Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Τέλος του μήνα με αρχές Ιουνίου το πολυνομοσχέδιο “Κεραμέως” στη Βουλή

Αύριο, σύμφωνα με πληροφορίες η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, θα ανακοινώσει ότι αφαιρούνται από το πολυνομοσχέδιο διατάξεις για τον αριθμό μαθητών ανά τάξη στα Δημοτικά, το όριο ηλικίας εγγραφών στα ΕΠΑΛ και τα Πρότυπα και Πειραμ.Σχολεία
Δημοσίευση: 17/05/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Στο τέλος του τρέχοντος μήνα ή το αργότερο τις πρώτες ημέρες του Ιούνη, αναμένεται, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, να κατατεθεί από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, προς ψήφιση, στη Βουλή, το πολυνομοσχέδιο το οποίο έχει διατάξεις και για τις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Αυτή την χρονική  περίοδο το επιτελείο της υπουργού Παιδείας επεξεργάζεται τα 14.711  σχόλια της δημόσιας διαβούλευσης, για την τελική διαμόρφωση του πολυνομοσχεδίου.

Ήδη αύριο Δευτέρα, σύμφωνα με πληροφορίες η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, θα ανακοινώσει ότι αφαιρούνται από το πολυνομοσχέδιο διατάξεις για τον αριθμό μαθητών ανά τάξη στα Δημοτικά, το όριο ηλικίας εγγραφών στα ΕΠΑΛ και τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία.

Υπενθυμίζεται ότι το πολυνομοσχέδιο “Κεραμέως” κατάκτησε την “πρωτιά” σε αριθμό σχολίων από όλα τα νομοσχέδια του υπουργείου Παιδείας που μέχρι σήμερα έχουν τεθεί σε δημόσια διαβούλευση (Διαβάστε εδώ σχετικό ρεπορτάζ).

Στο μεταξύ οι Πρυτάνεις 6 Πανεπιστημίων αναμένουν το νέο νομικό πλαίσιο των διαδικασιών Πρυτανικών εκλογών, προκειμένου να προβούν σε σχετικές προκηρύξεις, δεδομένου ότι στις 30 Αυγούστου λήγει η θητεία τους

Πρόκειται για τα  εξής 6 Πανεπιστήμια:

1. Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

2. Πάντειο Πανεπιστήμιο

3. Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

4. Πανεπιστήμιο Πατρών

5. Πανεπιστήμιο Κρήτης

6. Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Ετικέτες: 
Νίκη Κεραμέως

Σχόλια (21)

 
Παναγιώτης Β
17 Μάιος 2020 22:31

Η αφαίρεση του Άρθρου 18 από το σ/ν, πριν αυτό φτάσει καν στην Επιτροπή της Βουλής, αν μη τί άλλο, δείχνει ότι η Δημόσια Διαβούλευση αποτελεί καταλυτικό στοιχείο της Δημοκρατίας μας.

 
Στα υπόψη
17 Μάιος 2020 22:40

Μήπως πρέπει να καταργηθεί και το επαίσχυντο όριο σπουδών για τα διδακτορικά που θα οδηγεί πλέον σε "διεκπεραιωτικές" διατριβές; Οι ΥΔ όχι απλά δεν πληρώνονται αλλά επωμίζονται και το δυσβάστακτο κόστος της πανάκριβης ξενόγλωσσης βιβλιογραφίας που δεν υπάρχει στις βιβλιοθήκες.

 
Διδακτορικά
17 Μάιος 2020 23:28

Είναι λογικό περιθώριο τα 8 έτη για την εκπόνηση μιας διδακτορικής διατριβής, και προβλέπονται εξαιρέσεις για ειδικές περιπτώσεις (αιτιολογημένη διακοπή).

Τα μέλη ΔΕΠ που επιβλέπουν ΥΔ πρέπει να τους στηρίζουν με εξασφάλιση συμμετοχής σε ερευνητικό πρόγραμμα ή υποτροφία και να μην τους αφήνουν να λιμνάζουν, όπως είναι συχνό φαινόμενο.

