Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Ν. Κεραμέως: Οι Σχολικοί σύμβουλοι θα επανέλθουν

Δημοσίευση: 01/06/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Οι Σχολικοί σύμβουλοι, το έχουμε πει, θα επανέλθουν με τον συνολικό   νόμο  για τα στελέχη εκπαίδευσης.

Τη δήλωση αυτή έκανε σήμερα στη Βουλή η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως.

Σχόλια (20)

 
Γλώσσα λεμονάτη
04 Ιουν 2020 10:45

@ @Γλωσσα λεμονάτη
Νομίζω ότι καταλάβατε το σχόλιό μου.
Σχετικά με αυτά στις 16:45, φυσικά κι ως Έλληνας θα μπορούσα να είμαι υποψήφιο στέλεχος εκπαίδευσης στην Γαλλία, όπως πχ θα μπορούσα να είμαι υποψήφιος και για θέση σε Γαλλικό Πανεπιστήμιο. Τα κριτήρια, είτε τα έβαζε το Παρίσι, είτε ο τοπικός Δήμος, είτε το Πανεπιστήμιο, είτε ο παπάς της εκκλησίας, ΔΕΝ θα μου έδιναν μόρια για τα Ελληνικά μου ή τα Βουλγάρικα ή τα Ρουμάνικα. Ούτε θα υπήρχε "ΚΟΦΤΗΣ", στη γνώση ξένης γλώσσας. Όπως δηλαδή το είπατε κι εσείς... [έτη φωτός μπροστά].

 
@Γλωσσα λεμονάτη
03 Ιουν 2020 16:45

Μα εσείς δεν θα ήσασταν ποτέ υποψήφιο στέλεχος εκπαίδευσης στην Γαλλία.Απο όσα γνωρίζω είναι αλλά τα κριτήρια επιλογής και άλλες οι διαδικασίες .Οπως πχ οι μεταθέσεις,αποσπάσεις ,μετατάξεις,διορισμοί κλπ είναι παγκόσμια ελληνική πατέντα και αυτές οι λέξεις είναι άγνωστες στα εκπαιδευτικά τους συστήματα έτσι και οι επιλογές στελεχών ανήκουν στις αρμοδιότητες των Δήμων ή των τοπικών διοικήσεων.Παντως κεντρικές και να γίνονται από το Παρίσι,το Βερολίνο ,την Σοφία,το Βουκουρέστι κλπ δεν γίνονται όπως εδώ που τις κάνει η Αθήνα δηλ η κεντρική συγκεντρωτική κυβέρνηση.Οι άνθρωποι είναι έτη φωτός μπροστά.

 
Γλώσσα λεμονάτη
03 Ιουν 2020 12:21

@ @stelios 12:54
Δεν νομίζω ότι ο @stelios είχε πρόθεση να απαξιώσει τη βουλγαρική και ρουμανική γλώσσα (ή και οποιαδήποτε άλλη), ΩΣ ΓΛΩΣΣΕΣ. Ούτε βλέπω να έκανε κανένα διαχωρισμό μεταξύ "αριστοκρατικών και παρακατιανών" γλωσσών. Στη χρήση τους ως προϋπόθεση - ΩΣ ΚΟΦΤΕΣ, για τις επιλογές στελεχών νομίζω ότι αναφέρεται.
Εάν πχ ίσχυε το ίδιο σύστημα, ας πούμε στην Γαλλία και πήγαινα εγώ ως υποψήφιο στέλεχος εκπαίδευσης, τότε θα έπρεπε να αποκλειστεί ο Γάλλος υποψήφιος(που δεν θα είχε ξένη γλώσσα) και να περάσω εγώ, που έχω ως ξένη γλώσσα... τη γνώση της Ελληνικής...

 
ΘΕΑΤΡΟ
03 Ιουν 2020 08:34

To Υπουργείο Παιδείας μέχρι σήμερα αναλώνεται σε καθημερινές ανακοινώσεις και επικοινωνιακά πυροτεχνήματα. Συμπέρασμα ότι δεν έχουν σκοπό να κάνουν επιλογές στελεχών εκπαίδευσης πριν το 2022-2023 για καθαρά ευνόητους λόγους, όλα ήταν παραπλανητικές προεκλογικές δηλώσεις μέχρι να κερδίσουν τις εκλογές. Η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί , έχει περάσει τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν έχουν ανακοινώσει συγκεκριμένες διαδικασίες παρά μόνο αόριστες υποσχέσεις και κάτι «ενδιάμεσα» από μήνα σε μήνα. Είναι ανήθικη αυτή η τακτική γιατί αν ανατρέξει κανείς σε ανακοινώσεις των εκπαιδευτικών sites προεκλογικά η κυρία Κεραμέως ζητούσε επίμονα να αποσυρθεί ο νόμος Γαβρόγλου 4547/18 και μάλιστα τον χαρακτήρισε «ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ». Τελικά ποιος είναι ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝΑΣ ; Με ποιο δικαίωμα το Υπουργείο να «μπλοκάρει» συναδέλφους που θέλουν να εξελιχθούν επαγγελματικά;
Άντε τώρα στις επόμενες εκλογές να προσπαθήσει να πείσει τους ψηφοφόρους της να την υποστηρίξουν πάλι. Πρωτοφανές στα χρονικά να κάνει τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που υποσχέθηκε και το σπουδαιότερο να «τρολάρει» σε εβδομαδιαία βάση να μην πω καθημερινά. Σοβαρότητα μηδέν.

