Placeholder

ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Σύγκλητος ΠΑΔΑ: Εξ αποστάσεως οι εξετάσεις του εαρινού εξαμήνου

Δημοσίευση: 20/05/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

 Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, στην υπ. αρ. 6/19-05-2020 έκτακτη ηλεκτρονική συνεδρίασή της, αποφάσισε ομόφωνα τη διεξαγωγή της εαρινής εξεταστικής περιόδου του Ακαδημαϊκού Έτους 2019 – 2020, όλων των Ακαδημαϊκών Τμημάτων των Σχολών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, καθώς και την ολοκλήρωση κλινικών και εργαστηριακών μαθημάτων, αποκλειστικά και μόνον εξ’ αποστάσεως.

Όπως αναλυτικά αναφέρεται στην απόφασή της οι υγειονομικές συνθήκες, που έχει διαμορφώσει η επιδημία του COVID-19, έχoυν επηρεάσει το σύνολο της κοινωνικής και οικονομικής ζωής σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η κρισιμότητα της επιδημίας επιβάλλει την, κατά το μέτρο του δυνατού, αποφυγή της παραδοσιακής εξέτασης στις αίθουσες και του συγχρωτισμού των φοιτητών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς , ώστε να μην τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των φοιτητών μας, των οικογενειών τους και του προσωπικού του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Η πρακτική που ακολουθήθηκε μέχρι σήμερα στο Πανεπιστήμιο, με την αξιοποίηση των συστημάτων Πληροφορίας και Επικοινωνίας που διαθέτει το Ίδρυμα και η συνδρομή των Εκπαιδευτικών και του Τεχνικού Επιστημονικού Προσωπικού, κατέστησε εφικτό να υλοποιείται αποτελεσματικά και με επιτυχία το σύνολο σχεδόν των μαθημάτων.

Σημειώνεται ότι, το πλήθος των φοιτητών στα 27 Τμήματα των 6 Σχολών του Πανεπιστημίου είναι πολυάριθμο.

Η τεχνολογία Πληροφορίας και Επικοινωνίας μπορεί να αξιοποιηθεί αποτελεσματικά και στην υλοποίηση της εξεταστικής, έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι συνθήκες που ενδεχομένως να απειλήσουν την υγεία των φοιτητών και του προσωπικού.

Σημειώνεται ότι, η Σύγκλητος πιστεύει ακράδαντα ότι η δια ζώσης και πρόσωπο με πρόσωπο εκπαίδευση αποτελεί τον αποτελεσματικότερο τρόπο εκπαίδευσης και εξέτασης.

Η επιλογή της εξ’ αποστάσεως ηλεκτρονικής εκπαίδευσης και εξέτασης αποτελεί επιλογή για την αντιμετώπιση των προβλημάτων για όσο διάστημα διαρκεί η πανδημία COVID-19.

Η υλοποίηση της εξεταστικής του εαρινού εξαμήνου αποτελεί ένα ιδιαίτερα πολύπλοκο θέμα, το οποίο απαιτεί την προσοχή και τη λήψη εκείνων των μέτρων που θα διασφαλίσουν την εγκυρότητα και το αδιάβλητο των εξετάσεων.

Για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής το έργο αυτό είναι ακόμη πιο περίπλοκο, λόγω του μεγάλου αριθμού των μαθημάτων, της διαφορετικής φύσης τους ανά Σχολή και Τμήμα και φυσικά λόγω του μεγάλου πλήθους των φοιτητών.

Για την αποτελεσματική οργάνωση των Εξετάσεων του εαρινού Εξαμήνου πραγματοποιούνται όλες οι απαραίτητες διαδικασίες προετοιμασίας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ

Σχόλια (19)

 
Επαναληπτική εξεταστική Σεπτεμβρίου 2020
20 Μάιος 2020 18:46

Τον Σεπτέμβριο πρέπει να ληφθούν από τώρα οι αποφάσεις ώστε να επαναλειτουργήσουν κανονικά όλα τα ΑΕΙ στην Ελλάδα. Οι φοιτητές ήδη κυκλοφορούν χωρίς περιορισμούς σε όλες τις πόλεις.

