Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Τα Δημοτικά θα ανοίξουν 1η Ιουνίου εφόσον η πορεία της επιδημίας συνεχίζει να είναι καθοδική.

"Αυτή τη στιγμή προτεραιότητα είναι να κυλήσει ομαλά η επανέναρξη των μαθημάτων της Γ’ Λυκείου, να ξεκινήσουν από Δευτέρα τα μαθήματα στη Α’ και Β’ Λυκείου και τα Γυμνάσια"

14/05/2020

Ενημερώθηκε: 14/05/2020, 17:46

Άκουσε το άρθρο

Tα Δημοτικά θα επαναλειτουργήσουν  την 1η Ιουνίου εφόσον η πορεία της επιδημίας συνεχίζει να είναι καθοδική, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας, στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και σημείωσε τα εξής:

Δημοσιογράφος: Πότε αναμένεται να υπάρξει οριστική απόφαση για την επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων; Ισχύουν ακόμα, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα, οι επιφυλάξεις που είχε εκφράσει ακόμη και ο Πρωθυπουργός;

Στ. Πέτσας: Είχαμε πει από την αρχή - το είπε και ο Πρωθυπουργός στο μήνυμά του - ότι τα Δημοτικά Σχολεία έχει προγραμματιστεί ν’ ανοίξουν 1η Ιουνίου, εφόσον η πορεία της πανδημίας συνεχίσει να είναι καθοδική. Επομένως, παρακολουθούμε συνεχώς τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα αναμένουμε σε εύθετο χρόνο την εισήγηση της Επιτροπής των ειδικών, προκειμένου να δράσουμε αναλόγως. Αυτή τη στιγμή προτεραιότητα είναι να κυλήσει ομαλά η επανέναρξη των μαθημάτων της Γ’ Λυκείου, να ξεκινήσουν από Δευτέρα τα μαθήματα στη Α’ και Β’ Λυκείου και τα Γυμνάσια. Θα αξιολογήσουμε τα δεδομένα, που αφορούν στο άνοιγμα ή μη των Δημοτικών σχολείων, από 1η Ιουνίου, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Δημοσιογράφος:  Υπάρχουν πληροφορίες ότι οι πιθανότητες είναι πλέον περισσότερες να μην ανοίξουν τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία. Τι άλλαξε από τον αρχικό σχεδιασμό μέχρι σήμερα;

Στ. Πέτσας: Τίποτα. Παραμένει σχεδιασμός. Και όπως είπα στις προηγούμενες απαντήσεις μου, αυτό το σχέδιο είναι δυναμικό, εξελίσσεται και ανάλογα με την εξέλιξη που θα έχουμε στο πεδίο, δηλαδή την εξέλιξη της πανδημίας, θα είμαστε σε θέση να ανακοινώνουμε κάθε φορά τις αποφάσεις μας.

Δημοσιογράφος:  Τι θα ισχύσει με τα Λύκεια; Γιατί αρκετοί διευθυντές διαβεβαιώνουν τους γονείς ότι δεν θα υπάρξει κάμερα στην αίθουσα.

Στ. Πέτσας:Για όλα αυτά τα θέματα απάντησε, χθες, η κυρία Κεραμέως στη Βουλή και εγώ με αναλυτική μου ανακοίνωση, και σας παραπέμπω σε αυτές.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (34)

ΧΡΗΣΤΟς
|

Συγνωμη υπάρχουν και οι παιδικοι σταθμοι οι οποιοι λειτουργούν εως 31 ιουλίου. τι γίνεται με τους γονείς που δουλεύουν ;; ποσο άδεια ειδικού σκοπού έχει μείνει πια.
Αποτυχία σχεδιασμού της κυβέρνησης και πλήρης αδιαφορία.

