ΜΑΘΗΤΕΣ

Εγκύκλιος: Εκ νέου στοιχεία-και μέχρι αύριο- για την ύλη της Γ Λυκείου ζητά το υπ. Παιδείας από τους καθηγητές

Το υπουργείο Παιδείας καλεί τόσο τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων όσο και οι Διευθυντές Δ/θμιας Εκπ/σης να μεριμνήσουν ώστε οι πίνακες να μην έχουν κενά και ασάφειες.
Δημοσίευση: 05/05/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Νέα εγκύκλιο προς όλα τα σχολεία της χώρας απέστειλε σήμερα το υπουργείο Παιδείας με την οποία ζητά στοιχεία -μέχρι αύριο Τετάρτη-για την παρακολούθηση και συντονισμό της ύλης των μαθημάτων της Γ ́ τάξης Ημερήσιου Γενικού Λυκείου, της Γ ́ τάξης Εσπερινού Γενικού Λυκείου και της Δ ́ τάξης Εσπερινού Γενικού Λυκείου που εξετάζονται πανελλαδικά έως την ημερομηνία έναρξης της αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων  και μετά την έκδοση της με αρ. πρωτ. 44639/Δ2/09-04-2020 Υ.Α. (ΦΕΚ Β ́ 1381)

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την εγκύκλιο

Πατήστε εδω για τον ΠΙΝΑΚΑ που πρέπει να συμπληρώσουν οι Διευθυντές των Λυκείων

Οι Διευθυντές των ΓΕ.Λ. μέχρι 06-05-2020 θα υποβάλλουν στην οικεία Διεύθυνση Δ/θμιας Εκπ/σης συμπληρωμένο με ΟΛΑ τα στοιχεία τον ΠΙΝΑΚΑ 1 αναγράφοντας:

  • τη λέξη «ΤΕΛΟΣ» για τα ΜΑΘΗΜΑΤΑ ή ΤΕΥΧΗ ΒΙΒΛΙΩΝ στα οποία η εξεταστέα – διδακτέα ύλη έχει ολοκληρωθεί
  • την ΜΗ ΔΙΔΑΓΜΕΝΗ ΥΛΗ (με σαφή αναφορά σε κεφάλαιο, ενότητα, υποενότητα, παράγραφο) για τα ΜΑΘΗΜΑΤΑ ή ΤΕΥΧΗ ΒΙΒΛΙΩΝ στα οποία η εξεταστέα – διδακτέα ύλη ΔΕΝ έχει ολοκληρωθεί την ένδειξη «ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ» (στην αντίστοιχη Ομάδα) σε περίπτωση που δεν έχουν σχηματιστεί τμήμα/-τα σε κάποια/-ες Ομάδα/ες Προσανατολισμού .

Οι Διευθύνσεις Δ/θμιας Εκπ/σης θα αποστείλουν τον νέο ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ μέχρι 07-05- 2020.

Το υπουργείο Παιδείας καλεί τόσο τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων όσο και οι Διευθυντές Δ/θμιας Εκπ/σης να μεριμνήσουν ώστε οι πίνακες να μην έχουν κενά και ασάφειες.

Σχόλια (18)

 
Μανώλης
06 Μάιος 2020 20:31

Πολύ καλά κάνει το υπουργείο και ρωτάει την ύλη, αναρωτιέμαι οι σχολιαστές τι πρόβλημα έχουν; Ας την ρωτάει κάθε μέρα, πρέπει να δίνει λογαριασμό κιόλας;

 
Θανάσης
05 Μάιος 2020 23:35

Με excelακια θα φέρετε την ψηφιακή εποχή στην εκπαίδευση κα Κεραμέως;

 
Ισ_α
05 Μάιος 2020 20:52

Πολύ λογικό είναι να γνωρίζει το υπουργείο αν έχει ολοκληρωθεί η ύλη με βάση την καινούργια περικομμενη εξεταστεα. Πού είναι το παράξενο.
Όσοι δε ν τελείωσαν οφείλουν να το πράξουν μέχρι τη λήξη των μαθημάτων. Ευτυχώς που απαλαγηκαμε από γαβροφιληδες που ήταν χύμα στο κύμα.

