Placeholder

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ-ΚΞΓ

Σ. Τσιόδρας: Καλό είναι τα Φροντιστήρια να συνεχίσουν διαδικτυακά τα μαθήματα

Για μάσκες: "Δεν θέλουμε να λειτουργήσει κανένα από τα μέτρα προσωπικής προστασίας που δίνουμε σαν οδηγία στο κοινό σαν αφορμή για στίγμα, για διάκριση, ούτε για bullying στο σχολείο βεβαίως"
Δημοσίευση: 06/05/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Στα φροντιστήρια υπήρχε ισχυρή σύσταση από την Επιτροπή μας να συνεχίσουν να λειτουργούν διαδικτυακά με τηλεμάθηση και τηλεκπαίδευση, το οποίο ήταν κάτι πολύ σημαντικό για τη συνεχή λειτουργία των φροντιστηρίων και θεωρούμε ότι και σε αυτή τη φάση είναι πολύ καλό να συνεχίσει έτσι η δραστηριότητα αυτή, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό, Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρα.

Για την η επαναλειτουργία των ωδείων ο κ. Τσιόδρας δήλωσε: “Για το ωδείο συγκεκριμένα, επειδή είχαμε συγκεκριμένα παραδείγματα επιδημιών που είχαν σχέση, υπάρχει εκφορά του αέρα με μεγάλη ένταση πολλές φορές και είχαμε επιδημίες στην Ελλάδα στην πρώτη φάση που αφορούσαν μονωδούς και χορωδίες, χρειάζεται λιγάκι περισσότερη προσοχή. Ένας ιός μεταδίδεται με τον αέρα, με τα αεροσταγονίδια και δεν ξέρω πόσο είναι εφικτό και εκεί να υπάρχει μια τηλεκπαίδευση”.

Δημοσιογράφος: Κύριε Τσιόδρα, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε την προαιρετική χρήση μάσκας στα σχολεία. Έχετε σκεφτεί ότι αυτό μπορεί να μη λειτουργήσει ως μέσω προστασίας των μαθητών και των εκπαιδευτικών, αλλά η μάσκα να γίνει αφορμή για κακή χρήση της αλλά και φαινόμενα bullying; Για παράδειγμα, τα παιδιά να κοροϊδεύουν ή να τραβούν τις μάσκες μεταξύ τους;

Σ. Τσιόδρας: Σημαντικό θέμα. Αφορά τη χρήση της μάσκας στο σχολείο για την οποία έχει τοποθετηθεί η Επιτροπή. Οπωσδήποτε δεν θέλουμε να λειτουργήσει κανένα από τα μέτρα προσωπικής προστασίας που δίνουμε σαν οδηγία στο κοινό σαν αφορμή για στίγμα, για διάκριση, ούτε για bullying στο σχολείο βεβαίως. Η τήρηση αυτού εξαρτάται βέβαια και από τη βοήθεια των εκπαιδευτικών στη διαδικασία αυτή.

Η προαιρετική χρήση της μάσκας, από όσο ξέρω, έχει γίνει για τα σχολικά λεωφορεία, όχι για το περιβάλλον του σχολείου. Και είχε γίνει με αφορμή την πιθανότητα να εκτεθούν κάποιες ευπαθείς ομάδες που αφορούσαν οδηγούς και συνοδούς των παιδιών στα σχολικά λεωφορεία.

Θεωρώ ότι είναι σημαντικό το θέμα. Μπορούμε να το επαναφέρουμε στην Επιτροπή, να συζητηθεί και αυτή η διάστασή του. Δεν θεωρήσαμε ποτέ ότι κάποια από τα μέτρα που θα προτείνουμε, θα μπορούσαν να λειτουργήσουν αντίθετα με τον τρόπο που αναφέρει. Αλλά δεν έχουμε εισηγηθεί τέτοιο μέτρο μέσα στα σχολεία. Έχουμε εισηγηθεί μέτρο προαιρετικής χρήσης μάσκας στα σχολικά λεωφορεία.

Σχόλια (16)

 
Τουρίστες
07 Μάιος 2020 21:37

Αφού δεν θα έρθουν οι υγιείς, ας κάνουμε τουρισμό για τους ασθενείς. Ιδιοφυΐες.

