Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Νέα εγκύκλιος: Η ύλη που προτείνεται να διδαχθεί στα Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Νεοελληνική Γλώσσα και Αρχαία Ελληνικά στο Λύκειο και Γυμνάσιο

Καταργούνται οι οδηγίες που εκδόθηκαν πριν μια εβδομάδα
Δημοσίευση: 27/05/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Νέες οδηγίες για τη διδασκαλία μαθημάτων στο Γυμνάσιο και Λύκειο που θα αξιοποιήσει ο κάθε εκπαιδευτικός στην παρούσα συγκυρία και συνθήκη διδασκαλίας, απέστειλε το υπουργείο Παιδείας στις σχολικές μονάδες, μετά από σχετική εισήγηση του ΙΕΠ.

Μετά τις νέες οδηγίες η  με αρ. πρωτ. 58271/Δ2/18-05-2020 εγκύκλιος του Υ.ΠΑΙ.Θ. που εκδόθηκε πριν μια εβδομάδα καταργείται

Ειδικότερα πατήστε αντίστοιχα παρακάτω για να ανοίξετε τις οδηγίες:

Α. Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Βιολογία (για το Γυμνάσιο και στις Α ́ και Β ́ τάξεις του Γενικού Λυκείου)- (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι) από την Μονάδα Φυσικών Επιστημών, Τεχνολογίας, Μαθηματικών του ΙΕΠ.

Β. Νεοελληνική Γλώσσα/Λογοτεχνία, Αρχαία Ελληνικά (για το Γυμνάσιο και Α ́ και Β ́ τάξεις του Γενικού Λυκείου)- (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ) από την Μονάδα Ανθρωπιστικών Επιστημών και Φιλολογίας του ΙΕΠ.

Γ. Ιστορία (για το Γυμνάσιο και Α ́ και Β ́ τάξεις του Γενικού Λυκείου)- (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙI) από την Μονάδα Κοινωνικών Επιστημών του ΙΕΠ.

Πατήστε εδώ για να ανοιξετε την εγκύκλιο του υπ. Παιδείας
 
Οι ανωτέρω προτάσεις αποτελούν μια ενδεικτική καταγραφή βασικών σημείων που θα αξιοποιήσει ο κάθε εκπαιδευτικός στην παρούσα συγκυρία και συνθήκη διδασκαλίας.

Το υπουργείο Παιδείας τονίζει προς τους   Διευθυντές των σχολείων ότι οφείλουν να διατηρήσουν τα βιβλία ύλης ώστε να αποτελέσουν αφετηρία για τη διδασκαλία την επόμενη σχολική χρονιά (2020- 2021) και να αξιοποιηθούν όπου κριθεί απαραίτητο με πρόσφορο τρόπο για την υποστήριξη της διδασκαλίας με βάση το Πρόγραμμα Σπουδών και τις Οδηγίες διδασκαλίας κάθε μαθήματος.

Σχόλια (8)

 
Alex
27 Μάιος 2020 10:10

Δεν ξέρω αν στα υπόλοιπα μαθήματα υπήρξαν αλλαγές, αλλά στα Αρχαία Ελληνικά από το πρωτότυπο της Β΄ Γυμνασίου, δεν υπήρξε καμία αλλαγή, ενώ συνέχισαν να παραμένουν στις προτάσεις για την κάλυψη της ύλης η ευκτική και η απρόσωπη σύνταξη που, σύμφωνα με τις ισχύουσες οδηγίες 19-20, ήταν ΕΚΤΟΣ ΥΛΗΣ!!!

 
ΑΣΕΠΙΤΗΣ
27 Μάιος 2020 10:45

άρχισαν κι αυτοί τις....ορθές επαναλήψεις!!!!
Στις πόσες υα σταματήσει το κοντέρ;;

 
Μανόλης
27 Μάιος 2020 14:07

Στα μαθηματικά δεν άλλαξε κάτι σε σχέση με την προηγούμενη οδηγία. Όσον αφορά το λύκειο, ελάχιστη ύλη έχει αφαιρεθεί παρά το ότι χάθηκαν μαθήματα 2 μηνών, ενώ ελάχιστες είναι οι διαθέσιμες διδακτικές ώρες από τις 18/5 μέχρι τη λήξη των μαθημάτων. Άραγε αυτοί που συντάσσουν τις οδηγίες έχουν μπει ποτέ σε τάξη να διδάξουν;

 
Έφη Χ.
27 Μάιος 2020 16:28

Αναρωτιέμαι...πιστεύουν στ' αλήθεια ότι μπορεί να βγει η ύλη που προτείνουν, με τα σπασμένα τμήματα, τους μισούς μαθητές σε κάθε υποτμήμα και τις μισές ώρες διδασκαλίας που απομένουν; Όταν κάναμε webex ήταν ρητή η εντολή να μην παραδίδουμε, μόνο επαναλήψεις. Και τώρα ζητάνε να έχουμε ολοκληρώσει την ύλη, ωσάν να μην μεσολάβησαν δύο μήνες διακοπής της εκπαιδευτικής διαδικασίας

 
Χάρης
27 Μάιος 2020 20:11

Στα μαθηματικά της Β λυκείου ζητούν παράλογα πράγματα. Τα τελευταία κεφάλαια της ύλης δεν είχαν διδαχτεί μέχρι το κλείσιμο των σχολείων στις 10 Μαρτίου. Πώς είναι δυνατό να τα διδάξουμε μέσα σε ελάχιστες ώρες και σε τμήματα που λειτουργούν εκ περιτροπής;

 
Σαν τα πουκαμισα
27 Μάιος 2020 21:35

αλλαζουν οδηγιες κ αποφασεις! Αστατος ο καιρος στο Μαρουσι Αττικης

 
Ελένη
28 Μάιος 2020 16:13

Στα φιλολογικά τι άλλαξε; Οϋτε το αρχικό έγγραφο είχε οδηγίες. Στην γλώσσα του Γυμνασίου περιέγραφε απλά την ύλη και έλεγε μετά, αν έχουμε τελειώσει τα παραπάνω (δηλαδή ολόκληρη την ύλη), πού να δώσουμε έμφαση. Μας δουλεύουν; Στην Ιστορία, να μη σχολιάσω. Δεν έπρεπε να υπάρχει μια κοινή κατεύθυνση, ποιες ενότητες θα κάνουν περιληπτικά όλα τα σχολεία, ποια κομμάτια της ύλης θα μεταφερθούν του χρόνου; ο καθένας θα κάνει ό,τι θέλει; Βέβαια στον καθένα έχω μεγαλυτερη εμπιστοσύνη από όλους αυτούς.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