή Συνέντευξη Τύπου  με τον Ν. Χαρδαλιά και Σ. Τσιόδρα.

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες του esos:

Α. Τα μαθήματα στην Α', Β' Λυκείου και στα Γυμνάσια που αναμένεται να ξεκινήσουν στις 18 Μαΐου θα λήξουν στις 12 Ιουνίου.

Οι μαθητές θα διδαχθούν συγκεκριμένη ύλη , σύμφωνα με σχετική εισήγηση του ΙΕΠ.

Ενδοσχολικές Εξετάσεις δεν θα πραγματοποιηθούν και το βάρος θα δοθεί στην “παράδοση” της προβλεπόμενης ύλης που δεν έχουν διδαχθεί οι μαθητές.

Οι Διευθυντές των σχολείων θα κληθούν να καταγράψουν  τον αριθμό των μαθητών που θα συμμετάσχει στη δια ζώσης διδασκαλία ( μάθημα στο σχολείο) και τους μαθητές που θα παρακολουθήσουν την εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Με βάση  αυτή την καταγραφή και τις οδηγίες των ειδικών ένας μαθητής - μείωση μαθητών ανά αίθουσα-  οι Διευθυντές των σχολείων θα διαμορφώσουν το νέο αριθμό τάξεων.

Ετσι με βάση  των αριθμό νέων τάξεων που θα δημιουργηθούν, λόγω μείωσης μαθητών ανά αίθουσα   , οι μαθητές    θα προσέρχονται εκ περιτροπής για μάθημα, ανά δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα.

Β. Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις  θα ξεκινήσουν την τρίτη εβδομάδα του Ιούνη.

Γ. Θα υπάρξουν ειδικά μέτρα προστασίας της υγείας των μαθητών και εκπαιδευτικών

α. κατά  την προσέλευση των μαθητών στο σχολείο

β. κατά τη ώρα διδασκαλίας στην τάξη

γ.  κατά την ώρα του διαλείμματος

ε.   κατά την αποχώρηση των μαθητών από το σχολείο.

Επίσης θα δουν  συγκεκριμένες  γραπτές οδηγίες προς τους Διευθυντές των σχολείων και εκπαιδευτικούς.

Η Νίκη Κεραμέως αναμένεται να ζητήσει την συνδρομή των Δήμων , για την υλοποίηση των μέτρων για την προστασία των μαθητών και εκπαιδευτικών  .

Πανεπιστήμια

Βασική   προτεραιότητα της υπουργού Παιδείας προς επίλυση είναι ζητήματα των  εργαστηρίων και πότε  αυτά θα μπορέσουν να  ξεκινήσουν  .Επίσης  πότε θα γίνουν οι εξετάσεις του εξαμήνου (Δείτε εδώ σχετικό ρεπορτάζ του esos).

Ετικέτες: 
Κορωνοϊός

Σχόλια (64)

 
ΘΑΝΑΣΗΣ
29 Απρ 2020 17:54

Αυτά που σχεδιάζουν στη θεωρία δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστούν στην πράξη και στην τάξη...

 
Αγγελική Γ
29 Απρ 2020 16:39

Το έγραψα κι αλλού. Στην Αίγυπτο χτες με θερμοκρασίες πάνω από 30 βαθμούς αυξήθηκαν και τα κρούσματα και οι νεκροί. Άρα το καλοκαίρι μάλλον δεν επηρεάζει και τόσο αρνητικά τη διασπορά του ιού. Αν τώρα μας θέλουν μέσα σε τάξεις μαζί με 15 ή και παραπάνω μαθητές ας μας αφήσουν και στο μετρό και στο σούπερ μάρκετ. Ανοσία της αγέλης δε θέλουνε; Ας γίνουμε τότε Σουηδία. Ακόμα κι αν πετυχαιναμε να έχουμε μακρυά τους μαθητές μέσα στην τάξη, πώς θα καταφέρουμε να βγάλουμε τα παιδιά στη αυλή κρατώντας τα μακρυά το ένα από το άλλο την ώρα του διαλειμματος; Ή θα κρατούμε παντού αποστάσεις ή πουθενά. Οτιδήποτε άλλο δε νομίζω να έχει νόημα.