 
Elena
07 Μάιος 2020 20:15

Η υπουργός είπε ότι τα "σχολεία ανοίγουν γιατί τα παιδιά είναι η πιο ασφαλής πληθυσμιακή ομάδα". Στα σχολεία όμως υπάρχουν και καθηγητές και επιπλέον τα παιδιά θα γυρίσουν σπίτι στους γονείς τους, οι οποίοι δεν ανήκουν σε ασφαλή πληθυσμιακή ομάδα. Πρέπει να τηρηθούν στο έπακρο όλα τα μέτρα. Δεν καταλαβαίνω γιατί η μάσκα δεν είναι υποχρεωτική.
Πρέπει να φοράμε όλοι μάσκα όταν είμαστε σε κλειστό χώρο με κόσμο.
Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), δηλαδή το εθνικό ινστιτούτο δημόσιας υγείας των Ηνωμένων Πολιτειών , συστήνει τη χρήση μάσκας για τα παιδιά άνω των 2 ετών προκειμένου να μην διασπείρουν τον ιό.

Η χρήση μάσκας συγκρατεί τα σταγονίδια και μπορεί να μειώσει τη διασπορά της λοίμωξης στην κοινότητα. ( Από την ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ).

Πρέπει η μάσκα να γίνει υποχρεωτική στα σχολεία και να την παρέχει το κράτος δωρεάν για να μην υπάρχει πρόβλημα με τους οικονομικά αδύναμους μαθητές.

 
Anna
07 Μάιος 2020 17:28

Υπάρχουν και κξγ που λειτουργούν με κλειστά τμήματα των μέχρι 4 παιδιών... Αυτά δεν πρέπει να διαχωριστούν...Γιατί να μη λειτουργήσουν κανονικά και με παιδιά δημοτικού τα οποία σημειωτέον δεν πάνε στο σχολείο γιατί υπάρχει κίνδυνος αλλά συνωστίζονται σε πάρκα και παιδικές χαρές.Εκει δεν υπάρχει πρόβλημα;;;

 
Ανωνυμοε
07 Μάιος 2020 16:54

Γιατί αυτή η διάκριση κ. ΤΣΙΟΔΡΑ σε βάρος των δημοσίων σχολείων με πολλούς μαθητές και υπέρ των φροντιστηρίων με ελάχιστα παιδιά , μετρημένα στα δάκτυλα, να κάνουν αυτοί τηλεδιάσκεψη? Ποια δικαιοσύνη ? Μήπως ενδιαφέρεστε περισσότερο για τα παιδιά αυτά και όχι των δημοσίων σχολείων? Επιστήμονας θεωρείστε για όλους!

 
Quixotakis
07 Μάιος 2020 13:33

Παρακαλώ τους επιστήμονες να καταθέτουν τόσο τους τίτλους τους όσο και τον επιστημονικό τους αντίλογο, μήπως και μπορέσω να καταλάβω κάτι κι εγώ ο άσχετος δάσκαλος.

 
ΑΝΔΡΕΑΣ
07 Μάιος 2020 12:28

Κύριε καθηγητά λυπάμαι αλλά μας απογοητεύετε διαρκώς. Ασταθής λόγος με επιχειρήματα κατά το δοκούν κάθε φορά. Πάρτε επιτέλους αποφάσεις. Τολμήστε. Όχι άλλα ημίμετρα. όλο το ΕΣΥ το στρέψατε στον covid 19 και η κοινωνία έχει αφεθεί στο έλεος. Αναλάβετε τις ευθύνες σας και εσείς και ο διπλανός σας στις συνεντεύξεις τύπου ( με περίσσεια μαγκιά, τουπέ και προφίλ τσαμπουκά).

 
Φιλάρετος
07 Μάιος 2020 09:05

Μου φαίνεται ότι όλοι κυκλοφορούμε κανονικά αλλά μας πειράζει η επιστροφή στο σχολείο με προφυλάξεις. Μέχρι τώρα ακούγαμε γονείς που έλεγαν πως θα πάνε τα παιδιά στο σχολείο γιατί θα κολλήσουν αλλά βλέποντας τα υπαίθρια πάρτι και το συνωστισμό εφήβων και παιδιών έξω σιώπησαν και τώρα αντιδρούν κάποιοι για την επιστροφή στα σχολεία. Ποιος θα σε πληρώσει τελικά όμως, αυτό δε μας απασχολεί;Oι άνθρωποι που δουλεύουν στην πρώτη γραμμή, οι Έλληνες φορολογούμενοι όπως είναι αυτή τη στιγμή;

