Placeholder

ΣΧ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Σχολικοί Σύμβουλοι: Έκτη αναβολή εκδίκασης στο ΣτΕ της προσφυγής κατά του νόμου “Γαβρόγλου”!!!

H προσφυγή κατατέθηκε στο ΣτΕ τον Αύγουστο του 2018
Δημοσίευση: 05/05/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Αναβλήθηκε   η προγραμματισμένη  για την   Πέμπτη 7  Μαΐου,   συζήτηση  της προσφυγής της Πανελλήνιας Ένωσης Σχολικών Συμβούλων (ΠΕΣΣ) , στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατά του νόμου “Γαβρόγλου” για τις Δομές Εκπαίδευσης.

Πρόκειται για την έκτη αναβολή της   προσφυγής των Σχολικών Συμβούλων που  κατατέθηκε στο ΣτΕ τον Αύγουστο του 2018.

Προς το παρόν δεν έχει ορισθεί νέα ημερομηνία συζήτησης , αλλά από το πινάκιο προκύπτει ότι ορίστηκε νέος εισηγητής- ανώτατος δικαστής επί της υπόθεσης .


Πάντως στις προθέσεις της υπουργού  Παιδείας Νίκη Κεραμέως είναι το Φθινόπωρο να  γίνει η επαναφορά του θεσμού των Σχολικών Συμβούλων με νόμο που θα ψηφιστεί μέσα στο καλοκαίρι.

Οι Σχολικοί Σύμβουλοι, που ενδεχομένως θα φέρουν άλλη ονομασία, και με συγκεκριμένο καθηκοντολόγιο (σ.σ. αυξημένες και ελεγχόμενες υποχρεώσεις)θα συμμετάσχουν στην αξιολόγηση της σχολικής μονάδας που θα γίνει μέσα στο επόμενο σχολικό έτος και στην αξιολόγηση εκπαιδευτικών το μεθεπόμενο σχολικό έτος 2021-22.

Ο πρόεδρος του ΙΕΠ Γιάννης Αντωνίου περιγράφοντας το νέο πλαίσιο λειτουργίας του θεσμού του Σχολικού Συμβούλου,σε συνάντηση με το ΔΣ της ΠΕΣΣ  σύμφωνα με πληροφορίες του esos,  ανακοίνωσε ότι:

Α. Οι Σχολικοί Σύμβουλοι θα  βρίσκονται καθημερινά μέσα στα σχολεία.

Β. Θα έχουν γραφείο με τον αντίστοιχο εξοπλισμό και γραμματειακή υποστήριξη σε ένα από τα σχολεία αρμοδιότητάς τους.

Γ. Θα υπάρχει ένας Συντονιστής Σχολικών Συμβούλων  σε κάθε Περιφέρεια και θα έχει έδρα  στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

Δ. Παραμένει ανοικτό το εάν οι Σχολικοί Σύμβουλοι θα ανήκουν στον Διευθυντή Εκπαίδευσης, το Περιφερειακό Διευθυντή ή στον υπουργό Παιδείας.

Ε. Οι Σχολικοί Σύμβουλοι θα έχουν καθημερινή αναφορά στο έργο τους

Ζ. Θα δοθεί η δυνατότητα στους Σχολικούς Συμβούλους να μπαίνουν στην τάξη την ώρα του μαθήματος, όχι για έλεγχο αλλά για υποβοήθηση του εκπαιδευτικού έργου, χωρίς να ζητείται η άδεια του διδάσκοντα.

Η. Παραμένει ακόμη ανοικτή η “ονοματοδοσία” εάν ο θα φέρει τον τίτλο του Σχολικού Συμβούλου, ή του Συμβούλου Εκπαίδευσης ή κάπως αλλιώς.

Σχόλια (25)

 
ΠΩ ΠΩ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
06 Μάιος 2020 13:21

Η Υπουργός διεκδικεί το βραβείο της επικοινωνίας και ταυτίχρονα της πιο απροετολιμαστης Υπουργού μετά την μεταπολίτευση.Αγνοια παντού!

