Placeholder

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

157 αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί στο εξωτερικό: Τηρήστε τις υποσχέσεις σας κα Υπουργέ

Δημοσίευση: 05/05/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

157 αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί σε πάρα πολλές χώρες της Ευρώπης, της Αφρικής, της Αμερικής κ.α. προσυπογράφουν τις Επιστολές Διαμαρτυρίας - Προτάσεις επίλυσης των οργανωμένων φορέων των αποσπασμένων εκπαιδευτικών της Γερμανίας προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με την επαναφορά καταβολής του επιμισθίου εξωτερικού για 5 χρόνια από το Σχολικό Έτος 2020-2021 στο προς δημόσια διαβούλευση σχετικό πολυνομοσχέδιο.

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ, Αξιότιμη κυρία Υφυπουργέ,

Οι παρακάτω υπογράφουσες/ υπογράφοντες 157 εκπαιδευτικοί και οι οικογένειές μας που βρισκόμαστε αποσπασμένοι σε πάρα πολλές χώρες στην Ευρώπη, στην Αφρική, στην Αμερική κ.α. προσυπογράφουμε τις επιστολές που σας έστειλαν και δημοσιεύονται στο esos.gr η ΕΛΜΕ Βαυαρίας την 24/4/2020 , ο Σύλλογος Εκπ/κών Α/θμιας Εκπ/σης Μονά-χου και περιχώρων «Ο Πλάτων» την 28/4/2020, ο Σύλλογος Ελλήνων Εκπ/κών Π.Ε. Β.Ρηνανίας- Βεστφαλίας την 28/4/2020, και η Ε.Λ.Μ.Ε. Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας την 3/5/2020 σχετικά με το δίκαιο πάγιο αίτημά μας να επανέλθει η καταβολή του επιμισθίου των αποσπασμένων στο εξωτερικό εκπαιδευτικών για 5η χρονιά, όπως ήταν παλιά, αρχής γενομένης από το Σχολ. Έτος 2020-2021.

Αναγνωρίζοντας στο σύνολό του ως πολιτική ηγεσία το δίκαιο του αιτήματος, το προαναγγείλατε στις 22 Φεβρουαρίου 2020!

Όμως, προς πλήρη απογοήτευσή μας και ενώ όλοι περιμέναμε την τήρηση της εξαγγελίας σας, με το νέο πολυνομοσχέδιο παίρνετε πίσω τις ίδιες τις δικές σας εξαγγελίες!

Επειδή γνωρίζετε άριστα τα πολυποίκιλα προβλήματα της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο εξωτερικό και ιδιαίτερα τα οξυμμένα μας οικονομικά προβλήματα διαβίωσης, ιατροφαρμακευτικής κάλυψης στις χώρες εκτός Ε.Ε, αδειών παραμονής κ.λ.π και επειδή ως καθ΄ ύλην αρμόδιο Υπουργείο, φυσικά και ενδιαφέρεστε για την έγκαιρη πλήρωση των θέσεων με μία και όχι με ατέρμονες και άγονες ως ένα μεγάλο βαθμό, προκηρύξεις της ΔΙΠΟΔΕΕΜΣ, ώστε να συνεχιστεί το έργο μας σε κάθε γωνιά του πλανήτη όπου χτυπάνε ελληνικές καρδιές και όχι μόνο, σας ζητάμε να επανέλθει η καταβολή του επιμισθίου των αποσπασμένων στο εξωτερικό εκπαιδευτικών για 5η χρονιά, αρχής γενομένης από το Σχολ. Έτος 2020-2021 προβλέποντάς το στο νέο προς διαβούλευση πολυνομοσχέδιο όπως το υποσχεθήκατε και όπως αναλυτικότατα σας το έχουν επισημάνει στις επανειλημμένες επιστολές τους οι οργανωμένοι εκπαιδευτικοί φορείς των αποσπασμένων συναδέλφων της Γερμανίας αλλά και όπως με σαφήνεια το υποστηρίζουν σχολιάζοντας υπέρ του να δοθεί η 5η χρονιά με επιμίσθιο πάρα πολλοί πολίτες και φορείς στο http://www.opengov.gr/ypepth/?p=5104#comments. Μην μας απογοητεύσετε !