 
ΓΟΝΕΑΣ ΜΑΘΗΤΟΥ Γ΄ΤΑΞΗΣ ΓΕΛ
05 Μάιος 2020 17:37

Είναι δυνατόν να ξαναρωτούν την ύλη απο τα ΓΕΛ τελευταία στιγμή πριν τις εξετάσεις;
Γιατί δεν εφαρμόζουν την νομοθεσία που ισχύει στην περίπτωση αυτή;
Ti συμβαίνει άραγε για τα παιδιά μας;

 
Χαμένα
05 Μάιος 2020 17:15

@Γιώργος
Μάλλον χάθηκαν κάπου στο πέλαγο του myschool και της εξ αποστάσεως. Η τύχη τους αγνοείται... και των στοιχείων και των στοιχειών...

 
Δημήτρης
05 Μάιος 2020 17:05

@Σοσιαλληθωρος και λίγα τους λες. Τα σχολεία θα έπρεπε να ανοίξουν τέλη Σεπτέμβρη του 2021 ή 2022, ανάλογα του πότε θα βρεθεί το εμβόλιο και μέχρι να βρεθεί, τις χρονιές να τις περνάνε τα παιδιά δύο - δύο. Μάλιστα, στους καλούς μαθητές να δίνεται και μια χρονιά δώρο, 2+1 όπως στα Σούπερ ! Αν φυσικά τα πράγματα ζορίσουν, να μη πηγαίνουν καθόλου στο σχολείο και να προβιβάζονται με απλή υπεύθυνη δήλωση των γονέων, διότι η πολιτεία είναι γνωστό οτι έχει εμπιστοσύνη στον Έλληνα γονέα !

 
jim
05 Μάιος 2020 16:44

Το κάνουν ώστε στις μέρες που θα ακολουθήσουν, να καλυφθεί η ύλη από όλα τα σχολεία, ακόμα κι από αυτά που δεν είχαν προλάβει.
Και για να μην ψάχνουν γραμμή προς γραμμή τα προηγούμενα αρχεία που είχαν μόνο σελίδες, θα διαχωρίσουν αυτά που γράφουν τέλος και στα οποία θα γίνουν επαναλήψεις και θα γνωρίζουν αυτά που δεν κάλυψαν την ύλη ώστε να δώσουν οδηγίες για την κάλυψη.
Αύξηση της ύλης δεν πρόκειται να γίνει.
Το κάνουν καθαρά για πρακτικούς λόγους(εξοικονόμηση χρόνου). Για να μην βάλουν ένα υπάλληλο ή τους συντονιστές να ψάχνει ένα ένα τα χιλιάδες αρχεία των σχολείων για να διαπιστώσουν ποιοι έχουν καλύψει την ύλη και ποιοι όχι.

 
Μ.Ρ
05 Μάιος 2020 16:18

Προφανώς θέλουν να αποφύγουν κακοτοπιές.Ζητούν να γράψουν οι καθηγητές ποιες παραγράφους ή κεφάλαια δε δίδαξαν για να μη βάλει η επιτροπή θέματα από αυτά. Άρα αυτές τις εβδομάδες δε θα τελειώσουν την ύλη όσοι είχαν διδάξει την ύλη με τη σειρά που ήθελαν και όχι με αυτή που όριζε το υπουργείο;

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
05 Μάιος 2020 16:12

Περιττό να πούμε ότι αμέσως μετά την ανακοίνωση περικοπής της ύλης μας ζητήθηκε και στείλαμε από κάθε σχολείο τη διδαχθείσα ύλη και τις τυχόν περιπτώσεις που υπήρχαν τμήματα της ύλης που δεν είχε καλυφθεί. Το ότι πάλι ζητούν τα ίδια στοιχεία - αφού προφανώς δεν έχει αλλάξει κάτι σε περίοδο μη λειτουργίας των σχολείων - αποδεικνύει το απόλυτο μπάχαλο που επικρατεί στο συγκεκριμένο υπουργείο, όπου καθημερινά κάποιοι αυτοσχεδιάζουν με πρωτοφανή προχειρότητα!

