Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Πάμε για άνοιγμα των Δημοτικών Σχολείων

“Οι μαθητές δεν μπορεί να είναι έξι μήνες μακριά από τα σχολεία”
Δημοσίευση: 24/05/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

“Αυτή τη στιγμή τα στοιχεία δείχνουν ότι πάμε για άνοιγμα των Δημοτικών Σχολείων”.

Αυτό δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στ. Πέτσας, και σημείωσε τα εξής:

  • Ο Πρωθυπουργός θα αποφασίσει, μετά την εισήγηση που θα λάβει σήμερα ή το αργότερο αύριο το πρωί, και θα ανακοινώσει την απόφασή του.   Είναι καλό για τα παιδιά μας. 
  • Δεν μπορεί να είναι έξι μήνες μακριά από τα σχολεία.
  • Η σταδιακή, με προσοχή, με κανόνες, επιστροφή τους στη σχολική διαδικασία μόνο καλό έχει να επιφέρει.
Ετικέτες: 
Στέλιος Πέτσας

Σχόλια (9)

 
χαρά μεγάλη
24 Μάιος 2020 13:53

επιτέλους ανοίγουν τα δημοτικά.
Τα παιδιά θα διαβάσουν το νέο ΦΕΚ με τις λεπτομερείς οδηγίες, θα πάρουν την σάκα τους, θα φορέσουν την μάσκα και τα γάντια τους και σε απόσταση 1.5 μέτρου θα κατευθυνθούν για το σχολείο. Εκεί θα παίζουν νέα εκδοχή του χαλασμένου τηλέφωνου, που αντί να ψιθυρίζουν στο αυτί θα κάθονται 1.5 μέτρο μακριά, θα λένε μια λέξη ώστε να δουν πως θα φτάσει στο τέλος της γραμμής.
Στις τάξεις επιτέλους δεν θα έχουμε πάνω από 10-15 παιδιά και η δασκάλα θα μπορεί να αφιερώνει χρόνο για καθένα από αυτά...από απόσταση βέβαια, οπότε θα χρειαστεί κυάλια.
Και άλλα πολλά θα γίνουν αυτές τις λίγες μέρες, ώστε να προετοιμαστούμε για τον Σεπτέμβρη, όπου μετά την τουριστική περίοδο θα κλειστούμε πάλι σπίτια μας.

Εγώ λέω να φωνάξουμε τον Χάρι Πότερ, αν είναι να επιλέξω ανάμεσα σε μαθητευόμενους μάγους.

 
Α.Α
24 Μάιος 2020 14:15

Πολύ νωρίς το θυμηθήκατε. 22 ημέρες χωρίς καραντίνα και τα κρούσματα είναι πολύ λιγότερα από όσα στην καραντίνα κι εσείς ακόμα τα κρατάτε μέσα. Ενδιαφέρεστε για τις όποιες επιπτώσεις ή επειδή ανοίγει ο τουρισμός κολλάνε και τα παιδάκια?

 
steven
24 Μάιος 2020 14:31

Έτσι μεθοδικά και με ασφάλεια να επιστρέψουν τα παιδιά και οι εκπ/κοί στο σχολείο.. Το υπουργείο να ανακοινώσει άμεσα τις οδηγίες για την λειτουργία και από Τρίτη όλοι οι εκπ/κοί στο σχολείο να ετοιμάσουν τις τάξεις( αποστάσεις-εφημερίες-πρόγραμμα) να όλα εντάξει με την έναρξη.. Να αποσταλούν στα σχολεία όλα τα απαραίτητα για την υγιεινή των μαθητών-εκπ/κών και να επιστρέψουν και οι καθαρίστριες που τις μετέφεραν στην Β/θμια..Μην ξεχνάμε ότι θα συνεχιστούν και οι εγγραφές και πρέπει να είναι άπαντες στο σχολείο την Τρίτη το πρωϊ…

 
Γεώργιος
24 Μάιος 2020 15:17

Αυτό είναι σίγουρο οτι τα παιδιά του νηπιαγωγείου χρειάζεται να επανέλθουν στο σχολείο, αφού λάβετε υπόψη οτι χρειάζεται να είναι οι τάξεις με αρκετά μικρό αριθμό και πρόσληψη αντίστοιχα εκπαιδευτικού προσωπικού, νέου σε ηλικία, όχι όπως είναι τώρα π.χ σε Γυμνάσια,Λύκεια γενικά και επαγγελματικα.
Πρέπει να ζούμε στην πραγματικότητα και να θέλουμε - θέλετε να μπούμε σε καλύτερη εκπαίδευση με την συμετοχή όλων και χωρίς ιδιαίτερη ενόχληση απο κάποιες μικρές μη ουσιώδη παραλήψεις η μικροπροβλήματα για να έχουν τα παιδιά του νηπιαγωγείου, δημοτικού, γυμνασίου λυκείου την μόρφωση όπως την αξίζουν και κατα την γνώμη μου,όχι σχέδια πάνω τους.

 
Μερικές σκέψεις
24 Μάιος 2020 16:07

Τα παιδιά του δημοτικού (μικρές τάξεις) συνωστίζονται εδώ και αρκετές ημέρες στα πάρκα και παίζουν με τα όργανα των παιδικών χαρών, με τους γονείς να κάθονται ο ένας δίπλα στον άλλο χωρίς κανένα μέτρο προστασίας. Μερικοί γονείς μάλιστα μοιράζονται και τα σποράκια ή το περιεχόμενο τάπερ!

