Placeholder

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ

Εγγραφές στα Νηπιαγωγεία: 7.800 εγγραφές μέχρι σήμερα- Η υπερφόρτωση ρίχνει την πλατφόρμα εγγραφών στα Νηπιαγωγεία

Δημοσίευση: 16/05/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Συνολικά 7.800 ηλεκτρονικές αιτήσεις γονέων και κηδεμόνων για την εγγραφή των παιδιών τους στα Νηπιαγωγεία έγιναν από χθες το πρωί μέχρι σήμερα Σάββατο, στις 2 το μεσημέρι.

Ωστόσο ο μεγάλος αριθμός  επισκεπτών  στην  ηλεκτρονική  πλατφόρμα  του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης  https://proti-eggrafi.services.gov.gr/, έχει ως αποτέλεσμα από χθες   (πρώτη  ημέρα εγγραφών)  να  παρατηρούνται διακοπές κατά διαστήματα  στη λειτουργία του συγκεκριμένου ιστότοπου

Ετσι  υπήρξαν γονείς που  δεν τα κατάφεραν παρότι προσπάθησαν      να υποβάλλουν  την Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής των παιδιών στα Νηπιαγωγεία .

Οι ηλεκτρονικές εγγραφές στο Νηπιαγωγείο , σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας πραγματοποιούνται  από σήμερα  Παρασκευή έως και  30 Μαΐου 2020. Εγγραφές μετά την 30η Μαΐου θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση του Διευθυντή/ντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Την Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής θα υποβάλλει ο γονέας/κηδεμόνας για το Νηπιαγωγείο που ανήκει, βάσει της διεύθυνσης κατοικίας του σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας του Νηπιαγωγείου, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://proti-eggrafi.services.gov.gr/

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

Στα Νηπιαγωγεία, για το σχολικό έτος 2020-2021, θα φοιτήσουν μαθητές που έχουν συμπληρώσει τη νόμιμη ηλικία εγγραφής, όπως αυτή ορίζεται στις σχετικές διατάξεις της παρ.3β, του άρθρου 33 του ν. 4521/2018 (ΦΕΚ Α’ 38). Σύμφωνα με αυτές, στα Νηπιαγωγεία εγγράφονται μαθητές/τριες που την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής συμπληρώνουν την ηλικία των τεσσάρων (4) ετών. Συγκεκριμένα, εγγράφονται στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2020-21, μαθητές γεννημένοι το 2015 και το 2016 και τα Νηπιαγωγεία υποχρεούνται να δεχτούν όλες τις αιτήσεις νηπίων και προνηπίων που έχουν γεννηθεί αυτά τα έτη.

Από το σχολικό έτος 2020-2021, σύμφωνα με τις προβλέψεις της παρ. 4 του άρθρου 3 του νόμου 1566/1985 (ΦΕΚ Α’ 167), όπως αντικαταστάθηκε με την περ. γ ́ της παρ. 3 του άρθρου 33 του νόμου 4521/2018 (ΦΕΚ Α’ 38) και με την υπ’ αρ. πρωτ. 127860/Δ1/13-08-2019 (ΦΕΚ 3233Β) ΚΥΑ, η φοίτηση των νηπίων που συμπληρώνουν ηλικία τεσσάρων (4) ετών γίνεται υποχρεωτική σε όλους τους Δήμους της χώρας.

Σχόλια (61)