 
22μηνη παράταση Διευθυντών Εκπαίδευσης
06 Μάιος 2020 12:53

Η Κεραμέως κυβερνάει 10 μήνες,και η πανδημία είναι δύο μήνες.Στους 8 μήνες τί έκανε για να μην φτάσει η παράταση στους 22 μήνες;Η αδράνεια της εσκεμμένη ή μη προσβάλει την κυβέρνηση γιατί η ίδια προφανώς δεν ενδιαφέρεται για το θέμα.Θα δούμε στον ανασχηματισμό αν παραμείνει σε αυτήν την θέση.Το θέμα είναι όμως η εξωφρενική ασυλία που απολαμβάνει από όλον τον πολιτικό κόσμο.

 
@ ΚΕΡΑΜΕΩΣ
06 Μάιος 2020 11:52

Ντροπή στην Υπουργό για αυτή την κατάντια.

Τέσσερα χρονάκια υπεύθυνη τομέα της ΝΔ τι έκανε ;

εντελώς απροετοίμαστη και πρόχειρη

 
Ερώτημα στην προσφύγουσα ΠΕΣΣ
06 Μάιος 2020 04:24

Συμφώνησε και για την έκτη αναβολή;Οι τόσες συνεχείς αδικαιολόγητες πλέον αναβολές απαιτούν συμφωνία και από τις δύο πλευρές.Χωρίς κοινή συμφωνία δεν θα γίνονταν οι περισσότερες .Άρα να εξηγήσει αν οι δικηγόροι της συμφώνησαν για τις αναβολές και με ποιό αιτιολογικό έγιναν αυτές οι συμφωνίες.Ή οι ΣΣ που προσέφυγαν και δεν έγιναν ΣΕΕ να επικοινωνήσουν οι ίδιοι με τους δικηγόρους.Η ΠΕΣΣ υποχρεούται να δώσει απάντηση γιατί οι δικηγορικές αμοιβές ήταν προϊόν ισόποσης συνεισφοράς όλων των τότε ΣΣ.Τώρα αν και εφόσον εκδικασθεί η υπόθεση τον Οκτώβριο συν έξι μήνες να καθαρογραφεί ,συν να παραδοθεί στο Υπουργείο ,συν να μελετηθεί κλπ πάμε του χρόνου το καλοκαίρι ,τότε δηλ.που λήγει η θητεία των ΣΕΕ.Ουτε γάτα,ούτε ζημιά λοιπόν.

 
Νίκος "ο υπομονετικός"
06 Μάιος 2020 00:44

Και μετά την πιθανή εκδίκαση αρχές Σεπτεμβρίου, έχουμε τουλάχιστον 6 μήνες για να καθαρογραφεί η απόφαση...
και μετά έγινε η δουλειά... λήγει η θητεία των ΣΕΕ!!
Οπότε κάνουμε το επόμενο καλοκαίρι τις επιλογές

Και ο ΣΚΥΛΟΣ χορτάτος και η ΠΪΤΑ ολόκληρη!

Υπομονή και να έχουμε τη ΥΓΕΙΑ μας... τώρα που καταργήθηκε το SMS!!!!

 
Τζίμης
05 Μάιος 2020 19:03

και το δούλεμα πάει σύννεφο ... Κεραμέως το ανάγνωσμα ... πρόσχωμεν !!!

 
...για να πάρω κομπολόι...
05 Μάιος 2020 17:49

@Αγαπητό και ευγενή Δον
Εννοείται ότι όλη η χάρη και η ομορφιά είναι στο Ζ.
"να μπαίνουν στην τάξη την ώρα του μαθήματος, όχι για έλεγχο αλλά για υποβοήθηση". Και από πού θα ξέρουν ποιά είναι η ώρα, που ο δάσκαλος θέλει-χρειάζεται υποβοήθηση? Μην είναι η 1η? Να 'ναι άραγε η 2η? Τί μοντέλο ρολόι είναι τούτο, που θα τους δώσει ο κυρ' Γιάννης και που δείχνει ώρες υποβοήθησης? Μάλλον θα είναι αλλοδαπής προελεύσεως φαίνεται, γιατί βλέπω έχει απάνω τ' ανάσκελα τα γράμματα... όπως ακριβώς και το Ζ...
Απαπα, αμάρτησα πάλι εκεί που είπα ότι ξεμπερδέψαμε με τα sms...

