Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Το Σάββατο οι Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί Φυσικής

Δημοσίευση: 25/05/2020
Εξετάσεις
Alt Text: 
Εξετάσεις
Title Text: 
Εξετάσεις
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Οι αναβληθέντες Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί Φυσικής Γυμνασίου και Λυκείου 2020 πρόκειται να διεξαχθούν εξ αποστάσεως, στο πνεύμα τήρησης των μέτρων ατομικής προστασίας και προφύλαξης, σε δύο φάσεις ως εξής:

Η πρώτη φάση θα διεξαχθεί διαδικτυακά το Σάββατο 30/5/2020 και ώρα 9:00-12:00 για το Λύκειο και 12:00-14:00 για το Γυμνάσιο. Για την υλοποίηση του διαγωνισμού θα χρησιμοποιηθεί ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα, στην οποία οι συμμετέχοντες μαθητές θα συνδεθούν με την χρήση προσωπικών κωδικών. Τα θέματα της πρώτης φάσης θα είναι αποκλειστικά κλειστού τύπου και το αποτέλεσμα θα εξάγεται άμεσα. Για την δεύτερη φάση θα υπάρξει νέα ανακοίνωση μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης.

Για την συμμετοχή στον διαγωνισμό δεν απαιτείται νέα εγγραφή. Ισχύουν οι αρχικές αιτήσεις, τόσο ατομικές όσο και μέσω σχολείων. Το μόνο που χρειάζεται επιπλέον για κάθε μαθητή, προκειμένου να αποκτήσει τον προσωπικό κωδικό πρόσβασης στα θέματα, είναι να επισκεφθεί τον υπερσύνδεσμο http://eduhub.com.gr/forma-eef/ όπου θα συμπληρώσει τα στοιχεία του.

Η οργανωτική επιτροπή έχει διασφαλίσει την προστασία των προσωπικών δεδομένων όλων των συμμετεχόντων μαθητών. Με το πέρας της πρώτης φάσης όλοι οι συμμετέχοντες μαθητές θα λαμβάνουν αυτόματα το αποτέλεσμα και την βεβαίωση συμμετοχής στον διαγωνισμό.

Νέες αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές έως την Πέμπτη 28/5/2020 και ώρα 12:00.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνείτε στο email: eef.pan.diag@gmail.com υπ’ όψιν κας Κλειδέρη και στο τηλέφωνο 2103635701.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών

 

Σχόλια (6)

 
μάχιμος εκπαιδευτικός
25 Μάιος 2020 23:04

Παρακολουθώντας τους διαγωνισμούς φυσικής ως φυσικός και εκπαιδευτικός γυμνασίου έχω να παρατηρήσω πως σε παλαιότερη ανακοίνωση η ένωση ελλήνων φυσικών έχει αναρτήσει την έγκριση του υπουργείου που αναφέρει ότι η όλη διενέργεια των διαγωνισμών θα υλοποιηθεί με ευθύνη της οργανωτικής επιτροπής σύμφωνα με τους κανόνες δεοντολογίας για τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων των συμμετεχόντων/ουσών μαθητών/τριών. Αυτό δε μπορεί να συμβεί με μια τέτοια online διοργάνωση. Ακόμα η έγκριση του υπουργείου αναφέρει πως δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση διαφήμιση προϊόντων/φορέων/ υπηρεσιών εντός του περιεχομένου του διαγωνισμού. Εγώ όμως βλέπω να υπάρχει έμμεση διαφήμιση της εταιρίας που παρέχει την ηλεκτρονική πλατφόρμα διεξαγωγής. Τέτοιες διοργανώσεις προβληματίζουν αρνητικά.

 
Μαθητής Β' Λυκείου
25 Μάιος 2020 16:39

Και πώς θα ελέγχουν αν ο μαθητής δεν αντιγράφει ή ότι δεν χρησιμοποιεί αθέμιτα μέσα;

 
Μητέρα Μαθητή
25 Μάιος 2020 15:29

Ο γιος μου λαμβάνει μέρος στους διαγωνισμούς μαθηματικών και φυσικής κάθε χρόνο. Έχει λάβει και διακρίσεις για την επίδοσή του πολλές φορές. Προσωπικά δε θα αφήσω το γιο μου να λάβει μέρος σε μια τέτοια διοργάνωση. Ποιος μπορεί να εξασφαλίσει την ισότιμη συμμετοχή των διαγωνιζόμενων; Πίσω από τον υπολογιστή θα είναι ο μαθητής; ο μαθητής και ο γονιός; ο μαθητής και ο καθηγητής που του κάνει ιδιαίτερα; Αυτό μπορεί να μην είναι ο κανόνας αλλά πολλοί θα το κάνουν και το χειρότερο είναι για το μαθητή που θα τον υποβάλουν σε μια τέτοια διαδικασία. Τι μήνυμα θα περάσει στο μαθητή; Ότι ξεγελώντας το σύστημα μπορούμε να κερδίζουμε και να λαμβάνουμε βραβεία; Κάποια πράγματα είναι πολύ σοβαρά και πρέπει να παραμένουν.

 
Μαρία Κεχαγ.
25 Μάιος 2020 13:28

Μπράβο στην Ένωση Ελλήνων φυσικών αλλά για το Δημοτικό τι θα κάνουν;

 
Φυσικός φυσικά...
25 Μάιος 2020 13:08

Αγαπητοί φίλοι του esos δεν μπορώ να καταλάβω τόσο τον τίτλο του άρθρου όσο και την ανακοίνωση.
Η Ένωση Φυσικών είχε τη δυνατότητα διοργάνωσης ενός διαγωνισμού φυσικής - ο άλλος είναι ο Αριστοτέλης - έχει πάρει τις σχετικές άδειες από ΙΕΠ και το υπουργείο να τον πραγματοποιήσει ηλεκτρονικά;
Αλήθεια οι οργανωτές που βρήκαν τα στοιχεία των μαθητών που είχαν εγγραφεί στους διαγωνισμούς και αναφέρουν " Ισχύουν οι αρχικές αιτήσεις, τόσο ατομικές όσο και μέσω σχολείων" και μάλιστα ζητάνε προσωπικά στοιχεία μαιλ και το ΑΜΚΑ !!!!
Εμείς από τα σχολεία δεν στείλαμε ποτέ τέτοια στοιχεία γιατί αφενός δεν μας τα ζητούσαν αλλά και απαγορεύεται.
Αν κάποιος πάει στη σελίδα που γίνεται η δήλωση των στοιχείων θα δει ότι αναφέρει:" Έχετε δικαίωμα να ανακαλέσετε ανά πάσα στιγμή την παρούσα συγκατάθεσή σας, στο σύνολο ή εν μέρει. Η ανάκληση της συγκατάθεσης δεν θίγει τη νομιμότητα της επεξεργασίας που βασίστηκε στη συγκατάθεση προ της ανάκλησής της"
Δηλαδή συγκεντρώνονται στοιχεία μαθητών και τα χρησιμοποιούμε κατά το δοκούν !!!

 
Νίκος Κ.
25 Μάιος 2020 12:34

Μπορεί να είναι αδιάβλητος ένας εξ αποστάσεως διαγωνισμός;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