@Ρεν
|

Μεγαλώσετε τα όπως εκτιμάτε δικά σας είναι αλλά ξεχνάτε μια πολύ σπουδαία λέξη που λέγεται κοινωνικοποίηση.Αννοροτιματε να λιώνουν στους υπολογιστές επειδη πιστεύετε ότι έτσι θα είναι ασφαλή είναι δικαίωμα σας.Αφηστε ομως και στους άλλους γονείς να έχουν τα δικά τους επιχειρήματα για τον αριθμό κρουσμάτων κσι τις πλατείες που τους επιτρέπουν να πανε

Ρεν
|

@A.B.C.D & D
Κατ' αρχάς ταυτίζομαι με τον/η πρώτο/η σχολιαστή/ρια.
Περαιτέρω, πού τα είδατα τα κρούσματα ότι μετριούνται στα δάχτυλα; Τα νέα κρούσματα, τα 2-15 κάθε μέρα; ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ. Γιατί δεν το βλέπετε αθροιστικά; Πάνω από 1100 είναι τα επίσημα ΕΝΕΡΓΑ κρούσματα. Και οκ, τα παιδιά κατά κανόνα νοσούν ελαφρά. Και οκ κάποια μωρέ ελάχιστα παθαίνουν και επιπλοκές. Και πού ξέρω εγώ σε ποιο μέρος της στατιστικής είμαι; Έχω υπογράψει καμία συμφωνία με το Θεό να μας έχει στους πολλούς; Και το ότι πολλά μαζεύονται κατά δεκάδες σε πλατείες είναι επιχείρημα; Τα δικά μου δεν τα αφήνω. Ναι, λιώνουν στους υπολογιστές, αλλά κάνουν και μαθήματα. Τηλεκπαίδευση να εδραιώσουν πρέπει και άμεσα. Στο 2020 είμαστε. Και ξέρετε τι είπα στα μικρά μου; Δύο πράγαματα θέλω από σας (Β και Γ Δημοτικού). Προπαίδεια και βιβλία να διαβάζετε. Ετσι προχωράνε τα παιδιά, όχι με τα μαθήματα μόνο. 2 και 3 και 5 μήνες δεν τα πάνε πίσω. Ήδη τρέχουν με τα 1000. Περισσότερο καλο θα τους κάνει να ξέρουν να εκφράζονται και να μαθαίνουν και ορθογραφία μέσω λογοτεχνία παρά γνωρίζοντας να ξεχωρίζουν τα είδη των αντωνυμιών στα 8 τους.

Ρόζα
|

Ως εκπαιδευτικοί τονίζαμε σε παιδιά και γονείς μακριά από ηλεκτρονικές οθόνες, ταμπλετ, κινητά και τα όμοια και τώρα οι ίδιοι εκπαιδευτικοί ντοπάρουν τους μικρούς μαθητές με τη σύγχρονη κι όχι μόνο, βγάζοντας τα ίδια τους τα μάτια μόνοι τους αλλα και των μικρών μαθητών. Τα εθίζουμε στην ανόητη παρακολούθηση παιχνιδιών, ατέλειωτων βίντεο, στείρες ασκήσεις τύπου συμπλήρωσε, ταίριαξε, multiple choice .... με τις όποιες βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες συνέπειες έχει όλο αυτό!!!
Οι ψυχολόγοι δε έχουν κάνει τουμπεκί για όλο αυτό...
Το μεγαλύτερο παιδαγωγικό και διδακτικό έγκλημα! Ανοίγουν δε οι εκκλησίες και τα πάντα πλην των Δημοτικών.

Βούλα
|

Εμείς οι υπεύθυνοι σχολικών δραστηριοτήτων τι κάνουμε; Παραμένουμε σπίτια μας;

Βαγγελης
|

Στη Γερμανια,στο Βερολινο,τα παιδια του ξαδερφου μου,που πηγαινουν στο γερμανικο σχολειο και οχι ελληνικο ανοιξαν με κανονες.Δημοτικο.Το σχολειο εχει πινακες με κιμωλια ακομα και στις μικρες ταξεις δεν κανουν πληροφορικη ουτε ξενες γλωσσες,αργοτερα επιλεγουν.Οσο για τα κτιρια ειναι πιο παλια απο τα δικα μας.Μιλαμε για την ισχυροτερη οικονομια της Ευρωπης.Μην θεοποιειται λοιπον τα αλλα κρατη.Δεν εκαναν συγχρονη μονο εργασιες εστελναν.Δεν επιτρεπεται ησυγχρονη στο δημοτικο.Να τα λεμε κι αυτα.

