Placeholder

ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

Το Νοέμβριο οι εξετάσεις για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας, έτους 2020

Δημοσίευση: 19/05/2020
Εξετάσεις
Alt Text: 
Εξετάσεις
Title Text: 
Εξετάσεις
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Οι εξετάσεις για τη λήψη του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας, έτους 2020, πρόκειται να διενεργηθούν κατά το μήνα Νοέμβριο 2020 για την πιστοποίηση της γνώσης όλων των εξεταζόμενων γλωσσών (Αγγλικής, Γαλλικής, Γερμανικής, Ιταλικής, Τουρκικής και Ισπανικής) για τα επίπεδα:

α) Α (Α1 «στοιχειώδης γνώση», Α2 «βασική γνώση») σε ενιαία διαβαθμισμένη δοκιμασία (test) στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική και Ισπανική

β) Β (Β1 «μέτρια γνώση», Β2 «καλή γνώση») σε ενιαία διαβαθμισμένη δοκιμασία (test) στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική, Τουρκική και Ισπανική

γ) Γ (Γ1 «πολύ καλή γνώση», Γ2 «άριστη γνώση») σε ενιαία διαβαθμισμένη δοκιμασία (test) στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική, Τουρκική και Ισπανική.

Προσεχώς θα ανακοινωθεί η Προκήρυξη των εξετάσεων για τη λήψη του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας, έτους 2020, και θα καθορισθεί ο χρόνος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής.

Σχόλια (8)

 
ΣΚ
26 Μάιος 2020 12:10

Οι ενώσεις καθηγητών ξένων γλωσσών δεν έχουν λόγο να επιμείνουν για να γίνουν οι εξετάσεις Ιούνιο-Ιούλιο, εφόσον θα συνεχίσουν να λαμβάνουν δίδακτρα από τους υποψηφίους τουλάχιστον για 5 μήνες ακόμη. Διότι, αποκλείεται να πάνε να δώσουν εξετάσεις οι υποψήφιοι, χωρίς να κάνουν τουλάχιστον μία συντήρηση για τους επόμενους 6-7 μήνες. Επομένως, για άλλη μία φορά επιβαρύνονται οικονομικά οι υποψήφιοι και οι γονείς και ....όλοι σφυρίζουν αδιάφοροι!

 
Φ.Φ.
22 Μάιος 2020 11:27

Το θέμα πρέπει να το προωθήσουν οι ενώσεις καθηγητών ξένων γλωσσών. Να επιμείνουν ώστε να γίνουν οι εξετάσεις μέσα στον Ιούλιο. Μεγάλη ανευθυνότητα του Υπουργείου η κατάργηση της εξεταστικής περιόδου του Μαΐου.

 
εκπ/κος
21 Μάιος 2020 15:30

@Βασιλική Καραγιάννη
[Τώρα που οι μαθητές επιστρέφουν στα σχολεία και η πανδημία υποχωρεί].
Δυστυχώς αγαπητή μου, ούτε το ένα ισχύει, ούτε το άλλο.
Τα σχολεία άνοιξαν μόνον. Οι μαθητές ΔΕΝ επιστρέφουν, εάν παρακολουθήσετε τα ποσοστά συμμετοχής που δημοσιεύθηκαν εδώ στο esos αλλά και αλλού.
Ούτε και η πανδημία υποχωρεί. Ήρθε και θα μείνει για καιρό. Τα κρούσματα και οι ασθενείς με σοβαρές επιπλοκές, μειώθηκαν μόνο.

 
Βασιλική Καραγιάννη
21 Μάιος 2020 08:34

Τώρα που οι μαθητές επιστρέφουν στα σχολεία και η πανδημία υποχωρεί γιατί το Υπουργείο παίρνει αυτήν την φοβική απόφαση. Ο ερχόμενος Νοέμβριος θα είναι πολύ πιο δύσκολος από τον Ιούνιο. Τα παιδιά και οι γονείς τους θα υποστούν ένα επιπλέον βάρος προκειμένου να υλοποιηθεί μια εσφαλμένη απόφαση αναβολής των εξετάσεων. Κρίμα !!! επιβάλλεται το Υπουργείο Παιδείας να ξανασκεφτεί ψύχραιμα το θέμα.