 
Disillusioned
05 Μάιος 2020 17:07

Μπράβο στην Εμβρόντητη!!! Πολύ σωστές οι παρατηρήσεις της. Έτσι ακριβώς είναι.

 
ΑΠΛΟΣ ΝΟΜΙΚΟΣ
05 Μάιος 2020 17:00

Η 6η αναβολή δεν έχει ξαναγίνει ποτέ !!!!!
Τόσο μείζον είναι το θέμα αυτό που φοβούνται να κάνουν την εκδίκαση???
Άς βγάλουν οποιαδήποτε απόφαση, αλλά να συνεδριάσουν επιτέλους δεν τιμά κανέναν αυτή η συνεχής αναβολή ούτε το υπουργείο , ούτε τη δικαιοσύνη ,ούτε προπάντων τα στελέχη της εκπαίδευσης τα οποία έχουν μια διαδρομή και σπουδές ,δεν τους αξίζει αυτός ο εμπαιγμός. Βγάλτε την όποια απόφαση, αλλά βγάλτε!!!
Κρίμα! Έλεος! Έχει καταντήσει η εκδίκαση πρωταπριλιάτικο αστείο......

 
Z όπως λέμε
05 Μάιος 2020 16:55

Ζόντερ κομμάντο.

 
Παραμύθι χωρίς όνομα
05 Μάιος 2020 16:35

Να μη μας διαφεύγει όμως κ.Ch και η ηθική δέσμευση και ευθύνη των λόγων μας και το πώς αυτό πρέπει να χαρακτηρίζει αυτόν που τα λέει, καθώς και οι δικαστικές αποφάσεις περί αντισυνταγματικότητας. Αν τα
υπεραπλουστευσουμε όλα, όπως θέλετε εσείς, οδηγούμαστε σε άλλα μονοπάτια, αμφιλεγόμενης ηθικής και δημοκρατικής ευαισθησίας.

 
ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ
05 Μάιος 2020 16:34

Πάντως στις προθέσεις της υπουργού Παιδείας Νίκη Κεραμέως είναι το Φθινόπωρο να γίνει η επαναφορά του θεσμού των Σχολικών Συμβούλων με νόμο που θα ψηφιστεί μέσα στο καλοκαίρι.
ΕΡΩΤΗΜΑ: Ποιο καλοκαίρι και με ποια κυβέρνηση;
Θέλω μια απάντηση άμεσα .Ευχαριστώ

 
@ ΕΜΒΡΟΝΤΗΤΗ
05 Μάιος 2020 16:27

@ ΕΜΒΡΟΝΤΗΤΗ
Παρόλο που το esos δεν είναι site γνωριμιών πραγματικά θα ήθελα να σας γνωρίσω προσωπικά μόνο και μόνο για τα πιο εύστοχα σχόλια που έχω διαβάσει εδώ μέσα.

 
Σ.Κ.@ Τα κόλυβα του 4547..από τον 007!!"Να μωρέ ποίηση!!"
05 Μάιος 2020 15:47

Θα τρίβετε τα μάτια σας με την δικαιοκρισία της μοριδότησης του νέου νόμου..υπομονή μέχρι τον Αύγουστο πουναι παχιές οι μύγες..τα κόλυβα του 4547 τα έχω στην κατάψυξη για λίγο μετά το δεκαπενταύγουστο..τότε θα τα βγάλω..!"Να μωρέ ποίηση!!"[Ελύτης]

 
ch
05 Μάιος 2020 14:47

Ας μην σας διαφεύγει και τι έχει υπογραφεί από όλες τις κυβερνήσεις σε όλα τα μνημόνια, αναφορικά με αξιολόγηση, σχολικούς συμβούλους, ΣΕΕ, ΠΕΚΕΣ κ.λπ.
Τι θέλω να πω;
Το ποιοι νόμοι και με ποιο περιεχόμενο και για θέματα εκπαίδευσης δεν είναι και τόσο απλή διαδικασία και δεν μπορεί απλά να συσχετιστεί με προσωπικές απόψεις, ρεβανσισμούς, επαναφορές, μη επαναφορές και όλους τους προσωπικούς καημούς.......