Σωτηρης
|

Αγαπητε μου,πολυ τραγικα τα γραφετε.Πριν πώς λειτουργουσαν;Ψυχολογους εχουν τα δημοτικα κι αλλους θα παρουν;Οικαθαριστριες αν τις φερει απο 9 -3επαρκουν.Ας τις πληρωσει παραπανω.Οχι να πεταει τα λεφτα εδω κι εκει.Ολα γινονται.Το κερδος θα ειναι μεγαλο για τα παιδια οσες μερες και να ανοιξουν τα σχολεια.Τη Δευτερα ανοιγουν εστιατορια,καφε,μολ και τα σχολεια κλειστα ;Τι παιζει εδω;

Με ποιές υποδομές θα ανοίξουν τα δημοτικά;
|

Σε πολλές περιοχές οι καθαρίστριες (με σύμβαση) των δημοτικών - νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών έχουν μετάφερθεί στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση από τους δήμους για να υποστηρίξουν τα πρωτόκολλα καθαριότητας (απολύμανσης) που έχει στείλει ο ΕΟΔΥ και πάλι δεν επαρκούν.
Με ποιο προσωπικό καθαριότητας θα λειτουργήσουν τα δημοτικά, αν ανοίξουν για λιγότερο από 1 μήνα ; Στα περισσότερα σχολεία οι εγκαταστάσεις (τάξεις, βρύσες, τουαλέτες) είναι εντελώς ακατάλληλες για να τηρηθούν οι οδηγίες ασφαλείας σε καιρό πανδημίας. Πρέπει πρώτα να γίνουν μεγάλες παρεμβάσεις από συνεργεία των δήμων στα σχολικά κτίρια (από σήμερα) για να βελτιωθούν οι υποδομές (νέες τουαλέτες, βρύσες και προσθήκη αιθουσών προκάτ εκεί που σχολικές τάξεις είναι ακατάλληλες), να προσληφθεί προσωπικό καθαριότητας, νοσηλευτές, ψυχολόγοι σε κάθε εκπαιδευτική δομή και μετά να προχωρήσουν σε άνοιγμα.

Στις μικρότερες τάξεις, πώς θα εφαρμόσουν τα παιδιά αποστάσεις και οδηγίες καθαρισμού χεριών ;

Πολλά πράγματα στις οδηγίες που στέλνονται για το άνοιγμα των σχολείων είναι πρακτικά ανεφάρμοστες και απλά βασιζόμαστε στα λίγα κρούσματα και στην καλή μας τύχη.

Τέλος πώς θα γίνεται μάθημα με τις θερμοκρασίες που έρχονται σε αίθουσες που δεν αερίζονται επαρκώς, κάτω από ταράτσες που δεν είναι μονωμένες και φυσικά χωρίς τα κλιματιστικά (όπου υπάρχουν); Η πανδημία έχει αναδείξει δυστυχώς τα χρόνια προβλήματα που παραμένουν άλυτα.

Στην Ευρώπη όπου άνοιξαν τα σχολεία , αυτό έγινε μετά από τις κατάλληλες παρεμβάσεις (με άλλες υποδομές και άλλο βοηθητικό προσωπικό σε σχέση με Ελλάδα). Εδώ ανοίγουμε με 1 λίτρο απολυμαντικό ανά αίθουσα από το ΥΠΑΙΘ (και αυτό ευγενική χορηγία).