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
29 Απρ 2020 16:02

@Μιχάλης λογικός
Αγαπητέ Μιχάλη, δε βλέπω να είσαι και τόσο "λογικός", όπως σεμνύνεσαι να αυτοαποκαλείσαι! Βεβαίως όλοι αυτοί που ανέφερες εργάστηκαν υπό δύσκολες συνθήκες, αλλά γιατί δεν αντιλαμβάνεσαι τις προφανείς διαφορές; Για όλους αυτούς η ελληνική κοινωνία εξέφρασε την απόλυτη συμπαράστασή της, ενώ η πολιτεία και η επιστημονική κοινότητα φρόντισαν να τους οχυρώσουν με τα απαιτούμενα μέσα προστασίας της υγείας τους. Το ερώτημα όμως που δεν κατάλαβες ότι αιωρείται με αγωνία στα σχόλια των συναδέλφων είναι: Γιατί κανένας αρμόδιος σε όλη αυτή τη συζήτηση για το άνοιγμα των σχολείων δεν έχει ψελλίσει ούτε μια λεξούλα για τον εκπαιδευτικό που επίσης θα κληθεί να εργαστεί σε συνθήκες απειλής από τον ιό; Κανένας!!! Ούτε οι επιστήμονες, ούτε ο εντιμότατος κ. Τσιόδρας, ούτε φυσικά οι (υφ)υπουργοί που εμφανίστηκαν χθες το απόγευμα με κουστουμιές ! Αυτό λοιπόν είναι το ζήτημα, αγαπητέ! Ναι, φυσικά να νοιαστούμε απολύτως για το παιδί που διαμοιράζει την αλληλογραφία, αλλά δεν πρέπει να δείξουμε το ίδιο τουλάχιστον ενδιαφέρον και για τον εκπαιδευτικό;
ΥΓ. Για να είμαι δίκαιος, ο Μητσοτάκης ανέφερε στο διάγγελμά του άπαξ τη λέξη "εκπαιδευτικοί".

 
Νηπιαγωγός
29 Απρ 2020 15:21

Δυστυχώς η "συναδελφικη αλληλεγγύη" έχει πάει περίπατο προ πολλού... Πριν μιλήσετε τουλάχιστον κάποιοι απο εσάς ας ρωτάτε τί γίνεται στα νηπιαγωγεία. Οι περισσότεροι συνάδελφοι απο τα μέσα Μαρτίου έχουμε καθημερινή επικοινωνία με τα παιδιά μας τόσο σύγχρονα όσο και ασύγχρονα. Παράλληλα ενα μεγάλο ποσοστό απο εμάς είμαστε καθημερινά στα σχολεία μας, χωρίς να υπάρχει για εμάς η δυνατότητα να δουλεύουμε απο το σπίτι.

 
Νίκος
29 Απρ 2020 15:04

Αγαπητή εκπαιδεύτηκε Λυκείου, οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας στην συντριπτική πλειοψηφία δουλεύουν στην ασύγχρονη εκπαίδευση και από αυτήν την εβδομάδα και στη σύγχρονη με την webex ενώ δεν έχω δει τέτοια βιασύνη στα Λύκεια. Ο γιος μου είναι μαθητής Α Λυκείου και ένας καθηγητής έκανε σύγχρονη όλο αυτόν τον καιρό. Επομένως δουλεύουμε κυρία μου και τον τριπλάσιο χρόνο.
Ένας διευθυντής Δημοτικού σχολείου