 
Νίκος Παπαδόπουλος
20 Μάιος 2020 22:42

Για τον κόπο και την ψυχική πίεση των παιδιών καθώς και το περαιτέρω οικονομικό βάρος των οικογενειών ούτε λόγος. Ας αναρωτηθεί το Υπ. Παιδείας και η κ. Υπουργός ότι τον ερχόμενο Νοέμβριο θα υπάρχουν διπλάσιοι εξεταζόμενοι και το β' κύμα της πανδημίας, κατά πάσα πιθανότητα ,σε πλήρη εξέλιξη. Οπότε θα οδηγηθούμε σε ένα νέο ναυάγιο, χωρίς τέλος. Καλό είναι το Υπ. Παιδείας να ξανασκεφτεί ψύχραιμα το θέμα και να κάνει τώρα τις εξετάσεις, αφού η πανδημία υποχωρεί τα παιδιά επιστρέφουν στα μαθήματα και οι υποψήφιοι έτοιμοι για εξετάσεις. Η αναβολή θα οδηγήσει σε νέα αναβολή με απρόβλεπτες συνέπειες για τα παιδιά και το μέλλον τους. κ. Υπουργέ ξανασκεφτείτε με ωριμότητα το θέμα

 
Μαρία Βασιλοπούλου
20 Μάιος 2020 15:34

Προφανώς οι υπεύθυνοι του υπουργείου δεν γνωρίζουν την διαφορά ανάμεσα στις λέξεις αναβολή και ακύρωση. Δυστυχώς δεν γνωρίζουν ούτε την έννοια της λέξης ΣΥΝΕΠΕΙΑ. Κανείς δεν σκέφτηκε ότι οι υποψήφιοι έχουν κάνει έναν προγραμματισμό, η κόρη μου για παράδειγμα θα δώσει πανελλήνιες την επόμενη χρονιά επομένως τον Νοέμβριο θα είναι πλήρως απασχολημένη!! Ούτε βέβαια αναρωτήθηκε κάποιος αν οι γονείς έχουν την οικονομική δυνατότητα να συνεχίσουν να πληρώνουν για τα μαθήματα μέχρι τον Νοέμβριο! Και όλα αυτά όταν όλοι αναμένουμε το δεύτερο κύμα της πανδημίας το επόμενο χειμώνα. Κατά τα άλλα όλα δουλεύουν τέλεια στο ελληνικό Υπουργείο Παιδείας του οποίου πρότιστος στόχος είναι η εξασφάλιση ίσων ευκαιριών για όλους..... Συγχαρητήρια στο υπουργείο για την ασυνέπεια (σε αντίθεση με τα ινστίτουτα των χωρών των οποίων οι γλώσσες εξετάζονται...)!

 
ΣΚ
20 Μάιος 2020 09:36

Συμφωνώ απολύτως με τον προλαλήσαντα! Όλα τα Ινστιτούτα θα κάνουν τις εξετάσεις τους κανονικά γιατί αυτό είναι και το αναμενόμενο με την κοινή λογική. Μόνο το Ελληνικό Δημόσιο κάνει και πάλι την ειδοποιό διαφορά!!. Υστερα από μία αναβολή λίγων ημερών είθισται να ανακοινώνεται η νέα ημερομηνία εξέτασης και όχι η ακύρωσή της. Είναι σκόπιμο να επαναπροσδιοριστεί η συγκεκριμένη απόφαση γιατί κάθε άλλο παρά υπεύθυνη και λογική φαίνεται, εφόσον τον Νοέμβριο θα μαζευτούν οι διπλάσιοι υποψήφιοι, θα είναι χειμώνας και λόγω καιρικών συνθηκών ο συγχρωτισμός αναπόφευκτος. Εκτός, αν υπάρχει ένδειξη ότι ΝΙΚΗΣΑΜΕ ΤΟΝ ΙΟ!!!

 
Φ. Φ.
19 Μάιος 2020 21:09

Τον Νοέμβριο είναι οι εξετάσεις του Νοεμβρίου. Δεν περιμένουμε ανακοίνωση για τις εξετάσεις του Νοεμβρίου αλλά του Μαΐου που
ανακοινώσατε στις 3/4 ότι αναβάλλονται. Άλλο αναβάλλονται, άλλο ακυρώνονται. Δεν σας ακούγεται καλά να γράψετε ότι τις ακυρωσατε τις εξετάσεις του Μαΐου; Μόλις έληξαν και οι προθεσμίες υποβολής αιτήσεων για άλλα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας. Αυτό θα πει συνέπεια εκ μέρους σας!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.