Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Διάταξη: Παρατείνεται η θητεία των Διευθυντών Σχολείων και Διευθυντών Εκπαίδευσης

Παράταση ισχύος πινάκων επιλογής διευθυντών σχολικών μονάδων και Εργαστηριακών Κέντρων
Δημοσίευση: 29/05/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας όπως κατατέθηκε σήμερα, προς ψήφιση στη Βουλή,  έχουν προστεθεί και δύο άρθρα (που δεν υπήρχαν στο νομοσχέδιο στη διαβούλευση) για την παράταση θητείας στελεχών εκπαίδευσης.

Ειδικότερα τα δύο άρθρα του πολυνομοσχεδίου προβλέπουν  τα εξής:

Άρθρο 52
Παράταση θητείας στελεχών της εκπαίδευσης

Στελέχη της εκπαίδευσης που υπηρετούν κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, των οποίων έχει λήξει ή πρόκειται να λήξει η θητεία για την οποία έχουν επιλεγεί,
εξακολουθούν να ασκούν τα καθήκοντά τους και μετά τη λήξη της, έως την επιλογή, τοποθέτηση και ανάληψη υπηρεσίας νέων στελεχών.

Άρθρο 53
Παράταση ισχύος πινάκων επιλογής διευθυντών σχολικών μονάδων και Εργαστηριακών Κέντρων

Η ισχύς των πινάκων επιλογής των διευθυντών σχολικών μονάδων και Εργαστηριακών Κέντρων (Ε.Κ.), η οποία λήγει την 31η Ιουλίου 2020, παρατείνεται έως την κύρωση των νέων πινάκων επιλογής διευθυντών σχολικών μονάδων και Ε.Κ..

Σχόλια (60)

 
Κάτια
10 Ιουν 2020 19:35

Πως δεν είχε το Υπουργείο θέματα ν'ασχοληθεί εν μέσω πανδημίας και δεν πρόλαβε τις κρίσεις! Δεν είχε να περάσει το πολυνομοσχέδιο εν μέσω καραντίνας; Για να μην υπάρξουν αντιδράσεις; Και να μην προλάβει να βγάλει κανείς κιχ; Τόσο σοβαρά πράγματα και δημοκρατικά!. Ακόμα και η Ευρωπαϊκή ένωση εκπαιδευτικών έκανε καταγγελία!!

 
Παράταση
10 Ιουν 2020 19:27

Τον Σεπτέμβριο της τετραετίας που θα λήξει ο χρόνος της κυβέρνησης! Τότε θα κάνουν κρίσεις διευθυντών. 2 σε 1!!!

 
Ert
04 Ιουν 2020 09:49

Το ..."...έως την επιλογή, τοποθέτηση και ανάληψη υπηρεσίας νέων στελεχών" είναι μια τυπική διατύπωση που αναγκαστικά υπάρχει για διάφορους λόγους. Πλέον δεν προλαβαίνει με τίποτα και καλύπτεται πίσω από τον covid19. Για να δούμε πότε θα ξεκινήσει από χειμώνα, ελπίζω όχι Απρίλιο!

 
@ ΧΡΗΣΤΟΣ
04 Ιουν 2020 08:48

Δεν είναι ότι δεν μπορεί να υλοποιήσει τις επιλογές, είναι ότι δεν έχει πρόθεση να τις κάνει. Αν δεν την αλλάξει ο κ.Μητσοτάκης από την θέση αυτή , επιλογές δεν θα γίνουν!!

 
ΧΡΗΣΤΟΣ
01 Ιουν 2020 17:58

Να σου θυμίσω λοιπόν Γιώργο επειδή μάλλον γνωρίζω!!!! ότι την τελευταία 20 ετία οι κρίσεις (2002,2007,2011,2015 και 2017) έγιναν εντός 40 ημερών εντός καλοκαιριού, με τοποθετήσεις εντός Ιουλίου τις περισσότερες φορές, μία 18 Αυγούστου και μία Αρχές Σεπτεμβρίου. Όσο για την μοριοδότηση χρειάζεται ένα απλό excel, έλεγχος περίπου μια εβδομάδα και τρεις ημέρες η υποβολή των ενστάσεων. Άρα κατά την γνώμη μου όλα μπορούν να γίνουν αρκεί να υπάρχει η πολιτική βούληση από το Υπουργείο. Εξαρτάται πως βλέπει ο καθένας μας το ποτήρι, μισογεμάτο ή μισοάδειο.