 
Quixotakis
29 Απρ 2020 14:49

@ Ανήσυχος εκπαιδευτικός
Αγαπητέ συνάδελφε,
Ο παραλογισμός δεν βρίσκεται στο πλήθος των μαθητών έτσι όπως αφήνετε να εννοηθεί αλλά στον τρόπο που τους τοποθετείτε! Οι 10 εξ αυτών θα είναι κολ-λημένοι σε 3 τοίχους, λειτουργικά μονόχειρες και άλλοι 4 είναι σίγουρο ότι δεν θα αντέξουν και θα φύγουν σε λίγα λεπτά τρέχοντας... Αυτοί οι 4 είναι οι μαθητές που θα πρέπει να έχουν το πρόσωπό τους κολλημένο στον πίνακα και στον τοίχο όπου αυτός στηρίζεται! Κάποιοι δε απ' αυτούς τους 14, είναι βέβαιο ότι θα πρέ-πει να τους χώσετε μέσα στις ντουλάπες της αίθουσας, για να διατηρηθεί σχετι-κώς η απόσταση των 2 μέτρων! Θα ζήσετε μαγικές στιγμές!...

 
Νίνα
29 Απρ 2020 14:49

Ας μη βγάλουμε τα μάτια μας μεταξύ μας..... κι εγώ στη Β' βάθμια εργάζομαι, αλλά ο αντίπαλος δεν είναι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι.... Είναι το υπουργείο, που αναρωτιέται ο καθένας ποια είναι η σκοπιμότητα της επιλογής αυτής- ούτε η 1ο βάθμια να επιστρέψει - ευτυχώς, αλλά ούτε η 3ο βάθμια...... παρά μόνο η 2ο βάθμια (για λίγες μέρες!!!) σε συνθήκες που αγνοούν οι καρεκλάτοι....Και το χειρότερο: συζητάμε για την επιστροφή μας κι όχι για το νομοσχέδιο, που είναι η υπόλοιπη ζωή μας και κυρίως των παιδιών μας

 
ELEOS
29 Απρ 2020 14:49

Τα παιδιά θα επιλέγουν διαδικτυακό ή διά ζώσης και ο καθηγητής στην τάξη θα επικοινωνεί με τους διά ζώσης μαθητές και με τους κατ' οίκον μαθητές από το υπερπέραν ή θα κάνει διπλό μάθημα, το πρωί στους διά ζώσης και το απόγευμα στους κατ' οίκον διδασκομένους;
Σε μεγάλα σχολεία θα προσέρχονται οι μαθητές στο κτίριο εκ περιτροπής, δηλαδή ο καθηγητής θα κάνει το ίδιο μάθημα 3-4 φορές και, αν έχει ωράριο 20 ώρες, θα κάνει 80 ώρες;
Οι διά ζώσης θα προσέρχονται με μάσκα του ζορό;
Γελάνε και οι πέτρες, εκτός αν είναι εκ του πονηρού, στρίβειν διά του αρραβώνος, αντί να λέει την αλήθεια των προθέσεων "θέλουμε να κλείσουμε τα σχολεία οριστικά και βάζουμε εσάς να ζορίζεστε με παιδαριώδη διλήμματα και εξευτελισμό".

 
Πάνος
29 Απρ 2020 14:23

Δεν μπορεί να γίνει κατανοητό πως ο αριθμός ατόμων ανά τετραγωνικό σε ένα μαγαζί (στο οποίο μπαίνει κανείς για 10 λεπτά) μπορεί να είναι μικρότερος από τον αριθμό των μαθητών ανά τ.μ. σε μια τάξη σχολείου, όταν μάλιστα θα πρέπει οι μαθητές να μείνουν εκεί για 4-5 ώρες.

 
steven
29 Απρ 2020 14:14

Σας πληροφορώ αγαπητοί μου συνάδελφοι ότι οι συνάδελφοι δίνουν και την ψυχή τους με εργασίες πάνω από 10 ώρες την ημέρα για τους μαθητές τους στην τηλεκπαίδευση. Υπάρχουν όμως και συνάδελφοι που λένε: Εγώ δεν έχω laptop και του λές: Έλα στο σχολείο να χρεωθείς 1 laptop και σου απαντάνε : Α΄, δεν έχω ιντερνετ ! ! Και τα παιδιά αφημένα στην τύχη τους. Ο μισθός όμως πέφτει ..Κρίμα εμείς οι εκπ/κοί να αντδρούμε έτσι.Ναι, κινδυνεύουμε όπως και άλλοι επαγγελματίες, εντάξει να λάβουμε τα μέτρα μας και να προσέχουμε..Οι γονείς που διαβάζουν αυτά που γράφουμε άραγε τι σκέφτονται για εμάς ;