Σχόλια (27)

 
Ιωάννης Παπαδόπουλος
11 Μάιος 2020 11:21

Όλοι γράφετε το τι πρέπει να γίνει στα σχολεία εξωτερικού αλλά δεν λέτε για τις υπάρχουσες συνθήκες λόγω κορονοιου, ειδικά στις χώρες χωρίς επαρκή υγειονομική περίθαλψη οπως χώρες Αφρικής. Τώρα αρχίζουν και φαίνονται τα κρούσματα και σύμφωνα με μελέτη πανεπιστημίου η κορύφωση της πανδημίας στη Ν. Αφρική θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Ιουλίου. Το ελληνικό κράτος θα ενδιαφερθεί για τον άμεσο επαναπατρισμό των Ελλήνων υπαλλήλων αποσπασμένων και των οικογενειών των, γιατι ουτε πτήσεις υπαρχουν μεχρι στιγμης για επανοδο στη πατριδα. Αναμενουμε με αγωνία την Πολιτεία να φροντισει το σοβαρό θεμα που αφορά αποκλειστικα την ζωή μας.

 
Εκπαιδευτικός στο εξωτερικό
08 Μάιος 2020 12:18

Προς Dimitris - πρωην αποσπασμένο στην Λατ Αμερική.
Όταν συγκεντρώσαμε τα ονόματα όσων υπογράφουν, καλώς ή κακώς δεν ζητήσαμε τη συναίνεση τους να δημοσιοποιήσουμε τα ονόματα και τα υπόλοιπα στοιχεία τους. Άρα δεν μπορούμε να το κάνουμε χωρίς την άδειά τους. Συμφωνώ ότι δεν ενισχύει το κύρος και την βαρύτητα του κειμένου στον βέλτιστο βαθμό αλλά έτσι έγινε, κάπως αυθόρμητα. Προφανώς και υπάρχει η λίστα με το ονοματεπώνυμο, την ειδικότητα, την πόλη και τη χώρα απόσπασης του καθενός. Το esos την έχει και μπορεί να σας το πιστοποιήσει. Αλλά για τους λόγους που σας εξήγησα δεν τα δημοσιοποιεί. Εξάλλου σας είπα ότι έχουν πάει στο ΥΠΑΙΘ. Μπορείτε να ρωτήσετε στο Πρωτόκολλο αλλά και στο μέιλ της κας Υπουργου, της κας Υφυπουργού και της κας Γεν. Γραμματέα. Γιατί τόση δυσπιστία; Όποιος έχει έννομο συμφέρον μπορεί πανεύκολα να τα βρει ένα προς ένα. Και μάλιστα να προσθέσω ότι και τώρα υπάρχουν συνάδελφοι που ακόμη δηλώνουν την πρόθεση υπογραφής αλλά η επιστολή έχει πάει ήδη στους παραλήπτες της.
Οι υπογραφές συγκεντρώθηκαν σε ελάχιστο χρόνο τις τελευταίες 3 ημέρες καθότι δεν ήταν εύκολο να βρεθούν τα μέιλς των συναδέλφων ώστε να τους ενημερώσουμε πιο νωρίς . Αν γινόταν αυτό, οι υπογραφές θα ήταν εκατοντάδες !!
Πάντως να πω κι ένα τελευταίο: Όλοι αυτοί που γράφουν αρνητικά σχόλια, αν είναι εκπαιδευτικοί, ας κάνουν τα χαρτιά τους και να αποσπαστούν. Υπάρχουν πάρα πολλές θέσεις για όλους. Σε όλον τον κόσμο! Να πάνε με την ευχή μου και τότε θα καταλάβουν τις θέσεις μας! Όμως πολύ φοβούμαι ότι για άλλη μια φορά θα μείνουν μόνο στα πικρόχολα (ορισμένοι) σχόλιά τους αποφεύγοντας να πάνε.
Έτσι γίνεται κάθε χρόνο!! Αυτοί είμαστε ως λαός. Κριτική από τον καναπέ εκ του ασφαλούς! Λοιπόν, ιδού η Ρόδος ιδού και ....η απόσπαση στο εξωτερικό!

