Απόφαση (ΦΕΚ): Επαναλειτουργία σχολείων, ΑΕΙ,Κολλεγίων,ΙΕΚ, ΣΔΕ, Φροντιστηρίων,ΚΞΓ, ΚΕΔΙΒΙΜ

Οι Συντονιστές Εκπαίδευσης Εξωτερικού δύνανται να αποφασίζουν την παράταση απαγόρευσης λειτουργίας ή την επαναλειτουργία ελληνόγλωσσων σχολικών μονάδων και πάσης φύσεως λοιπών εκπαιδευτικών δομών του εξωτερικού

05/05/2020

Άκουσε το άρθρο

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η νέα Κοινή Υπουργική απόφαση που ορίζει την επαναλειτουργία, σε αντίστοιχες ημερομηνίες των σχολείων, ΑΕΙ,Κολεγίων,ΙΕΚ, ΣΔΕ, Φροντιστηρίων,ΚΞΓ, ΚΕΔΙΒΙΜ.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΦΕΚ

Ειδικότερα σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση:

1. Από την προσωρινή απαγόρευση εξαιρείται η λειτουργία των κατωτέρω εκπαιδευτικών δομών, δημόσιων ή ιδιωτικών, ως εξής:

α) Για το χρονικό διάστημα από 11.5.2020 και εξής, η λειτουργία της Γ ́ Λυκείου των Γενικών Λυκείων, των Επαγγελματικών Λυκείων, των Γυμνασίων με λυκειακές τάξεις, των κέντρων ξένων γλωσσών και των φροντιστηρίων, για τους μαθητές της Γ ́ τάξης Λυκείου και τους ενήλικες.

β) Για το χρονικό διάστημα από 18.5.2020 και εξής, η λειτουργία των Γυμνασίων και των Α ́ και Β ́ τάξεων Λυκείου των Γενικών Λυκείων, των Επαγγελματικών Λυκείων, των Γυμνασίων με λυκειακές τάξεις, των κέντρων ξένων γλωσσών και των φροντιστηρίων, για τους μαθητές του Γυμνασίου και των Α ́ και Β ́ τάξεων Λυκείου, των τμημάτων του Μεταλυκειακού έτους-τάξης Μαθητείας, των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας, των ΙΕΚ, των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 1 και Επιπέδου 2 και των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης των Δήμων.

Σχολεία  εξωτερικού

2. Οι κατά τόπους αρμόδιοι Συντονιστές Εκπαίδευσης Εξωτερικού δύνανται να αποφασίζουν την παράταση απαγόρευσης λειτουργίας ή την επαναλειτουργία ελληνόγλωσσων σχολικών μονάδων και πάσης φύσεως λοιπών εκπαιδευτικών δομών του εξωτερικού, ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες σε κάθε χώρα.

ΑΕΙ

1. Όσον αφορά στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.), από την προσωρινή απαγόρευση , για το χρονικό διάστημα από 25.5.2020 και εξής, εξαιρούνται:

α) η διεξαγωγή εργαστηριακών και κλινικών ασκήσεων, οι οποίες δεν δύνανται να διεξαχθούν με μέσα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, στο πλαίσιο προγραμμάτων πρώτου και δεύτερου κύκλου σπουδών,

β) η διενέργεια εξετάσεων, για τις οποίες κρίνεται αναγκαία η φυσική παρουσία των φοιτητών,

γ) η λειτουργία αιθουσών ηλεκτρονικών υπολογιστών, εργαστηρίων και αθλητικών εγκαταστάσεων που είναι απαραίτητες για τη διεξαγωγή των εργαστηριακών και κλινικών ασκήσεων και των εξετάσεων κατά τα ανωτέρω,

δ) η λειτουργία των εστιών για τους φοιτητές των οποί- ων οι υποχρεώσεις εμπίπτουν στα οριζόμενα στις περιπτώσεις α' και β' για τα αντίστοιχα χρονικά διαστήματα διεξαγωγής αυτών.