 
Juan
05 Μάιος 2020 14:20

Σχολικοί σύμβουλοι.............υπάρχει ακόμα αυτός ο θεσμός!!!!!!!!

 
Quixotakis
05 Μάιος 2020 13:57

Το Ζ! Πολύ μ' αρέσει το Ζ! Φαίνεται και στη μορφή του! Ένα γράμμα ελιγμός, να το κοιτάξεις και να ζαλιστείς λίγο, ώστε να μην καταλάβεις ότι για να σε υποβοηθήσει, πρέπει να ελέγξει και μια ολιά, δεν γίνεται αλλιώς Πρόεδρέ μου, που αμέσως πήγες στο 5x5 κι άρχισες τις ντρίπλες μοναχός σου. Να δω τι θα κάνεις, όταν θα εμφανί-ζεται ο σύμβουλος στην εξώπορτα του σχολείου και θα συναντά - όλως τυχαίως - έναν συνδικαλιστή που θα θέλει να του εξηγήσει τι πρέπει να κάνει μέσα στην τάξη...
Δεν την θέλουμε αυτή την αξιολόγηση, Πρόεδρε!
Εμείς θέλουμε την άλλη, την αδελφή της, αυτή που μας αφήνει να αξιολογούμε τους πάντες και τα πάντα με ύφος περισπούδαστο! Αυτήν θέλουμε! Η άλλη να φύγει, να πάει αλλού!

 
ΕΜΒΡΟΝΤΗΤΗ
05 Μάιος 2020 11:40

Προς Εκπαιδευτικό Β

Τουλάχιστον θα ασχολείται με κάτι!
Αν και δεν πιστεύω τίποτα απ´ολα αυτά. Η υπουργός συμπλέει πλήρως με τον ν. 4547 και κάποιος εκεί μέσα μισεί τους Σχολικούς Συμβούλους.
Απόδειξη η προϋπόθεση 3. της προκήρυξης του Φεβρουαρίου 2020 για απόσπαση σε Ευρωπαϊκά Σχολεία: Ι. ΠΡΟΣΟΝΤΑ – ΟΡΟΙ – ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ
1. Υποψήφιοι για απόσπαση στις ανωτέρω θέσεις εκπαιδευτικών των κλάδων ΠΕ06 Αγγλικών της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και ΠΕ03 Μαθηματικών, ΠΕ 04.01 Φυσικών και ΠΕ06 Αγγλικών της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, είναι μόνιμοι δημόσιοι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αντίστοιχα, οι οποίοι πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:
1. Έχουν άριστη γνώση της επίσημης γλώσσας της χώρας στην οποία λειτουργούν τα Ευρωπαϊκά Σχολεία ή μιας από τις γλώσσες εργασίας των Ευρωπαϊκών Σχολείων (αγγλική, γαλλική, γερμανική). Τα αποδεικτικά γλωσσομάθειας που πιστοποιούν την άριστη γνώση της γλώσσας και θα πρέπει να υποβληθούν από τον υποψήφιο, είναι όσα προβλέπονται στο άρθρο 28 του Π.Δ. 50/2001 (Α΄ 39)
2. «Καθορισμός των προσόντων διορισμού σε θέσεις φορέων του δημοσίου τομέα», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει και στο Παράρτημα Γλωσσομάθειας, το οποίο είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ.
3. Έχουν 5ετή τουλάχιστον αναγνωρισμένη πραγματική διδακτική υπηρεσία, εντός της τελευταίας δεκαετίας, ως διδακτικό προσωπικό σχολικής μονάδας της οικείας βαθμίδας, μέχρι τις 31 Αυγούστου του σχολικού έτους κατά το οποίο υποβάλλεται η σχετική αίτηση. Στην πενταετή διδακτική υπηρεσία δεν προσμετράται παράλληλη υπηρέτηση σε θέση στελέχους.
4. Έχουν πιστοποιητικό γνώσης στις νέες τεχνολογίες τουλάχιστον Επιπέδου Α΄
5. Δεν έχουν υπηρετήσει, για οποιονδήποτε λόγο, με απόσπαση σε σχολεία ή Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα του εξωτερικού, συμπεριλαμβανομένων των Ευρωπαϊκών Σχολείων για διάστημα μεγαλύτερο του ενός (1) έτους.
Δηλαδή, όσοι ήσαν Σχολικοί Σύμβουλοι κι ας ήταν υπερπροσοντούχοι ....στην τάξη, αδελφές μου, στην τάξη, ποτέ να μην έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς
Πολύ ΣΥΡΙΖΑ στις μυρωδιές της άνοιξης!

