Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Ν. Κεραμέως: Τα σχολεία θα ανοίξουν νωρίτερα αλλά όχι πριν την 1η Σεπτεμβρίου

Με κατεπείγον πρόγραμμα ΕΣΠΑ, θα εξοπλιστούν τα σχολεία με επιπλέον 48.000 συσκευές (Laptop - Tablet‎ κλπ)
Δημοσίευση: 26/05/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Τα σχολεία θα ανοίξουν πριν τις 11 Σεπτεμβρίου , το νέο διδακτικό έτος, 2020-21, αλλά όχι πιο νωρίς από την 1η Σεπτεμβρίου.

Τη δήλωση αυτή έκανε σήμερα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι “τρέχει” ένα κατεπείγον πρόγραμμα ΕΣΠΑ, προκειμένου να εξοπλιστούν τα σχολεία με επιπλέον 48.000  συσκευές   (Laptop - Tablet‎ κλπ), ενώ υπενθύμισε ότι ήδη έχουν διανεμηθεί 20.000 τάμπλετ σε σχολεία, μέσω δωρεών.

Έχω ζητήσει στο υπουργείο Εσωτερικών να προσαρμοστεί το καθεστώς των αδειών των γονέων που έχουν παιδιά που είναι στο ολοήμερο ούτως ώστε να μπορούν να κάνουν χρήση μειωμένου ωαρίου για να παραλάβουν τα παιδιά τους τόνισε η υπουργός , στο περιθώριο της απόφαση επαναλειτουργίας των δημοτικών σχολείων.

Η υπουργός επιβεβαίωσε πως για την ώρα το ολοήμερο σχολείο δεν θα λειτουργεί με το σκεπτικό του υπουργείου να είναι το να δοθεί έμφαση στα πρωινά τμήματα.

Αναλύοντας το σε ποιές βάσεις τοποθετήθηκε η απόφαση του υπουργείου για άνοιγμα των δημοτικών, εν τέλει, η Νίκη Κεραμέως αρχικώς, τόνισε πως ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε αναφέρει στο διάγγελμα του, λίγο πριν ανοίξουν τα γυμνάσια και τα λύκεια, πως τα δημοτικά θα ανοίξουν εάν η πορεία της πανδημίας στη χώρα είναι καθοδική.

"Ακούμε τους ειδικούς, είχαμε ομόφωνη εισήγηση. Η πορεία της πανδημίας είναι καθοδική, και αυτό μας γεμίζει αισιοδοξία." ανέφερε.

Οι ειδικοί θεώρησαν ότι τώρα που ανεβαίνει η θερμοκρασία είναι η ιδανική εποχή να ανοίξουν τα σχολεία, πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας πως όπως είναι γνωστό τα παιδιά κολλάνε δυσκολότερα τον ιό.

"Έχουμε μια προηγούμενη εμπειρία από τα γυμνάσια και τα λύκεια. Δεν είχαμε ούτε ένα κρούσματα και επιπλέον είχαμε μια υποδειγματική τήρηση των μέτρων." επεσήμανε η κα Κεραμέως, δίνοντας  
συγχαρητήρια στα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας που εφάρμοσαν τα μέτρα.

"Ασφαλώς και δεν πρέπει να χαλαρώνουμε" τόνισε σε κάθε περίπτωση η υπουργός.

"Δεν υπάρχει επιστροφή στην κανονικότητα χωρίς ανοικτά σχολεία. Τα παιδιά του δημοτικού έχουν μείνει εκτός δομών ήδη 3 μήνες. Μελέτες έχουν δείξει ότι εκτός σχολείου υπάρχει μια σημαντική επίπτωση στην εξέλιξη των παιδιών...πνευματική εξέλιξη, κοινωνική, ψυχοσυναισθηματική εξέλιξη" υπογράμμισε η υπουργός.

"Είχαμε ένα χρέος στα παιδιά να επιστρέψουν στο φυσικό τους χώρο, τα σχολεία" είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε "κοιτάξτε γύρω σας. Έχουν ανοίξει τα πάντα πλέον. Τα παιδιά είναι έξω παίζουν χωρίς κανόνες και μέτρα. Πολύ καλύτερο να βρίσκονται στο σχολείο όπου τηρούνται τα μέτρα και θα μάθουν να ζουν στη νέα κανονικότητα, από την στιγμή που έχουμε δει ότι η αποκλιμάκωση των μέτρων δεν έχει οδηγήσει σε αύξηση."

Σχόλια (7)

 
ΘΑΝΑΣΗΣ
26 Μάιος 2020 11:09

Ας κλείσουν πρώτα ομαλά, και σε 3μήνες βλέπουμε πότε και πώς θα ανοίξουν. Εσείς, χωρίς πολλά λόγια, οργανωθείτε,ώστε να ανοίξουν χωρίς κενά και προβλήματα. Κρείσσον το σιγάν και κράτιστον το πράττειν. Φτάνει πια με τις δηλώσεις και τα θα...