 
Dimitris
07 Μάιος 2020 01:21

@Προς Εκπαιδευτικό Εξωτερικού

Αγαπητέ, η προσυπογραφή με όνομα και επίθετο ενος επισημου κειμένου δικαιων αιτημάτων που κατατίθεται στο υπουργείο γίνεται ενσυνείδητα απο αυτόν που το υπογράφει αποσκοπώντας στο να δημοσιοποιηθεί το όνομά του και δεν εχει σχέση με προσωπικά δεδομένα. Υπογράφει επειδή ακριβως θελει να προσδώσει περισσοτερο κύρος και βαρύτητα σε αυτό που υπογράφει γι αυτό και βαζει απο κατω το όνομά του και αυτός και οι υπολοιποι για να φανει ακριβώς το μέγεθος της στήριξης που έχει αυτό που κατατίθεται.
Πρακτικά η μη δημοσιοποίηση της λιστας των ονομάτων απο κατω αδυνατιζει το κύρος και την βαρύτητα του κειμένου,μαλιστα αν συνοδεύονταν διπλα στο όνομα και απο την χώρα απόσπασης,θα ήταν ακομα καλύτερα, και θα εκλεινε τα στόματα διαφόρων που εχουν αναγάγει την πλήρη αγνοιά τους για τα της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης σε θεωρητικα επιχειρήματα,περιφέροντας την αποψη τους και νομίζοντας οτι οι συνθήκες ειναι παντού οπως στην Γερμανια,την Αγγλια και το Βέλγιο και οτι μόνο εκει υπάρχει ελληνογλωσση εκπαίδευση
Στα υπόλοιπα φυσικά και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.

Πρωην αποσπασμένος στην Λατ Αμερική

 
Νεφέλη
06 Μάιος 2020 20:27

Λύση απλή και εύκολη . Ένας ενιαίος πίνακας για όλους. Μόνο αξιοκρατικά μετρήσιμα μόρια . Κανένας εκπαιδευτικός να μην αποκλείεται από την αίτηση επειδή αποσπάστηκε στο παρελθόν .Δικαιούται επιμίσθιο το παίρνει όπως ορίζει νόμος .Έχει λάβει κατά το παρελθόν αποσπάται χωρίς επιμίσθιο . Αυτό γινόταν μέχρι το 2016. Δεν υπήρχε έλλειψη εκπαιδευτικών ούτε καθυστερήσεις στην κάλυψη κενών. Και φυσικά η ανθρωποφαγία φύγε εσύ να έρθω εγώ και η αγωνία τόσων συναδέρφων που έχουν οικογένειες και κάθε χρόνο ζουν με την αγωνία πότε θα πάρουν κι αν παράταση και πολύ αργά συνήθως Δεκέμβρη .

 
@Θωμά Λανόπουλο
06 Μάιος 2020 20:02

Αγαπητέ δεν υπάρχει λόγος αντιπαράθεσης αφού υπάρχει ήδη νομοθέτηση και οι εκπαιδευτικοί νομίζω πρέπει να την τηρούν. Υπογράψατε 1+1 χρόνο χωρίς επιμίσθιο. Γιατί δεν τηρείτε την υπογραφή σας και τους νόμους;

 
Θωμάς Λανόπουλος
06 Μάιος 2020 19:07

Αγαπητοί συνάδελφοι
Διαβάζοντας τα σχόλια διαπιστώνω μια αντιπαράθεση, η οποία δεν χρειάζεται. Το θέμα έχει ως εξής: όταν η απόσπαση στο εξωτερικό έγινε για τρία χρόνια, το υπουργείο δεν μπορούσε να βρει εκπαιδευτικούς για τη λειτουργία των σχολείων. Έδωσε έναν χρόνο ακόμη, αλλά πάλι υπήρξαν δυσκολίες. Το σχολικό έτος 2019-20 έκανε τέσσερις προκηρύξεις για τη στελέχωση των σχολείων, χωρίς να καταφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι πρέπει να εργαστούν ομογενείς εκπαιδευτικοί. Είναι σεβαστή η άποψή τους, απλά, όταν νομοθετεί το υπουργείο, σχεδιάζει για όλο τον πλανήτη και όχι μόνο για τη Γερμανία. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βρει λύσεις για δεκάδες χώρες που υπάρχουν ελληνόπουλα και θέλουν να μάθουν την ελληνική γλώσσα. Κλείνοντας θα πω ότι στόχος όλων μας είναι να υπάρχουν δάσκαλοι στα σχολεία το νέο σχολικό έτος. Ας αποφασίσουν αυτοί που νομοθετούν και όλοι θα σεβαστούμε τους νόμους.