Τα πεμπτάκια και τα εκτάκια παίζουν ποδοόσφαιρο και μπάσκετ, πηδώντας τα κάγκελα του δημοτικού της γειτονιάς μου.

Προχθές και χθες γέμισαν τα εμπορικά κέντρα με τους δημόσιους υπαλλήλους γονείς (με τα παιδιά τους) που τελούσαν σε άδεια ειδικού σκοπού.

Εξ αποστάσεως μαθήματα κατά βάση δεν κάνουν οι δάσκαλοι αλλά οι εκπαιδευτικοί εικικοτήτων.

Το webex που παρέχεται δωρεάν από το υπουργείο στους εκπαιδευτικούς της δημόσιας εκπαίδευσης χρησιμοποιείται και για την έμμισθη μη δηλούμενη παροχή εξ αποστάσεως ιδιωτικού εκπαιδευτικού έργου.

Κάτι έπρεπε να γίνει.

 
nikar
24 Μάιος 2020 16:38

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΡΙΝ ΤΑ ΞΑΝΑΚΕΙΣΕΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΥΣΩΝΑΣ.ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΣΚΕΣ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ ,ΓΥΑΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΠΕΛΟ.ΟΙ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΒΡΑΖΟΥΝ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΑ ΟΥΤΕ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΕΣ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.ΚΟΥΡΑΓΙΟ.ΚΑΛΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ.

 
ΜΤΒ
24 Μάιος 2020 17:26

Με ποιο τρόπο θα κρατήσουν αποστάσεις τα πεντάχρονα παιδιά; Σε ποιους χώρους θα τοποθετηθούν τα παιδιά σε αποστάσεις ασφαλείας; Ποιος θα καθαρίζει τα παιχνίδια μετά από κάθε χρήση; Πώς θα περιορίζονται τα σταγονίδια που ξεφεύγουν πάντα σε ένα φτέρνισμα,γιατί ένα πεντάχρονο παιδί δεν μπορεί να τα περιορίσει απόλυτα; Με ποιο τρόπο θα γίνεται η καθαριότητα στις τουαλέτες, στις οποίες οι επισκέψεις είναι συχνές από τα μικρά; παιδιά; Με ποιο τρόπο θα γίνεται η διαδικασία του προγεύματος και του γεύματος ειδικά στα ολοήμερα τμήματα; Ποιος και με ποιες προφυλάξεις θα πιάνει τις συσκευασίες με το φαγητό που προέρχονται από κάθε σπίτι, θα ζεσταίνει κλπ; Είναι αλήθεια παιδαγωγικό να τηρούνται αποστάσεις μεταξύ νηπιαγωγού και παιδιών; Είναι παιδαγωγικά ορθό να βιώσουν τα μικρά παιδιά το χώρο μάθησης και χαράς που γνώριζαν ως ένα χώρο απαγορεύσεων; Είναι σκόπιμο να διαφοροποιηθεί στη συνείδηση τόσο μικρών παιδιών το σχολείο τη στιγμή μάλιστα; που η πλειονότητα των εκπαιδευτικών ανταποκρίθηκε τόσο στην ασύγχρονη, όσο και στη σύγχρονη εκπαίδευση; Και ο εκπαιδευτικός πώς θα προστατευθεί, χωρίς καμιά βοήθεια μάλιστα , από τον κίνδυνο κάποιο παιδί να μεταφέρει τον ιό από το περιβάλλον του; Ποιος θα είναι υπεύθυνος αν στη σχολική μονάδα συμβεί μετάδοση του ιού; Και ακόμη, οι εκπαιδευτικοί που απουσιάζουν από την έδρα τους τόσο καιρό και θα ταξιδέψουν από μακριά με διάφορα μέσα, στην περίπτωση που θα ανοίξουν τα σχολεία, ποιος εγγυάται ότι δε θα είναι ήδη φορείς και με ποιο τρόπο θα προστατευθεί η σχολική και η ευρύτερη κοινότητα;

 
Μπούας Γιώργος
24 Μάιος 2020 18:55

ΕΡΩΤΉΜΑΤΑ:
• Καθαριότητα των σχολικών χώρων κι ασφάλεια μαθητών κι εκπαιδευτικών σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και του ΕΟΔΥ
• Μεταφορά των μεταφερόμενων μαθητών
• Εκπαιδευτικοί που ανήκουν οι ίδιοι ή άτομα του οικογενειακού τους περιβάλλοντος σε ευπαθείς ομάδες
Ποιος θα τα απαντήσει
ΥΓ:
steven δεν είσαι Υπουργός να δίνεις εντολές.....

 
Μπούας Γιώργος
24 Μάιος 2020 19:46

Όσο κι αν το τραβατε απ τα μαλλιά η χρονιά ουσιαστικά έληξε και κανένας μαθησιακός στόχος δεν θα επιτευχθεί με 10 μέρες σχολείο,γιατί τόσες είναι αν πάνε τα παιδιά εκ περιτροπής, σε αίθουσες καμίνια και το μυαλό στη θάλασσα....

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.