 
steven
29 Απρ 2020 13:36

Μου κάνει τρομερή εντύπωση ότι οι περισσότερες διαμαρτυρίες για το άνοιγμα του σχολείων είναι από εκπ/κούς. Ωραία να μείνουν κλειστά. Το Σεπτέμβριο οι επιδημιολόγοι περιμένουν δεύτερο κύμα, ισχυρότερο μαζί με άλλες ιώσεις, πότε επιτέλους αυτά τα παιδιά θα μπούν στο σχολείο. Νομίζω λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει. Ωραία δεν ανοίγουν ,να γίνει όμως περικοπή της μισθοδοσίας, λογικό δεν είναι; Τα Δημοτικά πρέπει ν΄ανοίξουν τέλος ΜαΪου και όσοι θέλουν να έρχονται και όσοι δεν επιθυμούν για τους δικούς τους λόγους να μείνουν σπίτι με τηλεκπαίδευση. Μάσκες όλοι μας και τα παιδιά ,αντισηπτικά ,καλό αερισμό και όλα θα πάνε καλά...

 
Αναλγησία
29 Απρ 2020 13:25

Καμία μέριμνα για την προστασία της υγείας των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Θα υπάρξει χορήγηση μασκών και γαντιών, τοποθέτηση διάφανων πετασμάτων στις έδρες, θερμομέτρηση με θερμόμετρο υπερύθρων, όπως στα δικαστήρια; Φαντάζομαι πως όχι, γιατί οι εκπαιδευτικοί θεωρούνται αναλώσιμοι. Εξάλλου η περίφημη επιτροπή λοιμωξιολόγων ουδεμία αναφορά έκανε για τους εκπαιδευτικούς, ενώ το 25% εξ αυτών είναι άνω των 60 ετών και συνεπώς ευάλωτοι στη νόσο. Πλήρης αναλγησία και τις αρμόδιες Υπουργούς και από τους λοιμωξιολόγους. Για τους τελευταίους να θυμίσω ότι σύστηναν τον κόσμο να παραμείνει στο σπίτι και να αντιμετωπίσει τα συμπτώματα της νόσου με αντιπυρετικά (παρακαταμόλη) και μόνο όταν εμφανίσουν δύσπνοια, δηλ. πνευμονία, να καταφύγουν στα νοσοκομεία για να διασωληνωθούν! Αλήθεια οι καθηγητές ιατρικής, μεταξύ αυτών και οι λοιμωξιολόγοι, μπορούν να μας ενημερώσουν εάν θα κάνουν και πότε τα εργαστήρια και τα κλινικά μαθήματα του εαρινού εξαμήνου στους φοιτητές των ιατρικών σχολών;

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
29 Απρ 2020 13:06

Επειδή λοιπόν ήδη έχει δημιουργηθεί μπέρδεμα με τους χωροταξικούς υπολογισμούς, θα πω κι εγώ - φιλόλογος ών - το δικό μου απλό υπολογισμό:
Φανταζόμαστε λοιπόν μια αίθουσα διαστάσεων 6 Χ 8 μ. χωρισμένη σε ένα πλέγμα ίσων τετραγώνων πλευράς 2 μ. Σ' αυτό λοιπόν το πλέγμα προκύπτουν 12 ίσα τετράγωνα. Τοποθετώντας ένα μαθητή σε κάθε γωνία τετραγώνου μπορούμε να βάλουμε συνολικά 20 μαθητές, όλους σε ίσες αποστάσεις των 2 μέτρων! Παραλογισμός! 20 μαθητές σε μία αίθουσα των συγκεκριμένων διαστάσεων. Τι είδους κανόνας ασφαλείας είναι αυτός;