Εκπαιδευτικος
|

Τα δημοτικα πρεπει την αλλη εβδομαδα να ανοιξουν.Δεν ειναι ωρσιο να βλεπεις ολα τα παιδια εξω και οχι στο σχολειο.Σημερα πηγαινοντας στην τραπεζα,τα βρηκα στην πλατεια .Ετρεξαν ολα να μου μιλησουν Το πρωτο που με ρωτησαν ειναι ποτε θα ανοιξουμε;Επαιζαν ολα μεταξυ τους.Δεν ειναι ασχημο;Τα δημοτικα εκαναν μαθημα μεχρι τις15 Ιουνη κσι οι δασκαλοι πηγαιναν μεχρι21.Δεν ειναι και τοσο τραγικα να γινουν μεχρι το τελος.Ουτε ειναι τοσο αφορητα.Το Σεπτεμβριο εχει περισσοτερη ζεστη.Τοτε τι αλλαζει;Οι δασκαλοι πρεπει να γυρισουμε σχολειο.Οχι να ειμαστε σπιτι κσι να παιδευουμε τα παιδια και τους γονεις με το τηλε.

A.B.C.D.
|

@ @ABCD 15 Μάιος 2020 14:59
Αγαπητή-τε άγνωστη-τε. [οαρακαλω να δέχεστε και την κριτικά αλλιώς να τεκμηριώσετε με επιχειρήματα για να γίνετε σοβαρή και ουσιαστική αντιπαράθεση και διαφωνια].

- Είναι παράδειγμα τεκμηρίωσης το [Εδω και τρεις εβδομάδες τα κρούσματα μετριούνται στα δάχτυλα των δυο χεριών οι συνάνθρωποι μας που είναι διασωληνωμένοιμειωνοντσι καθημερινά];

- Σε ποιό ακριβώς σημείο των σχολίων μου, είδατε να μην δέχομαι την κριτική σας; Ίσα ίσα, που με ικανοποιεί.

- Πουθενά δεν έγραψα ότι [τα παιδιά της γ λυκείου θα πρέπει να πάνε σχολείο]. Έγραψα ότι [θα έπρεπε να διεξαχθούν μόνο οι Πανελλαδικές]. Δεν είναι το ίδιο. Γιατί οι Πανελλαδικές; Γιατί προς το παρών, δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο.

- [από Σεπτέμβρη τι ακριβώς εκτιμάτε πως θα αλλάξει]. Σε 3.5 μήνες; Μα ούτε ο Τσιόδρας δεν θα μπορούσε να σας απαντήσει. Αν μας ρωτούσαν πχ το Φεβρουάριο, τί εκτιμάτε πως θα αλλάξει (όχι σε 3.5 μήνες) το Μάρτιο, τί θα απαντούσαμε λέτε; Και πόσο τεκμηριωμένα ή έγκυρα; Άρα; Δεν εκτιμάμε, ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ μόνο.

- Όχι, δεν θέλω να σας απαντήσω στο [που είχατε τα παιδιά σας στην καραντίνα η αν είναι ευτυχισμένα που είναι σπίτι]. Ο κάθε γονιός ξέρει τί πρέπει να κάνει, για να είναι τα δικά του παιδιά ευτυχισμένα και ασφαλή. Κανόνας που να ισχύει για όλους τους γονείς και για όλα τα παιδιά, δυστυχώς δεν υπάρχει. Υπάρχουν όμως πχ και παιδιά, που είτε με ανοιχτά είτε με κλειστά σχολεία, είναι δυστυχισμένα και μη ασφαλή. Άρα, τον πρώτο και κύριο "ρόλο" τον έχει το σπίτι.

-[Σταθηκατε στο να γενίκευσετε στη φράση όλα τα παιδιά μένουν αγράμματα που ποτέ δεν γράφτηκε με αυτήν την έννοια]. Επί λέξει, οι φράσεις στο σχόλιο @D. (14 Μάιος 2020 19:12) ήταν, [Η μεγαλύτερη παιδοκτονία που έγινε ποτέ.Ολα τα μικρά έχουν πάθει ψυχολογικά και φοβούνται να βγουν από το σπίτι] και [Δυστυχώς τα παιδιά μείνανε αγράμματα και απέκτησαν ψυχολογικά]. Καταλαβαίνω αυτά που διαβάζω και δεν μπορώ να είμαι μέσα στο μυαλό του καθενός. Θα έβγαζα και λεφτά, αν μπορούσα, αγαπητέ-τη μου.
Πάντα με αγάπη.

