Placeholder

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΠΟΨΗ

Πως θα καλυφθούν τα κενά σε εκπαιδευτικούς που θα λείψουν;

Δημοσίευση: 07/05/2020
Σχολεία
Alt Text: 
Σχολεία
Title Text: 
Σχολεία
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

 Αγαπητό esos,

Διαβάζω πως "θα υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα (πρόβλεψη άδειας) για εκπαιδευτικούς που εμπίπτουν στην κατηγορία ειδικών αδειών απουσίας, όπως αυτές έχουν οριστεί από το ΥΠΕΣ:

•    Άτομα με βαριά καρδιοπάθεια.
•    Άτομα με βαριά πνευμονοπάθεια.
•    Άτομα με αρρύθμιστο σακχαρώδη διαβήτη.
•    Καρκινοπαθείς υπό ενεργό χημειοθεραπεία ή ακτινοθεραπεία ή ανοσοθεραπεία.
•    Μεταμοσχευμένοι ασθενείς.
Επίσης άδεια θα δικαιούνται οι εκπαιδευτικοί που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, όπως έχουν οριστεί από το Υπουργείο Υγειας".

Όμως πουθενά δε διαβάζω να λένε ΠΟΥ και ΠΩΣ θα καλύψουν τα κενά σε εκπαιδευτικούς που θα λείψουν, ώστε οι μαθητές τους να μην χάνουν μαθήματα.

Ευχαριστώ.

Α. Δ.

Ετικέτες: 
Κορωνοϊός

Σχόλια (18)

 
Θανασης
07 Μάιος 2020 09:27

Με τηλεδιάσκεψη.

 
Απορίες
07 Μάιος 2020 09:27

Μα οι καλοί συνάδελφοι που μένουν στο σχολείο....Δια ζώσης και εξ αποστάσεως, φυσικά! Ποια απορία?

 
Μαρία
07 Μάιος 2020 09:57

Θα μπορούσε ο εκπαιδευτικός να συνεχίσει την συγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία από το σπίτι.
Απλά πρέπει να υπάρξει σχετική οδηγία από το υπουργείο

 
Γιώργος
07 Μάιος 2020 10:17

Ποιες είναι οι ευπαθείς ομάδες, όπως έχουν ορισθεί από το υπουργείο υγείας?

 
@Μαρία
07 Μάιος 2020 11:09

Οι μαθητές θα είναι στο σχολείο μέχρι το μεσημέρι. Πως θα γίνει εξ αποστάσεως διδασκαλία;

 
@ Μαρία
07 Μάιος 2020 11:34

Προφανώς όσοι είναι σπίτι θα πάρουν άδεια, γιατί δεν μπορούν να έρθουν στο σχολείο. Η άδεια, αυτό είναι το νόημά της, τους απαλλάσσει από την εργασία τους. Δεν δουλεύουν δηλαδή! Διαφορετικά, στο μέλλον θα παίρνεις και άδεια και θα δουλεύεις....

 
Παναγιώτης Β
07 Μάιος 2020 11:42

@Απορίες
Δηλαδή, οι μαθητές, την ώρα του διδακτικού κενού, θα παρακολουθούν από το κινητό τους (αν έχουν κι αν επιτρέπεται από το σχολείο) ΕξΑΕ από τον διδάσκοντα που θα μεταδίδει από την καραντίνα του;;;

Άλλη είναι η πραγματικώς ορθή απάντηση. Στα διδακτικά κενά, οι μαθητές θα συγχρωτίζονται στο προαύλιο, όπως ακριβώς τό έκαναν για τα χιλιάδες διδακτικά κενά πριν την αναστολή λειτουργίας των σχολείων!
Μόνο που τότε, δεν υπήρχε ο κίνδυνος της επιμόλυνσης και ΟΛΟΙ κάναμε τα στραβά μάτια. Τώρα;
Θα τυφλωθούμε στο τέλος!!!

 
@Μαρία
07 Μάιος 2020 12:13

ναι, εννοουσα οτι αντι για αδεια, μπορουν να συνεχισουν να εργαζονται απο το σπιτι, λαθος διατύπωση!

 
akis
07 Μάιος 2020 13:43

Η δια ζώσης θα γίνεται τις πρώτες ώρες κ στη συνέχεια θα αποχωρούν οι μαθητές.

 
Mitsios
07 Μάιος 2020 13:45

Με τον ίδιο τρόπο που καλύπτονται τα κενά όταν για οποιονδήποτε λόγο έλειπε από τα εκπαιδευτικά του καθήκοντα ο εκπαιδευτικός. Το πρόβλημα παρατηρείται στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα όπου εκεί θα γίνει ανάθεση σε άλλον συνάδελφο.

 
Ερωτήματα
07 Μάιος 2020 14:08

Το πρόγραμμα αναπροσαρμόζεται βάσει των παρόντων μαθητών και εκπαιδευτικών.
Μπορούν οι καθηγητές να επιλέξουν τηλεργασία και να μην πάμε στο σχολείο; Η εγκύκλιος το επιτρέπει απ΄ό,τι κατάλαβα.