 
Στράτος
17 Μάιος 2020 23:30

Εάν η θητεία των πρυτάνεων λήγει στις 30 Αυγούστου, ένα μήνα νωρίτερα, στις 31 Ιουλίου λήγει η θητεία των Διευθυντών σχολείων. Για αυτούς όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει παράταση. Αναμένεται να γίνουν ανακοινώσεις για τα στελέχη εκπαίδευσης; (παρατάσεις μέχρι πότε; - νέο πλαίσιο; - Σχ. Σύμβουλοι; - νέες επιλογές;)

 
Χρήστος Ευαγγ.
17 Μάιος 2020 23:48

Παρακαλώ να συμπεριλάβετε και την εξέλιξη της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. στο νοσμοσχέδιο.

 
Γιάννης Τ
18 Μάιος 2020 00:33

Είναι πολύ ενθαρρυντικό ότι η Δημόσια διαβούλευση βρίσκει ευηκοα ώτα στους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες. Το περιβόητο άρθρο 18 συγκέντρωσε 1638 σχόλια αριθμό ρεκόρ... Ευτυχώς δεν αγνοήθηκαν...

 
Δες το αλλιώς...
18 Μάιος 2020 01:52

Αν γίνουν εκλογές μέχρι το Σεπτέμβριο δεν θα υπάρξουν κρίσεις, ούτε στην εκπαίδευση, ούτε γενικά στη Δημόσια Διοίκηση.

 
Οbservator
18 Μάιος 2020 02:23

@Στα υπόψη
Δε θυμάμαι να ειναι κάπου γραμμένο όριο 8 ετών για την ολοκλήρωση διδακτορικής διατριβής. Υπάρχει ελάχιστος χρόνος 3 ετών που ειναι υποχρεωτικός. Ολα τα υπόλοιπα είναι ζήτημα του εσωτερικου κανονισμου
του τμήματος.
@Διδακτορικά
Από οτι βλέπω κανένας δεν ξεκινα διδακτορικό χωρίς οικονομική στήριξη.
Η ενταξη σε ερευνητικό πρόγραμμα δεν ειναι αργομισθία, πρέπει να μπορεις να κάνεις τη δουλειά.

 
Γεωργιος
18 Μάιος 2020 08:40

Για τους παλιούς πτυχιούχους ΤΕΙ θα υπάρξει κάποια ανακοίνωση σχετικά με τον τρόπο εξομοίωσης του πτυχίου τους στα σημερινά δεδομένα?

 
Ασπαιτε
18 Μάιος 2020 08:57

Επιτέλους λύστε το θέμα της ασπαιτε...πάει πολύ αυτός ο παραλογισμός.τροπολογια τώρα.μην παίζεται με την υπομονή μας!!!!ως εδώ!!!

 
ΑΛΕΚΟΣ
18 Μάιος 2020 09:52

Πότε επιτέλους θα γίνουν κρίσεις Στελεχών στην Β΄θμια & Α΄θμια (Διευθυντές Δ/νσεων) που πάνε για 2ο χρόνο παράτασης και έχουν κριθεί αντισυνταγματικές ;

 
Observator
18 Μάιος 2020 10:02

@Ασπαιτε
Δεν υπάρχει κανένα θέμα με την Ασπαιτε. Ξεχάστε το και ασχοληθείτε με κάτι άλλο.

 
Ασπαιτε
18 Μάιος 2020 10:40

Τι εννοείται δεν υπάρχει κανένα θέμα;;
Μάλλον εσεις έχετε ξεχάσει ότι έχουν αφήσει μια σχολή 5ετων Το μοναδικό ΤΕΙ..τη στιγμή που αλλά ΤΕΙ.καθολου αξιόλογα έχουν αναβαθμιστεί
Αν εσεις το βλέπετε δίκαιο αυτό .τότε μάλλον πρέπει να ενημερωθείτε καλύτερα!!!
Εμείς ξέρουμε τι λέμε...και δεν ξεχνάμε ούτε πρόκειται να ξεχάσουμε για αυτό απαιτούμε λύση τώρα !!!