Μυρτω
|

Όλα θα γίνουν όπως πρέπει...ο άνθρωπος είναι προσαρμοστικό ον (ευτυχώς) αλλά ξεχνάει γρήγορα( δυστυχώς). Σίγουρα υπάρχει όφελος τεράστιο, αν ανοίξουν τα σχολεία αλλά για εκπαίδευση στη νέα κατάσταση κι όχι για μάθηση...είναι πολύ δύσκολο για τα παιδιά του δημ.σχολείου να "πειθαρχήσουν " σε διάβασμα, είναι σαν να επιστρέφουν από καλοκαιρινές διακοπές...και ειλικρινά δεν μπορώ να φανταστώ τους δασκάλους να εκτελούν χρέη παιδονόμου...

Αψιού στον αγκώνα παιδιά.
|

Δ.Σ.
[αν δεν μάθουμε στα παιδιά τώρα Μάιο προς καλοκαίρι με 35 βαθμούς Κελσίου τους κανόνες υγιεινής και τους τρόπους αυτό προστασίας]...
Ποιός θα το μάθει αυτό στα παιδιά; Οι δάσκαλοι; Τώρα;
3 μήνες καμπάνια με καλοπληρωμένα διαφημηστικά σποτάκια, τα παιδιά με τους γονείς όλη μέρα και θα ανοίξει το σχολείο τώρα, ΟΧΙ για να γίνει μάθημα αλλά για να τα μάθουν οι δάσκαλοι πώς πλένουμε τα χεράκια και πώς φοράμε τη μάσκα; Τότε δεν θα είναι άνοιγμα σχολείου για μάθημα αλλά μάλλον για parking.

Εργασία
|

Νέος υπάλληλος με 3 μεροκάματα μόνο μέσα στο Μάρτη πήρε 800€! Η επιχείρηση που δουλεύει ήταν κλειστή με κρατική εντολή.

Δευτέρα πήγε για δουλειά, Τρίτη απολύθηκε. Αυτή είναι η πραγματικότητα στην Ελλάδα. Επιχειρήσεις & εργασία οδεύουν σε αφανισμό

Τα Δημοτικά σχολεία πρέπει να ανοίξουν τέλος Αυγούστου, για να βρουν τους κανονικούς ρυθμούς οι μαθητές. Τώρα, για 3 εβδομάδες μάθημα, μέχρι 12 Ιουνίου, κανείς δεν πρόκειται να ασχοληθεί.

Δ.Σ.
|

Τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν άμεσα. Τη Δευτέρα.
Γιατί αν υποθέσουμε ότι από Οκτώβρη - Νοέμβριο θα έχουμε πάλι έξαρση, αν δεν μάθουμε στα παιδιά τώρα Μάιο προς καλοκαίρι με 35 βαθμούς Κελσίου τους κανόνες υγιεινής και τους τρόπους αυτό προστασίας , πότε θα τα εκπαιδεύσουμε το Νοέμβρη οδεύοντας για χειμώνα ???? Η θα κλείσουμε τη χώρα για 6 μήνες; Καταλαβαίνουμε τι σημαίνει αυτό; Ακόμα λοιπόν κι αν ο ιός είναι εδω , που είναι, πρέπει τώρα να ανοίξουν τα σχολεία. Θα είναι πολύ δύσκολο με 30 έως 40 βαθμούς αλλά αναγκαίο.
Δεύτερον αν ο ιός ετοιμάζεται να μας από χαιρετήσει που δε νομίζω ε δε νομίζω ότι χρειάζεται επιχείρημα .
Όσο για το αν είναι ευτυχισμένα επειδή μιλάω καθημερινά με το παιδιά σας πληροφορώ ότι ανυπομονούν να ανοίξουν τα σχολεία . Βέβαια μέρα θα θέλουν να κλείσουν . Ε γι αυτό είναι παιδιά κι όλο αυτό είναι υγιες.