 
Δήμος
06 Μάιος 2020 16:02

Οι ομογενείς από που θα πληρώνονται; Από τους γονείς; Εδώ το Υπουργείο δεν έχει χρήματα να προσλάβει αναπληρωτές στην Ελλάδα και περιμένει πώς και πώς να εγκριθούν τα ΕΣΠΑ για να προσλάβει το 95% των αναπληρωτών, οι οποίοι πληρώνονται από τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, για να ανοίξει τα σχολεία το Σεπτέμβριο και θα προσλάβει ομογενείς που θα πληρώνει το ίδιο για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό; Μάλλον δεν έχετε εικόνα της κατάστασης στην Ελλάδα.
Πρέπει να γίνουν αγώνες από τους ίδιους τους γονείς αν θέλουν να κρατήσουν τους εκπαιδευτικούς και τα σχολεία αυτά που ήδη υπάρχουν γιατί δεν έχουν καταλάβει ότι δεν είναι αυτονόητα αυτά και εν μια νυκτί μπορεί να χαθούν όπως έγινε το 2011. Ειδικά τώρα η εξ' αποστάσεως εκπαίδευση προσφέρει εναλλακτικές και δίνει ένα μεγάλο άλλοθι στο Υπουργείο για να προχωρήσει σε καταργήσεις και συγχωνεύσεις.

 
Μαριαλενα
06 Μάιος 2020 15:09

Αγαπητή Πωλίνα,δεν σας ζαλίζω!Αν θέλετε διαβάζετε τα σχόλια!
Εννοείται πως ήρθα με τη θέλησή μου.
Μάλλον δεν καταλάβατε τι γράφω.Καντε τα χαρτιά σας και ελατε αν πληρειτε τις προϋποθέσεις!Εγώ απλά ανέφερα την κατάσταση που επικρατεί!
Καλή σας μέρα!

 
Άννα
06 Μάιος 2020 14:38

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν να τηρήσει η υπουργός μια προφορική υπόσχεση και διάθεση της να βοηθήσει προ κορονοϊού, ενώ οι ίδιοι δεν τηρούν τη δική τους έγγραφη συμφωνία να υπηρετήσουν την πέμπτη χρονιά χωρίς επιμίσθιο για να πάρουν και τον τέταρτο χρόνο το επιμίσθιο και δεν αναλογίζονται την τραγική κατάσταση των εσόδων του κράτους και της απώλειας εργασίας χιλιάδων πολιτών εν μέσω κορονοϊού...Θλίβομαι για την στάση τους...

 
Πωλίνα
06 Μάιος 2020 13:37

Γιατί πήγατε αγαπητή Μαριαλένα; Ξέρατε εκ των προτέρων τις προϋποθέσεις! Μη μας ζαλίζετε με τις αναρτήσεις.

 
Bill
06 Μάιος 2020 12:51

Αν δεν δοθούν ισχυρά κίνητρα για απόσπαση στο εξωτερικό, το ΥΠΑΙΘ θα κάνει συνεχώς προκηρύξεις χωρίς αποτέλεσμα. Το Επιμίσθιο για την 5η χρονιά επιβάλλεται να δοθεί. Έτσι, άλλωστε ήταν και προ κρίσης. Ποιος θα πάει σήμερα σε δύσκολες χώρες όπως π.χ. η Αίγυπτος, η Ουκρανία, το Σουδάν, η Κόστα Ρίκα, το Περού, στο Κονγκό όπου τα προβλήματα είναι πολυποίκιλα και τεράστια. Αλλά και στην Ε.Ε με τα υπέρογκα έξοδα π.χ. για τα ενοίκια, καθιστούν μια τέτοια απόφαση πάρα πολύ δύσκολη! Οι τοπικοί σύλλογοι των Ελλήνων αγωνιούν για την επόμενη σχολική χρονιά αν θα έχουν Έλληνα εκπαιδευτικό!

