ΜΑΘΗΤΕΣ

Απουσίες: Τι πρέπει να γράφουν οι γονείς στις δηλώσεις

Οι απουσίες των μαθητών οι οποίες γίνονται μετά την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων δεν θα ληφθούν υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησής τους, εφόσον ο γονέας ή κηδεμόνας τους, ή οι ίδιοι/ες εάν είναι ενήλικοι/ες, υποβάλουν την υπεύθυνη δήλωση
Δημοσίευση: 15/05/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Οι γονείς των Γυμνασίων και Λυκείων  που δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν τα παιδιά τους από  Δευτέρα με τη φυσική παρουσία στο μάθημα ,  έχουν τη δυνατότητα να στείλουν στο σχολείο,  μια απλή  υπεύθυνη δήλωση που  θα αναφέρεται η περίπτωση η οποία συντρέχει:

α. «το τέκνο μου ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου για νόσηση από COVID-19»

ή

β. «έχω άτομο στο οικογενειακό μου περιβάλλον που ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου για νόσηση από COVID-19 ή ήδη νοσεί».

Οι απουσίες των μαθητών/τριών, οι οποίες γίνονται  μετά την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων, τη Δευτέρα 11η Μαΐου για την Γ ́ Λυκείου και τη Δευτέρα 18η Μαΐου   για τα Γυμνάσια και την Α ́ και Β ́ Λυκείου, δεν θα ληφθούν υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησής τους, εφόσον ο γονέας ή κηδεμόνας τους, ή οι ίδιοι/ες εάν είναι ενήλικοι/ες, υποβάλουν την  υπεύθυνη δήλωση, ότι ο/η μαθητής/τρια ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου για νόσηση από COVID-19      ή έρχεται σε στενή επαφή με άτομο του οικογενειακού του περιβάλλοντος που ανήκει στην ομάδα αυξημένου κινδύνου, ή ήδη νοσεί.

Ετικέτες: 
Απουσίες

Σχόλια (7)

 
Όποιος ενοχλείται μπορεί να μην μπαίνει σε εκπαιδευτικό site
18 Μάιος 2020 09:50

Μα γιατί να ρισκάρουν οι μαθητές να μπουν στις τάξεις τη στιγμή που έχουν βγάλει την ύλη από το Μάρτιο και κάνουν επαναλήψεις. Δυστυχώς αυτό γίνεται κάθε χρόνο ούτως ή άλλως.Αυτο είχα κάνει και γω ως μαθήτρια. Και λέω δυστυχώς γιατί αυτό είναι το ελληνικό σύστημα για την εισαγωγή στις σχολές εδώ και"αιώνες". Στοχευμένο στις πανελλαδικές... Όσο για το ποσοστό συμμετοχής στο μάθημα εγώ δεν έχω καμία σχέση με το λύκειο και δε γνωρίζω τι αληθεύει. Η καραμέλα για την οποία μιλάτε έχει να κάνει με εύλογες απορίες όταν κανείς σκεφτεί τις αυστηρές προειδοποιήσεις και τα μέτρα που λαμβάνονται σε άλλους χώρους. Και τις συμμερίζεται και η πλειοψηφία των γονέων απ'όσο αντιλαμβάνομαι. Και γω γονιός είμαι.

 
Έλεος
18 Μάιος 2020 09:27

Έλεος πια με αυτήν την καραμέλα. Δεν καταλαβαίνετε ότι όλη η κοινωνία είναι εναντίον σας και εκτίθεστε? Στο κάτω κάτω τα παράπονα σας στην επιτροπή που πήρε την απόφαση και άνοιξε τα σχολεία. Αμφισβητείτε τις αποφάσεις της? Στείλτε της μια επιστολή διαμαρτυρίας με τα επιχειρήματά σας. Αλήθεια, για πείτε μας τι ποσοστό μαθητών της Γ Λυκείου ήταν στο σχολείο την προηγούμενη Πέμπτη ή Παρασκευή? Αληθεύει ότι το ποσοστό είναι κατά μέσο όρο 10-15% και ότι σε πολλά τμήματα δεν υπήρχε ΚΑΝΕΝΑΣ μαθητής?

