Διανομή Μέσων Ατομικής Προστασίας στο υπουργείο Παιδείας

07/05/2020

Ενημερώθηκε: 07/05/2020, 21:16

Άκουσε το άρθρο

Το ΕΚΠΑ, στο πλαίσιο της κοινωνικής του προσφοράς, από την πρώτη στιγμή εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της διάδοσης της νόσου COVID-19, καταβάλλει συνεχή προσπάθεια για την κατά το δυνατόν ταχύτερη και έγκαιρη παρασκευή, προμήθεια και διανομή υλικού ατομικής προστασίας για όλες τις κλινικές και νοσοκομειακές μονάδες και δομές του, αλλά και για το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, επιπλέον των απολυμαντικών που το ίδιο το Υπουργείο προμηθεύεται για το προσωπικό του.

Ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Καθηγητής κ. Θάνος Δημόπουλος, κατόπιν συνεννοήσεως με την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως, οργάνωσε την παρασκευή υγρού αλκοολούχου απολυμαντικού, το οποίο παραδόθηκε σήμερα Πέμπτη, 7 Μαΐου, στους χώρους του Υπουργείου, με την παρουσία της Υπουργού, του Πρύτανη του ΕΚΠΑ, του Προέδρου της ΕΑΔΠΠΑ, Καθηγητή κ. Νικολάου Θωμαΐδη και της Προέδρου του Τμήματος Χημείας, Καθηγήτριας Χριστίνας-Άννας Μητσοπούλου.

Η παρασκευή του απολυμαντικού πραγματοποιήθηκε στα εργαστήρια του Τμήματος Χημείας, υπό το συντονισμό της Προέδρου του Τμήματος. Παρασκεύαστηκαν, σε πρώτη φάση 170 λίτρα απολυμαντικού, σύμφωνα με την προτεινόμενη και εγκεκριμένη συνταγή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (υγρό απολυμαντικό με βάση την ισοπροπανόλη, τη γλυκερίνη και το υπεροξείδιο του υδρογόνου).

Στην παρασκευή του απολυμαντικού συμμετείχαν τα μέλη ΔΕΠ, ΕΔΙΠ και ΕΤΕΠ, μεταδιδάκτορες, υποψήφιοι διδάκτορες και μεταπτυχιακοί φοιτητές του Τμήματος Χημείας. Η όλη δράση χρηματοδοτήθηκε από την Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΑΔΠΠΑ), προμηθεύοντας το Τμήμα Χημείας με τα απαραίτητα αντιδραστήρια και υλικά για την παρασκευή και τη συσκευασία του απολυμαντικού υγρού.

Διανεμήθηκαν συνολικά τα πρώτα 170 λίτρα απολυμαντικού υγρού σε 410 συσκευασίες των 250 mL και 130 συσκευασίες των 500 mL. Τα απολυμαντικά θα διανεμηθούν άμεσα στο προσωπικό του Υπουργείου, με ταυτόχρονη αποστολή απλών οδηγιών χρήσης για την απολύμανση μικρών επιφανειών και χεριών.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα παρασκευαστούν και θα χορηγηθούν επιπλέον ποσότητες σε προσωπικές συσκευασίες για τις ανάγκες όλου του προσωπικού του Υπουργείου, για την περίοδο της επιστροφής στην κανονικότητα.

Η Υπουργός ευχαρίστησε τη διοίκηση και την επιστημονική ομάδα του ΕΚΠΑ για τη σημαντική πρωτοβουλία και έδωσε εντολή στις υπηρεσίες του Υπουργείου για την άμεση διανομή υλικού και οδηγιών στους εργαζομένους, επιπλέον των απολυμαντικών που ήδη διατίθενται μέσω των υπηρεσιών του Υπουργείου.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