 
@stelios 12:54
03 Ιουν 2020 02:27

Η ρουμανική ή η βουλγαρική που απαξιωτικά γράφεις μαζί με τα σλοβενικά,τα σλοβάκικα,τα Πορτογαλικά,τα πολωνικά κλπ είναι μαζί με τα ελληνικά ισότιμες γλώσσες της ΕΕ.Δεν ξεχωρίζουν τις γλώσσες σε αριστοκρατικές(αγγλικά,γαλλικά,γερμανικά) και τις δεκάδες υπόλοιπες σε παρακατιανές.Το κάνετε εσείς που ζειτε στην μοναδική παγκοσμίως χώρα των αιωνίων μνημονίων και της παραχώρησης του πλούτου της χώρας ως το 2115 στους ξένους δανειστές .Τίποτε δεν είναι τυχαίο τελικά σε αυτήν την χώρα.

 
ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ !!
03 Ιουν 2020 01:16

Για όσους δεν έχουν καταλάβει και έχουν κολλήσει στις προγραμματικές/προεκλογικές δηλώσεις της τότε τομεάρχη Παιδείας , ένα έχω να σας πω, ΝΑ ΞΕΚΟΛΛΗΣΕΤΕ . Δεν έχει καμία μα καμία πρόθεση να ασχοληθεί με τις επιλογές των Στελεχών Εκπαίδευσης και των δομών τουλάχιστον μέχρι το σχολικό έτος 2022-2023. Τους νεοδημοκράτες τους έχει σίγουρους ψηφοφόρους , τώρα με αυτή την τακτική προσπαθεί και με μεγάλη επιτυχία να κάνει τους Συριζαίους δικά της παιδιά.

 
ΝΔκράτης
03 Ιουν 2020 00:32

Επιλογές στελεχών ????
Τι λέτε καλέ !!! εδώ παρατείνει την ισχύ των πινάκων πέρα τριετίας (δεν υπάρχει κάτι τέτοιο εδώ και 10 χρόνια τουλάχιστον !!!!!) Δ/ντες εκπαίδευσης διπλασιάζεται η θητεία τους . ΚΠΕ, και λοιπές δομές έχουν να αλλάξουν κοντά 10ετία. Σε πρότυπα-πειραματικά δεν προκηρύσσονται θέσεις. Θα κάνει επιλογές τι λέτε τώρα. Αλίμονο στους ψηφοφόρους της.

 
ΜΤ
02 Ιουν 2020 23:06

Υπό το Δ/ντη Εκπ/σης βεβαίως και υπό εποπτών. Πώς αλλιώς θα δημιουργηθούν πολλές καρέκλες; Και πώς αλλιώς θα κατανοήσουμε ότι το μέγιστο, που είναι η παιδαγωγική καθοδήγηση, θα είναι τελευταίο; Σχολείο και χαρά και χαιρετίσματα στην εξουσία.

 
ΑΝΝΑ
02 Ιουν 2020 20:30

Και πριν ένα χρόνο ακριβώς τα ίδια έλεγαν και μάλιστα με νόμο κατά προτεραιότητα! Τώρα, έναν χρόνο μετά, η κοροιδία συνεχίζεται. Και αν ποτέ επανέλθουν, θα είναι υπό τον διευθυντή διεύθυνσης, υπό τριών εποπτών και υπό συμβούλων στο νέο ΙΕΠ. Εν τω μέσω τη ερήμω. Το τερματίσατε.

 
Στράτος
02 Ιουν 2020 17:48

Δεν μας είπε όμως η Υπουργός ούτε ένα γενικό χρονοδιάγραμμα για το νέο νόμο επιλογής στελεχών. Επαναφορά εννοεί προφανώς την επιλογή νέων και όχι την επαναφορά των παλαιών.
Γράφεις pacifist anarchist: " Αν ψηφιστεί ο νόμος περι στελεχών, καταργούνται αυτόματα τα ΠΕΚΕΣ και οι ΣΕΕ".
Απαντώ: όχι αυτόματα αλλά μετά την επιλογή νέων στελεχών. Προφανώς θα υπάρξει και ειδική διάταξη για αυτό.

