Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Γραπτή είναι η σύμφωνη γνώμη της ΑΠΠΔ για απευθείας μετάδοση μαθημάτων από τις αίθουσες των σχολείων

Αυτό που έχει σημασία είναι να υπάρχει όχι μόνο ο εξοπλισμός αλλά και η διάθεση από όλους να συνδράμουμε στο νέο έργο που έχουμε να φέρουμε εις πέρας που είναι να ενσωματώσουμε όλες τις νέες τεχνολογίες στη διδασκαλία των μαθημάτων μας

11/05/2020

Άκουσε το άρθρο

Υπήρξε  διαβούλευση και έχει γίνει και γραπτώς η σύμφωνη γνώμη της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση , κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, δήλωσε τα εξής:

  • Όλοι έχουμε ευαισθησία στα προσωπικά Δεδομένα. Έχει αποδείξει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στην Ελλάδα ότι είναι μια αυστηρή Αρχή. Με την Αρχή αυτή έχει υπάρξει διαβούλευση.
  • Έχουμε τη σύμφωνη γνώμη της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για τη διαδικασία που έχει προκριθεί.
  • Επομένως δεν υπάρχει ζήτημα καμίας παραβίασης Προσωπικών Δεδομένων των παιδιών, ιδίως εφόσσν υπάρχει αυτή η ευαισθησία.
  • Άλλωστε έχουν δοθεί οι κατευθύνσεις πως θα γίνεται η μετάδοση των μαθημάτων.
  • Από εκεί και πέρα αυτό που έχει σημασία είναι να υπάρχει όχι μόνο ο εξοπλισμός αλλά και η διάθεση από όλους να συνδράμουμε στο νέο έργο που έχουμε να φέρουμε εις πέρας που είναι να ενσωματώσουμε όλες τις νέες τεχνολογίες στη διδασκαλία των μαθημάτων μας, εν μέσω μιας πανδημίας που μας υποχρεώνει να τηρούμε αποστάσεις.Κι αυτό θα κάνουμε.

Σχόλια (17)

Ελένη
|

Ήδη έχουμε υποστεί μια πρώτη ήττα. Κατάφεραν να περάσουμε από το πρωταρχικό,στην αντισυνταγματικότητα δηλαδή του μέτρου, στο πώς θα γραφεί το κείμενο. Κύριοι, το θέμα είναι απλό: α) σε ποια άλλη χώρα διεθνώς εφαρμόζεται κάτι ανάλογο, β) στο εσωτερικό, σε ποια άλλη υπηρεσία συμβαίνει κάτι ανάλογο; Πουθενά και στα δύο παραπάνω. Το μόνο που θα τους ενοχλήσει πραγματικά, είναι ομαδική προσφυγή εκπ/κων και γονέων στο Διεθνές Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Για την ελληνική δικαιοσύνη, απλώς μακριά.

Η γιγαντοαφίσα
|

Μα τί λέμε τώρα; Υπήρχε ποτέ περίπτωση, να υπήρχε σύμφωνη γνώμη της Αρχής και μάλιστα έγγραφη.... και να μην την είχαν κάνει γιγαντοαφίσα στο Σύνταγμα από την 1η ημέρα;
Αν νομίζουν η Υπουργός και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος(δλδ. η επίσημη γραμμή του Πρωθυπουργού), ότι απευθύνονται σε βοοειδή, κι εμείς στις εκλογές στην ίδια γλώσσα θα τους απαντήσουμε....

ΜΙΝΑ
|

Δώστε λοιπόν την απόφαση με το σκεπτικό της αρχής στη δημοσιότητα, ώστε να μπορεί να προσβληθεί και διαξαστικά!

Observator
|

Αν δεν υπάρχει αυτή η "γραπτή σύμφωνη γνώμη της ΑΠΔΔ" πρέπει να παραιτηθούν πάρα πολλοί από την κυβέρνηση. Όσο κι αν προσπαθεί ο ΣΚΑΪ, η ΕΡΤ, το ΜΕΓΚΑ και τα υπόλοιπα μέσα να στηρίξουν το καθεστώς, η βάρκα μπάζει από παντού πλέον.

Ας τα πούμε όλα
|

Να την δούμε τώρα!!!
Και πότε εγινε αυτή η διαβούλευση και με ποιον;
Παντως όχι με τους άμεσα εμπλεκόμενους. Ας ξυπνήσει η ΟΛΜΕ.Η ΔΟΕ συναντιέται μαζι τους σήμερα. Η ΟΛΜΕ το σκέφτεται ακόμα

Και ψεύδεσαι και
|

Να μην δούμε την απόφαση;
Τέτοιος ευτελισμός σε δημοκρατικές διαδικασίες δεν έχει υπάρξει άλλοτε.
Την εχουμε λέει αλλά δεν μας την δείχνουν...
2 μέρες αυτήν προσπαθούν να συντάξουν με την νέα πρόεδρο της ΑΠΠΔ.