GEORGE
|

Σωστά. Έτσι κι αλλιώς όλα τα παιδιά στους δρόμους είναι.

Θερινής νυκτός... Δυστυχώς.
|

Δεν έγινε μάθημα Μάρτιο Απρίλιο Μάιο και θα πάνε παιδιά του Δημοτικού, με 35άρια Κελσίου, ΟΛΟ τον Ιούνιο; Πάτε μαζί τους μέσα σε μια τάξη, ΜΙΑ μόνο ημέρα, κι ελάτε μετά να μας πείτε τα νέα... Η χρονιά τέλειωσε 11 Μαρτίου. Δυστυχώς.

Γονιος
|

Τα δημοτικα πρεπει να ανοιξουν.Τα παιδια χαρηκαν που εκλεισαν τα σχολειακαι στο σπιτι περνουσν φινα.Ουτε παρατηρησεις για τα βιντεο γκειμς, ουτε τι ωρα θα κοιμηθουν.Αν δεν ανοιξουν τωρα τα δημοτικα ,οι επιπτωσεις στα παιδια θα εινσι τεραστιες.Ακομα και ολο τον Ιουνιο να γινει μαθημα το κερδος θα ειναι τεραστιο.Εξσλλου ολα ειναι ανοιχτα.Γιατι λοιπον δεν ανοιγουν τα δημοτικα;Κρυβεται κστι αλλο;Και μη μου πειτε τηλε και τετοια,γιατι εμεις οιγονεις μαρτυρησαμε.Και ξεμειναμε και απο χρηματα.

@χαχαχα
|

ΑΣτα σπίτι μέχρι το Γυμνάσιο μια χαρά περνάνε

@χαχαχα
|

τέλεια! εσείς ως γονέας αφού τα βλέπετε χαρούμενα αφήστε τα στο σπίτι και στις πλατείες και αφήστε τους άλλους γονείς κοιτάξτε τις δικές σας ευθύνες ασχοληθείτε με αυτές. Μακάρι το δικό σας εάν έχετε να είναι χαρούμενο στην ασφάλεια του σπιτιού σας και αφήστε τους χαρακτηρισμούς περί αρρωστημένων καταστάσεων τεκμηριώστε πρώτα τις θέσεις σας και κάντε τις προτάσεις σας και σεβαστείτε και τις απόψεις των άλλων κ. χαχαχαχα

Ρένα
|

Με τους παιδικους τι θα γίνει θα μας πει κάποιος γιατί στις ιδιωτικές επιχειρήσεις άδεια ίδιου σκοπού δεν δινουν

χαχαχα
|

παιδοκτονία, αγραμματοσύνη... τραγικά σχόλια εκτός πραγματικότητας. τα παιδιά είναι μια χαρά, ούτε που θυμούνται τον εγκλεισμό, χαρούμενα τα βλέπουμε και λένε οι γονείς τους και ούτε που σκέφτονται το σχολείο. και τώρα να ανοίξουν όλα δεν υπάρχει μυαλό για μάθημα. όποιος βλέπει άλλα ή αρρωστημένες καταστάσεις , έχει ευθύνη ως γονιός πρωτίστως, κάτι λάθος έκανε.

