Εγκύκλιος: Εγγραφές μαθητών και μαθητριών στα Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2020-2021

13/05/2020

Άκουσε το άρθρο

Εκδόθηκε σήμερα από το υπουργείο Παιδείας η εγκύκλιος για τις  Eγγραφές μαθητών και μαθητριών στα Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2020-2021.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

Οι αιτήσεις εγγραφών στα δημοτικά σχολεία για το σχολικό έτος 2020-2021 θα πραγματοποιηθούν από 15 έως 29 Μαΐου 2020. Για τις εκπρόθεσμες εγγραφές ή την καθυστέρηση εγγραφής ισχύουν όσα προβλέπονται παρ. 7 και 8 του άρθρου 7 του ΠΔ 79/2017 (ΦΕΚ 109Α), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 23 του ν. 4559/2018 (ΦΕΚ 142Α).

Επισημαίνεται ότι τη σχολική χρονιά 2020-2021 στην Α ́ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές που γεννήθηκαν από 1-1-2014 έως και 31-12-2014.

Με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης συγκροτείται σε κάθε Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τριμελής Επιτροπή που είναι αρμόδια για τη διενέργεια των εγγραφών των μαθητών/τριών στα δημοτικά σχολεία. Η Επιτροπή αποτελείται από τον/την Προϊστάμενο/μένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων ως πρόεδρο, και δύο (2) Διευθυντές/ντριες ή Προϊσταμένους/μένες Δημοτικών Σχολείων ως μέλη παρ. 3 του άρθρου 7 του Π.Δ. 79/2017 (ΦΕΚ 109Α), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 23 του ν. 4559/2018 (ΦΕΚ 142Α).

Επισημαίνεται ότι, κατά την περίοδο των εγγραφών, αποτελεί ευθύνη των Διευθυντών/ντριών – Προϊσταμένων των σχολικών μονάδων η μέριμνα για την τήρηση των απαιτούμενων μέτρων αποφυγής διασποράς του κορονοϊού, όπως αυτά έχουν ανακοινωθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) (https://eody.gov.gr/covid-19-odigies-gia-ti-chrisi-maskas-apo-to-koino/). Ως εκ τούτου, παρακαλείστε ως προς την πιστή τήρηση των προτεινόμενων μέτρων.

Σχόλια (11)

ΣΑΚΗΣ
|

.Θελεις να κανεις εγγραφη σε δημοτικο και δεν σου βγαζει την επιλογη.Βγαζει μονο Νηπιαγωγειο και γυμνασιο,λυκειο.

Χρήστος
|

@Ελένη Είναι 1 επίσκεψη σε γιατρό, 1 σε νηπιαγωγείο και 2 σε δημοτικό ο μόνος δρόμος για την επιστροφή στην κανονικότητα; Επίσης, επειδή δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα να γραφούν ηλεκτρονικά, θα πρέπει όλοι να στηθούν σε ουρές; Ενδιάμεση λύση δεν υπάρχει; Υπάρχουν στον κόσμο κάποιοι που δεν έχουν μαθηματική αντίληψη. Να αφαιρέσουμε τα μαθηματικά από τον κόσμο;

@Θανάσης Δυστυχώς στην περιοχή μου δεν υπάρχει, νομίζω και στις περισσότερες περιοχές στην Ελλάδα.

Γενικότερα: Μου κάνει ΤΡΟΜΕΡΗ εντύπωση που από τα σχόλια φαίνεται να μην υπάρχει αντίληψη ότι η εν λόγω διαδικασία είναι ελεεινή και εμπνευσμένη από κάποιον ελεεινό γραφειοκράτη έτσι κι αλλιώς, (Covid-19 ή όχι, ηλεκτρονικές εγγραφές ή όχι).

Πιο συγκεκριμένα:
α) Δε θα έπρεπε να υπάρχει ΠΑΝΤΟΥ, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ, συγκεντρωτικά διαθέσιμη η πληροφορία του που ανήκει το κάθε παιδί ανάλογα με τη διεύθυνση κατοικίας του και αυτή να είναι προσβάσιμη στους γονείς χωρίς επισκέψεις από εδώ και από εκεί;
β) Η νηπιακή (πλέον και προνηπιακή) εκπαίδευση είναι υποχρεωτική. Γιατί δεν αντλούνται τα στοιχεία (ή όσο το δυνατόν περισσότερα) των μαθητών από το myschool?
γ) Γιατί χρειάζεται ο γονέας να πάει να πάρει μια βεβαίωση φοίτησης στο νηπιαγωγείο τη στιγμή που σε ένα μήνα θα σταλεί υπηρεσιακά το πιστοποιητικό φοίτησης; Μήπως επίσης κανένα από τα 2 δεν είναι τελικά απαραίτητο (δείτε (β) παραπάνω);
δ) Το ΑΔΥΜ που προσκομίστηκε πριν ένα χρόνο στο νηπιαγωγείο δεν επαρκεί (δεδομένων και των συνθηκών); Αν δεχτούμε ότι ένα χρόνο μετά δεν επαρκεί, γιατί το ΑΔΥΜ που θα προσκομιστεί τώρα θα καλύπτει το παιδί μέχρι (τουλάχιστον) την αποφοίτησή του από το Δημοτικό;