 
Πανεπιστήμια εξ αποστάσεως
20 Μάιος 2020 20:33

Εξετάσεις εξ αποστάσεως δεν οργανώνονται μέσα σε 3 μήνες, χωρίς καμία προετοιμασία. Ακόμα κι αν γίνουν εξαιρέσεις λόγω ειδικών συνθηκών για την εξεταστική Ιουνίου, τί θα περιμένει τους φοιτητές, νέους και μεγαλύτερων ετών, το φθινόπωρο;

Κάποια πανεπιστήμια στο εξωτερικό ανακοίνωσαν ότι το επόμενο εξάμηνο θα γίνουν όλα τα μαθήματα εκτός φυσικής τάξης, αλλά εκεί είναι άλλες οι δυνατότητες λόγω οικονομικών μεγεθών και παράδοσης (συμμετοχή σε MOOCs)

 
Ανοιχτά ΑΕΙ
20 Μάιος 2020 20:44

Οι περισσότεροι φοιτητές είναι ήδη στην Αθήνα, και όσοι δεν είναι μπορούν να μετακινηθούν ελεύθερα. Ποιος ο λόγος να μένουν κλειστά τα ΑΕΙ, όταν στους υπόλοιπους χώρους τα μέτρα έχουν χαλαρώσει;

 
@Ανοιχτά ΑΕΙ
21 Μάιος 2020 10:44

Τα ΑΕΙ δεν είναι κλειστά. Έχουμε μπει στην 11η εβδομάδα του εαρινού εξαμήνου και τα εξ αποστάσεως μαθήματα βρίσκονται ήδη στην 9η εβδομάδα για το ΠΑΔΑ (ξεκίνησε πρώτο απ' όλους) μη έχοντας χάσει ούτε ώρα. Τα θεωρητικά μαθήματα και οι ασκήσεις πράξεις διεξάγονται πλήρως και σε κάποια μαθήματα εκτός από εργασίες έγιναν και ενδιάμεσες εξετάσεις (πρόοδοι).
Τα εργαστήρια λειτουργούν για να συνεχίζεται η ερευνητική δραστηριότητα, αλλά δε λειτουργούν για την εκπαιδευτική πράξη.

Αναφορικά με τη χαλάρωση των μέτρων: Μέτρα υπάρχουν, απλώς δεν τηρούνται. Αυτό δεν είναι επιχείρημα για να χαλαρώσουν τα μέτρα και στο Πανεπιστήμιο! Δηλαδή η αβελτηρία του κόσμου να αποτελέσει μπούσουλα;

 
Ανοιχτά ΑΕΙ
21 Μάιος 2020 12:58

Όταν μια χώρα διαφημίζεται ως χώρα προορισμού για τουριστικές διακοπές, και από Ιούνιο θα ξεκινήσουν πάλι τα δημοτικά σχολεία, είναι περιττό να παραμένουν κλειστά τα ΑΕΙ.

Τα ΑΕΙ δεν είναι ανοιχτά για τους φοιτητές, δε γίνονται μαθήματα σε αίθουσες διδασκαλίας ούτε είναι ανοιχτές οι βιβλιοθήκες και η φοιτητική μέριμνα.

Με ποιο τρόπο σχεδιάστηκαν σε ένα τρίμηνο εξ αποστάσεως μαθήματα και προγράμματα; Είναι ομαλή η μετάβαση και εξασφαλισμένη η ποιότητα διδασκαλίας; Ειδικά τα ελληνικά πανεπιστήμια, σε σχέση με τα ιδρύματα στην Ευρώπη, ήταν εντελώς απροετοίμαστα. Ενδεικτικά στο ΠΑΔΑ έγινε έκτακτη προμήθεια υλικού σε διδάσκοντες και προσωπικό.

https://www.esos.gr/arthra/67676/pada-promitheyei-ta-meli-toy-me-syghron...

Επιπλέον, ακόμα δεν έχει κατατεθεί ολοκληρωμένο σχέδιο για την επαναληπτική εξεταστική και την υποδοχή των πρωτοετών. Όλα αυτά δείχνουν σπασμωδικότητα στην αντιμετώπιση του θέματος.

 
Αναγκαία η φυσική παρουσία
21 Μάιος 2020 13:19

Είναι προκλητικό από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης η μόνη που ουσιαστικά δε λειτουργεί να είναι η Ανώτατη. Πανεπιστήμια χωρίς φυσική παρουσία φοιτητών, διδασκόντων και ερευνητών υπολειτουργούν, εκπαιδευτικά και ερευνητικά.

 
Γονιος
21 Μάιος 2020 17:06

Στο εξωτερικο πολλα πανεπιστημια αρχιζουν να λειτουργουν.Μην τα παρουσιαζεται ολα τελεια και εκει.Πολλα προβληματα η εξ αποστασεως και απο φημισμενα πανεπιστημια Το ξερω λογω του πσιδιου μου.