 
@Διδακτορικά
18 Μάιος 2020 12:45

Φυσικά με το όριο σπουδών υπάρχει τεράστιο ζήτημα και το υπουργείο σε συνεργασία με τα ΑΕΙ πρέπει να το δει κατά προτεραιότητα, πριν αρχίσουν τα προβλήματα. Το όριο των 7/8 ετών είναι μαζί με τις διακοπές/αναστολές. Το κανονικό όριο αν θυμάμαι καλά στον ν.4485 ειναι πλέον 5/6 έτη!!

 
ΓΙΑΝΝΗΣ
18 Μάιος 2020 13:26

Υπουργέ μηπως πρεπει να εντάξετε στο προς ψήφιση ΠΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ τις κρίσεις. ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ;

 
@ΑΛΕΚΟΣ
18 Μάιος 2020 13:52

@ΑΛΕΚΟΣ
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας δεν έχει πρόθεση να κάνει επιλογές και κρίσεις Β΄θμια & Α΄θμια (Διευθυντές Διευθύνσεων , Διευθυντές Σχολικών μονάδων, Σχολικών Συμβούλων κλπ) γιατί απλά συνεργάζεται άψογα με τα υπάρχοντα Στελέχη. Οι πιθανές επιλογές θα γίνουν το 2023. Γιατί τα σπάσει ‘αυγά’;

 
(ΠΟΛΥ) ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
18 Μάιος 2020 13:55

Μια ερώτηση έχω να κάνω. Γιατί το ονομάζουν ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ;
Θεωρείται αυτό ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ;

 
ΑΣΠΑΙΤΕ
18 Μάιος 2020 15:14

Τ οτι εχετε αφησει εσκεμμενα την σχολη μας ''εκτος'' απο την πανεπιστημοποιηση που θα επρεπε να ηταν η πρωτη σχολη που θα επερνε αναβαθμιση καποιες αλλες σκοπιμοτητες δειχνει.Οσο και ν αποφευγετε να δωσετε την δικαιη λυση τοσο η οργη μεγαλωνει.Το πολυνομοσχεδιο πρεπει να εχει μεσα την ΑΣΠΑΙΤΕ καθε τι αλλο ειναι απλα ντροπη

 
ΑΕΙ δύο ταχυτήτων
18 Μάιος 2020 15:45

Τα ΤΕΙ όπως η ΑΣΠΑΙΤΕ έπρεπε να έχουν ενωθεί με τα Πανεπιστήμια, αλλιώς συντηρούνται απόφοιτοι δύο ταχυτήτων που δεν έχουν καμία απορρόφηση από την παραγωγή και οικονομία της Ελλάδας.

 
μια φωνή βοώντος εν τη ερήμω ...
18 Μάιος 2020 16:35

Το έχουν καύχημα δηλ. που κατέκτησε την "πρωτιά" σε σχόλια;
Αν το δούμε από άλλη οπτική γωνία, μήπως κατέκτησε την πρωτιά επειδή χρήζει τόσων πολλών βελτιώσεων και γι΄ αυτό προκάλεσε τόσα πολλά σχόλια και αντιδράσεις;

 
Διδακτορικά στα ΑΕΙ
19 Μάιος 2020 13:27

Πρέπει να αναθεωρηθούν οι διαδικασίες εισαγωγής και φοίτησης σε διδακτορικό πρόγραμμα, ώστε από την αρχή να αξιολογούνται για την καταλληλότητα και την απόδοση τους οι υποψήφιοι.

Όσοι γίνονται δεκτοί θα πρέπει να υποστηρίζονται με υποτροφία για 3 χρόνια, ώστε να επικεντρωθούν στην έρευνα.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.