Εν τέλει, και για να μείνουμε στην ουσία.
- Έχει κάποιος στο υπουργείο εκτιμήσει την επιβάρυνση σε ανθρωποώρες όλης αυτής της διαδικασίας για όλους τους εμπλεκόμενους; Αν θέλουμε να λεγόμαστε χώρα και να είμαστε στοιχειωδώς αποδοτικοί, θα όφειλε!
- Αν έλεγε κάποιος στην ηγεσία του Υπουργείου ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η διαδικασία για κάθε παιδί να πάρει παραπάνω από 30 ανθρωπολεπτά (όλων των εμπλεκομένων, γονέων, εκπαιδευτικών, γιατρών κλπ) θα υπήρχε τρόπος να φύγει όλη η σαβούρα που υπάρχει στη διαδικασία και να γίνει; Είμαι βέβαιος ότι θα μπορούσε!

Δημήτρης
|

Καταλαβαίνω σωστά ότι με ευθύνη της Υπουργού, αφού δε μέριμνα να αλλάξει ό,τι ίσχυσε περασμένες χρονιές, θα πρέπει γονείς και νήπια-πρωτάκια να συγχρονιστούν σε ιατρεία ώστε μέσα σε ελάχιστες ημέρες όλοι να πάρουν το ΑΔΥΠ;
Δηλαδή δεν θα μπορούσαν τώρα οι εγγραφές να προχωρήσουν με υπεύθυνη δήλωση (ή κάτι άλλο) και οι γονείς να οφείλουν να το προσκομίσουν το Σεπτέμβρη; Αυτό θα «μοίραζε» τον πληθυσμό στα ιατρεία σε διάστημα 3-4 μηνών αντί για δυο εβδομάδων.

Υπουργέ;...

Μητσος
|

Προς Στηβεν.Ας μην ελεγαν τιποτα.Αν το εκαναν θα τους ελεγαν και μπραβο.Ειναι τοσο ανικανοι σε αυτο το υπουργειο.Που νσ προλαβουν σπο τις τηλεεμφανισεις.

Θανάσης
|

@Χρήστος

Όσον αφορά το extra bonus κομμάτι, όσον αφορά τη Γ' Αθήνας υπάρχουν online τα όρια των σχολείων.

Για τις υπόλοιπες περιοχές δεν γνωρίζω τι γίνεται.

Λεοντόκαρδος
|

Πόση γκρίνια πια! Όλα μας φταίνε! Όχι στην αλλαγή αλλα και όχι στα προηγούμενα . Δεν υπάρχει σωτηρία!

ΕΛΕΝΗ
|

Σωστά έπραξε το Υπουργείο. Δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα να εγγραφούν ηλεκτρονικά. Και έπειτα επιβάλλεται η επιστροφή στην κανονικότητα. Δε θα μείνουμε αιώνια κλεισμένοι στα σπίτια μας και πίσω από τις οθόνες μας. Τρόποι υπάρχουν για να πάνε όλα καλά!

steven
|

Μια ζωή μιζέρια και όλα μας φταίνε.. Το υπουργείο φαντάζομαι καθυστέρησε επειδή πίστευε ότι προλάβει να ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο με τις αλλαγές. Δεν του βγήκαν οι ημερομηνίες έκανε το σωστό. Έστειλε τις ίδιες οδηγίες με κάποιες διαφοροποιήσεις. Και αυτό μας φταίει ! ! !

Χρήστος
|

Αυτή η χώρα (και αυτό το Υπουργείο) δε σώζεται με τίποτα...

Εν μέσω αυτής της κατάστασης, το μόνο που προστέθηκε στην περσυνή εγκύκλιο ήταν μία παράγραφος να λαμβάνονται τα μέτρα για COVID-19. Κατά τα άλλα, θα πρέπει να νήπια να συνωστισθούν στα γραφεία των γιατρών για να πάρουν το πιστοποιητικό, οι γονείς θα πρέπει να μπαστακωθούν στα σχολεία για να μεταφέρουν ...χαρτα...

Extra bonus, οι περιοχές που αντιστοιχούν σε κάθε σχολείο δεν υπάρχουν πουθενά online. Θα θυροκολληθούν (!!!!!!) λέει έξω από τα σχολεία. Οπότε εκτός από το να μπαστακωθεί στο σχολείο για να μεταφέρει ...χαρτα, ο γονέας θα πρέπει να πάρει αμπάριζα και τα σχολεία της ευρύτερης περιοχής του να δει που ανήκει το παιδί.

ΚΑΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ!

εκπ/κός
|

Η Εγκύκλιος δεν έχει έρθει ακόμη στο σχολείο, αφού είναι σχεδόν όλα ίδια με τα περυσινά γιατί την άφησαν για την τελευταία στιγμή;
Το ΠΣΔ ,, ψυχορραγεί'' κατά τα άλλα θέλουμε τηλε-εργασία και τηλεκπαίδευση.

Δήμος
|

Ηλεκτρονικά δεν έλεγαν;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