 
Δημήτρης
29 Απρ 2020 13:00

@Ντινα, Αρκετοί δάσκαλοι κάνουν σημαντική προσπάθεια και τα παιδιά ανταποκρίνονται.
Οι Νηπιαγωγοί είναι άλλη κατηγορία, και προφανώς δεν έχει απολύτως κανένα νόημα η σύγχρονη ή ασύγχρονη επικοινωνία και όχι φυσικά εκπαίδευση.
Για τις Πανελλήνιες φυσικά και θα πρέπει να κληθούν και οι δύο κατηγορίες γιατί ήδη οι καθηγητές Λυκείων και Γυμνασίων δεν επαρκούν για επιτηρήσεις και μη ξεχνάμε και τη συνέχεια με τη βαθμολόγηση γραπτών.

 
Giannis
29 Απρ 2020 12:32

4 άτομα ανά 20 τμ στα κομμωτήρια. 1 άτομο ανά 10 τμ στα δικαστήρια. Στα σχολεία μάλλον θα βάζουν 20 μαθητές σε 20 τμ . Μάλλον τα σχολεία είναι καθαγιασμένοι χώροι όπου ο ιός δεν διαδίδεται εύκολα ε; Ούτε μέτρα ασφάλειας και φυσικής αποστασιοποίησης (2 μέτρα απόσταση, πόσα άτομα ανά τετραγωνικά μέτρα) δεν όρισαν και θέλουν απλά να τα ανοίξουν τα σχολεία;

 
Peter50
29 Απρ 2020 12:21

Με την εμπερία 35 χρόνων στην εκπαίδευση πιστεύω πώς ο κίνδυνος με την επιστροφή είναι αρκετά υψηλός τόσο για τα παιδιά μας, τους οικείους τους, όσο και για τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, πολλοί από τους οποίους έχουν ηλικία πάνω από 55 και αρκετοί είναι ήδη με υποκείμενα νοσήματα.
Πιστεύω πως η επιστροφή για την Γ΄Λυκείου δεν έχει νόημα, εφόσον η ύλη έχει ολοκληρωθεί. Τα παιδιά θα πρέπει να πάνε το συντομότερο δυνατό, για να λυθεί επιτέλους το άγχος και η αγωνία τους στις πανελλαδικές εξετάσεις.
Οι συγκεκριμένες εξετάσεις μπορούν να γίνουν κανονικά και σύντομα με τη διάθεση και των κτιριακών συγκροτημάτων των Γυμνασίων και ορισμένων Δημοτικών και με τη βοήθεια στις επιτηρήσεις και το επικουρικό προσωπικό των συναδέλφων της Α/θμιας Εκπαίδευσης.
Για υπόλοιπες τάξεις των Γυμνασίων και Λυκείων να συνεχίσουν με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και την προαγωγή όλων των παιδιών χωρίς προαγωγικές,
Από 1ης Σεπτεμβρίου, μπορεί να έχουμε μια πιο θετική εξέλιξη με φάρμακα ή εμβόλιο, οπότε τα μαθήματα να ξεκινήσουν και να καλύψουμε το χαμένο έδαφος. Ένας δάσκαλος με έκρηξη αγάπης και πόνο ψυχής για την πατρίδα μας.

 
oikoniki
29 Απρ 2020 11:54

Πωπω γκρίνια!!! Ας βοηθήσουμε όλοι να λειτουργήσουμε όσο καλύτερα γίνεται. Ούτε που Μ ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή, η δεξιά, η αριστερά και όλα τα ενδιάμεσα. Πρέπει να υπερβούμε όλοι τον εαυτό μας. Πρέπει να κάνουμε οτι καλύτερο που μπορούμε. Πρέπει να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα και ικανότητα που έχουμε..... επιτέλους

 
Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής Πρωτοβαθμιας
29 Απρ 2020 11:44

Απάντηση στη "συνάδελφο"
" Εκπαιδευτικό Λυκείου". Για να μην υπάρχει η αδικία στην οποία αναφέρεστε μπορούμε επίσης να κάνουμε τις οικιακές εργασίες σας. Το άδικο είναι ότι χωρίζετε σε στρατόπεδα τους εκπαιδευτικούς. Σε αυτούς που προσφέρουν και σε αυτούς που κάθονται.