@ABCD
|

Δεν απαντατε ομως.Εδω και τρεις εβδομάδες τα κρούσματα μετριούνται στα δάχτυλα των δυο χεριών οι συνάνθρωποι μας που είναι διασωληνωμένοιμειωνοντσι καθημερινά και ομως τα δημοτικά παραμένουν κλειστά.Πειτε μας λοιπον από Σεπτέμβρη τι ακριβώς εκτιμάτε πως θα αλλάξει και θα πρέπει τότε να ανοίξουν τα σχολεία;Και βέβαια δεν απαντήσατε σε κανένα ερώτημα όπως που είχατε τα παιδιά σας στην καραντίνα η αν είναι ευτυχισμένα που είναι σπίτι.Σταθηκατε στο να γενίκευσετε στη φράση όλα τα παιδιά μένουν αγράμματα που ποτέ δεν γράφτηκε με αυτήν την έννοια.Επισης γιατί τα παιδιά της γ λυκείου θα πρέπει να πάνε σχολείο και να δώσουν πανελλήνιες;Αυτά δεν είναι παιδιά;δεν κινδυνεύουν;Όταν σχολιάζετε κάτι οαρακαλω να δέχεστε και την κριτικά αλλιώς να τεκμηριώσετε με επιχειρήματα για να γίνετε σοβαρή και ουσιαστική αντιπαράθεση και διαφωνια

A.B.C.D.
|

11 Μαρτίου έκλεισαν τα σχολεία. 2 μήνες θα ήταν, εάν υπολογήσουμε και τις 15 μέρες του Πάσχα και τα ΣΚ.
Μέτρησα καμιά 10ρια ερωτήσεις σας αλλά δεν είμαι δυστυχώς η Larousse και επίσης, το σχόλιό μου είχε να κάνει με 3 απλά πράγμματα. Εγώ αυτά βλέπω, αυτά αντιλαμβάνομαι, αυτά γράφω. Εάν εσείς βλέπετε, ότι ΟΛΑ τα παιδιά μείνανε αγράμματα και απέκτησαν ψυχολογικά και έγινε παιδοκτονία, τότε απλά δεν συμφωνούμε.
Κατά γνώμη μου και αφού με ρωτάτε, θα έπρεπε να διεξαχθούν μόνο οι Πανελλαδικές και παράλληλα να γίνει σοβαρή προετοιμασία από το ΥΠΑΙΘ, για το πώς θα ξεκινήσει το σχολείο το Σεπτέμβριο. Η χρονιά δυστυχώς τέλειωσε στις 11 Μαρτίου. Όποιος νομίζει ότι από εδώ και πέρα μπορεί να γίνει μάθημα, νομίζω ότι είναι υπέρμετρα αισιόδοξος.

MARIA
|

Προς ABCD
Τα πράγματα είναι απλά αγαπητοί μου,
δεν χρειάζονται διαπληκτισμοί. Όποιος θεωρεί και πιστεύει ότι το παιδί του είναι ευτυχισμένο που είναι μέσα στο σπίτι και έχει δύο μιση μήνες να πάει σχολείο, ας το κρατήσει σπίτι και να το πηγαίνει το απόγευμα βόλτες. Το ίδιο το υπουργείο με μία απλή υπεύθυνη δήλωση στο επιτρέπει, φαντάζομαι και του χρόνου εάν συνεχιστεί η πανδημία που θα συνεχιστεί. Ας αναλάβουμε την ευθύνη των πράξεών μας και ας μην αναλωνόμαστε σε λόγια. Όποιος θεωρεί ότι το παιδί του κινδυνεύει ή περνά καλύτερα μέσα ας μην το στείλει. Μια υπεύθυνη δήλωση χρειάζεται τίποτε άλλο. Αποφασίστε

