Πανελλαδικές: Οι υποψήφιοι πρέπει να πάνε στα Λύκεια για να υπογράψουν την Αίτηση -Δήλωση (Η εγκύκλιος)

Προθεσμία από την Πέμπτη 7-5-2020 ως και την Πέμπτη 14-5-2020, ξεκινώντας με τους αποφοίτους

07/05/2020

Ενημερώθηκε: 07/05/2020, 17:46

Άκουσε το άρθρο

Οι υποψήφιοι  (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για τα ΑΕΙ πρέπει να προσέλθουν στο Λύκειό τους για να επιβεβαιώσουν και να υπογράψουν την Αίτηση-Δήλωση για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Η προθεσμία για τη  διαδικασία αυτή ορίστηκε από το υπουργείο Παιδείας   από την Πέμπτη 7-5-2020 ως και την Πέμπτη 14-5-2020, ξεκινώντας με τους αποφοίτους.

Σχετικά με την Αίτηση-Δήλωση (ΑΔ) για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις υπενθυμίζουμε τα εξής:

1. Η ΑΔ  απεστάλη (μέχρι τις 9 Απριλίου) από τους υποψηφίους και ήδη έχει καταχωριστεί ηλεκτρονικά από τα Λύκεια. Οι υποψήφιοι θα κληθούν να προσέλθουν αυτοπροσώπως ή με εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο και να ελέγξουν την ορθότητα των στοιχείων και ότι αυτά πράγματι ανταποκρίνονται στις επιθυμίες τους, να υπογράψουν και στα δύο αντίγραφα και να παραλάβουν ένα, το οποίο και φυλάσσουν μέχρι το τέλος των εξετάσεων. Αν οι υποψήφιοι, παρότι κληθούν από τους (Υπο)Διευθυντές των Λυκείων, δεν προσέλθουν, τότε η ΑΔ που έχουν ήδη υποβάλει, δεν θα ληφθεί υπόψη.

2. Στις περιπτώσεις που υποψήφιος με την ΑΔ συμπλήρωσε και την ΑΙΤΗΣΗ-ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ για τα 3 μουσικά Τμήματα με την ειδική διαδικασία εισαγωγής, στην ανωτέρω διαδικασία τελικού ελέγχου συμπεριλαμβάνονται όλα τα στοιχεία της ΑΔ και της ΑΔ για τα 3 μουσικά Τμήματα.

3. Όλοι οι υποψήφιοι θα προσκομίσουν και θα επιδείξουν ταυτότητα (ελληνική ή ξένη) /διαβατήριο (ελληνικό ή ξένο)  ή άλλο επίσημο έγγραφο αποδεικτικό της ταυτοπροσωπίας τους και θα ελεγχθεί η ορθή καταχώριση. Αν διαπιστωθεί κάποιο λάθος στα ατομικά στοιχεία, η διόρθωση θα γίνει άμεσα από τη σχολική μονάδα.

4. Για την Αίτηση-Δήλωση των αποφοίτων απαιτείται να προσκομιστεί και να επιδειχθεί ευκρινές φωτοαντίγραφο του τίτλου απόλυσης σχολείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Αν ο τίτλος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχει εκδοθεί από ξένο σχολείο, συνυποβάλλεται βεβαίωση της οικείας εκπαιδευτικής ή διπλωματικής αρχής της χώρας της οποίας το πρόγραμμα σπουδών ακολουθεί το συγκεκριμένο σχολείο, από την οποία να προκύπτει ότι ο συγκεκριμένος τίτλος δίδει τη δυνατότητα εισαγωγής σε Πανεπιστήμια της χώρας αυτής. Στην περίπτωση που ο τίτλος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχει εκδοθεί από ξένο σχολείο που λειτουργεί στην Ελλάδα, απαιτείται επιπλέον βεβαίωση για τη νόμιμη λειτουργία του σχολείου αυτού στην Ελλάδα.

5. Αν πρόκειται για υποψήφιο/α που επιθυμεί να συμμετάσχει στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των εσπερινών Λυκείων, τότε η Αίτηση–Δήλωση μπορεί να συνοδεύεται από επιπλέον δικαιολογητικά που θα ζητήσει το Εσπερινό Λύκειο.

