ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΠΟΨΗ

7.024 τα οργανικά κενά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Άμεση ανάγκη διορισμών
Δημοσίευση: 22/05/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Του Αιρετού στο ΚΥΣΠΕ Β. Παληγιάννη

Τα οργανικά κενά στην Π.Ε. με βάση τα οποία θα πραγματοποιηθούν οι μετατάξεις εκπαιδευτικών από κλάδο σε κλάδο, ανέρχονται σε 7.024.

Συγκεκριμένα :

Σε κάποιες, δε περιοχές, τα οργανικά κενά δασκάλων προκαλούν ίλιγγο π.χ.


Η εικόνα αυτή είναι αποτέλεσμα της έλλειψης διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών τα τελευταία 10 χρόνια.

Η ανάγκη αναβάθμισης της εκπαίδευσης δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί χωρίς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών που θα καλύπτουν όλες τις ανάγκες του εκπαιδευτικού μας συστήματος.

Οι 10.500 διορισμοί στην Π.Ε. και Δ.Ε. που υποσχέθηκε η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. ότι θα πραγματοποιήσει τα επόμενα χρόνια, δεν πρόκειται να καλύψουν τις πραγματικές  ανάγκες της γενικής εκπαίδευσης.

Καλούμε την κυβέρνηση, να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση των απαραίτητων διορισμών αφού λάβει υπόψη της τα οργανικά κενά αλλά και τα λειτουργικά.

Ας μην ξεχνούμε ότι οι προσλήψεις αναπληρωτών στην Π.Ε. για το διδακτικό έτος 2019-2020 ξεπέρασαν τις 25.000.

Ο αγώνας για διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών συνεχίζεται.

Σχόλια (2)

 
Διορισμοί εκπαιδευτικών
22 Μάιος 2020 14:07

Πρέπει να γίνουν αλλαγές στο Δημόσιο Σχολείο, το Νηπιαγωγείο (Προσχολική Εκπαίδευση) και το νέο τετραετές Δημοτικό να σχηματίσουν μια νέα δομή Πρωτοβάθμιας, για παιδιά ηλικίας 4 έως 10 ετών, με ανώτατο όριο τους 12-15 μαθητές σε κάθε τμήμα, για όλες τις τάξεις.

Σε μικρή ηλικία οι μαθητές χρειάζονται περισσότερη επίβλεψη, στο Γυμνάσιο και το Λύκειο το κάθε τμήμα μπορεί να έχει 15-20 μαθητές.

Φυσικά υπάρχουν ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό, αλλά πρέπει η Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση να αναδιοργανωθούν με βάση τα δεδομένα του 21ου αιώνα.

 
Δεξιός ψάλτης
22 Μάιος 2020 13:20

Σε πέντε χρόνια θα υπάρχουν ελάχιστα λόγω υπογεννητικότητας. Οργανικά γυμναστών όταν περισσεύουν παντού! Να δώσει κίνητρα για εθελοντικές μετακινήσεις.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.