 
Στράτος
01 Ιουν 2020 14:45

Για να μπορούμε να μιλάμε για χρονοδιάγραμμα επιλογής στελεχών πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσουμε το χρονοδιάγραμμα διαβούλευσης, κατάθεσης και ψήφισης του σχεδίου νόμου για την επιλογή στελεχών.
Το προσχέδιο που είδαμε πριν λίγες μέρες στο esos ακόμη κι αν έχει τελικά μικρές αλλαγές θα είναι ένα νομοσχέδιο που απαιτεί χρόνο για την εφαρμογή στην πράξη και την ολοκλήρωση των επιλογών από πάνω προς τα κάτω, ώστε για να φτάσουμε σε επιλογές νέων Διευθυντών και υποδιευθυντών σχολείων (τελευταία στη σειρά επιλογή στελεχών) το επόμενο καλοκαίρι να πρέπει η έναρξη της επιλογής να γίενι το αργότερο εντός του Σεπτεμβρίου. Θα γίνει όμως;
Πάντως η παράταση της θητείας των στελεχών για απροσδιόριστο χρόνο ("...έως την επιλογή, τοποθέτηση και ανάληψη υπηρεσίας νέων στελεχών") δίνει την ευχέρεια στο Υπουργείο Παιδείας να αλλάξει τα στελέχη οποιαδήποτε στιγμή χωρίς άλλη νομοθετική ρύθμιση περί της θητείας τους. Όσων στελεχών δεν λήγει άμεσα η θητεία, η λήξη της θα προβλεφθεί στο επικείμενο νομοσχέδιο επιλογής νέων στελεχών.
Αστεία όσα διαβάζω για παράταση θητείας όλων των στελεχών μέχρι τη λήξη της θητείας των ΣΕΕ ή των Περιφ. Διευθυντών. Είμαι ο πρώτος που έγραφα ότι διαχρονικά η Ν.Δ. αργοπορεί στις αλλαγές στελεχών εκπαίδευσης, κάτι που επιβεβαιώνεται και με αυτή την κυβέρνηση, αλλά μην θεωρούμε ότι θα αφήσει τα ίδια στελέχη (επιλογής ΣΥΡΙΖΑ) μέχρι τη λήξη της τετραετίας για την οποία επιλέχτηκε να κυβερνήσει!!!

 
Πάρτε το αλλιώς
01 Ιουν 2020 14:05

Για όσους δεν έχουν καταλάβει και έχουν κολλήσει στις προγραμματικές/προεκλογικές δηλώσεις της τότε τομεάρχη Παιδείας , ένα έχω να σας πω, ΝΑ ΞΕΚΟΛΛΗΣΕΤΕ . Δεν έχει καμία μα καμία πρόθεση να ασχοληθεί με τις επιλογές των Στελεχών Εκπαίδευσης και των δομών τουλάχιστον μέχρι το σχολικό έτος 2022-2023. Τους νεοδημοκράτες τους έχει σίγουρους ψηφοφόρους , τώρα με αυτή την τακτική προσπαθεί και με μεγάλη επιτυχία να κάνει τους Συριζαίους δικά της παιδιά. Εγώ πάντως της δίνω άριστα στο ψέμα και την υποκρισία.

 
ΛΓ
01 Ιουν 2020 12:42

@ Χρήστο
ζητάς να γίνουν τώρα οι κρίσεις των Συμβούλων...
μα οι ΣΕΕ δεν έχουν θητεία; δεν προγραμμάτισαν τη ζωή και την καριέρα τους με βάση τη θητεία που όριζε και ορίζει ο νόμος; δεν άφησαν θέσεις π.χ. Διευθυντών;
οι Περιφερειακοί Διευθυντές;
καλό είναι να ζητάμε δικαιοσύνη και ισονομία, αλλά για όλους...

 
ΓΙΏΡΓΟΣ
01 Ιουν 2020 11:23

Χρήστος. Ξέρεις πόσο χρόνο θέλει να ολοκληρωθούν οι κρίσεις? Μάλλον όχι!! Η σειρά μπορεί να τηρηθεί. Το χρονοδιάγραμμα με τίποτε. Μόνο για 6να κατατεθούν φάκελοι κ να εξεταστούν θέλει τουλάχιστον 2μηνο σε κάθε μία από τις περιπτώσεις! Χαίρεται!!!

