Placeholder

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ

Ι.Σ. Εκκλησίας: Προβληματισμός για την εισαγωγή σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία

Δημοσίευση: 12/05/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η Ιερά Σύνοδος της ελλαδικής εκκλησίας  λαβούσα υπ’ όψιν της τα σχετικά με την συζήτηση «περί της εισαγωγής της σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία και την ένταξή της στις νέες θεματικές που θα ενταχθούν στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα της διδασκαλίας των μαθημάτων και θα αποσκοπούν πρωτίστως στην καλλιέργια των ήπιων δεξιοτήτων των μαθητών, στην ενίσχυση της ενταξιακής και συμπεριληπτικής εκπαιδευτικής πολιτικής εν γένει και στην διαμόρφωση πιο σφαιρικών προσωπικοτήτων των μαθητών», εκφράζει την επιφύλαξη, την αγωνία και τον προβληματισμό της για την καταλληλότητα και τις επιπτώσεις των εν λόγω πρωτοβουλιών ως προς την επωφελή και ισορροπημένη αγωγή των παιδιών μας.

Ετικέτες: 
Ιερά Σύνοδος

Σχόλια (8)

 
ΕΚ
13 Μάιος 2020 19:04

30000 εκτρώσεις κάθε χρόνο σε κορίτσια κάτω των 16 ετών στην Ελλάδα... Θα αρχίσουμε να κλαίμε ομαδικά ως κοινωνία αν μιλήσουμε για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα ή τις συνέπειες της έκτρωσης στο εφηβική ψυχή και σώμα.

 
Νικολάου Κ.
13 Μάιος 2020 15:06

Η σεξουαλική αγωγή δεν είναι θέμα ούτε της Εκκλησίας ούτε της Πολιτείας, γιατί είναι εξατομικευμένη σε κάθε παιδί, ανάλογα με τις ανάγκες και το ρυθμό ανάπτυξης του. Θα μπορούσαν να επιμορφωθούν οι γονείς. Τα ηθικά θέματα των εκτρώσεων, των παράλληλων σχέσεων και των επαγγελματιών εραστών, πρέπει να αντιμετωπίζονται σύμφωνα με την ιδεολογία κάθε οικογένειας, χωρίς μια κρατικά επιβαλλόμενη άποψη ή ακόμη χειρότερα, σύμφωνα με την άποψη του κάθε εκπαιδευτικού. Εξάλλου, στη Σουηδία που πρωτοστάτησε στη σεξουαλική αγωγή στο σχολείο, η κοινωνία κατάντησε τα παιδιά να φεύγουν από το σπίτι στα 16, να παρατάνε τους ερωτικούς συντρόφους
χωρίς καμία ηθική αναστολή και οι περισσότερες οικογένειες να είναι μονογονεϊκές, να μεγαλώνουν τα παιδιά χωρίς τον έναν γονέα. Όταν οι σεξουαλικές σχέσεις αντιμετωπίζονται μόνο ως ηδονή, χωρίς αξίες, χωρίς σύνδεση με την οικογένεια, η κοινωνία διαλύεται και οι καταχρήσεις και οι αυτοκτονίες αυξάνονται. Είναι λάθος να ακολουθούμε αποτυχημένα συστήματα και να τα θεωρούμε και προχωρημένα.

 
ΣΚ
13 Μάιος 2020 00:55

H Ι.Σ να ασχολείται με τα της εκκλησίας και των κληρικών και όχι με θέματα εκπαίδευσης. Δεν την αφορούν . Η σεξουαλική αγωγή έπρεπε να διδάσκεται στα σχολεία εδώ και πολύ καιρό .

 
Νίκος Θεοφαν.
13 Μάιος 2020 00:22

Πραγματικά δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο τα ζητήματα των θρησκειών είναι ακόμα υποχρέωση του υπουργείου Παιδείας και όχι π.χ στο υπουργείο Πολιτισμού ή Εσωτερικών. Όπως και να 'χει δεν πρέπει η εκκλησία να έχει λόγο σε ζητήματα παιδείας. Σε μια χώρα που έχει το μεγαλύτερο ποσοστό σε μη τήρηση των μέτρων προφύλαξης και αμβλώσεων θα έπρεπε να είναι υποχρεωτικό για όλους και όχι προαιρετικό. Δηλαδή τι πιστεύουν; Οτι θα εκφυλιστούν οι μαθητές απο το δημοτικό και το γυμνάσιο; Λογική θέλει, που μάλλον δεν την διαθέτουν. Αν η εκκλησία θέλει να μείνει στον μεσαίωνα, ας το κάνει

 
Ιστορικός
12 Μάιος 2020 22:23

Η διδασκαλία της σεξουαλικής αγωγής συζητείται από τα τέλη της δεκαετίας του '70 τουλάχιστον και πάντα "σκοντάφτει" στην αντίδραση της Εκκλησίας. Σε ένα σύγχρονο και δημοκρατικό σχολείο πρέπει να αποτελεί βασική παράμετρο του προγράμματος σπουδών, αν θέλουμε επιτέλους σαν ευρωπαϊκή (;) χώρα να ακολουθήσουμε -έστω και στον 21ο αιώνα- τις αρχές του Διαφωτισμού...

 
Qwerty
12 Μάιος 2020 20:35

Συγνώμη, αλλά είναι de facto οι καθ' ύλην ...αναρμόδιοι για το θέμα

 
Σεξουαλική αγωγή
12 Μάιος 2020 16:47

Θα έπρεπε εδώ και χρόνια, από το 1990-2000, να είναι σεμιναριακό μάθημα στο Γυμνάσιο και το Λύκειο. Πρέπει οι νέοι να μάθουν να προφυλάσσονται και να βρίσκουν πληροφορίες από έγκυρες πηγές αντί να ψάχνουν στο διαδίκτυο μόνοι τους. Ζούμε στον 21ο αιώνα όχι στον Μεσαίωνα.

 
Observator
12 Μάιος 2020 15:56

Επιτέλους ας ακούσουμε την ψύχραιμη φωνή των Αγίων Πατέρων και όχι την άφρονα υπουργό που ονειρεύεται κάμερες και σεξουαλική αγωγή. Μπράβο για την παρέμβαση.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