 
Μαρια
15 Μάιος 2020 12:43

Όλη μέρα μαύρο να δω πως θα γραφτούν φέτος τα παιδιά

 
Νίκος
15 Μάιος 2020 12:58

Να ήταν μόνο αυτό!
Από την Τρίτη (5 Μαΐου) αντιμετωπίζουμε σημαντική δυσλειτουργία (κυρίως σε ό,τι αφορά την αποστολή μηνυμάτων) μέσω των υπηρεσιακών email.
Επίσης από την προηγούμενη Παρασκευή έως προχθές (Τετάρτη βράδυ) δεν λειτουργούσαν τα σχολικά ιστολόγια.
Η πλατφόρμα των ηλεκτρονικών μαθημάτων Lessons ενώ φαινομενικά λειτουργεί, όταν τη χρειαστήκαμε δυο φορές για τηλεδιασκέψεις δεν μας άφηνε να μπούμε.
Η eclass είχε πέσει επίσης Τρίτη και Τετάρτη.
Σήμερα δεν μπορούμε πάλι να στείλουμε μηνύματα. Και στη σελίδα του ΠΣΔ υπάρχει μόνο μια μικρή αναφορά σε δυσλειτουργίες που επηρεάζουν και την τηλεφωνική εξυπηρέτηση, λες και όταν έχει πέσει ο βασικός κορμός, θα παίρναμε τηλέφωνο εκεί!
Αλλά στα κανάλια... δεν ακούγεται τίποτα. β

 
ΝΙΚΗ
15 Μάιος 2020 14:48

Ηλεκτρονικός αιφνιδιασμός των Προϊσταμενων-Νηπιαγωγων, που ενώ ειχαν γνωστοποιηθεί οι ημερομηνίες εναρξης των εγγραφων, δεν ειχαν καμια δυνατότητα πρόσβασης στην πλατφορμα, ώστε να δουν πώς είναι και συνεπως να μπορουν να οηθησουν τους γονεις. Επιπλέον, ανοιξε γυρω στις 9:00 και εντός ολίγων λεπτών "έπεσε". Τι πραγματα είναι αυτά;

 
ΝΙΚΟΣ
15 Μάιος 2020 15:06

Προσπαθώ από το πρωί να κάνω εγγραφή αλλά με πετάει έξω, ξαναπροσπαθώ, τη μία δε μου ανοίγει το δήμο που ανήκω την άλλη σε ποια περιφέρεια, την άλλη ότι η κωδικοί του taxisnet δεν ειναι συμβατοί με το διακομιστή. Τι γινεται; Πότε θα γράψουμε τα παιδιά μαs;;;!!!! Και δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από την πλατφόρμα. Έλεοs!!!!!!

 
Όλη μέρα μαύρο
15 Μάιος 2020 15:10

Και τι έγινε δηλαδή αν φέτος λόγω των εκτάκτων συνθηκών γίνεται να ολοκληρωθούν οι εγγραφές με την αρχή του έτους;

Δηλαδή πας με το παιδάκι σου στο σχολείο τον Σεπτέμβριο και γράφεσαι, όπως γινόταν 100 χρόνια πλην της τελευταίας 5ετιας;

Τι φοβούνται δηλαδή, μην προσλάβουν κανέναν εκπαιδευτικό παραπάνω και πέσει η οικονομία της χώρας έξω; Ποια "οικονομία" πλέον;...

 
Ηλιας
15 Μάιος 2020 17:04

Υπάρχει πρόβλημα στο ΠΣΔ. Αλλά δεν είναι τωρινό, μην ξεχνάμε τι γινόταν το 2018 στο myschool και το 2019 με τις εγγραφές μαθητών στα Λύκεια. Προφανώς το σύστημα θέλει και άλλη αναβάθμιση με servers.

 
Γονέας Νηπίου
15 Μάιος 2020 17:27

Αγαπητή κα Κεραμέως,
από το πρωί δεν μπορούσαμε να γράψουμε το παιδί μας στο Νηπιαγωγείο μέσω της εφαρμογής gov.gr Ωραία τα παχιά σας λόγια και οι εγκύκλιοι, αλλά δεν μπορεί ένας γονέας να τρώει ώρες από τη δουλειά του, για να ασχολείται με μια απλή εγγραφή. Πρώτα φτιάξτε την και μετά ανακοινώστε την. Όχι το αντίθετο! Την δόξα άλλωστε δε θα την πάρετε εσείς, όσο κι αν βγαίνετε στα κανάλια για να διατυμπανίζετε τα δήθεν "κατορθώματά" σας. Οι γονείς και μυαλό έχουμε και κρίση...!

 
Δημήτρης Αυλακ.
15 Μάιος 2020 21:39

Σε κάθε περίπτωση το έργο φαίνεται πολύ πιο ολοκληρωμένο από άλλες απόπειρες ηλεκτρονικών εγγραφών τις προηγούμενες χρονιές.
Το ΕΔΥΤΕ είναι εγγύηση στα έργα που αναλαμβάνει και θα με θυμηθείτε!