 
ΧΡΗΣΤΟΣ
01 Ιουν 2020 09:49

Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν μπορεί κανείς να προγραμματίσει κάτι στην ζωή και στην καριέρα του,γιατί όταν οι προκηρύξεις ορίζουν το τέλος μιας θητείας, αλλά δεν τηρείται και πάμε από παράταση σε παράταση, αυτό δημιουργείτα παρακάτω προβλήματα:
1.Κανείς δεν μπορεί να έχει εμπιστοσύνη στο κράτος αφού δεν εφαρμόζονται οι νόμοι και οι εγκύκλιοι του υπουργείου.
2. Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού.
3. Εκτελούν χρέη Διευθυντών εκπαίδευσης αντικαταστάτες χωρίς προσίντα.
4. Μοριοδοτούνται με επιπλέον μόρια εκπαιδευτικοί λόγω παράτασης στη θέση που υπηρετούν, σε αντίθεση με άλλους που για τους δικούς τους λόγους δεν συμμετείχαν στην προηγούμενη διαδιακασία επιλογής (προφανώς υπολογίζοντας την λήξη της θητείας όπως αρχικά προβλέπονταν στην προκήρυξη).
5. Παραμένουν τα στελέχοι πυ έχουν επιλεγεί από Αντισυνταγματικό νόμο (και κατά δήλωση της κα. Υπουργού).
Το μόνο που μπορεί να σώσει την κατάσταση είναι,(αρκεί να υπάρχει η πολιτική βούληση) να ψηφισθεί εντός του Ιουνίου ο νέος νόμος επιλογής, εντός Ιουλίου να επιλεγούν -Περιφερειακοί διευθυντές, Σύμβουλοι, Διευθυντές Εκπαίδευσης- και εντός Αυγούστου έως 15 Σεπτεμβριου οι νέοι Διευθυντές Σχολείων. Όλα μπορούν να γίνουν, είναι θέμα του Υπουργείου τι θέλει να κάνει- με την δημιουργία περισσότερων συμβουλίων επιλογής σε επίπεδο Υπουργείου, Περιφέρειας και νομού.

 
Μαράκι
31 Μάιος 2020 22:16

Απορώ με τη διαστρέβλωση που επιχειρουν καποιοι εδω μεσα: δεν είναι λογικό να βγει σ αυτό το νομοσχέδιο η επιλογή των νέων στελεχών για να μην είναι ακεφαλες διευθυνσεις εκπαίδευσης κ σχολικές μονάδες και να συνεχίζονται οι παρατάσεις;

 
Ερτ
31 Μάιος 2020 22:06

Τι θα κάνει τον Σεπτέμβριο; Με την ευκαιρία, μην ξεκινήσετε επιλογές τον...Απρίλιο και μας πείτε πάλι δεν προλάβατε. Ξεκινήστε τον Ιανουάριο.

 
Μαρια
31 Μάιος 2020 20:40

Απορώ με τη διαστρέβλωση που επιχειρουν καποιοι εδω μεσα: δεν είναι λογικό μέχρι το Σεπτέμβρη που θα ξεκινήσει η επιλογή των νέων στελεχών (τον Ιουλιο μη ξεχνάμε δίνεται για διαβούλευση το σχετικό νομοσχέδιο) να μην είναι ακεφαλες διευθυνσεις εκπαίδευσης κ σχολικές μονάδες; Έλεος ρε σύντροφοι;

 
ΠΑΡΑΛΟΓΗ ΣΕΙΡΑ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
31 Μάιος 2020 11:23

@ΛΟΓΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
Παρακολουθώ αραιά και που τις αναρτήσεις και τα σχόλια εδώ , αλλά κατάλαβα ότι το Υπουργείο Παιδείας μέχρι σήμερα αναλώνεται σε καθημερινές ανακοινώσεις και επικοινωνιακά πυροτεχνήματα. Συμπέρασμα ότι δεν έχουν σκοπό να κάνουν επιλογές στελεχών εκπαίδευσης πριν το 2021-2022 για καθαρά ευνόητους λόγους, όλα ήταν παραπλανητικές προεκλογικές δηλώσεις μέχρι να κερδίσουν τις εκλογές. Η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί , έχει περάσει τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν έχουν ανακοινώσει συγκεκριμένες διαδικασίες παρά μόνο αόριστες υποσχέσεις και κάτι «ενδιάμεσα» από μήνα σε μήνα. Είναι ανήθικο αυτή η τακτική γιατί αν ανατρέξει κανείς σε ανακοινώσεις των εκπαιδευτικών sites προεκλογικά η κυρία Κεραμέως ζητούσε επίμονα να αποσυρθεί ο νόμος Γαβρόγλου 4547/18 και μάλιστα τον χαρακτήρισε «ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΑ». Με ποιο δικαίωμα το Υπουργείο να «μπλοκάρει» συναδέλφους που θέλουν να εξελιχθούν επαγγελματικά; Σοβαρότητα μηδέν.
Άντε τώρα στις επόμενες εκλογές να προσπαθήσει να πείσει τους ψηφοφόρους της να την υποστηρίξουν πάλι. Και κάτι ακόμα δεν αναφέρομαι στις προγραμματικές δηλώσεις της ΝΔ, αλλά σε κάθε κόμμα που ακολουθεί την ίδια τακτική προεκλογικά και μετά κάνει τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που υποσχέθηκε.

 
ΛΟΓΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
31 Μάιος 2020 03:18

Αμάν πια με την παράταση των Διευθυντών Εκπαίδευσης και Σχολικών Μονάδων!
Γιατί να τους αλλάξει; Μια χαρά κάνουν την δουλειά τους οι άνθρωποι. Που το κακό; Όταν οι Σχολικοί Σύμβουλοι είχαν πάρει 3 χρόνια παράταση δεν μιλούσε κανένας. Είναι υποχρεωτικό και τόσο επείγον η Υπουργός να κάνει επιλογές εδώ και τώρα; Οι επιλογές να γίνουν αφού τελειώσει η θητεία των ΣΕΕ (2021 με παράταση ενός χρόνου) και των Περιφερειακών Διευθυντών (2022).
Το 2022 να ψηφήσει το νέο νομοσχέδιο, στην συνέχεια να βγάλει την προκήρυξη για όλα τα Στελέχη Εκπαίδευσης (Περιφερειακούς Διευθυντές, Διευθυντές Εκπαίδευσης, ΣΕΕ ή ΣΣ, Διευθυντές Σχολικών Μονάδων, και λοιπών δομών εκπαίδευσης κλπ) και να τοποθετηθούν το 2023 , έτσι θα υπάρξει μια λογική συνοχή στην εκπαιδευτική κοινότητα. Τα άλλα είναι παραμύθια της Χαλιμάς.

 
ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ
31 Μάιος 2020 02:03

Ας σοβαρευτούμε λίγο.
Νόμος υπάρχει αφού η κυβέρνηση δεν είναι ικανή να κάνει καινούργιο ας έκανε τις κρίσεις με τον υπάρχον.
Δεν το καταλαβαίνω αυτό με την παράταση μέχρι να γίνουν νέες κρίσεις.
Άρα η ευθύνη της κυβέρνησης είναι μεγάλη και όσο γρήγορα το αντιληφθεί τόσο το καλύτερο για όλους μας.

 
Σρηβ
31 Μάιος 2020 00:29

Στον
Η διαφορά μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα είναι ότι ενώ στον πρώτο οι έχοντες θέση ευθύνης αξιολογούνται συνεχώς και πολλές φορές αποχωρούν μια και δυο ώρες αρχυτερα,στον δεύτερο όχι μόνο δεν αξιολογούνται επί της ουσιας ποτέ κατά την άσκηση των καθηκόντων τους αλλά και παίρνουν παρατάσεις...

 
έλος πια !!!!!
30 Μάιος 2020 21:52

Με όλα αυτά που ζούμε τον τελευταίο καιρό αν κάποιοι νομίζουν οτι το μείζον θέμα είναι οτι δεν έπρεπε να δοθεί παράταση είναι απορίας άξιον !!!! Η κ. Κεραμέως μάλλον μεγαλοψυχία και οχι κομματικό μένος δεν δείχνει να αλλάξει τα στελέχη της εκπαιδευσης!!! Κάθε νεοδιοριζόμενη κυβέρνηση μόλις εκλεγεται το μόνο που κάνει είναι σαρωτική αλλαγή στελεχών στην εκπαίδευση. Τα περισσότερα σχόλια που διάβασα παραπάνω είναι σχόλια ή εκπαιδευτικών που θέλουν ο διευθυντης τους να αλλάξει για λόγους που μόνο ίδιοι γνωρίζουν ή υποψήφιοι είναι οι οποιοι επιζητούν μια θέση στελέχους . Ας περιμένουν ενα χρόνο , ''δεν χάθηκε ο κόσμος'' ακόμη με τον κορονοιό!!!Εχει άλλα ποιό σοβαρά θέματα να επιλύσει το Υπουργείο μια και τα σχολεία με τους νυν διευθυντές έδωσαν τεστ τους τελευταιους μήνες και δεν παρουσιάστηκαν προβληματα !!!Υπομονή λοιπόν ένα χρόνο !!!