 
Μαριαλενα
06 Μάιος 2020 12:12

Kανείς δεν σας εμπόδισε να κάνετε τα χαρτιά σας να έρθετε κι εσείς στο εξωτερικό.Αν δεν κάνω λάθος,στην τελευταία προκήρυξη τον Μάρτιο δεν υπήρχε ΚΑΜΙΑ αίτηση για Γερμανια,ενώ στην προηγούμενη υπήρχαν 4 αιτήσεις,από τις οποίες έγιναν 2 ανακλησεις.Τον Σεπτέμβριο φεύγουν από το Μόναχο 40 περίπου εκπαιδευτικοί.Υπαρχει νομίζετε πιθανότητα να καλυφθούν όλα τα κενά;;;;Υπάρχουν ,όπως λέτε μερικοί , τόσοι πολλοί αναπληρωτές,ωρομισθιοι,που θα μπορέσουν να καλύψουν τα κενά;;;;Με 1300€ ενοίκιο και 1295€ επιμισθιο,καταλαβαίνει κανείς ότι το επιμισθιο από μόνο του δεν επαρκεί για το ενοίκιο.Μιλω για σπίτι που προορίζεται για οικογένεια.Χωρις επιμισθιο,λυπάμαι ,αλλά δεν βγαίνουν τα κουκιά!!!
Αν δεν γίνει άμεσα κάτι,τα σχολεία δυστυχώς με μαθηματική ακρίβεια οδηγούνται σε κλείσιμο.
Δραστε άμεσα αγαπητή υπουργέ,γιατί το όνομα σας θα συνδεθεί με το κλείσιμο των σχολείων της ομογένειας!!!

 
Γιώργος Τ.
06 Μάιος 2020 12:07

Αγαπητοί συντάκτες και υποστηρικτές της ιδέας αυτής. Όταν δεχθηκατε την απόσπαση, γνωρίζατε πάρα πολύ καλά, ότι η απόσπαση διαρκούσε 3 χρόνια. Αργότερα, για λόγους ψηφοθηρικους, δόθηκε και 4ο έτος.
Όσον αφορά τους ομογενείς εκπαιδευτικούς είναι εξαιρετικοί μια πολύ μεγάλη μερίδα από αυτούς.

Σας παρακαλώ λοιπόν, δεχθείτε ότι έληξε η απόσπασή σας και γυρίστε πίσω ή μείνετε 5ο έτος δίχως επιμίσθιο

 
Βας
06 Μάιος 2020 11:43

Αν κάποιοι συνάδελφοι δεν μπορούν, δεν αντέχουν, το πράγματικα δύσκολο εγχείρημα να υπηρετήσεις την Ελληνόγλωσση εκπαίδευση δεν χρειάζεται να βγάζουν χολή. Σίγουρα το ψαξατε και είδατε τι θυσίες χρειάζονται. Κάποιοι αντιδρούν γιατί δεν γνωρίζουν τα θέματα καλά και κάποιοι που ενώ γνωριζουν αντιδρούν γιατί δεν έκαναν 5 ετια και επέστρεψαν..με σκαρτη τριετία και με τα γνωστά απρόβλεπτα έξοδα. Δυστυχώς οι δυσκολίες φέρνουν γκρίνιες και εσωστρέφεια. Καλή δύναμη και αισιοδοξία σε όλους μας!!

 
Εκπαιδευτικος εξωτερικού
06 Μάιος 2020 10:46

@προς Eleni Στην Γερμανία είναι πολλοί εκπαιδευτικοί και γι αυτό μπόρεσαν να κάνουν συλλόγους. Εκφράζουν όμως στο μεγαλύτερο ποσοστό και τους υπόλοιπους που βρίσκονται διάσπαρτοι αλλά ολιγάριθμοι - και γι αυτό χωρίς κάποια επίσημη οργάνωση - σε απίστευτα σημεία στην Αφρική, στην Ανατ. Ευρώπη, στην Ασία, Νότια Αμερική κ.α. Και μάθε επίσης ότι η τριετία δεν είναι πολύς χρόνος. Ίσα ίσα, τη στιγμή που κάποιος εκπκός έχει προσαρμοστεί καλά και αποδίδει στο μάξιμουμ, έρχεται η επιστροφή. Όσον αφορά τους ομογενείς εκπκούς δεν θέλω να το σχολιάσω εδώ διότι είναι πολυσύνθετο ζήτημα. Με τα υπέρ και τα κατά του.