 
foros1
07 Μάιος 2020 06:51

Κε Τσοδρα,
υπάρχουν και εκπαιδευτικοί στα σχολεία.
Είναι ντροπή να απαξιώνετε έτσι τον κίνδυνο στον σχολικό χώρο. Τι θα πει δεν συστήσαμε μάσκες στο σχολικό χώρο. Δεν φτάνει που καταργήσατε κάθε μέτρο τήρησης απόστασης, τώρα πάτε να απαξιωσετε η να καταργήσετε και τα ελάχιστα μέσα προστασίας?
Υπάρχουν και όρια κε Τσοδρα. Εσείς θα πλησιάζατε μέσα σε ένα νοσοκομείο κάποιον χωρίς μέτρα προστασίας? Γιατί να το κάνω εγώ μέσα στο σχολείο? Η δική σας ζωή έχει μεγαλύτερη αξία από την δική μου?

 
Εκπαιδευτικος
07 Μάιος 2020 00:31

Θα μπορούσε κάποιος δημοσιογραφος να ρωτήσει τον κ.Τσιοδρα για ποιο λόγο θεωρεί τα φροντιστήρια περισσότερο επικίνδυνα από τα σχολεία ως προς την μετάδοση του υιού και συστήνει να συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση;

 
Χριστινα
07 Μάιος 2020 00:31

Επειδη ειμαι καθηγητρια αγγλικων, γνωριζω πολυ καλα οτι οι αιθουσες των φροντιστηριων ειναι απιστευτα μικρες, οποτε για να μπορουν να τηρουνται οι απαραιτητες αποστασεις θα πρεπει καθε τμημα να εχει 3-4 μαθητες το ανωτερο. Δεν μπορουμε λοιπον να συγκρινουμε τις σχολικες αιθουσες με αυτες των φροντιστηριων. Εκτος αν υπαρχουν φροντιστηρια που εχουν αιθουσες 30τμ και δεν το ξερω. Κι αν υπαρχουν....ποσα να ειναι αυτα; Τα περισσοτερα φροντιστηρια εχουν κατα μεσο ορο 15 τμ ( και πολυ λεω) αιθουσες και 8-10 παιδια ανα τμημα.

 
Γιώργος
07 Μάιος 2020 00:30

Φυσικά και δεν εισηγηθήκατε τη χρήση μάσκας μέσα στα σχολεία. Γιατί να το κάνετε άλλωστε; Αφού σκοπός σας είναι να εφαρμόσετε ένα από τα πειράματά σας στους μεσήλικες και βάλε, καθηγητές. Υπάρχει όμως και Θεός και οτιδήποτε άδικο γίνετε, γυρνάει σ΄αυτόν που το προκαλεί... Ας το έχετε στο μυαλό σας!!!

 
Σιδηροπούλου Σοφια
07 Μάιος 2020 00:17

Στα ωδεία δε διδάσκονται μόνο πνευστά όργανα και τραγούδι!!!Τα δε μαθήματα είναι ατομικά!!!

 
Δέσποινα.
07 Μάιος 2020 00:09

Μήπως πρέπει να σκεφτεί το κράτος ότι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι δουλεύουν το 1/5 της εργασίας τους και πληρώνονται κανονικά. Και ο ιδιωτικός τομέας έχει ξεχαστεί εντελώς αλλά έχουν και υποχρεώσεις απέναντι στο κράτος χωρίς να δουλεύουν τις επιχείρησεις τους. Πως το εξηγούν αυτό? Γιατί κανένας δεν έχει δώσει καμία απάντηση?....

 
Νικολέττα Χονδροπ.
06 Μάιος 2020 23:14

Στα λεωφορεία χρήση μάσκας για να μην κολλήσουν οι οδηγοί.Στα σχολεία οι καθηγητές; Αδιάφορο......

 
Νίκος
06 Μάιος 2020 21:48

Δηλαδή στα φροντιστήρια κολλάς τον ιό!
Στα σχολεια δεν τον κολλάς!

 
Κλειώ Ζαλοκώστα
06 Μάιος 2020 21:07

Ναι, αξιότιμε κύριε Τσιοδρα, είναι αλήθεια ότι στα φροντιστήρια με λιγότερους μαθητές ανά τάξη είναι περισσότερο επικίνδυνα από υγειονομική άποψη τα πράγματα σε σύγκριση με τα σχολεία όπου θα τσουβαλιαστούν τόσοι άνθρωποι μέσα σε λίγα τετραγωνικά ανά αίθουσα και χωρίς επαρκή καθαρισμό και απολύμανση των χώρων... Μας δουλεύετε προφανώς!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