Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Ερώτηση στη Βουλή για τις εξετάσεις στα Πρότυπα Σχολεία

Δημοσίευση: 07/05/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Κυρία Υπουργέ,

Προβληματισμό και ανησυχία έχει προκαλέσει στους γονείς υποψήφιων μαθητών η απουσία ενημέρωσης από το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με τις καθιερωμένες εξετάσεις για την εισαγωγή των υποψηφίων στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2020 -2021, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, οι ενδιαφερόμενοι γονείς και κηδεμόνες υποβάλουν αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Επιστημονικής  Επιτροπής  Σχολείων Πρότυπων και Πειραματικών (Ε.Ε.Π.Π.Σ.) για την εισαγωγή των μαθητών στις υπό πλήρωση θέσεις των πειραματικών και των πρότυπων σχολείων. Στη συνέχεια διεξάγονται οι κληρώσεις και οι γραπτές εξετάσεις αξιολόγησης.

Τον Δεκέμβριο του 2019 σε συνέντευξή σας στην εφημερίδα «Το Βήμα» είχατε αναφέρει για τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία ότι «στόχος μας, η ανασύσταση και ενίσχυση των δύο αυτών δικτύων, που αποτελούν ένα εξαιρετικό εκπαιδευτικό εργαστήριο εθνικών διαστάσεων για τον σχεδιασμό και την εφαρμογή της εκπαιδευτικής πολιτικής. Αξίζει να σημειωθεί πως τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία έχουν λειτουργήσει στην πράξη ως νησίδες αριστείας και καινοτομίας».

Ωστόσο κυρία Υπουργέ, εν μέσω πανδημίας καταθέσατε πολυνομοσχέδιο για τη Παιδεία με το οποίο όμως δεν διευκρινίζετε, πότε και πως θα διεξαχθούν οι κληρώσεις των μαθητών που κατά το σχολικό έτος 2020 -2021 θα φοιτήσουν στην Α’ Δημοτικού, καθώς και οι εξετάσεις των μαθητών που κατά το ίδιο έτος θα φοιτήσουν στην Α’ Γυμνασίου.

Σε πρόσφατα σχετικά δημοσιεύματα στον Τύπο αναφέρθηκε ότι οι κληρώσεις και οι εξετάσεις θα διενεργηθούν παράλληλα με τις Πανελλαδικές και με βάση τις οδηγίες των ειδικών του Υπουργείου Υγείας.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται η αρμόδια Υπουργός
1.    Έχετε μεριμνήσει για τη διεξαγωγή των κληρώσεων και των εξετάσεων στα πρότυπα και πειραματικά σχολεία;
2.    Ποιος είναι ο προγραμματισμός του Υπουργείου σας και πότε θα τον ανακοινώσετε;
3.    Θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο, όπως συνέβαινε όλα τα προηγούμενα έτη;

Η Ερωτώσα βουλευτής

Χαρά Κεφαλίδου

Σχόλια (4)

 
σχετικά με την ερώτηση...
08 Μάιος 2020 12:47

βιάζεται η κ. Κεφαλίδου για τις εξετάσεις στα πρότυπα...
για την αυθαίρετη μετατροπή σε πρότυπα των Ιστορικών Πειραματικών Σχολείων της χώρας (ΠΣΠΑ, ΠΣΠΘ, ΠΣΠΠ) ούτε λόγος...
ούτε φυσικά για τους μαθητές/μαθήτριες τους που έτσι χάνουν τη διασύνδεση τους με τη Δευτεροβάθμια...
θυμόμαστε όλοι όμως την ιδιαίτερη ευαισθησία της εν λόγω κυρίας για τη διασύνδεση της Μαρασλείου... ξέρετε εκείνο το σχολείο δίπλα στον "Ευαγγελισμό", που διασυνδέθηκε με το Γυμνάσιο στην Πλάκα...
επιλεκτική ευαισθησία a la carte... ΚΡΙΜΑ κ. Κεφαλίδου...

 
γονιός και πολίτης
08 Μάιος 2020 17:29

Θυμόμαστε όλοι την ιδιαίτερη ευαισθησία της κ. Κεφαλίδου, για τη διασύνδεση της Μαρασλείου με το Πειραματικό Γυμνάσιο στην Πλάκα...
Δυστυχώς δεν βλέπουμε την ίδια αντιμετώπιση για τα παιδιά του ΠΣΠΑ (και ΠΣΠΘ, ΠΣΠΠ) που σταματά η διασύνδεση των σχολείων τους που μετατρέπονται σε πρότυπα...
Άραγε, οι μαθητές των Ιστορικών Πειραματικών Σχολείων είναι δεύτερης κατηγορίας παιδιά;

 
Μ.
10 Μάιος 2020 10:10

Τα παραπάνω σχόλια μόνο εμπάθεια μαρτυρούν, κάποιοι πρέπει να μάθετε να διαβάζεται ολόκληρο το κείμενο και όχι μόνο το τίτλο.
Στις εξετάσεις και κληρώσεις στην Α δημοτικού και στην Α γυμνασίου αναφέρεται...διαδικασία που γίνεται κάθε χρόνο για την εισαγωγή των μαθητών.
Να υποθέσω..γονείς μαθητών που φοιτούν σε πειραματικό σχολείο που η επόμενη βαθμίδα φοίτησης μετατράπηκε σε πρότυπη...
Αδικία η διακοπή της διασύνδεσης στα πειραματικά δημοτικά με τα αντίστοιχα γυμνάσια και λύκεια και πρέπει άμεσα να διορθωθεί, αλλά επίσης ήταν μεγάλη αδικία με το νομοσχέδιο Γαβρόγλου που διεκόπη η διασύνδεση του Μαρασλείου με το 1 ο πειρ.γυμν.Αθηνών,και του πειραματικού δημοτικού Πατρών με το αντίστοιχο γυμνάσιο.
Ααα! Συγνώμη...αλλά μάλλον ούτε για αυτό έχετε ενημερωθεί πλήρως.. Η κυρία Κεφαλίδου είχε δείξει ευαισθησία για όλα τα σχολεία που είχαν υποστεί κατάφορη αδικία από το νομοσχέδιο Γαβρόγλου και όχι μόνο για το Μαράσλειο.
Το ίδιο από ότι βλέπω από τις ανακοινώσεις και τα δελτία τύπου,πράττει και τώρα, μάλλον και πάλι δεν τα διάβασαν κάποιοι,αλλά
..είπαμε η εμπάθεια.....τυφλώνει.

 
@Μ.
15 Μάιος 2020 14:48

μόνο που και η συμπάθεια τυφλώνει επίσης...
ανατρέξτε στο διαδίκτυο...
δείτε τις ενέργειες που έκανε το ΚΙΝΑΛ για τη διασύνδεση της Μαρασλείου...
δείτε και τις ενέργειες που έχει κάνει για τα Ιστορικά Πειραματικά Σχολεία...
ο κόσμος γνωρίζει... βλέπει... κρίνει... και (όσο κι αν δεν το πιστεύετε ΘΥΜΑΤΑΙ...

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.