 
gogo
06 Μάιος 2020 10:41

Φτάνει πια με την νομοθέτηση στο πόδι. Για να είμαστε αντικειμενικοί, κακώς νομοθετήθηκε η παράταση για επιμίσθιο στο 4ο έτος, για αυτούς που ήταν ακόμη στα 3ο έτος. Οι νόμοι πρέπει να τηρούνται και να μην ανατρέπονται τελευταία στιγμή. Οποιαδήποτε αλλαγή θα πρέπει να ισχύει γι' αυτούς που θα αποσπαστούν από δω και στο εξής, για να γνωρίζουν το καθεστώς που θα ισχύει για τη συνολική διάρκεια της απόσπασης τους και να μην υπάρχουν αλλαγές την τελευταία στιγμή. Αυτά θα πρέπει να ισχύουν σε ένα σοβαρό κράτος και να μην δημιουργούνται ευνοημένοι με διατάξεις που γράφονται στο πόδι (η τροποποίηση για την εφαρμογή της παράτασης στο 4ο έτος, στο νόμο που ψηφίστηκε ήταν γραμμένη με το χέρι! ). Οι αγαπητοί συνάδελφοι που βρίσκονται στο 4ο έτος, θυμούνται τι έγραφε η αρχική απόφαση απόσπασης τους, με βάση την οποία έκαναν τον προγραμματισμό τους για τα επόμενα χρόνια; Και ακόμα και αν δεχθούμε κάποια παρέκκλιση εξαιτίας ιδιαίτερων λόγων, για ποιο λόγο δεν δόθηκε η παράταση επιμισθίου και στους συναδέλφους που είναι φέτος στον 5ο χρόνο; Και γιατί όχι σε όσους βρίσκονται σε παράταση απόσπασης και έχουν λάβει επιμίσθιο για τρία χρόνια στο παρελθόν; Μήπως κάποιοι "εξυπηρετήθηκαν" από τη συγκεκριμένη διάταξη;
Και αυτό το "...όπου χτυπούν ελληνικές καρδιές..." πολύ συγκινητικό!

 
Κώστας
06 Μάιος 2020 10:20

Συμφωνώ Ελένη. Από Γερμανία πάντα οι παρεμβάσεις! Αν είναι για το Σουδαν η την Αιθιοπία και δεν υπάρχουν εκπαιδευτικοί φυσικά να πριμοδοτηθούν. Εγώ τους ίδιους και τους ίδιους βλέπω όμως. Τυχαίο;

 
eleni
06 Μάιος 2020 09:57

@προς εκπαιδευτικός εξωτερικού

Το περιορίζω στη Γερμανία γιατί:α) το πρόβλημα με αφορά άμεσα, γι αυτό προτείνω την πρόσληψη ομογενών εκπαιδευτικών
και β) οι αντιδράσεις που διαβάζω τις τελευταίες μέρες προέρχονται από συλλόγους εκπαιδευτικών στην Γερμανία.Εκτός αν οι εκπαυδευτικοί της Γερμανίας ξεσηκώθηκαν για τους συναδέλφους στο Μπουρουντι...Η απόσπασή τους ήταν τριετής.Δεν βρέθηκαν εξ απροόπτου.

 
Δημόπουλος Ιωαννης
06 Μάιος 2020 09:53

Παραταση ανευ επιμισθιου στους γαμους,προσληψη ομογενων εκπαιδευτικων και τελος αποσπασεις με νεους εκπαιδευτικους .
Ξεκινησατε περσυ με 4 χρονια πανικοβαλοντας τους γονεις οτι μετα απο εσας το χαος τωρα θελετε 5 ,του χρονου τι θα ζητησετε?ουδεις αναντικαταστατος φτανει πια .

 
Εκπαιδευτικος εξωτερικού
06 Μάιος 2020 09:04

Προς Dimitris Τα ονόματα ειναι ήδη στο ΥΠΑΙΘ και στο αρχειο του esos. Μπορείς να ρωτήσεις εκεί. Προφανώς και γνωρίζεις τα περί προσωπικών δεδομένων και πηγών δημοσιογραφίας αλλά ....
Προς eleni: Γιατί το περιορίζετε στη Γερμανία;; Έλληνες αποσπώνται στο Μπουρούντι, στη Βραζιλία , στη Σουηδία και γενικά σε πάνω από 100 χώρες!! Και τα προβλήματα ειναι πολλά και μερικά τεράστια! Γι αυτό δεν δηλώνουν να πανε εκπαιδευτικοί! Και οι τοπικοί σύλλογοι παρακαλάνε να μην φύγουν οι υπάρχοντες διότι δύσκολα αντικαθίστανται! Αλλά και στη Γερμανία το κόστος ζωής ειδικα για τα σπίτια είναι πάρα πολύ ακριβό. Μην κάνετε τους ειδικούς αν δεν γνωρίζετε !!