 
ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ
21 Μάιος 2020 22:26

Η επιτροπή που θα αποφασίσει για την αντιστοίχιση των παλαιών πτυχίων ΤΕΙ ΑΘΗΝΩΝ - ΠΕΙΡΑΙΩΣ με τα νέα του ΠΑΔΑ έβγαλε κάποιο πόρισμα ;
Έχει κανείς κάποια πληροφόρηση ;
Ευχαριστώ .

 
Ιωαννα
21 Μάιος 2020 23:26

Οι επιχειρήσεις ανοίγουν διότι εκεί στηρίζεται η οικονομία. Εργαστήρια χωρίς υποχρεωτικές παρουσίες δεν νοούνται. Το να γινουν 2 εργαστήρια με επίδειξη σε 7 ατομα....θα προσφέρει επίπεδο σπουδών. Οι υπότροφοι θα πληρωθούν extra...διότι αφιέρωσαν αμέτρητες εργατώρες για να εντρυφήσουν στα ηλεκτρονικά μέσα??? Όλοι οι καθηγητές μόνιμοι και έκτακτοι είναι υγιείς???? Ποιος εγγυάται την σχολαστική απολύμανση σε γραφεία, τουαλέτες κ.λπ. Βγήκαμε απο την καραντίνα....για να ξανμπούμε,?? Οι κύπριοι θα μπουμε σε καραντίνα και θα κάνουμε εργαστήρια μετά απο 15 ημέρες???? Θα κάνουμε εξετασεις με φυσική παρουσία???? Πόσες βάρδιες για να τηρηθούν οι αποστάσεις???

 
Νίκος
21 Μάιος 2020 23:27

Επιτέλους αποφασίσατε. Η ιατρικη κσι το γεωπονικό έχει ψηφίσει μια εβδομάδα

 
Μετά τις εξετάσεις
22 Μάιος 2020 13:34

Σε μια χώρα που όλα είναι ανοιχτά, πρέπει να ανοίξουν και τα πανεπιστήμια - δεν είναι μόνο οι επιχειρήσεις, η σύγχρονη οικονομία χρειάζεται πτυχιούχους και δεν είναι σωστό οι φοιτητές να εμποδίζονται στις σπουδές τους.

Ποια είναι η λύση που προτείνουν για τη φοίτηση το φθινόπωρο; Δεκάδες χώροι εμφανίζουν εδώ και 15 ημέρες φαινόμενα συνωστισμού, εκατοντάδες άνθρωποι προβλέπεται να κυκλοφορούν μέσα στο καλοκαίρι, μόνο τα πανεπιστήμια αξιολογούνται ως πιθανές εστίες κρουσμάτων;

 
Κύπρος
22 Μάιος 2020 15:31

Δεν υπάρχει υποχρεωτική καραντίνα για όσους έρχονται από την Κύπρο. Και επιτέλους, ας σταματήσει η καταστροφολογία: δεν είναι το 90% των εργαζομένων στα πανεπιστήμια ευπαθείς ομάδες, ούτε αντίστοιχα οι φοιτητές. Είναι καταστροφικό να μην υπάρχει πολιτική για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ κόσμος "συνωστίζεται" σε καταστήματα, ΜΜΜ και παραλίες.

 
Νικος
23 Μάιος 2020 13:26

Οσοι δεν εχουν κάνει διαδικτυακά υποκτάσταση των εργαστηρίων πρεπει να τα διδαχθούν με κάποιο τρόπο έστω και τώρα. Ας αρχίσουν τα διαδικτυακά τώρα. Τα Πανεπιστήμια και τα σχόλεια είναι τα πρώτα που κλείνουν και τα τελευταία που ανοίγουν σε μια πανδημία. Μας βάλατε να ξυπνάμε απο τις 8 να παρακολουθουμε διαδικτυακά, αγοράσαμε με δάνεια σύγχρονους υπολογιστές και τώρα θα μας δείχνουν για 1 ώρα εργαστήριο...και θα μάθουμε? Πρακτικές λεπτομέρειες? Κι όλα καλά? Τότε τι παρακολουθούσαμε τόσο καιρό?

 
Δημος
23 Μάιος 2020 13:29

Πως άλλαξαν όλα ξαφνικά??? Από εκεί που στέλναμε mails και παρακαλάγαμε να γίνουν όλα διαδικτυακά τώρα ανοίγουν όλα τα ΑΕΙ???Ξαφνικά, εισιτήρια, έξοδα, και θα μάθουμε τίποτα? Παραπάνω?? Οταν θα φοβόμαστε να ακουμπήσουμε ενα μηχάνημα????