@A.B.C.D.
|

Πρώτον δεν είναι ένας μήνας αλλά δύο. Δεύτερον που κάνουν πάρτι μπορείτε να μας πείτε? Ήταν ενάμιση μήνα κλεισμένα μέσα λόγω απαγόρευσης? Κυκλοφορούσαν μόνο για μία ώρα με χαρτάκι? Ή τα ξεχάσατε? Έκαναν κάποια δραστηριότητα αθλητική ή μάθησης ή ήταν όλη την ώρα στο ιντερνετ? Αν έχετε μικρό παιδί πείτε μας ειλικρινά λοιπόν τι έκανε το δικό σας. Ήταν όλη μέρα στην πλατεία με το ποδήλατο και την μπάλα? Όσο για τις αγωγές και μηνύσεις που ισχυρίζεσθαι, σε ποιόν να κάνει αγωγή ο γονέας? Και υπο ποιό κλίμα? Του φόβου και του τρόμου? Ας ισχυριστούμε λοιπόν τη λιγική σας ότι τα παιδιά μια χαρά περνάνε χωρίς σχολείο. Αφού λοιπόν ο ιος είναι εδώ και δεν πρόκειται να φύγει πριν βρεθεί το εμβόλιο, ας μείνουν άλλον έναν χρόνο μέσα δεν τρέχει κάτι μια χαρά περνάνε και αυτά φυτεμένα στην τηλεόραση και οι γονείς τους. Κύριε ή κυρία ABCD οι ψυχολογικές και κοινωνικές επιπτώσεις δεν φαίνονται άμεσα και εάν είστε εκπαιδευτικός με ελάχιστες γνώσεις ψυχολογίας θα το αντιλαμβανόσαστε. Τέλος, δεν μας είπατε εσείς τελικά τι προτείνετε? Να μην ανοίξουν τα δημοτικά προφανώς αλλά όλα τα υπόλοιπα? Αν σας ερμηνεύω λάθος ιδού το πεδίο σχολιασμού.

Παιδικοί Σταθμοί???
|

Οι παιδικοί σταθμοί?

Για τα νηπιαγωγεία τίποτα;
|

Όσες φορές και να πέσει η ερώτηση για τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, η απάντηση ΠΑΝΤΑ αφορά μόνο τα Δημοτικά. Σφυρίξτε λήξη για τα νηπιαγωγεία από τώρα ή μιλήστε και για αυτά, να τελειώνουμε... Έτσι και αλλιώς παραπαίδι της εκπαίδευσης τα θεωρείτε μια ζωή... (Κανένα πρόβλημα δεν έχω με το να ανοίξουν ή να κλείσουν, πρόβλημα έχω με το ότι δεν αναφέρονται πουθενά στο σχεδιασμό..)

Νασος
|

Τα παιδια θελουν να γυρισουν σχολειο ,γιατι βαρεθηκαν.Δεν κανουν και αλλες δραστηριοτητες.Μολις επιτραπηκε ηεξοδος ολα εξω ειναι.Με τις παρεες τους.Χωρις την ρουτινα του σχολειου ,κανεις δε διαβαζει.Μη μου πειτε για τη συγχρονη και την ασυγχρονη.Ποσα παιδια μπαινουν ,ποσα κανουν τις ασκησεις...Τα παιδια ειναι συνεχως μαζι και εξω και στα σπιτισ.Να πανε τα παιδια του δημοτικου σχολειο χθες.

Ελλάδα το 2021
|

Κανείς δεν καλοπερνάει με υποχρεωτική παραμονή σε τέσσερις τοίχους, και οικονομικά προβλήματα στον ορίζοντα. Το καλοκαίρι θα έρθει και θα περάσει, μακάρι να ορθοποδήσει κάπως η χώρα και η Ευρώπη.

A.B.C.D.
|

@D.
ΟΛΑ τα παιδιά μείνανε αγράμματα και απέκτησαν ψυχολογικά και έγινε παιδοκτονία... και δεν βρέθηκε ΕΝΑΣ γονιός (πχ δικηγόρος) να κάνει αγωγές και μηνύσεις που κατέστρεψαν το παιδί του; Κι όλα αυτά, με 1 μήνα χωρίς σχολείο; Α ρε Ηρώδη, τι λάθος έκανες τελικά!
Τα παιδιά κάνουν πάρτυ εδώ και ένα μήνα αγαπητέ μου. Τα ψυχολογικά τους είναι στο φουλ. Όσο για την αγραμματοσύνη επειδή δεν πήγαν 1 μήνα σχολείο, όρεξη να έχουν... 12 χρόνια θα πηγαίνουν σχολείο και άλλα 4-10 Πανεπιστήμιο. Θα τα μάθουν τα γράμματα, μην ανχώνεστε.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