 
ΕΝ ΔΥΝΆΜΕΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
26 Μάιος 2020 11:10

ΤΟ ΜΈΛΗΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΈΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!!!! ΤΟΤΕ ΜΟΝΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΈΛΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΌΛΑΒΕ ΝΑ ΔΙΔΑΧΘΕΙ!!!!

 
Αέρας κοπανιστός
26 Μάιος 2020 11:44

"Είχαμε ένα χρέος στα παιδιά να επιστρέψουν στο φυσικό τους χώρο, τα σχολεία"
"Δεν υπάρχει επιστροφή στην κανονικότητα χωρίς ανοικτά σχολεία. Τα παιδιά του δημοτικού έχουν μείνει εκτός δομών ήδη 3 μήνες. Μελέτες έχουν δείξει ότι εκτός σχολείου υπάρχει μια σημαντική επίπτωση στην εξέλιξη των παιδιών...πνευματική εξέλιξη, κοινωνική, ψυχοσυναισθηματική εξέλιξη" υπογράμμισε η υπουργός.

Εφόσον τους δίνετε το δικαίωμα με μια απλή υπεύθυνη δήλωση να καθίσουν σπίτι, άρα δεν ισχύει τίποτε από όσα μας λέτε.
Τα λόγια σας είναι απλά αέρας κοπανιστός.

 
Δεν υπάρχει επιστροφή
26 Μάιος 2020 13:16

"Δεν υπάρχει επιστροφή στην κανονικότητα χωρίς ανοικτά σχολεία. Τα παιδιά του δημοτικού έχουν μείνει εκτός δομών ήδη 3 μήνες. Μελέτες έχουν δείξει ότι εκτός σχολείου υπάρχει μια σημαντική επίπτωση στην εξέλιξη των παιδιών...πνευματική εξέλιξη, κοινωνική, ψυχοσυναισθηματική εξέλιξη"

Πώς επιτυγχάνονται όλα αυτά όταν με μια απλή υπεύθυνη δήλωση μένω σπίτι;;;

 
χαζομάρες
26 Μάιος 2020 13:33

για να ανοίξουν σεπτέμβριο νωρίτερα (πότε; 11 είναι παρασκευή, δευτέρα 7 θα τα ανοίξεις; 4 μέρες έσωσαν την παρτίδα, ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ, αλλά ΔΕΝ γελάμε) πρέπει να γυρίσουν οι εκπαιδευτικοί νωρίτερα ! ή δεν το καταλαβαίνετε; ολοκληρώθηκαν όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές; γιατί καθυστερείτε; με το χέρι τα βγάζετε; ούτως ή άλλως αδικίες, παραλογισμοί και προχειροδουλειά θα γίνει. αποφασίστε και ανακοινώστε. σας καίνε οι πανελλήνιες , αλλά όλο και κάτι στρεβλό θα γίνει εκεί. δεν μπορούν παράλληλα οι άλλες υπηρεσίες να κάνουν ό,τι πρέπει; πάλι θα πήξουμε στις ανανεώσεις, επιλογές περίεργες, καθυστερημένες προσκλήσεις κλπ κλπ.

 
Φυσική παρουσία στην εκπαίδευση
26 Μάιος 2020 13:47

Τα σχολεία, τα ΙΕΚ και τα πανεπιστήμια πρέπει να είναι ανοιχτά.

Για τα σχολεία ειδικά, το Υπουργείο έχει μεγαλύτερη ευθύνη: να μεριμνήσει ώστε ο Σεπτέμβριος να είναι κανονικός μήνας διδασκαλίας, να έχουν καλυφθεί οι ανάγκες σε προσωπικό.

 
35 χρόνια... και 200 ευρώ η συνεδρίαση !!!
26 Μάιος 2020 20:37

35 χρόνια είμαι στην εκπαίδευση και κάθε χρόνο τέτοια εποχή ακούμε τα ίδια ακριβώς πράγματα. Τίποτα από αυτά δεν γίνεται "με καμία κυβέρνηση". Έρχεται ο Μάρτης (ο καυτός παλουκοκαύτης) στο τελείωμα της σχολικής χρονιάς και γίνονται ακόμη διορισμοί αναπληρωτών και ωρομισθίων. Μας έχουν κάνει αυτές οι δηλώσεις αλλεργικούς στο σανό.

Με την ευκαιρία ενημερώστε οι σύμβουλοι της υπουργού που διαβάζετε τα σχόλια εδώ στο esos ότι αναμένουμε από την υπουργό να μας πει τα αποτελέσματα της από 18/11/2019 επιτροπής για την "Μία Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ". Οι αμοιβές των μελών ανέρχονται σε 200 ευρώ ανά συνεδρίαση και τέσσερις κατ' ελάχιστον το μήνα (ΦΕΚ 612/23/10/2018) ΥΑ: Φ25α/174411/Δ4. Πόσα ξοδεύτηκαν μέχρι σήμερα και ποία τα αποτελέσματα που είχε η ενέργεια αυτή του διορισμού μελών σε αυτήν την επιτροπή με την ανασύσταση της μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία.
https://www.esos.gr/arthra/65100/oristike-nea-epitropi-gia-ta-epal-stin-...

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.