 
Αουτς
29 Απρ 2020 11:39

Σε αιθουσα 7*7, με δυο μετρα αποσταση χωρουν 4*4 μαθητες, με πληρη καλυψη, καλυπτοντας και τις τεσσερις γωνιες. Δηλαδη, τρια περιπου τετραγωνικα εκαστος. Υπο τους ιδιους ορους, με δυο τετραγωνικα ανα μαθητη, χωρουν εικοσι τεσσερις μαθητες, δηλαδη περιπου 5*5, σε αποσταση εναμισυ μετρο ο καθενας.

 
Rip
29 Απρ 2020 11:30

@Ντινα Εσας τι σας νοιαζει τι θα κανουν οι δασκαλοι ες και νηπιαγωγοι ?

 
P.P.
29 Απρ 2020 11:24

Όλοι διαμαρτυρόμαστε. Ο καθένας έχει δίκαιο. Κανένας όμως δε μπορεί να γίνει προφήτης. Ποιος ξέρει τι θα γίνει στη συνέχεια. Ας εκλάβουμε την επιστροφή στο Σχολείο και ως ένα μάθημα εκπαίδευσης σε πρωτόγνωρες συνθήκες, που μάλλον πρέπει να μας γίνουν πιο οικείες. Ποιος μας εγγυάται ότι τον Σεπτέμβριο δε θα έχουμε τα ίδια. Και τότε, τι θα πούμε? Να μην ανοίξουν και πάλι τα Σχολεία?
Σωστή η πολιτεία πηγαίνει σταδιακά..Άλλωστε η ίδια η πραγματικότητα μας διδάσκει.. και εμείς πρέπει ως δάσκαλοι να διδαχθούμε και να διδάξουμε συμπεριφορές σε αυτή τη νέα πραγματικότητα..

 
Μαρία
29 Απρ 2020 11:21

Οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί εργάζονται όλο αυτό το διάστημα, με την εξ αποστάσεως ασύγχρονη διδασκαλία αλλά και με τη σύγχρονη. Μην αναφέρεστε σε πράγματα που δεν γνωρίζετε. Αν θέλετε μπορούμε να σας ενημερώσουμε. Τώρα, αν χρειάζεται οι εκπαιδευτικοί της Α/θμιας να γίνουν επιτηρητές στις Πανελλαδικές εξετάσεις, γιατί όχι, αν είναι για το καλό των παιδιών μας;

 
Κώστας
29 Απρ 2020 11:09

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ασχολείστε με τετραγωνικά κ.λπ. Μπορεί κάποιος να μου πει τι θα γίνει στην περίπτωση που θα δοθεί δυνατότητα επιλογής για δια ζώσης ή εξ αποστάσεως; Δηλ πότε θα προλαβαίνει ο εκπαιδευτικός να κάνει μάθημα και στις 2 περιπτώσεις;

 
ece
29 Απρ 2020 10:58

Ακόμα και στην απλή γεωμετρία τα μπλέξατε. Ελπίζω η αξιολόγηση να έχει και γραπτή εξέταση.

 
Γεωμετρία Γυμνασίου
29 Απρ 2020 10:55

Προκύπτει ότι : 2τ.μ ανά μαθητή σημαίνει ότι ο κάθε μαθητής θα κάθεται στο κέντρο ένος τετραγώνου με πλευρά ούτε 1,5μ (~1,41μ για την ακρίβεια).

Αν μιλάμε για 2μ απόσταση μεταξύ των μαθητών τότε ο καθένας γύρω του θα πρέπει να έχει ένα "προσωπικό χώρο" ακτίνας 1μ προς κάθε κατεύθυνση (ένα κύκλο δηλαδή) με την προϋπόθεση ότι οι "προσωπικοί χώροι" των μαθητών δεν θα τέμνονται μεταξύ τους! Άρα κάθε μαθητής κάθεται στο κέντρο τετραγώνου πλευράς 2μ... Αυτό απαιτεί 4τ.μ ανά μαθητή!