 
glgiannis
05 Μάιος 2020 10:59

και λίγο περιμένετε!!
εκκρεμεί απόφαση στο διοικητικό εφετείο από τον 2017 για τις μεταθέσεις (είναι ακόμη υπό συζήτηση!!!) , οπότε μάλλον λίγο περιμένετε εσείς

 
ΑΝΔΡΕΑΣ
05 Μάιος 2020 10:53

Το παραμύθι συνεχίζεται αλλά κάποτε τελειώνει με ή χωρίς δράκο. Νομίζω έφτασε στο τέλος του. ΣΕΕ για πάντα. Δείτε πως αγκάλιασε η ηγεσία την διημερίδα που συνδιοργανώθηκε από 18 ΠΕΚΕΣ και θα καταλάβετε οι ελάχιστοι ακόμα που ήλπιζαν....

 
Αποδυτηριάκιας
05 Μάιος 2020 09:53

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Επιβεβαιώνω πλήρως το ρεπορτάζ του Esos, υπάρχει σκέψη το εν λόγω νομοσχέδιο να ενσωματωθεί στο υφιστάμενο, ώστε να ψηφισθεί πριν τις πανελλαδικές και να ξεκινήσουν οι επιλογές με fast track διαδικασίες.

 
Κώστας Θ
05 Μάιος 2020 09:40

Δε μου αρέσει καθόλου αυτή η αναβλητικότητα.
Τα σχολεία έχουν απόλυτη ανάγκη τους Σχολικούς Συμβούλους.
Η απουσία τους κόστισε πάρα πολύ στην παιδεία, άσε που ορισμένοι ισχυρίζονται ότι εξαιτίας αυτής της απουσίας ξέσπασε η πανδημία.
Επαναφορά των Συμβουλων (στο) χτες.
Η μόνη ελπίδα είναι ο νέος δικαστής που ανέλαβε την διεκπεραίωση να γνωρίζει γρήγορο διάβασμα, ώστε πριν το 2030 να έχει εκδικαστεί η προσφυγή.

 
ΕκπαιδευτικόςΒ
05 Μάιος 2020 09:38

Δηλαδή, το φθινόπωρο που είναι πιθανό να υπάρχει μεγάλη αναστάτωση λόγω 2ου κύματος της πανδημίας, το Υπ. Παιδείας θα ασχολείται με την επαναφορά των σχολικών συμβούλων, πολλοί από τους οποίους κρατούσαν τη θέση για περισσότερα από 20 χρόνια.

 
Ιεροδιάκονος
05 Μάιος 2020 09:17

Η υπουργός θέλει να κερδίσει χρόνο...να μη χάσει τις ψήφους των δικών της συμβούλων....
Αλλά επίσης, δεν τους λέει το μυστικό ότι, ποτέ δε θα ξαναγίνουν σύμβουλοι....
Μάλλον άλλαξε γνώμη

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.