Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Ν. Κεραμέως: Στη διακριτική ευχέρεια των εκπαιδευτικών η “ζωντανή” εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Δεν μίλησε κανείς για κάμερες. Αυτά είναι αντιπολιτευτικά παιχνίδια που σηκώνουν κάποιοι επειδή δεν έχουν απαντήσεις στα μείζονα αυτά προβλήματα.
Δημοσίευση: 19/05/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Επαφίεται στη διακριτική ευχέρεια  των εκπαιδευτικών εάν θα εφαρμόζουν   ζωντανή” εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στο opentv.

“Εμείς δίνουμε ως πολιτεία την δυνατότητα. Αυτή η δυνατότητα προβλέπει συγκεκριμένους κανόνες για την προστασία όλων  και των προσωπικών δεδομένων” πρόσθεσε η υπουργός και σημείωσε τα εξής:

  • Δεν μίλησε κανείς για κάμερες. Αυτά είναι αντιπολιτευτικά παιχνίδια  που σηκώνουν κάποιοι επειδή δεν έχουν απαντήσεις  στα μείζονα αυτά προβλήματα.
  • Εμείς είπαμε ότι υπάρχει η δυνατότητα μέσω του συστήματος τηλεκπαίδευσης που λειτούργησε τόσο καλά  τους τελευταίους δύο μήνες να υπάρχει ταυτόχρονη  μετάδοση της διδασκαλίας στα παιδιά που απουσιάζουν
  • Η όποια λήψη  δείχνει μόνο τον πίνακα  και τον εκπαιδευτικό . Δεν δείχνει μαθητές , Δεν υπάρχει καμία καταγραφή.Οι ψηφιακές αίθουσες είναι “κλειδωμένες” δεν μπαίνει ο οποιοσδήποτε. Μόνο τα παιδιά που είναι σπίτι έχουν τον σύνδεσμο για μα μπουν.
  • Η Κυβέρνηση δεν μίλησε ποτέ για κάμερες.
  • Η κυβέρνηση είπε  ότι από τη στιγμή που η πολιτεία προβλέπει τη δυνατότητα για ορισμένους μαθητές να μένουν εκτός σχολείου  για προληπτικούς λόγους  είναι και αυτονόητη η υποχρέωση  της πολιτείας να τους βρίσκει πρόσβαση τη εκπαίδευση.
  • Αλλιώς είναι  σαν να λέμε στους μαθητές  μείνετε σπίτια να προστατέψετε το κοινωνικό σύνολο  αλλά εμένα δεν μ΄ ενδιαφέρει  πως θα έχετε πρόσβαση στην εκπαίδευση.
  •  Έχουν σταλεί ακριβής οδηγίες στα σχολεία για τη δυνατότητα που έχουν οι εκπαιδευτικοί να μεταδίδουν το μάθημά τους και στα παιδιά που αναγκάζονται να μείνουν σπίτι

Σχόλια (16)

 
Νομικός
19 Μάιος 2020 11:39

Πετάτε το μπαλάκι στους εκπαιδευτικούς ώστε αν κάποια οικογένεια μαθητή προσφύγει για κάποια δημοσιοποίηση προβλήματος μαθητή να κυνηγάνε τον εκπαιδευτικό και όχι εσάς που νομοθετήσατε και κάνατε το χρέος σας!

 
...
19 Μάιος 2020 12:33

Δεν μίλησε κανείς για κάμερες..Η υπουργός μας κοροϊδεύει και οι δημοσιογράφοι κάνουν ότι δεν ακούν.. Είναι δυνατόν να μιλάει για κινητά και λάπτοπ, και μετάδοση μέσα από την κάμερα τους, και ταυτόχρονα να λέει ότι δεν μίλησε κανείς για κάμερες;

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
19 Μάιος 2020 13:10

Ωραία λοιπόν! Καθημερινά στέλνετε αλλοπρόσαλλες αποφάσεις κι ύστερα τις συμμαζεύετε με την ουρά στα σκέλια. Σοβαρότης μηδέν! Σιγά σιγά θα σας καταλάβουν και οι τελευταίοι δύσπιστοι, κυρία μου! Ό,τι χειρότερο υπήρξε ποτέ στο συγκεκριμένο υπουργείο. Τσαπατσουλιά, βεβιασμένες κινήσεις, αλαζονεία, εγωισμός, καταπάτηση κάθε παιδαγωγικής ή δημοκρατικής δεοντολογίας κι όλα αυτά αποκλειστικά και μόνο για επικοινωνιακούς λόγους, μόνο που η προπέτεια ακυρώνει ακόμη κι αυτή τη σκοπιμότητα! Περιμένουμε τώρα να βγείτε σε λίγες ημέρες και να μας πείτε περήφανη τα ποσοστά υλοποίησης της ζωντανής μετάδοσης μαθημάτων. Αν είναι μηδενικά, η αξιοπρέπεια επιβάλλει μία και μόνο αυτονόητη κίνηση...