Νομίζω ότι μάλλον το άρθρο περιέχει εδώ ένα λάθος...

Γιατί αν δεν είναι λάθος και αυτές είναι οι οδηγίες τότε σε αίθουσες 50τμ μπαίνουν 25 μαθητές (περίπου όσοι και πριν) και το πρόβλημα είναι πως ... δεν μας φτάνουν τα θρανία!!!

Και ένα τελευταίο άσχετο με τα προηγούμενα... Λέει θα ανοίξουν, καλώς εχόντων των πραγμάτων, από τις 18 Μαΐου Λύκεια και Γυμνάσια (όλες οι τάξεις) και ορισμένοι μαθητές θα παρακολουθούν εξ αποστάσεως. Αφού εμείς θα κάνουμε το πλήρες ωράριό μας από τις 18 του Μάη... την εξΑΕ αυτών των μαθητών ποιός θα την κάνει (σύγχρονες συνεδρίες και υλικό για τις ασύγχρονες)???

 
Quixotakis
29 Απρ 2020 10:51

@ Μαθηματικός, Όχι Μαθηματικος
Να πω τώρα τη γνώμη μου για την αξιολόγηση;
Περιμένετε να φορέσω το κράνος και ν' ανεβώ στον γιγάντιο ευκάλυπτο...

 
Γιώργος
29 Απρ 2020 09:52

Φανταστείτε τα παιδιά στο κυλικείο στα διαλείμματα, τα παιδιά στις βρύσες, στις κοινόχρηστες τουαλέτες να θέλουν να πλυνουν τα χέρια τους. Η μία καθαρίστρια που συνήθως έχει ένα σχολείο αρκεί; Τα θρανία δεν θα πρέπει να καθαρίζονται κάθε μέρα για τους επόμενους;

 
Δάσκαλος.
29 Απρ 2020 09:26

Πού πήγε η ταχύρυθμη επιμόρφωση στην εξ αποστάσεως;;;;
Τώρα αποφάσισαν να ανοίξουν τα σχολεία, με κάθε ρίσκο!
Μόνο προχειρότητες και πειραματισμοί!
Πάει, το έχουν κάψει!!!

 
Λιτσα
29 Απρ 2020 08:35

Ας ανοίξουν τα σχολεία μόνο για την τρίτη λυκείου να δώσουν πανελλήνιες και ας αφήσουν τα υπολοιπα.για δέκα δεκαπέντε μέρες μάθημα δεν χρειάζεται να πάρουν τέτοιο ρίσκο.η ανθρώπινη ζωή έχει πιο μεγάλη αξία από την πρόσθεση και την αφαίρεση και το λέω αυτό γιατί το παιδί μου πάει Δευτέρα δημοτικου.θα τα στείλουμε σχολείο να κάνουν τι;να φοβούνται να μιλήσουν με τους συμμαθητές τους;έχουν κλειστεί μέσα στο σπίτι τόσο καιρό τα προστατεύουμε από κάτι που δεν καταλαβαίνουν και τώρα θα τους πούμε πηγαίνετε σχολείο αλλά να προσέχετε;αισθάνομαι ότι τα στέλνουμε σαν πρόβατα στη σφαγή.

 
Μιχάλης ο λογικός
29 Απρ 2020 08:30

Θα λέγαμε τα ίδια άραγε όταν η επιλογή θα ήταν θέλεις μισθό η όχι; Οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ , οι καθαρίστριες, τα κούριερ, οι μεταφορικές, τα delivery, οι νοσοκόμοι, οι γιατροί, τα φαρμακεία.,..δεν διατρέχουν κινδύνους μόνοι εμείς που θα μπούμε στην πόρτα του σχολείου. Έχω την εντύπωση ότι το πράγμα και η γκρίνια έχει παραγίνει. Κανονικά θα πρέπει με παρουσίες εκ περιτροπής να πηγαίνουμε όλο το καλοκαίρι στο σχολείο για προετοιμασία .

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