Δώστε σήμερα τη γνωμοδότηση αλλιώς παραιτηθείτε όλοι στο υπουργείο λόγω πλήρους ανικανότητας

Ανωνύμως αλλά εκπαιδευτικώς
|

Τη γραπτή συγκατάθεση της Αρχής, παρακαλώ, στη δημοσιότητα. Να γίνει γνωστό το σκεπτικό της -και ο λόγος για τον οποίο αναιρεί παλαιότερες εκθέσεις της για ανάλογα ζητήματα. Ή, εναλλακτικά, τον αριθμό της και το πού μπορεί να τη βρει κανείς. Δεν γνωρίζω, αναφέρεται πουθενά στην απόφαση του υπουργείου; Υποψιάζομαι ότι θα χρειαστεί, στην περίπτωση που κάποιος, κηδεμόνας πιθανότατα, θα αναγκαστεί να κινηθεί νομικώς κατά παντός υπευθύνου.

ΖΩΡΖ
|

Σε ποια άλλη χώρα της γης ισχύει κάτι αντίστοιχο;;;

Γιάννης
|

Βγάλτε το έγγραφο της ΑΠΠΔ να το δούμε και εμείς.
Από πότε η βιντεοσκόπηση του μαθήματος σημαίνει ότι ενσωματώνονται οι νέες τεχνολογίες στην διδασκαλία.
Αλλά είναι αυτά που χρειάζονται τα σχολεία. Ξεκινήστε από την αναβάθμιση των δικτύων και την αγορά servers για το ΠΣΔ.

ένας ταλαιπωρημένος μαθηματικός
|

"Άλλωστε έχουν δοθεί οι κατευθύνσεις πως θα γίνεται η μετάδοση των μαθημάτων"
Πήραμε οδηγίες και δεν το καταλάβαμε? Τόσο μπούφοι είμαστε?

"Κι αυτό θα κάνουμε"
αμά το κάνετε σφύρα μου κλέφτικα

Και που να τους είχαμε υπουργούς δαύτους στην 7ετία. Τι θα γινόταν ε?

Αόρατο μελάνι
|

Και που είναι δημοσιευμένη αυτή η έκθεση της ΑΠΠΔ;
Πως την έγγραψε την γνώμη της η ΑΠΠΔ;
Με αόρατο μελάνι;
Κάτι πάει στραβά μου φαίνεται.

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΔΕΠ
|

Μα το όλο ζήτημα είναι να μην υπάρξει μετακίνηση μεγάλης μάζας φοιτητών από πόλη σε πόλη (τεράστιος αριθμός) οι οποίοι θα έρθουν για εξετάσεις με κίνδυνο του ταξιδιού και της μεταφοράς-διάδοσης του ιού. Άρα πάρτε την ευθύνη και νομοθετήστε το από απόσταση εξετάσεις.

Στράτος
|

Πώς έκρινε δηλαδή; Είδε την τροπολογία, είδε την εφαρμοστική εγκύκλιο, γνώρισε δηλαδή στις λεπτομέρειές της διαδικασία; Πού αμφιβάλλω.
Σαν πολύ γρήγορα δεν παραχωρούνται δικαιώματα; Σαν πολύ γρήγορα δεν αποχαρακτηρίζονται όλα αυτά που πριν λίγο θεωρούσαμε ως προσωπικά δεδομένα; Πριν δύο μήνες δεν τολμούσαμε να βάλουμε φωτογραφία μαθητή στην ιστοσελίδα. Σήμερα θα υπάρχει ζωντανή αναμετάδοση με τους μαθητές στην τάξη; Εχω την αίσθηση ότι κάτι συνέβη στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Πού΄θα θέλαμε να γνωρίζαμε το γραπτό κείμενο της Αρχής.

Ανήσυχος εκπαιδευτικός
|

Το βιολί τους αυτοί! Θα ήταν πάντως πολύ ενδιαφέρον να δημοσιοποιηθεί η γραπτή συγκατάθεση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, για να δούμε όλοι κατά ποία λογική είναι δυνατόν να προστεύονται τα προσωπικά δεδομένα μ' αυτήν την πρωτοφανή "καινοτομία", ενώ δεν προστατεύονται όταν το σχολείο θέλει να αναρτήσει στο σχολικό ιστολόγιο φωτογραφίες από μαθητικές δραστηριότητες για εσωτερική χρήση! Γιατί τελικά μάλλον δουλευόμαστε εν ψυχρώ μεταξύ μας και η υποκρισία για δήθεν ευαισθησία προς τα ανήλικα παιδιά πλεονάζει και με το παραπάνω!

ΓΙΑΝΝΗΣ
|

"έχουν δοθεί οι κατευθύνσεις πως θα γίνεται η μετάδοση των μαθημάτων." ???????? τις έχει δει κανείς ?
Καλό θα ήταν να δοθεί και το έγγραφο της ΑΠΠΔ άλλωστε δεν είναι θέμα προσωπικών δεδομένων να το κρατούν κρυφό

Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
|

Αν δεν σας κάνει κόπο, στείλτε μας το έγγραφο της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για να ενημερωθούμε αναλυτικά. Όχι ότι δεν σας πιστεύουμε, αλλά για λόγους αρχής και δεοντολογίας ...

KΩΣΤΑΣ
|

Γιατί τότε να μην ισχύσει η χρήση των καμερών και για αστυνομικούς,ιατρικές επεμβάσεις,δίκες,όπως και για τα Α.Ε.Ι που κατεξοχήν έχει το χαρακτήρα διάλεξης το μάθημα και αφορά ενήλικες;;;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