 
Ο καλός εκπαιδευτικός
19 Μάιος 2020 13:12

Εμείς δίνουμε ως πολιτεία την δυνατότητα.
Κ Α Λ Ο Α Ν Ε Κ Δ Ο Τ Ο
Που είναι η δυνατότητα; Στο σχολείο μας έχουμε 19 τμήματα και θέλουμε να κάνουμε σύγχρονη μετάδοση του μαθήματος. Που είναι οι συσκευές μετάδοσης (laptop κινητά ή δεν ξέρω και εγώ τι). Ξέρετε πόσα μας έστειλε το υπουργείο; Κανένα. Να πάρουμε τους υπολογιστές του σχολείου; Πως θα κάνουν το μάθημα της πληροφορικής; Να τα βάλουμε εμείς;. Έχουμε; Δουλεύουν σωστά στη τάξη; ΟΧΙ τα μικρόφωνα δεν εστιάζουν στη φωνή του καθηγητή, πρέπει να τα στήσεις πίσω.. ΠΟΥ πίσω; ΠΟΥ θα τα στήσεις για να βλέπουν τον πίνακα; Άλλο ένα ανέκδοτο, σαν και αυτό που μας προτείνουν να διδάξουμε φυσική ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ. Θέλω να δω μαθηματικό να κάνει τηλεφωνικό μάθημα και τίποτε άλλο.

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ:

 
ΠΕ03
19 Μάιος 2020 13:29

Η ΑΠΔΠΧ ζητά από το Υπ. Παιδείας εξηγήσεις.
Πόσο δύσκολο είναι να αποδεχθείς μια ήττα.
Από τους δημοσιογράφους που έχουν στο τσεπάκι τους την απαξία και τη συκοφάντηση προς τους εκπαιδευτικούς ποιος θα ζητήσει εξηγήσεις;
Θα τους εγκαλέσουμε ποτέ;

 
Πίσω ολοταχώς.
19 Μάιος 2020 13:59

Κανείς δεν θα κάνει αναμετάδοση.
Έπεται στραπάτσο.
Ας πρόσεχε.

 
η ΔΑΚΕ αντιπολιτεύεται;
19 Μάιος 2020 14:01

"Δεν μίλησε κανείς για κάμερες. Αυτά είναι αντιπολιτευτικά παιχνίδια που σηκώνουν κάποιοι επειδή δεν έχουν απαντήσεις στα μείζονα αυτά προβλήματα."

Και η ΔΑΚΕ αντιπολιτεύεται;

 
Νούλα
19 Μάιος 2020 14:56

Από την αρχή υπήρχε η δυνατότητα και όχι υποχρεωτικότητα . Γιατί εγώ νομίζω ότι θα βγουν κάποιοι και θα πουν ότι επειδή το είπαμε εμείς δεν έχει κάμερες; Θα το δείτε !

 
Ελένη
19 Μάιος 2020 15:16

Είναι δυνατόν το 2020 να έχουμε τέτοιους υπουργούς ;
Λυπάμαι για τα παιδιά μας στα δημόσια σχολεία. Κανένα μέτρο ουσίας προς τα μπροστά. Μόνο όλα τα αποτυχημένα του παρελθόντος. Έρχονται και τα επόμενα επεισόδια με την Τράπεζα Θεματων....

 
ΧΡ. ΠΑΠΑΣΤΑΘΗΣ(Φυσικός)
19 Μάιος 2020 15:39

Η Υπουργός υποτιμά τη νο
]-ςμοσύνη

 
Maria S.
19 Μάιος 2020 16:47

Να εξοπλίσουν πρώτα ΟΛΑ τα σχολεία με τον απαραίτητο και ταυτόχρονα σύγχρονο εξοπλισμό και μετά συνεχίζουμε. Στο σχολείο που διδάσκω υπάρχει ένα εργαστήριο πληροφορικής, οι τάξεις - με εξαίρεση 4 αίθουσες που έχουν λευκό πίνακα για μαρκαδόρο - όλες οι υπόλοιπες είναι παραδοσιακά με κιμωλία. Και υπάρχει και ένας μόνιμα εγκατεστημένος προτζέκτορας στο εργαστήριο φυσικών επιστημών. Αυτά!!!! Κατά τα άλλα είδαμε στο σποτάκι για την επανέναρξη των σχολείων πρώτη μόστρα υπολογιστή επάνω στο γραφείο του καθηγητή!! Ας γελάσω!!! ΑΝΕΚΔΟΤΟ!!!!

 
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ
20 Μάιος 2020 12:18

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΣΧΟΛΕΙΑ.

 
10 μήνες !!!
20 Μάιος 2020 13:59

Απολογισμός 10 μήνες = μία υπουργική απόφαση για αναμετάδοση με κάμερες και ένα σχέδιο νόμου για επιλογή στελεχών εκπαίδευσης.
Ίσως στους επόμενους 10 να ψηφιστεί.

 
ΕΝ ΔΥΝΆΜΕΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
20 Μάιος 2020 14:50

Όπισθεν ολοταχώς!!!! Ο εκπαιδευτικός αν θέλει κ.λ.π. ο εκπαιδευτικός κάνει και έκανε αυτό που ορκίστηκε να κάνει. Έχει τα μέσα να το κάνει καλύτερα;;;; Το μάθημα δεν είναι διάλεξη . Αλλά που να το καταλάβουν αυτοί που ποτέ δεν δίδαξαν σε δημόσιο σχολείο!!!

 
Εκπαιδευτικός
21 Μάιος 2020 01:14

Πόσο πολύ δεν έχουν νόημα αυτά που λέει! Οι σύμβουλοί της, δεν μπορούν να την κατατοπίσουν. Τόσες ανακρίβειες και παρανοήσεις. Δεν έχει ιδέα τι λέει, τι εννοεί και τι θέλει τελικά να κάνει.

 
Εκπαιδευτικός
21 Μάιος 2020 01:16

Διάβασα παραπάνω ότι δεν ήταν υποχρεωτικό, όπως δεν είναι και τώρα. Όμως υπάρχουν συντονιστές που ζητάνε από τα σχολεία τα προγράμματα τηλεδιασκέψεων. Για πιο λόγο άραγε;;;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.