Προς Λύσσανδρος: Θα πας εσύ στην Αιθιοπία ή στο Σουδάν; Αν θέλεις κάνε τα χαρτιά σου και τράβα. Για να σε δω...

 
δάσκαλος
06 Μάιος 2020 08:44

Δημήτρη Γ. Δεν έχετε ιδέα από τα προβλήματα των εκπαιδευτικών στο εξωτερικό απ ότι φαίνεται!! Αν ήταν όπως νομίζετε, θα πήγαιναν πάρα πολλοί και δεν θα αναγκαζόταν το Υπουργείο να κάνει συνεχώς νέες προκηρύξεις θέσεων για αποσπάσεις ! Ρ είστε εκπαιδευτικός ιδού η Ρόδος! Το Καζακστάν, το Κονγκό, η Ρωσία, η Ουκρανία, η Σουηδία, η Τυνησία, η Κόστα Ρίκα, το Μεξικό σας περιμένουν!

 
Για τις ελληνικές καρδιές του πλανήτη
06 Μάιος 2020 08:09

Οι αποσπάσεις θα έπρεπε Βα ανανεώνονται Ανα τετραετία Παντού στο εξωτερικό σε ελληνικό σχολείο και να μην ασκούνται πιέσεις παραμονής με μόνιμη επωδό το καλό των άλλων. Όλοι καταλαβαινόμαστε πια. Υπάρχει και θητεία εννέα χρόνων!!! Ήμαρτον πια!!!

 
Λύσανδρος
06 Μάιος 2020 08:06

Αν δεν σας καλύπτει η παρούσα κατάσταση γιατί συνεχίζετε; Να επιστρέψετε τέλος σχολικής χρονιάς και να αντικατασταθείτε άμεσα. Συνέχεια αναρτάται τα παράπονα σας. Φύγετε. Είναι απλό.

 
Dimitris
06 Μάιος 2020 08:02

Λεει το κειμενο "οι παρακατω υπογράφοντες-υπογράφουσες" υπάρχουν καπου τα ονοματα των συναδέρφων που υπογράφουν;
Η ιστοσελιδα τα διαθέτει; Και αν ναι ας τα κοινοποιήσει,δεν ειναι μυστικό.

 
D.D
06 Μάιος 2020 07:41

Ποια πολιτική ηγεσία θα μπορούσε να δώσει το επιμίσθιο για 5η χρονιά και δεν θα το έκανε;
Προφανώς το Υπουργείο Οικονομικών το έκοψε για τους λόγους που όλοι γνωρίζουμε. Ειδικά αυτή η ηγεσία δεν σχετίζεται με την προηγούμενη σε σοβαρότατο, ούτε σε ιδεοληπτικες ασθένειες.
Ακόμη το ποσό ενός έτους επιμισθιων σε μερικές 100αδες Εκπαιδευτικών είναι ελάχιστο ως απόλυτος αριθμός, άρα η αναγκη και τέτοιων ποσών προς άλλες κοινωνικές ομάδες, είναι έντονη.

 
eleni
06 Μάιος 2020 00:23

Ας προσληφθούν επιτέλους ομογενείς εκπαιδευτικοί για να λυθεί το πρόβλημα της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης του εξωτερικού. Η γερμανομάθεια επιβάλλεται στα ελληνικά σχολεία και δυστυχώς πολλοί εκπαιδευτικοί δεν την κατέχουν.

 
Δημητρης Γ.
05 Μάιος 2020 23:58

Μονοπωλήσατε το θεσμό. Αφήστε και άλλους συναδέλφους να υπηρετήσουν την Ελληνόγλωσση Εκπαίδευση για την οποία κόπτεστε τόσο πολύ και αισθάνεστε και πολύ αδικημένοι από το σύστημα. θα είναι καλύτερα για την ομογένεια να δει και κάτι καλύτερο και άλλους εκπαιδευτικούς. Το εκπαιδευτικό σύστημα του εξωτερικού είναι τελματωμένο καιρός είναι το υπουργείο να κάνει κάτι να δώσει μια αισιοδοξία στην ομογένεια με νέους ανθρώπους. Ειδικά στην Γερμανία υπάρχει φθίνουσα πορεία και οι γονείς προτιμούν τα Γερμανικά σχολεία.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.