6. Οι υποψήφιοι-απόφοιτοι με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, που εξετάζονται προφορικά ή γραπτά κατά περίπτωση, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους τα σχετικά δικαιολογητικά, που είχαν ήδη στείλει με mail.

7. Όλη η ανωτέρω διαδικασία επιβεβαίωσης της ΑΔ που ήδη έχει αποσταλεί από τους υποψηφίους στα Λύκεια, κρίνεται φέτος αναγκαία, λόγω των έκτακτων συνθηκών εξαιτίας του κορωνοϊού, ώστε να διασφαλιστεί η ταυτοποίηση των υποψηφίων και των επιλογών τους.

1. ΠΑΤΗΣΤΕ  ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

2.ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ  Α

3. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ Β

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (11)

Kostas
|

Δίνω πανελλήνιες ξανά μετά από 20 χρόνια. Το θέμα μου είναι ότι βρίσκομαι στην Αθήνα και το σχολείο στο οποίο θα δώσω εξετάσεις, βρίσκεται στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης. Εκεί διέμενα φιλοξενούμενος τον χειμώνα μέχρι που ήρθα στην Αθήνα πριν από ένα μήνα και εγκλωβίστηκα λόγω κορωνοΐού. Αποδεικτικό διαμονής δεν υπάρχει, παρά μόνο η καρτέλα εργαζόμενου στο ΙΚΑ που πιστοποιεί ότι εργάζομαι στην Κρήτη. Μήπως υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει αν θα πρέπει να μεταβώ αυτοπροσώπως στο Λύκειο που έχω κάνει την αίτηση πρωτού λήξει η προθεσμία; Δεν έχω πρόβλημα να το κάνω. Το βασικό μου πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρω την αιτιολογία πρέπει να αναφέρω στο καράβι για την αναγκαστική μετακίνησή μου στο νησί , κάτι το οποίο φυσικά δεν έχει προβλεφθεί από την πολιτεία. Ελπίζω κάποιος να γνωρίζει και να με βοηθήσει ή έστω να με κατευθύνει προς κάποιον αρμόδιο που θα μπορέσω να ρωτήσω για το πρόβλημά μου. Ευχαριστώ

jim
|

Ο μαθητής θα ελέγξει αν έγινε λάθος στην καταχώρηση; Ο εκπαιδευτικός δεν μπορεί να το ελέγξει; Δεν πάμε καλά.

Ακ
|

Αν ο υποψήφιος είναι επαρχία πως θα πάει στην αθηνα αφού η μετάβαση από νομό σε νομό μπορεί να γίνει απο18/5 και μετα

νικος
|

βαβυλωνία .... δεν μπορούν να συνεννοηθούν για κοινή αντιμετώπιση. Δίνουν την ευχέρεια γονείς να δηλώσουν πως το παιδί τους δεν θα πάει σχολείο λόγο ευπαθών ατόμων στο σπίτι τους και το υπουργείο αναιρεί αυτό με την υποχρέωση του μαθητή να μεταβεί στο σχολικό περιβάλλον.

1+1=???
|

@jim 07 Μάιος 2020 22:00
Ο άνθρωπος σου λέει ότι υπάρχουν τρόποι η επιβεβαίωση να γίνει ηλεκτρονικά! Ο λογιστής πχ κάνει προσωρινή αποθήκευση της φορολογικής δήλωσης, μετά να την ελέγχεις εσύ και εάν είναι οκ, του δίνεις άδεια να κάνει υποβολή. Οκ? Το κατάλαβες?