 
Νικος
23 Μάιος 2020 13:34

Οσοι δεν εχουν κάνει διαδικτυακά υποκτάσταση των εργαστηρίων πρεπει να τα διδαχθούν με κάποιο τρόπο έστω και τώρα. Ας αρχίσουν τα διαδικτυακά τώρα. Τα Πανεπιστήμια και τα σχόλεια είναι τα πρώτα που κλείνουν και τα τελευταία που ανοίγουν σε μια πανδημία. Μας βάλατε να ξυπνάμε απο τις 8 να παρακολουθουμε διαδικτυακά, αγοράσαμε με δάνεια σύγχρονους υπολογιστές και τώρα θα μας δείχνουν για 1 ώρα εργαστήριο...και θα μάθουμε? Πρακτικές λεπτομέρειες? Κι όλα καλά? Τότε τι παρακολουθούσαμε τόσο καιρό?

 
ΗΛΙΑΣ
23 Μάιος 2020 15:17

Αφήστε την απόφαση της συγκλητου όπως είναι. Τα περισσότερα τμήματα τα πήγαν καλά. Ηδη είμαστε στο τέλος του εξαμήνου. Θέλουμε εργαστήρια αλλά οργανωμένσ σωστά. Το σεπτέμβρη. Όχι να κάνουμε 2 ή τρια τώρα για να πουμε ότι κάναμε. Θέλουμε να προετοιμαστούμε για τις εξετάσεις. Ξερω συμφοιτητή που παρακολουθουσε απο εφαρμογή κινητού απο το νοσοκομείο και ελυνε και τεστάκια, ασκήσεις, εργασίες. Κλινικό έργο? Ας κρίνουν οι καθηγητές που και πότε θα γίνει. Το κλινικό έργο γίνεται ούτως ή άλλως με ασθενείς. Μην το μπλέκουμε με τα εργαστήρια. Κάθε μέρα τα αλλάζετε όλα. Πότε θα συγκεντρωθούμε. Δεν τα θέλαμε τα διαδικτυακά εργαστήρια. Αλλά προσαρμοστήκαμε. Κάποιοι καθηγητές μας εξήγησαν και μας βοήθησαν πολύ. Δυο ασκήσεις παραπάνω που θα βλέπουμε απο απόσταση 2 ώρες συνέχεια με τη μάσκα, να μην μπορούμε να αναπνεύσουμε, να φοβούνται όλοι συνέχεια....Δεν γίνεται παιδιά! Κι όλα προαιρετικά....ποιοι θα πάμε?

 
Ευαγγελία
23 Μάιος 2020 15:46

Μπράβο στο ΠΑΔΑ! Ξεκίνησε πρώτο τα διαδικτυακά με ποιότητα και σοβαρότητα. Υπήρχαν καθηγητές που μας απαντούσαν στις εργασίες και 12 τη νύχτα. Είχαν πειράματα και ετγαστήρια βιντεοσκοπημένα. Θέλαμε και πραγματικά εργαστήρια. Θα τα γεφυρώσουμε κάποια το σεπτέμβρη μας είπαν. Δεν χάσαμε ουτε ώρα στο δικό μας τμήμα.

 
Αναμείνατε σανό
23 Μάιος 2020 20:43

Το σωστό είναι τα πανεπιστήμια να προετοιμαστούν τουλάχιστον να ανοίξουν τον Σεπτέμβριο, κι ας γίνει "με κάποιο τρόπο" η εαρινή εξεταστική (δε χάθηκε ο κόσμος)

Με βιντεοσκοπήσεις όμως τελευταίας στιγμής δε γίνεται ούτε εργαστήριο ούτε θεωρητική παράδοση. Αυτά είναι προχειρότητες και δείχνουν παντελη έλλειψη σχεδίου.

Όλα είναι στον άερα και κανείς ακαδημαϊκός δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για οτιδήποτε. Κοινώς, πασαλείμματα.

 
Σοβαρότητα
24 Μάιος 2020 13:03

Από τον Σεπτέμβριο πρέπει να επανέλθουν σε κανονική λειτουργία τα πανεπιστήμια. Δεν έχει νόημα το "άνοιγμα" της χώρας σε τουρίστες ενώ οι εγχώριοι (κατά 95%) φοιτητές δεν έχουν πρόσβαση στις σχολές τους.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.