Placeholder

ΒΟΥΛΗ

«Καυγάς» Ν. Κεραμέως- Ν. Φίλη για τους διορισμούς με «εμπλοκή» ΟΛΜΕ

Διαβάστε τον διάλογο
Δημοσίευση: 02/06/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

«Καυγάς» προκλήθηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, κατά τη διαδικτυακή ακρόαση των φορέων, όταν  η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως , απευθυνόμενη στον Αντιπρόεδρο της ΟΛΜΕ Θ. Μαλαγάρη σχολίασε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε τον προϋπολογισμό για τους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.

Ακολουθεί ο διάλογος

Ν. Κεραμέως: Κύριε Μαλαγάρη, άκουσα με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τις παρατηρήσεις σας. Θέλω να εστιάσω σε κάτι το οποίο είπατε. Είπατε ότι όταν εφαρμόσθηκε η Τράπεζα Θεμάτων κόπηκε το 24% των μαθητών. Ερώτηση. Ισχύει ή δεν ισχύει ότι τη χρονιά εκείνη ήταν η πρώτη  χρονιά που εφαρμόσθηκε ο μέσος όρος του 10 και το 8 στα μαθήματα, σε όλα τα μαθήματα; Ισχύει ή  δεν ισχύει αυτό;

Θ. Μαλαγάρης: Σε συνδυασμό με αυτό που φέρατε, αυτή τη στιγμή που αυξάνετε και επαναφέρετε τη βάση  του 10, θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα. Το ίδιο ακριβώς που δημιούργησε και σε  εκείνη την περίοδο που αναφέρεστε.

Ν. Κεραμέως: Ισχύει ή δεν ισχύει ότι εφαρμόστηκε για πρώτη φορά αυτή η βάση;

Θ. Μαλαγάρης: Σας λέω ότι και εσείς αυξάνετε τη βάση του 10 όπως τότε και μάλιστα αυξάνετε και τα γραπτά εξαρτώμενα μαθήματα. Από κει και πέρα αυτός ο συνδυασμός μας οδηγεί στο συμπέρασμα, ότι θα έχουμε τα ίδια αποτελέσματα με εκείνη την περίοδο που αναφέρεστε.

Ν. Κεραμέως: Άρα καταλαβαίνω ότι πράγματι ισχύει. Δεύτερο ερώτημα. Μόνιμοι διορισμοί. Ισχύει ή  δεν ισχύει ότι έχουν ήδη υπογραφεί 1040 μόνιμοι διορισμοί στην ειδική αγωγή, οι πρώτοι στην ιστορία της χώρας στην ειδική αγωγή μέσω ΑΣΕΠ;

Θ. Μαλαγάρης: κυρία Υπουργέ,  όπως ξέρετε και εσείς δεν έχουν γίνει ακόμα. Να γίνουν, να  το σχολιάσουμε. Τι να σχολιάσουμε αυτή τη στιγμή;

Ν. Κεραμέως: Κύριε Μαλαγάρη, τότε λυπάμαι, διότι έχω υπογράψει 1040 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και ετοιμάζομαι να υπογράψω και άλλους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής. Οι πρώτοι που γίνονται στην ιστορία στη χώρα της χώρας, οι πρώτοι μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής, τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε. Τους οποίους καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Θ. Μαλαγάρης: Ούτε ένας δεν έχει γίνει.   Μόνιμος διορισμός  εκπαιδευτικών δεν έχει γίνει ούτε ένας.

Ν. Κεραμέως: Μόνιμο προσωπικό 1040 δεν τους θέλετε; Δεν τους θέλετε, 1040 σαράντα μόνιμοι διορισμοί; Ας ακουστεί, λοιπόν, στην αίθουσα της Βουλής, ότι ο κύριος Φίλης και ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο καταψήφισαν τον προϋπολογισμό που είχε τις 4.500 μόνιμους διορισμούς, τους καταψήφισε, αλλά επιπλέον τώρα  μας λέει, ότι δεν τους θέλουνε κιόλας. Ας είναι ξεκάθαρα τα πράγματα, λοιπόν, άλλοι κάνουν μόνιμους διορισμούς εκεί που υπάρχει πραγματική ανάγκη και άλλοι αντιτίθενται σε αυτούς.

Ν. Φίλης: Μη χάνετε τη σοβαρότητά σας και μη λέτε πράγματα τα οποία είναι ψέματα.  Δεν είναι 1040 εκπαιδευτικοί είναι 1040.

Ν. Κεραμέως:  Οι  1040 μόνιμοι διορισμοί στο κλάδο της ειδικής αγωγής, στον εξαιρετικό αυτό ευαίσθητο τομέα της ειδικής αγωγής, τον οποίο εσείς καταψηφίσατε. Καταψηφίσατε τους μόνιμους διορισμούς. Εμείς προχωρούμε. Κύριε Φίλη, καταλαβαίνω.