 
Freeman
05 Μάιος 2020 16:11

Μήπως πρέπει να διευκρινισθεί ότι η συμπλήρωση θα γίνει σε σχέση με νέα ύλη που ορίσθηκε;

 
Μιχαλης
05 Μάιος 2020 15:26

Προς τους μαθητες: Προφανως και δεν ρωτανε για να αυξηθει η υλη, αρα μην αγγχωνεστε σε αυτο το θεμα. Ρωτανε με πιο ξεκαθαρο τροπο τι ακριβως απομενει να διδαχθει και οχι απλως μια σελιδα (το που εχουμε φτασει) ωστε να ειναι ξεκαθαρο οτι ολοι θα εχουν διδαχθει τα παντα οταν κλεισουν τα σχολεια. Τελος , σαν συμβουλη προσεξτε πολυ τι εχετε διδαχθει στις προηγουμενες ταξεις και ειδικα οταν καποιοια τα θεωρειτε ασχετα με τη γ λυκειου, διοτι αν θες σφαζεις με το γαντι και πετας το μπαλακι στα παιδια που δεν διαβασαν στη β και εδιναν βαρος μονο στη γ λυκειου. Καλη δυναμη και επιτυχια!

 
Θέμις
05 Μάιος 2020 14:52

"Σοσιαλλήθωρος" : Σωστά μιλάς!

 
ΘΑΝΑΣΗΣ
05 Μάιος 2020 13:51

Και πίστευα ότι με Διαμαντοπούλου, Αρβανιτόπουλο , Μπαλτά και Γαβρόγλου τα είχαμε δει όλα. Πόσο πιο ανίκανοι; Αντί να δημοσιοποιήσουν τις περίφημες εξειδικευμένες οδηγίες της επαναλειτουργίας των σχολείων (τις οποίες λένε ότι έχουν έτοιμες από καιρό και μάλιστα σε πολλές εκδοχές), ασχολούνται ακόμα με την ύλη. Κοιτάξτε να την αλλάξετε τώρα, μιας και τα σχολεία θα λειτουργήσουν (αν λειτουργήσουν) για 5 - συγγνώμη για 2 και 1/2 εβδομάδες... Έχετε αίσθηση της πραγματικότητας εκεί στο υπουργείο;

 
ΣΗΦΗΣ
05 Μάιος 2020 13:29

Με εσάς που μπλέξαμε, προκειμένου να ξεμπλέξουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ, όλα νσ τα περιμένουμε.Δυστυχώς ανάξιοι των προσδοκιών μας!

 
Σοσιαλλήθωρος
05 Μάιος 2020 13:05

Αν είναι δυνατόν ένα μήνα πριν τις πανελλαδικές να μην ξέρουμε την ύλη.
Με τι ψυχολογία θα γράψουν οι μαθητές;
Μεγάλο σφάλμα αποδεικνύεται το άρον-άρον άνοιγμα των σχολείων και η πρεμούρα για τις πανελλαδικές.
Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις.
Οι πανελλαδικές έπρεπε να είχαν προγραμματιστεί προσεκτικά για αρχές Σεπτεμβρίου και το άνοιγμα των σχολείων για τέλος Σεπτεμβρίου.

 
Γιώργος
05 Μάιος 2020 12:51

Γιατί τα ξαναζητάνε, χάσανε τα προηγούμενα;

 
@ενας απλος μαθητης
05 Μάιος 2020 12:44

Μέχρι και να σας βάλουν θέματα από την ύλη της Β΄λυκείου, είναι ικανοί οι άνθρωποι....

 
ενας απλος μαθητης
05 Μάιος 2020 12:28

πειτε μας οτι θα αυξησετε την υλη να τα χουμε δει ολα με εσας που μπλεξαμε

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.