Οι εργαζόμενοι μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την άδεια ειδικού σκοπού για τις ημέρες που τα παιδιά τους είναι υποχρεωμένα να μη βρίσκονται στο σχολείο

25/05/2020

Ενημερώθηκε: 26/05/2020, 08:14

Άκουσε το άρθρο

"Οι εργαζόμενοι μπορούν και τώρα να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την άδεια ειδικού σκοπού μόνο, προφανώς, για τις ημέρες που τα παιδιά τους είναι υποχρεωμένα να μη βρίσκονται στο σχολείο. Δεν μπορεί, για παράδειγμα, ένα παιδί να βρίσκεται στο σχολείο και να χρειάζεται άδεια ειδικού σκοπού ο γονέας".

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος στη σημερινή Κοινή Συνέντευξη Τύπου με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, και σημείωσε τα εξής:

  • Όταν βρίσκεται στο σπίτι το παιδί, τότε χρειάζεται την άδεια την άδεια ειδικού σκοπού ο γονέας. Υπάρχει ακόμα η δυνατότητα, νομίζω ότι έχουν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία, τη δυνατότητα να συνεχίζουν να κάνουν χρήση αυτής της άδειας, μέχρι να ολοκληρωθεί η σχολική χρονιά στις 26 Ιουνίου για τα παιδιά των δημοτικών σχολείων.  
  • Δεν χρειάζεται να νομοθετήσουμε, ούτε να στείλουμε εγκύκλιο γύρω από αυτό το θέμα, γιατί, από την αρχική ρύθμιση που έχουμε κάνει, δώσαμε το δικαίωμα στους δημοσίους υπαλλήλους να κάνουν διακεκομμένη χρήση του δικαιώματος αυτού της άδειας ειδικού σκοπού. Επομένως, τα πάντα έχουν προβλεφθεί από την πρώτη ημέρα των ρυθμίσεων που κάναμε για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Σχόλια (11)

επιτηρήσεις
|

Είναι ξεκάθαρο πως οι εν λόγω γονείς απαλλάσσονται από τις επιτηρήσεις τις μέρες που τα παιδιά τους μένουν σπίτι.

Ελευθερία
|

Αν και εχει ειπωθει απο τους προλαλήσαντες αν δεν ανοιξουν τα ολοημερα που θα αφησουμε τα παιδια μας; Πως επιστρεψουμε στην εργασία μας; Είναι δυνατόν τετοια προχειροτητα;;;, Σε ολες τις χωρες που αποφάσισαν να ανοίξουν τα σχολεία τα λειτουργησαν κανονικα .Εδω;;;;

Cathy
|

Ανοίγετε τα σχολεία χωρίς ολοήμερο, καταργείτε την άδεια ειδικού σκοπού για εκείνες τις ημέρες (άρα να πάμε στη δουλειά μας).
Και εμείς που εργαζόμαστε ως τις 15:00 που θα πάνε τα παιδιά μας 13:00 η ώρα? Γιατί δεν λειτουργεί το ολοήμερο?
ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΨΑΤΕ ΛΥΣΗ!
ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!

Σωτηρία Παπαγ.
|

Κι όταν έχεις περισσότερα από ένα παιδιά σε διαφορετικές βαθμίδες εκπαίδευσης και που έχουν διαφορετικές μέρες σχολείου, οέο; Τι κάνεις τότε, τις μέρες που πάει το 1 στο σχολείο και τα άλλα είναι στο σπίτι ή αντίστροφα. Αλλά που να τα σκεφτείτε αυτά, αφορούν εμάς τους «μη άριστους»....

Το σχολείο δεν είναι
|

φύλαξη παιδιών.

Ανοιχτά σχολεία - κλειστά ολοήμερα
|

Το υπουργείο ανοίγει τα σχολεία αλλά δεν εξηγεί τι θα γίνει με τα παιδιά των εργαζομένων μεταξύ 1-4 το μεσημέρι. Τόσες μέρες γιατί δεν το σκέφτηκαν αυτό;

εκπ/κός
|

Όλη η Ελλαδα ειναι σε μια αδεια,ποσο δικαιολογημενη ειναι αυτη η κατασταση; Ελπιζω να μη μας βγαζουν παλι στα μπαλκονια να χειροκροτουμε τους αδειουχους...Ελπιζω να μην δωσουν τα 600αρια παλι ακομη και σε αυτους που βρισκονταν σε πολυμηνη αδεια,πιστευω πως καποια στιγμη θα σταματησει το θεατρο του παραλογου που ζουμε ολοι..

μητέρα εκπαιδευτικός
|

Τελικά ποιον εξυπηρετεί το άνοιγμα των δημοτικών και των νηπιαγωγείων; Δυστυχώς δεν έχω υπηρετικό προσωπικό στη διάθεσή μου για να παραλάβω τα παιδιά μου στη 1. Κι αν θεωρείται ασφαλές να πάνε τα παιδιά στο κανονικό πρόγραμμα, γιατί θεωρείται επικίνδυνο το ολοήμερο; Μήπως δεν θα φάνε κολατσιό στα προηγούμενα διαλείμματα;

Ολοήμερο κλειστό - εργαζόμενος
|

Όταν σχολάς 16.00 ώρα το απόγευμα , πώς είναι δυνατόν να πάρεις το παιδί σου (με κλειστό το ολοήμερο ) από το σχολείο στις 13.15 ? Τελικά μας δουλεύουν ?

Γεώργιος
|

Κάτι δεν πάει καλά νομίζω
Θα δούμε.
Ο γυαλος είναι στραβος η' εγώ στραβά κοιτάζω;
Θα δούμε την επόμενη σχολική χρονιά.
Παίζει το μάτι μου,περιμένω ίσως παίξει και το αυτί μου.
Ρύθμιση???

Ολοήμερο
|

Τι θα γίνει με όσους είχαν επιλέξει ολοήμερο και δεν μπορούν να είναι στη 1 σπίτι;;;;;;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