 
ΜΤ
02 Ιουν 2020 17:18

Οι μόνες προϋποθέσεις θα έπρεπε να είναι τα μπόλικα χρονάκια υπηρεσίας μέσα στην τάξη και το διδακτορικό, με μεγάλη προσοχή στο περιεχόμενό του. Κι ακόμα η γνώμη των εκπαιδευτικών που είχε στην ευθύνη του ο υποψήφιος αν είχε θητεία/ες Σχ. Συμβούλου. Τα λοιπά άκυρα. Αυτός ο καημός για τα Β1, τα Β2 και τις γλώσσες στην εποχή μας και μετά από ένα διδακτορικό επιπέδου είναι για να έχουμε να λέμε...

 
Τάκης Λ.
02 Ιουν 2020 17:13

Είναι λογικό να υπάρξει καθυστέρηση λόγω covd 19 αλλά πλέον με επιστροφή στην κανονικότητα οφείλετε να επισπεύσετε (εφόσον είχατε ήδη προετοιμαστεί κατάλληλα). Ο χρόνος θα δείξει..

 
Νικος
02 Ιουν 2020 16:15

Έχετε γίνει πρωταγωνίστρια στα ΘΑ. Πιο πολλά απί τον ΣΥΡΙΖΑ!

 
stelios
02 Ιουν 2020 12:54

Αντί να πει προυπόθεση το μεταπτυχιακόν για τα ανώτερα στελέχη εκ/σης βάζει τη βουλγαρική και ρουμανική γλώσσα, αποκλείοντας ικανά και προσοντούχα στελέχη. Επίσης οι υποψηφιότητες σε περισσότερες θέσεις διαφορετικά θα γίνει ότι και επί Γαβρόγλου να μην υπάρχουν υποψήφιοι σε θέσεις στην επαρχία και με υποτιπώδη προσόντα.

 
Επαναφορά
02 Ιουν 2020 11:55

αν συμβεί θα την υπογράψει ο επόμενος Υπουργός Παιδείας..

 
φιλελεύθερος
02 Ιουν 2020 11:19

Ελπίζει ότι μέχρι τότε θα έχουμε βγει στη σύνταξη ή θα έχουμε μετακομίσει.
τέως σχολικός σύμβουλος με 33 χρόνια υπηρεσίας

 
pacifist anarchist
02 Ιουν 2020 09:43

O νόμος που ψηφίζεται στη βουλή "μιλάει" για ΠΕΚΕΣ και συνεχίζουν κάποιοι να μας δουλεύουν στο ψιλό γαζί. Αν ψηφιστεί ο νόμος περι στελεχών, καταργούνται αυτόματα τα ΠΕΚΕΣ και οι ΣΕΕ. Ποιοί θα αναλάβουν μέχρι τις νέες κρίσεις; Οι πρώην ΣΣ; Νομικά αδύνατο. Γιατί παίρνει συνεχώς αναβολές η δίκη της ΠΕΣΣ; ξέρει κανένας; Τι "παιχνίδι" παίζεται εκεί;
Αυτό που είδαμε πρόσφατα για τα νεα στελέχη έχει πολλούς περισσότερους κόφτες και επαυξημένη βαθμολογία στη συνέντευξη. Το γνωστό παραμύθι περι αξιοκρατίας...και βαρβαρότητας. Αν είσαι στην Black list, όπως εγώ, καλό είναι να μην πατήσεις προς τα εκεί.
Επί Γιαννάκου είχα 6 μόρια περισσότερα από το δεύτερο και με "φάγανε" στη συνέντευξη (αυτό βαπτίστηκε μανία καταδίωξης). Εκείνο το Β2 του Γαβρόγλου διευρύνθηκε για να κόβει περισσότερο κόσμο. Τις ευαισθησίες της "αριστεράς" των σαλονιών τη γνωρίσαμε. Τό ίδιο βιολί παίζεται και τώρα. Δούλεμα στο δούλεμα και ραφή δεν έχει.
Διδακτορικά, μεταπτυχιακά, δημοσδιεύσεις, συγγραφικό, κλπ πάνε στράφι χωρίς Β2. Είσαι ένα μηδενικό χωρίς Β2. Το ακούς πατέρα που χαράμησες τα νιάτα σου στην εξορία και έφυγες νωρίς; What anybody to say!!!

 
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΤΡΟΛ
02 Ιουν 2020 09:03

Αν το ψέμα είχε επιστήμη θα είχατε Post-Doc!!!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.