 
Απάντηση
18 Μάιος 2020 02:58

Στα σούπερ μάρκετ υπήρχαν όλο αυτό το διάστημα συγκεκριμένα μέτρα προστασίας. Αποστάσεις με γραμμές στα ταμεία πλεξιγκλας γάντια στην είσοδο και απολυμαντικά κάρτες με νούμερα για να μπεις και μάσκες στους εργαζόμενους. Με μάσκα μάθημα δε γίνεται. Όποιος είναι σχετικός με το χώρο το ξέρει. Τα τετραγωνικά των τάξεων είναι ελάχιστα. Αν δεν υπάρχει κίνδυνος έτσι λοιπόν γιατί στην παραλία προβλέπεται 40 άτομα σε 1000 τμ που είναι και ανοιχτός χώρος. Για τους δημοτικούς υπαλλήλους νομίζω είναι εκτός θέματος η σύγκριση.

 
Ι.Ο
17 Μάιος 2020 18:52

H ταμίας στο super market, που δέχεται την πίεση όλων μας και δεν σταμάτησε να εργάζεται λεπτό, αντίθετα της προστέθηκε τους τελευταίους δύο μήνες ακόμη περισσότερη δουλειά, ή ο εργάτης καθαριότητας του Δήμου, που στα πλαίσια της απολύμανσης είναι εκτεθειμένος σε δραστικό χημικό υγρό, είναι μάλλον αναλώσιμες οντότητες. Κατά τα άλλα οι εκπαιδευτικοί είναι η μόνη ομάδα που θα κινδυνεύει. Και για τους δήθεν φοβισμένους, ας είναι καλά οι υπεύθυνες δηλώσεις και οι κανονικές άδειες.

 
Ιωάννα
16 Μάιος 2020 17:47

Το επιχείρημα αυτών που λένε ότι τα παιδιά τους όλο αυτό το διάστημα συνωστίζονται σε πάρκα και πλατείες δεν το θεωρώ πειστικό (και κακώς τα αφήνουν να το κάνουν) γιατί εκεί πρώτον είναι ανοιχτός χώρος και δεύτερον δεν είναι κανείς ενήλικος να τους επιτηρεί κινδυνεύοντας. Πόσο μάλλον να τους επιτηρεί σε κλειστό χώρο χωρίς μάσκα και για πολλές ώρες όπως θα γίνεται στις αίθουσες που ουκ ολίγες είναι λίγων τετραγωνικών. Η μόνη ομάδα εργαζομένων που θα δουλεύουν απροστάτευτοι.

 
Σοφία
16 Μάιος 2020 11:24

Και γιατί αυτό δεν ισχύει για τους εκπαιδευτικούς;; Γιατί αυτοί πρέπει να επιστρέψουν στο σχολείο ενώ συζούν με άτομο υψηλού κινδύνου στην οικογένειά τους;;;

 
Ελεύθερος
15 Μάιος 2020 23:31

το «ή ήδη νοσεί» ΔΕΝ είναι απαραίτητο. Η υπεύθυνη δήλωση δέον να είναι ακριβής και το περιεχόμενό της να αλλάζει κατά περίπτωση.

Δεν είναι σοβαρά πράγματα να ζητάς από πολίτες να δηλώνουν υπεύθυνα ότι ισχύει ή το ένα ή το άλλο, όταν αυτά τα δύο πράγματα είναι αλληλοαποκλειόμενα μάλιστα, καθ' όσον δεν γίνεται να νοσείς ή να μην νοσείς ταυτόχρονα!

Συνοψίζοντας: 3 είναι τα πιθανά κείμενα της Υ/Δ:

α. «το τέκνο μου ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου για νόσηση από COVID-19»

ή

β. «έχω άτομο στο οικογενειακό μου περιβάλλον που ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου για νόσηση από COVID-19»

ή

γ. «έχω άτομο στο οικογενειακό μου περιβάλλον που ήδη νοσεί από COVID-19».

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