@jim
|

Η λογική σου δεν έχει λογική! Όσοι υποβάλλουν φορολογικοί δήλωση, το κάνουν οι ίδιοι στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ. Έτσι, δεν χρειάζεται να προσέλθουν, για να την επιβεβαιώσουν.
Την Αίτηση-Δήλωση συμμετοχής στις Πανελλαδικές όμως, την έστειλαν με mail στο σχολείο και ανέλαβε να την καταχωρήσει κάποιος εκπαιδευτικός. Είσαι σίγουρος ότι δεν έγινε κάποιο λάθος στην καταχώρηση αυτή;
Εσύ θα έδινες το έντυπο της φορολογικής σου δήλωσης σε εμένα για να μπω στη σελίδα της ΑΑΔΕ και να το καταχωρήσω χωρίς μάλιστα να το έχεις υπογράψει;;;
Μπανανία θα ήμαστε αν δεν δίναμε στον υποψήφιο να κάνει την απαραίτητη επιβεβαίωση.

ΘΑΝΑΣΗΣ
|

Για μία καθαρά τυπική διαδικασία αγχώνουν τους υποψηφίους, ορίζοντας μία προθεσμία ουσιαστικά από 11 μέχρι και 14/5. Πάτε καλά εκεί στο υπουργείο; Ή το χάσατε τελείως με την εκπόνηση ουτοπικών σχεδίων και προγραμμάτων τάξεων και την επινόηση απίστευτων δικαιολογιών, για να καλύψετε το πολλαπλό έγκλημα που αποφασίσατε να διαπράξετε;

Μ.Ρ
|

Πώς μπορούν να τηρηθούν οι όροι της ασφάλειας όταν 30-40 παιδιά την ημέρα ( ίσως και περισσότερα για τα μεγάλα σχολεία) πρέπει να περάσουν από το γραφείο για να υπογράψουν και να επιδείξουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά ώστε να ελεγχθούν;
Και μάλιστα χωρίς να φορούν μάσκα. Αυτά όλα, μεταξύ μαθημάτων, και ενώ οι καθηγητές θα τρέχουν για εφημερία και διδασκαλία και για ότι άλλο προκύψει οι υπεύθυνοι καθηγητές . Έπρεπε το χρονικό περιθώριο να είναι τουλάχιστον 10 και όχι 5 ημερών και να δοθούν οδηγίες για το πώς θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία γιατί τα παιδιά αλλά και οι καθηγητές δεν έχουν μάθει να προβλέπουν τον κίνδυνο κάποιων πρακτικών. Αλλιώς θα υπάρξει επικίνδυνος συγχρωτισμός. Στις δημόσιες υπηρεσίες κλείνουν ραντεβού οι πολίτες για επίσκεψη, εμείς τι κάνουμε;

Ανήσυχος εκπαιδευτικός
|

Η ίδια βιασύνη και πρεμούρα σε ό,τι κάνει πια αυτό το υπουργείο! Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να γίνει αυτό τόσο γρήγορα, πριν καλά καλά οργανωθούν τα σχολεία, για να επαναλειτουργήσουν με όλους τους κανόνες υγιεινής που πρέπει να προετοιμαστούν με μεγάλη προσοχή αυτές τις ημέρες. Κι επιπλέον, η εν λόγω εγκύκλιος δημοσιοποιείται στο διαδίκτυο σήμερα το μεσημέρι, Πέμπτη 9 Μαΐου, αφού ήδη έχουν κλείσει τα σχολεία, όπου επίσημα θα έρθει αύριο, Παρασκευή, 8 Μαΐου! Οπότε τι νόημα έχει να λέει ότι οι υποψήφιοι μπορούν από σήμερα να τακτοποιήσουν την εκκρεμότητα αυτή; Ζητείται σοβαρότης!

jim
|

Απαράδεκτη απόφαση. Για ποιο λόγο; Με τη λογική αυτή θα πρέπει και όσοι υποβάλουν φορολογική δήλωση να προσέρχονται στη ΔΟΥ για να το επιβεβαιώσουν. Γιατί υποβάλουν τα παιδιά σε τέτοια άσκοπη ταλαιπωρία;
Θέλουμε και ηλεκτρονική διακυβέρνηση τρομάρα μας. Όχι αναπτυγμένη ευρωπαϊκή χώρα, αλλά ακόμα μπανανία είμαστε.

Bill
|

Νομίζετε ότι θα μπορούν να διεξαχθούν;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