 
Ναντια
15 Μάιος 2020 22:51

Μπαινω κανονικα να κανω την εγγραφη και οταν φτανω στα στοιχεια του παιδιου, περιμενω αλλα τιποτε, σφαλμα, γραφει..
Μεγαλη ταλαιπωρια θεωρω για εγγραφη σε νηπιαγωγειο..

 
Μελπομένη
16 Μάιος 2020 00:14

Η ώρα είναι περασμένες 12 και από τις 9 το πρωί προσπαθώ να κάνω μια εγγραφή!!!!Όλη την ώρα βγάζει σφάλμα!! ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!!!!Δεν ξινόμαστε,δουλεύουμε και έχουμε και τα παιδιά μας!!! Καλύτερα να πηγαίναμε στα σχολεία όπως κάθε χρονιά και τέλος!!!!!

 
ΣΦΑΛΜΑΤΑ
16 Μάιος 2020 01:19

Προσπαθώ να εγγράψω το παιδί μου με το που άνοιξε η πλατφότμα το πρωί έως τώρα και συνεχώς εμφανίζει σφάλματα, σφάλματα αδιευκρίνιστα όπου δε μπορείς να γνωρίζεις αν οφείλεται στο σύστημα, αν οφείλεται σε λάθη που έχουν γίνει στην οικογενειακή μερίδα, στα στοιχεία του taxis κτλ ώστε να κάνουμε ανάλογες και έγκαιρες διορθώσεις κτλ... Το αστείο είναι οτι το νηπιαγωγείο βρίσκεται απένταντι από την αυλή του σπιτιού μου και φοβάμαι ότι δε θα βρω θέση.

 
ΓΟΝΕΑΣ ΠΡΟΝΗΠΙΟΥ
16 Μάιος 2020 03:27

Εχω απο το πρωι στις 9:00 μεχρι και τωρα στις 3:30 τα χαραματα ολοκληρη ημερα φτανω εως ενα σημειο και μετα με πεταει το συστημα εξω μονο για μια εγγραφη.Αν ειναι Δυνατον!!!!!

 
Δημητρης
16 Μάιος 2020 08:29

Μου λεει απο χτες "an unexpecter error has occured" μετα την φορμα που βαζω στοιχεια επικοινωνιας, και μενει εκει καθε φορα που επαναλαμβανω την διαδικασια.
Τι πρεπει να κανω

 
Κώστας Καργ.
16 Μάιος 2020 09:14

Δεν δουλεύει. Όταν φτάνεις στα στοιχεία παιδιού βγάζει error. Συμβαίνει και σε άλλους?

 
Σοφία
16 Μάιος 2020 10:08

Εμένα μου εμφανίζει ενα κόκκινο παραθυράκι με το μνμ ''προέκυψε σφάλμα'' στα στοιχεία του γονέα και εκεί τελειώνει. Υπάρχει κανείς που να τα έχει καταφέρει τελικά? Απορρώ δλδ!

 
NIKH
16 Μάιος 2020 10:54

Στην εγκύκλιο τονιζει ότι αν για καποιον λόγο οι γονεις δεν μπορουν να προβουν σε ηλεκτρονική εγγραφη, εχουν την δυνατότητα να πανε στο Νηπιαγωγείο και η προϊσταμενη να κανει τις απαραίτητες ενεργειες. Φυσικά αυτό δεν αναιρει το γεγονός ότι η πλατφόρμα πεφτει ή ότι εχει κι εκεινη μαγικες λύσεις, απλώς της δυνεται η ευκαιρία να μην εχει και να διορθωνει πιθανά λαθη από μας τους γονεις.

