Placeholder

ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Οι “ηλεκτρονικές” Εξετάσεις 45.000 φοιτητών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου

Οι λεπτομέρειες
Δημοσίευση: 06/05/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Από τις 6 Ιουνίου έως τις 31 Ιουλίου θα γίνουν «ηλεκτρονικά» οι εξετάσεις των 45.000 φοιτητών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, το οποίο οργάνωσε άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις τις αξιολογήσεις τους, παρά τα περιοριστικά μέτρα  της πανδημίας που πλήττει τον πλανήτη. Μάλιστα, οι φοιτητές του Ιδρύματος έμαθαν σήμερα τόσο την ημερομηνία της εξέτασης τους, όσο και την ώρα αλλά και τον τρόπο της διαδικασίας.

Συγκεκριμένα, το ΕΑΠ ανακοίνωσε σήμερα τις λεπτομέρειες του προγραμματισμού για τις τελικές και επαναληπτικές εξετάσεις, σε 368 Θεματικές Ενότητες οι οποίες θα γίνουν όλες εξ αποστάσεως μέσω από τις εκπαιδευτικές πλατφόρμες του Ιδρύματος.

Οι Συντονιστές των Θεματικών Ενοτήτων σε συνεργασία με τους διδάσκοντες, αποφάσισαν τόσο τον τρόπο εξέτασης όσο και τη διασφάλιση της αξιοπιστίας της διαδικασίας, όπως αυτές προτάθηκαν από τη Διοικούσα Επιτροπή του.

Με βάση τις επιλογές μεθόδου εξέτασης, στον παρακάτω πίνακα αποτυπώνεται η μέθοδος εξέτασης και ο αριθμός των Θεματικών Ενοτήτων:


Το  ΕΑΠ συνεπές για ακόμη μια φορά στη δέσμευσή του προς τους φοιτητές, διαφυλάσσει τόσο την ασφάλεια τους, όσο και την ασφάλεια του ακαδημαϊκού και διοικητικού προσωπικού. Παράλληλα διασφαλίζει την ομαλή ολοκλήρωση του ακαδημαϊκού έτους και την έναρξη του επόμενου.
 
Η Επιτροπή διενέργειας και υποστήριξης των εξετάσεων

Ευστάθιος Ευσταθόπουλος, Αντιπρόεδρος Ακαδημαϊκών και Διοικητικών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας,
Ιωάννης Καλαβρουζιώτης, Κοσμήτορας ΣΘΕΤ
Ηλίας Γκοτσόπουλος, Αναπλ. Προϊστάμενος Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών

Ετικέτες: 
ΕΑΠ

Σχόλια (9)

 
γραπτή εξέταση σε εξ' αποστάσεως....
06 Μάιος 2020 19:16

να το δούμε και αυτό...σε εξ' αποστάσεως γραπτή εξέταση, και μετά τι?? θα σκανάρετε το γραπτό?? θα το στέλνουν με φωτογραφία.
άσε που σε ορσμένες εξετάσεις αναφέρονται κλειστά βιβλία..το Υπουργείο δεν τα βλέπει αυτά?? Η ΕΘΑΑΕ τι λέει, όλα καλά???

μπορώ να αντιληφθώ ότι επειδή οι φοιτητές πληρώνουν, έχουν και απαιτήσεις.

 
Κατερίνα
06 Μάιος 2020 20:50

Πώς διασφαλιζεται το αδιάβλητο της διαδικασίας; θα πρέπει να προμηθευτουμε και scanner ή η αποστολή θα γίνει μέσω του eap study... Πότε θα ενημερωθούμε σχετικά για το τεχνικό μέρος της εξέτασης; εάν διακοπεί η σύνδεση, τι θα συμβεί;

 
Ζίνα
06 Μάιος 2020 20:52

οταν λένε τελική εργασία σε 3.30 ωρες να την ετοιμάσεις;;;;;;;

 
Ευγένιος Αναρίτης
06 Μάιος 2020 21:15

Η ακαδημαϊκή εκπαίδευση στέκεται στο ύψος των περιστάσεων.
Ο προορισμός της γνώσης είναι να σε κάνει να ατενίζεις το μέλλον και όχι να στέκεσαι στα συντρίμμια.

 
@
07 Μάιος 2020 13:06

Το κάθε ίδρυμα κάνει ότι θέλει δλδ ; Τους ελέγχει κάποιος φορέας αν νομικά είναι κατοχυρωμένο αυτό ;
Πως εξασφαλίζουν ότι αν ο ίδιος ο φοιτητής δίνει την εξέταση ;

 
Είναι απλό
07 Μάιος 2020 13:36

Από το ΕΑΠ θα αρχίσουν οι ηλεκτρονικές εξετάσεις και θα επεκτείνονται στα σχολεία! Μπορεί να επιτηρηθεί ο εξεταζόμενος με περιστρεφόμενη κάμερα!!!
Τι άλλο ακόμα θα σκαρφιστούν για τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης!

 
Δημόσια ΑΕΙ
07 Μάιος 2020 17:01

Πρέπει μέχρι το φθινόπωρο να προταθεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα, ώστε η αξιολόγηση για την απονομή πτυχίου με ενιαία κριτήρια. Εξ αποστάσεως μάθημα δεν γίνεται χωρίς σοβαρή προετοιμασία, και το γεγονός ότι στο ΕΑΠ υπάρχουν δίδακτρα μάλλον επηρεάζει

 
ηλεκτρονικές εξετάσεις ΕΑΠ
07 Μάιος 2020 20:53

Η «Ανακοίνωση για τις τελικές εξετάσεις... και ο πίνακας, η μέθοδος εξέτασης» είχε δημοσιευτεί σε κάποιες ιστοσελίδες από τις 5/5. Στην ιστοσελίδα του ΕΑΠ σήμερα, 7/5 αναρτήθηκε –φαίνεται, λοιπόν, ότι προτεραιότητα έχει ο Τύπος. Για «την ημερομηνία της εξέτασής τους, όσο και την ώρα αλλά και τον τρόπο διαδικασίας» δεν λάβαμε σχετικό email από τους καθηγητές για να μάθουμε πότε και ποιο banner του portal-eap να ανοίξουμε για να ενημερωθούμε. Κάτι ακούσαμε, κάποιον ρωτήσαμε... και φτάσαμε στην πηγή. Μάλλον θα πρέπει να παίρνουμε γυροβολιά τα ΜΜΕ, να μπαίνουμε και στο fb προκειμένου να μαθαίνουμε τι γίνεται στο Πανεπιστήμιο. Ψιλοπράγματα θα μου πείτε. Ψιλοπράγμα επίσης το ότι δεν έχουν γίνει δοκιμές για τις ηλεκτρονικές εξετάσεις, δηλαδή να έχουμε την αγωνία των εξετάσεων και την έγνοια για πιθανή διακοπή του συστήματος. Βέβαια, για κάποιους σημασία έχει η δημιουργία καλών εντυπώσεων μέσω ωραιοποίησης και μεγάλων λόγων. Ε, λοιπόν, μπράβο σας...

 
Ηλεκτρονικά εξετάσεις στο ΑΠΘ
08 Μάιος 2020 17:33

Στο ΑΠΘ επίσης θα γίνουν οι εξετάσεις εαρινού εξαμήνου ηλεκτρονικά και εξ αποστάσεως, με ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου.

Αποφάσεις χωρίς σχεδιασμό είναι απαράδεκτες, και το μόνο σίγουρο είναι ότι τον Σεπτέμβριο πάλι θα έχουμε πρόβλημα.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.