 
steven
30 Μάιος 2020 21:40

Μπράβο σας κ. υπουργέ.. όλα θα γίνουν όπως πρέπει με την σειρά και με αξιοκρατία.. Να μην βιάζονται κάποιοι , ας περιμένει η καρέκλα .. Το τελευταίο που ενδιαφέρει την εκπ/κή κοινότητα είναι οι επιλογές στελεχών.! ! !

 
Εκπαιδευτικός εν ενεργεία
30 Μάιος 2020 21:32

Κάποια στιγμή κ τα στελέχη εκπαιδευσης να βγαίνουν από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης .
Αναμένω τον/την Υπουργο που θα το υλοποιήσει.

 
end
30 Μάιος 2020 16:39

Δεν πρόκειται να γίνουν πάλι κρίσεις στελεχών. Θα λήξει και η θητεία των Συντονιστών Εκπαίδευσης το επόμενο καλοκαίρι και των Περιφερειακών Διευθυντών το καλοκαίρι του 2022 και μετά το εκπαιδευτικό σύστημα θα δοθεί στους Ο.Τ.Α. . Ποιος μπορεί να μιλήσει όταν έχει λήξει η θητεία του;

 
Rip
30 Μάιος 2020 14:19

@πεννυ.... Όταν η ανθρωπότητα έχει αρχίσει να συνέρχεται λίγο από την πανδημία και εδώ φωνάζουν γιατί δεν αλλάζουν τα στελέχη, γιατί δεν ερχονται πίσω οι σύμβουλοι, γιατί οι σύμβουλοι θα είναι κάτω από το διευθυντή εκπσης και άλλες ιστορίες τι να πω για το γελοίο του πράγματος?. Μην ξεχνάμε εκπ/κοι είμαστε όλοι.

 
Freeman
30 Μάιος 2020 13:28

@Εντάξει, το καταλάβαμε.

Εντάξει ο πρωταρχικός σκοπός είναι να το καταλάβεις, ο άλλος είναι να πάρεις θέση αν έχει δίκιο αυτός σε αυτά που λέει. Μπορείς;

 
Πεννυ
30 Μάιος 2020 12:55

@Rip
Δεν είναι ζήτημα φιλοδοξίας, είναι ζήτημα σοβαρης διοικητικής υπόστασης και σεβασμού των πολιτών .... η χάραξη εκπαιδευτικής πολιτικής προϋπόθετει στελέχη που επιβαλλεται να επανακριθούν εφόσον έχει λήξει η θητεία τους προ πολλού (δεν αναφέρομαι σε όσους κρίθηκαν πρόσφατα και σαφέστατα θα επανακριθούν όταν λήξει η θητεία τους) με έναν δίκαιο νόμο, η παράταση ειτε σημαίνει αδιαφορία είτε εξυπηρετεί πολιτικές- κομματικές σκοπιμότητες / συνεργασίες που θα βγουν στην επιφάνεια στο μέλλον.

 
Εντάξει, το καταλάβαμε
30 Μάιος 2020 12:34

ότι κάποιοι φωνάζουν εδώ, γιατί θέλουν να γίνουν αυτοί στελέχη και νομίζουν ότι με τις νέες κρίσεις η κυβέρνηση θα διώξει όλα τα τωρινά στελέχη.
Μην βιάζεστε, παιδιά, όλοι θα πάρετε. Αγάλι αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι.