 
εκπαιδευτικός
07 Μάιος 2020 16:12

οι εκπαιδευτικοί με μικρά παιδιά θα μπορούσαν μέσω τηλεδιάσκεψης και να μην έπαιρναν άδεια ή στη τελική ας το επέλεγαν οι ίδιοι ......τι μας τρέλαναν με την εξ αποστάσεως και τώρα λένε πάρε άδεια .....θα μπορούσαν να κάνουν μάθημα εξ αποστάσεως στα παιδιά που βρίσκονται στο σπίτι ......

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
07 Μάιος 2020 16:18

Συνάδελφοι, μη λέτε τόσο εύκολα ότι τα κενά λόγω απόντων εκπαιδευτικών θα καλύπτονται με τηλεκπαίδευση! Μη βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας, γιατί αυτό δεν μπορεί να γίνει! Οι μαθητές τις πρωινές ώρες, τις ώρες δηλαδή λειτουργίας του σχολείου, θα βρίσκονται στο σχολείο! Άρα και αντικειμενικά δε γίνεται να κάνουν συγχρόνως και μαθήματα εξ αποστάσεως. Και φυσικά κανείς δε δικαιούται να υποχρεώσει κάποιον να κάνει τέτοια μαθήματα εκτός εργασιακού ωραρίου! Έτσι κι αλλιώς άλλωστε μετά το μεσημέρι δεν υπάρχει περίπτωση να κάτσει μαθητής στον υπολογιστή του για μάθημα έχοντας ήδη κάνει το πρωινό του 7/ωρο! Με άλλα λόγια, οι απουσίες συναδέλφων θα καλύπτονται όπως πάντα, εκ των ενόντων, είτε με αναπροσαρμογή του προγράμματος, είτε και με κάποια κενά.

 
Βασίλης
07 Μάιος 2020 17:39

Τα ανέφικτα της σημερινής εγκυκλίου που μας δόθηκε σχετικά με το Γυμνάσιο
1. Δεν υπάρχει δυνατότητα τα δυο υποτμήματα να κάνουν μάθημα χωρίς κενές μέρες αφού και αίθουσες και θρανία νομίζω να είχαμε (τα περισσότερα σχολεία έχουν πολλές καρέκλες λίγα θρανία) θα θέλαμε και το διπλάσιο σχεδόν προσωπικό. Επίσης ΑΔΥΝΑΤΟ να κρατήσεις παιδιά χωρίς διάλειμμα.
2. Αρκετοί συνάδελφοι θα πάρουν άδεια. Φυσικά το κενό προβλέπει ο νόμος να συρρικνώνεται με αλλαγή προγράμματος πολύ δε περισσότερο τώρα που θα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ κυριολεκτικά να έχουμε παιδιά με κενό. Άρα αλλαγή προγράμματος και επιστροφή στο σπίτι. Τι περισσότερες φορές αρκετά νωρίς 11-12 η ώρα.
3. Κανένας εκπαιδευτικός νομίζω δεν υποχρεώνεται μετά το δια ζώσης μάθημα να κάνει και τηλ εκπαίδευση. Αν είναι δυνατόν μην τρελαθούμε.

 
ναντια
07 Μάιος 2020 23:40

Οι ευπαθείς ομάδες θα κάνουν όλο το ωράριο από το σπίτι, θα στέλνουν και τις εργασίες και απλά απαλλάσσονται από το δια ζώσης. Δεν είναι εγχειρισμένοι για να μην μπορούν το εξ αποστάσεως αλλά θα ακολουθούν την ύλη των άλλων συναδέλφων, Είναι απλό.

 
panos
08 Μάιος 2020 07:18

ΑΔΕΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΜΕ ΟΣΑ ΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ.ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΕΙΣ.Η ΓΕΝΙΚΕΥΣΗ ΒΛΑΠΤΕΙ.ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΑΔΕΙΕΣ;

 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
08 Μάιος 2020 21:56

Τα παιδιά θα πάνε άραγε όλες τις μέρες ή θα κάτσουν σπίτι. Πολλοί καθηγητές θα πάρουν άδεια γιατί κινδυνεύουν τα κενά θα είναι πολλά και οι οδηγίες του ΕΟΔΥ δύσκολα θα εφαρμοστούν. Θα υπάρξει κρούσμα σε μαθητή ή θα νοσήσει καθηγητής; Κανείς δεν ξέρει. Τα κρούσματα στην κοινωνία θα αυξηθούν. Γίνεται πείραμα; γιατί στα φροντιστήρια μόνο τηλεδιάσκεψη; Κινδυνεύουμε να ξαναβρεθούμε στην αρχή με τραγικές συνέπειες. Νομίζω ότι έπρεπε κατευθείαν πανελλήνιες στις 4 ή 11 Μαΐου τώρα στην αρχή της άρσης των μέτρων.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.