 
Θεοδοσης
16 Μάιος 2020 11:18

Μόλις δοκιμασα και αναφέρει πρόβλημα server

 
Στράτος
16 Μάιος 2020 12:43

άρχισε να λειτουργεί

 
Ταλαίπωρος Εκπαιδευτικός
16 Μάιος 2020 12:44

Νέα ψηφιακή ταλαιπωρία. Εγώ πάντως χθες δεν κατάφερα να ολοκληρώσω τη διαδικασία (δεν προσπάθησα αργά τη νύχτα). Απευθύνθηκα στο 1ο επίπεδο υποστήριξης (Νηπιαγωγός), το οποίο απευθύνθηκε στο 2ο επίπεδο υποστήριξης (Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης), το οποίο έψαχνε το 3ο επίπεδο υποστήριξης (ΕΔΥΤΕ). Να τα βράσω τα επίπεδα υποστήριξης, από τη στιγμή που η εφαρμογή είναι προφανώς προχειρο-φτιαγμένη.
Είναι δυνατόν να βγαίνει ένα σύστημα κατευθείαν στον αέρα, χωρίς να έχει προηγηθεί πιλοτική/δοκιμαστική λειτουργία και να καλούνται άνθρωποι που δεν το έχουν δει ποτέ να το υποστηρίξουν; (άσε που η Νηπιαγωγός προσλήφθηκε για Νηπιαγωγός όχι για να κάνει helpdesk σε πληροφοριακά συστήματα). Ποιοι έδωσαν το ΟΚ να βγει αυτό το σύστημα στον αέρα;
Εμείς τώρα κύριε Πιερρακάκη και κύριε Μητσοτάκη πρέπει να θεωρήσουμε ότι εξυπηρετούμαστε;
Φαίνεται το έχει η μοίρα μας στην Εκπαίδευση να ταλαιπωρούμαστε αναλογικώς και ψηφιακώς.

 
Παναγιώτης
16 Μάιος 2020 13:43

Όποιος έχει καταφέρει να ξεπεράσει αυτό το θηρίο που λέγεται Unexpected Error και έχει κατοικοεδρεύσει στην πλατφόρμα Πρώτης Εγγραφής και Άλλης μια Ταλαπωρίας είναι πολύ τυχερός! Εμείς -και οι δυο γονείς- με τίποτα!

 
ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ
16 Μάιος 2020 14:20

οι ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΤΕ ΕΣΕΙΣ .ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΕΙ.

 
ΝΙΚΟΣ
16 Μάιος 2020 14:45

Κύριε Νηπιαγωγέ, κανείς δεν είπε ότι φταίτε εσείς ή να τα κάνετε όλα εσείς. Η πλατφόρμα εγγραφής, θα έπρεπε να έχει δοκιμαστεί αρκετές φορές, πριν να είναι διαθέσιμη online στον τελικό χρήστη. Ας βγάλουν οι αρμόδιοι μία ανακοίνωση ότι δε λειτουργεί, ας την κατεβάσουν και αφού επιβεβαιωθούν ότι λειτουργεί, να είναι ξανά διαθέσιμη. Και στην τελική, γιατί να κάνει αναζήτηση ενός προνήπιου 4 ετών στο myschool αφού κάνει πρώτη εγγραφή; Μήπως γράψανε το παιδί μας από το μαιευτήριο και πάμε τώρα εμείς οι έξυπνοι γονείς να κάνουμε διπλοεγγραφή;;;;;

 
Μαρία
16 Μάιος 2020 15:12

Εγώ χτες το μεσημέρι που κατάφερα να μιλήσω με τη διευθύντρια νηπιαγωγό του νηπιαγωγείου που ανήκουμε μου είπε ότι ούτε αυτοί έχουν καμία πρόσβαση στο σύστημα..Και αν είναι πεσμένο δεν μπορούν ουτε αυτοί να κάνουν κάτι οπότε δεν μπορούν να κάνουν εγγραφή..Έτσι θα γίνει φέτος;

 
Μαρία Ζ.
16 Μάιος 2020 15:31

Εγώ τα κατάφερα. Οκ. Μου πήρε μισή ώρα. Όντως κόλλησε 2-3 φορές αλλά τελικά καταχωρήθηκε. Και για εμένα που από τότε που έκλεισαν τα σχολεία είμαι στο χωριό, μια χαρά μου φάνηκε που δεν χρειάστηκε να πάω στο νηπιαγωγείο.