2. Οι φοιτητές των προγραμμάτων σπουδών πρώτου και δεύτερου κύκλου Α.Ε.Ι., από 11.5.2020 και εξής, δύνανται να διεξάγουν πρακτική άσκηση σύμφωνα με τα οριζόμενα στο πρόγραμμα σπουδών τους, εφόσον οι φορείς στους οποίους διεξάγεται η πρακτική άσκηση δεν τελούν σε προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας και σύμφωνα με τους ειδικότερους όρους και κανόνες για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, οι οποίοι έχουν τεθεί σε ισχύ για τους εργαζομένους κάθε φορέα.

Κολλέγια

Όσον αφορά στα Κολλέγια της παρ. Θ.3 του ν. 4093/ 2012 (Α ́ 222), από την προσωρινή απαγόρευση   για το χρονικό διάστημα από 25.5.2020 και εξής, εξαιρούνται:

α) η διεξαγωγή εργαστηριακών και πρακτικών ασκήσεων, οι οποίες δεν δύνανται να διεξαχθούν με μέσα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης,

β) η διενέργεια εξετάσεων, για τις οποίες κρίνεται αναγκαία η φυσική παρουσία των σπουδαστών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (7)

med stud
|

Πανεπιστήμια να μην παίρνουν ξεκάθαρη θέση για το τι θα γίνει με την κλινική άσκηση των φοιτητών ιατρικών τμημάτων!! Πως θα έρθουν οι φοιτητές, πότε θα μπουν σε καραντίνα (γιατί αρκετοί διαμένουν και εκτός Ελλάδας), ποιος θα πληρώσει όλα τα διαγνωστικά τεστ που πρέπει να τους γίνουν πριν ξεκινήσουν; Τα Νοσοκομεία είναι έτοιμα να αντέξουν κάτι τέτοιο για την πρακτική τους άσκηση? Οι νοσηλευόμενοι θα ρωτηθούν εάν θέλουν να εξετάζονται από 25 άτομα κάθε φορά σε μια τέτοια περίοδο?
Με την εξεταστική τί θα γίνει? εξ αποστάσεως και αυτή? (έλεγχος δηλαδή πουθενά.. και για κανέναν!!) ή με φυσική παρουσία οπότε θα πρέπει να μετακινηθούν ΟΛΟΙ οι φοιτητές; και σε πόσες αίθουσες θα γίνουν για να διατηρηθούν οι αποστάσεις? έχουν όλα τα πανεπιστήμια τέτοια υποδομή και το αντίστοιχο προσωπικό? Αναμένουμε να δούμε τι θα δούμε!!!

Δ τάξη εσπερινού ΕΠΑΛ.
|

Οι μαθητές της Δ τάξης που θα χάσουν τη χρονιά λόγω απουσιών θα παρακολουθήσουν τη Γ τάξη πάλι για δεύτερη φορά. Τις προηγούμενες φορές σε αλλαγές σχολείων δινόταν η δυνατότητα να εξεταστούν το Σεπτέμβριο...

Τρικάμερο...
|

Επειδή επιθυμούμε να υπάρξει πιλοτική υποδειγματική απ ευθείας μετάδοση διδασκαλίας live streaming θα επιτραπεί να στήσουμε τρικάμερο με κονσόλα στο χώρο της τάξης??

Τι δεν καταλαβαίνετε??
|

Τα εργαστηριακά κέντρα (Ε.Κ.) δεν θα λειτουργήσουν. Δεν αναφέρονται στο ΦΕΚ. Στην περίπτωση που λειτουργήσουν με απόφαση του δντη τους θα είναι εκτεθειμένος σε οτιδήποτε συμβεί απέναντι στη δικαιοσύνη.

Εκπαιδευτικός εσπερινού ΕΠΑΛ
|

Αφού δεν αναφέρει την Δ τάξη εσπερινού ΕΠΑΛ, μάλλον τα εσπερινά θα συνεχίσουν να είναι κλειστά.!!!

Pe19
|

Αναφέρεται πουθενά η μη προσμέτρηση απουσιών !!!!!

Αναγνώστης
|

Ανοίξτε χθες τα πανεπιστημιακά γυμναστήρια. Η άσκηση προστατεύει από τους ιούς!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