Ν. Φίλης:  Εμείς το κάναμε αυτό κυρία Κεραμέως. Είναι έργο ΣΥΡΙΖΑ αυτοί οι διορισμοί, δεν είναι δικό σας έργο. Στον προϋπολογισμό του 2019 με αποφάσεις κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ν. Κεραμέως: Καταλαβαίνω τη θέση σας. Είχατε υποσχεθεί εσείς ο ίδιος, αν δεν κάνω λάθος, 18.000 ή 20.000 μόνιμους διορισμούς. Έγιναν, κύριε Φίλη, 20.000 διορισμοί; Είχατε υποσχεθεί εσείς προσωπικά. Πόσους υπογράψατε; Ούτε έναν.

Ν. Φίλης:  Ότι υποσχέθηκαμε έγινε, μόλις βγήκαμε από τα μνημόνια. Ήταν μέσα 15.000. Είστε εριστική και χάνετε την ψυχραιμία σας. Και ανακριβής.  Κάνετε προπαγάνδα εδώ μέσα.Εσείς παραπλανείτε.  Χαίρομαι που υλοποιείται το πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ. Με τέτοια επιχειρήματα θα μας πείτε αντίο σε λίγο προσέξετε.  Σοβαρευτείτε λίγο

Ν. Κεραμέως:   Όχι μόνο ούτε έναν δεν υπογράψατε, αλλά τους καταψηφίσατε κύριε Φίλη. Άρα το όψιμο ενδιαφέρον για την ειδική αγωγή ..Καταλαβαίνω τη θέση σας κύριε Φίλη. Η πραγματικότητα είναι αυτή, ότι εμείς ετοιμαζόμασταν να υπογράψουμε και τους λοιπούς διορισμούς ειδικής αγωγής και εσείς τους έχετε καταψηφίσει και τα πρακτικά της Βουλής είναι ξεκάθαρα.

Σχόλια (4)

 
Bill
03 Ιουν 2020 16:00

Τα κονδύλια γι αυτούς τους 4.500 διορισμούς δεν ήταν εξασφαλισμένα από την προηγούμενη κυβέρνηση κυρία Κεραμεως?

 
Φώτης
03 Ιουν 2020 18:32

Κονδύλια δε νομίζω , απλά νούμερα.

 
SL^2
04 Ιουν 2020 00:54

Υποτίθεται ότι στη βουλή γίνεται συζήτηση για να διαφωτιστεί η κοινή γνώμη αλλά κάθε άλλο παρά αυτό συμβαίνει! Συσκοτίζεται η κοινή γνώμη και ακούει απίστευτες δικαιολογίες και ψέματα. Λοιπόν η αλήθεια είναι ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε εξαγγείλει 15000 διορισμούς, που κατά τη γνώμη μου είναι λίγοι, σε βάθος 3ετίας κ συγκεκριμένα: 4250 στην ΕΑ το 2019 με το αντίστοιχο ποσό προϋπολογισμένο στον προϋπολογισμό που ίδια συνέταξε για το 2019 κ είχε δημοσιεύσει ΦΕΚ 864/12-3-2019 που ρύθμιζε τη διαδικασία που έπρεπε ν' ακολουθηθεί για την πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ και η οποία θα απαιτούσε κάποιο διάστημα, 6250 γενικής το 2020 και άλλους 5250 γενικής παιδείας το 2021. Έχασε τις εκλογές στις 7/7/2019 και δεν πραγματοποίησε κανέναν! Η επόμενη μη έχοντας εμπιστοσύνη στην προηγούμενη είπε ότι θα εξετάσει ποια είναι τα πραγματικά κενά και αναλόγως θα πράξει. Στη συνέχεια κ με αρκετή καθυστέρηση ανακοίνωσε ότι τελικά θα κάνει τους ίδιους διορισμούς που είχε εξαγγείλει και η προηγούμενη! Με τη διαφορά ότι μέχρι αυτή τη στιγμή έχει σημειωθεί μεγάλη καθυστέρηση και δεν έχει γίνει ούτε ένας διορισμός ακόμη και απ' αυτούς τους 4500 της ΕΑ που ήταν προγραμματισμένοι και προϋπολογισμένοι για το 2019 και που στη στη χειρότερη περίπτωση θα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι το τέλος Αυγούστου του 2019. Αυτή είναι η πραγματικότητα για όσους θυμούνται τα γεγονότα και επομένως δεν μπορούν να παρασύρονται από καμία πλευρά!

 
Bill33
04 Ιουν 2020 17:14

Ακριβώς αυτό ισχύει SL.Τα κονδύλια για τους 4500 διορισμούς υπήρχαν από πέρυσι κι ακόμη δεν προχώρησαν.Και οι 10500 προσλήψεις σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια είχαν εξαγγελθεί από πέρυσι χωρίς εξασφαλισμένα όμως κονδύλια μιας και ήταν σε βάθος τριετίας.Η Κεραμεως είπε ότι θα εξετάσει τις ανάγκες και μετά από μήνες αποφάσισε ότι τον ίδιο ακριβώς αριθμό,-ούτε έναν παραπανω φυσικα-με τον Γαβρογλου.Αν δεν εξαγγελθεί οι 10500 διορισμοι στη γενική, θα έκανε πολύ λιγότερους.Αυτο δείχνει και η αύξηση των μαθητών ανά τμήμα σε 25.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