 
Γονέας και Εκπαιδευτικός
16 Μάιος 2020 15:54

Μετά από την τρίμηνη ταλαιπωρία και το ατέλειωτο ξενύχτι με πλατφόρμες τύπου e-class, προκειμένου να βοηθήσουμε τους μαθητές μας εν μέσω πανδημίας, ήρθε η ώρα και ως γονείς, να βιώσουμε την ίδια ακριβώς ταλαιπωρία από την άλλη πλευρά, και με την αγωνία μην περάσουν οι μέρες και φανούμε και εκπρόθεσμοι!

Από τα μεσάνυχτα της 15ης Μαΐου προσπαθώ, όλη τη χθεσινή ημέρα (σχεδόν κάθε μία ώρα) και ακόμη και τώρα, με το που ξεκινά η αναζήτηση των στοιχείων του παιδιού, βγάζει σφάλμα ("An unexpected error has occurred").
Γιατί η σελίδα δεν έχει στοιχεία επικοινωνίας με τεχνική υποστήριξη; Και πώς να βοηθήσει η νηπιαγωγός, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αν ο server της πλατφόρμας σέρνεται ή πέφτει διαρκώς;

Ντροπή και όνειδος στο Υπουργείο και στον κάθε υπεύθυνο αυτής της ανεκδιήγητης "πλατφόρμας". Δοκιμαστικά δεν έγιναν πριν ανέβει; Ας αργούσαν όσο χρειαζόταν οι εγγραφές έτσι ώστε να λειτουργούσε όπως έπρεπε!

Γιατί να ταλαιπωρούνται έτσι γονείς και νηπιαγωγοί;

ΣΗΜ.: Δεν είμαι νηπιαγωγός, αλλά με όσα έχω περάσει με e-class, emails, webex κλπ, κατανοώ απόλυτα αυτό που βιώνουν!!!

 
LAzos
16 Μάιος 2020 16:55

Πως έγιναν 7800 εγγραφες???? Αφου συνέχεια βγάζει unexpected error στο myschool...

 
Dimitris
16 Μάιος 2020 17:20

Οι περισσότεροι σταματούν στο unexpected error στο myschool... πρέπει να το αναφέρει κάποιος για να το διορθώσουν και να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος.

 
Kατερινα
16 Μάιος 2020 17:21

Μεγάλη ταλαιπωρία,νομίζουν ότι βοηθάνε με μια πλατφόρμα που υπολειτουργεί;
Βοηθήστε με σε κάτι, αν κατάφερε κάποιος να φτάσει σε αυτό το σημείο...δέχεται η πλατφορμα αποδεικτικό μόνιμης κατοικίας λογαριασμο σταθερής τηλεφωνίας;Πήρα τηλ στο νηπιαγωγείο και μου είπε μια κυρία, όχι προϊστάμενος, ότι δέχονται μόνο ΔΕΗ ή ΕΥΔΑΠ η μισθωτηριο.Θελω να ξέρω να μην τρέχω τελευταία στιγμη διότι δεν έχω στο όνομα μου τα παραπάνω ούτε νοικιάζω, έχω μόνο λογαριασμό ΟΤΕ
Ευχαριστώ

 
Γιώργος
16 Μάιος 2020 17:46

Με αυτό το unexpected error όταν παμε να δούμε το παιδί βλέπω ότι το έχουμε αρκετά άτομα , αυτές οι 7800 αιτήσεις πως έγιναν ρε παιδιά?

 
Kατερινα
16 Μάιος 2020 17:46

Μεγάλη ταλαιπωρία,νομίζουν ότι βοηθάνε με μια πλατφόρμα που υπολειτουργεί;
Βοηθήστε με σε κάτι, αν κατάφερε κάποιος να φτάσει σε αυτό το σημείο...δέχεται η πλατφορμα αποδεικτικό μόνιμης κατοικίας λογαριασμο σταθερής τηλεφωνίας;Πήρα τηλ στο νηπιαγωγείο και μου είπε μια κυρία, όχι προϊστάμενος, ότι δέχονται μόνο ΔΕΗ ή ΕΥΔΑΠ η μισθωτηριο.Θελω να ξέρω να μην τρέχω τελευταία στιγμη διότι δεν έχω στο όνομα μου τα παραπάνω ούτε νοικιάζω, έχω μόνο λογαριασμό ΟΤΕ
Ευχαριστώ

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