Εγκύκλιος: Διευκρινίσεις για τα δικαιολογητικά εγγραφών στα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία

Οι Διευθυντές/ντριες των Δημοτικών Σχολείων και Προϊστάμενοι/νες- Διευθυντές/ντριες των Νηπιαγωγείων δύνανται να κάνουν δεκτά και αποδεικτικά από ιδιωτικούς παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας ή παρόχους κινητής ή σταθερής τηλεφωνίας

22/05/2020

Ενημερώθηκε: 22/05/2020, 10:13

Άκουσε το άρθρο

A. Σε περιπτώσεις που δεν είναι δυνατή η προσκόμιση αποδεικτικών διεύθυνσης μόνιμης κατοικίας, όπως αυτά αναφέρονται στις ως άνω σχετικές εγκυκλίους (λογαριασμό ΔΕΚΟ, μισθωτήριο συμβόλαιο, ή άλλο δημόσιο πρόσφατο έγγραφο), οι Διευθυντές/ντριες των Δημοτικών Σχολείων και Προϊστάμενοι/νες- Διευθυντές/ντριες των Νηπιαγωγείων δύνανται να κάνουν δεκτά και αποδεικτικά από ιδιωτικούς παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας ή παρόχους κινητής ή σταθερής τηλεφωνίας.

B. Επισημαίνεται ότι στην περίπτωση αυτή ο γονέας/κηδεμόνας απαιτείται να προσκομίσει δύο τύπους εκ των προαναφερόμενων δικαιολογητικών (πχ λογαριασμό κινητής τηλεφωνίας και λογαριασμό παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας, κλπ) που έχουν εκδοθεί στο όνομά του/της προς εγγραφή του τέκνου/τέκνων.

Τις παραπάνω διευκρινίσεις κάνει το υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιο προς όλα τα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία της χώρας, σε απάντηση ερωτημάτων σχετικά με τα δικαιολογητικά των εγγραφών που αφορούν στη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας των γονέων/κηδεμόνων οι οποίοι αιτούνται την εγγραφή του/των τέκνου/τέκνων τους σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2020-2021.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

Σχόλια (1)

Ελεύθερος
|

1) Καϋμό τό 'χω μία φορά να βγεί εγκύκλιος που να μην χρειάζεται τουλάχιστον άλλη μία, διευκρινιστική! Και να πεις ότι πρόκειται για κάτι πρωτο-εφαρμοζόμενο; Παγία διαδικασία η εγγραφή των μαθητών σε καινούργιο σχολείο / βαθμίδα.

2) Οι διευθυντές που δεν μπορούσαν να ερμηνεύσουν την ήδη υπάρχουσα εγκύκλιο όπως την ερμηνεύει η διευκρινιστική τοιαύτη, αλλά ταλαιπώρησαν τον εαυτό τους, τους υπ' αυτούς εκπαιδευτικούς και τους γονείς να παυθούν χθές! Και να μην έχουν δικαίωμα επαναδιεκδικήσεως διευθυντικής θέσεως για τίς επόμενες 2 κρίσεις τουλάχιστον!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