 
Freeman
30 Μάιος 2020 12:23

Ο κάθε εκπαιδευτικός, όπως και ο κάθε υπάλληλος του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα επιδιώκει την ανέλιξή του, οικονομική και υπηρεσιακή, και αυτό είναι και θεμιτό και δίκαιο και προφανώς υποχρέωση της πολιτείας να το διασφαλίζει. Είναι ανήθικο από την μεριά του υπουργείου να στερεί το δικαίωμα αυτό στους εκπαιδευτικούς με τις παρατάσεις που δίνονται για διάφορες θέσεις ευθύνης, επιδοτώντας μάλιστα με μόριο τους παραμένοντες σε βάρος των υπολοίπων.
Η συνέχειας του κράτους είναι ένδειξη σοβαρότητα. Αν ένας νόμος επιλογής στελεχών έχει ατέλειες αυτός προφανώς βελτιώνεται και δεν αδρανοποιείται. Αλήθεια που εδράζεται νομικά, δημοκρατικά και ηθικά να υπάρχει νόμος επιλογής και να μην εφαρμόζεται; Φυσικά η πολιτεία μπορεί να θεωρεί έναν νόμο ατελή και με αδικίες, όμως είναι νόμος!! Μπορεί να σκεφτεί κάποιος τι θα γινόταν αν κάθε πολίτης υπάκουε κατά την κρίση του στους νόμους; Δυστυχώς η επίδειξη μη σοβαρότητα του υπουργείου παιδείας είναι διαχρονική και ανεξάρτητη από πρόσωπα και κόμματα. Αφού το υπουργείο κατέληξε για πρώτη φορά το 2010 σε ένα νόμο (ν3848), που πράγματι ήταν σε κάποιο βαθμό τα κριτήρια επιλογής αξιοκρατικά, αφού πειραματίστηκε με αντισυνταγματικούς νόμους λόγω της ψηφοφορίας το 2015(ν4327,ν4351), κατέληξε το 2018 στο ν4547 παρόμοιο με τον ν3848 στον οποίο πράγματι τα κριτήρια επιλογής ήταν και εκεί σε κάποιο βαθμό αξιοκρατικά. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μπορεί να συνταχθεί ένας νέος νόμος πιο δίκαιος από τον τελευταίο και στο μέλλον ένας νεότερος περισσότερο δίκαιος.
Όμως εκπαιδευτικοί συνταξιοδοτήθηκαν χωρίς να τους δοθεί το δικαίωμα να αξιολογηθούν για θέση σχολικού συμβούλου επειδή οι κατέχοντες τη θέση με τις αλλεπάλληλες παρατάσεις κατέληξαν να είναι σχεδόν μόνιμοι και όχι επί θητεία. Το ίδιο φαινόμενο φαίνεται να επαναλαμβάνεται και με τους διευθυντές εκπαίδευσης, οι οποίοι μάλιστα έχουν επιλεχθεί και με ψηφοφορία. Επίσης η αδράνεια από το υπουργείο στο συγκεκριμένο θέμα κρατάει εκτός θέσης στελέχους ικανούς φιλόδοξους και εργατικούς συναδέλφους.

 
Ερτ
30 Μάιος 2020 12:21

Είναι ζήτημα ηθικής τάξης και ποιότητας διακυβέρνησης και διοίκησης κάτι που για ορισμένους είναι ψιλά γράμματα. Κανένας δεν είπε ότι θα μας κάνουν στελέχη, μπορεί να μην θέλουμε καν.

 
Rip
30 Μάιος 2020 11:29

Πω πω στεναχώρια... Ακούω σχόλια του τύπου πρόδωσε την παράταξη της... Μήπως είναι υπουργός όλων των Ελλήνων? Η αμμετρη φιλοδοξία ορισμένων τους αποπροσανατολιζει .

 
Γιώργος
30 Μάιος 2020 11:24

Η κυρία Άννα Διαμαντοπούλου εξήγγειλε από τον Ιανουάριο του 2011 τις κρίσεις Σχολικών Συμβούλων και Διευθυντών Σχολείων έξι μήνες πριν λήξει η θητεία τους (βιαζόταν να τους αλλάξει) και το έκανε πράξη εν μέσω παλινωδιών το καλοκαίρι του 2011. Εδώ, τώρα, λήγει και λήγει και λήγει ... η θητεία των Διευθυντών Εκπαίδευσης και δώστου παρατάσεις. Ήταν που είχαν όλα τα νομοσχέδια έτοιμα!

 
Quixotakis
30 Μάιος 2020 09:25

Δεν τα ξέρω καλά τα αρχαία του καθηγητή Ζουράρι, γι' αυτό θα το πω απλά:
Ματαιότης ματαιοτήτων τα πάντα ματαιότης!
Καλό είναι και το:
Μόνος και μετά πολλών!...

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.