Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Ψήφισμα ΠΟΣΕΕΔΙΠ για το πολυνομοσχέδιο του υπ. Παιδείας

Δημοσίευση: 03/06/2020
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΕΚΠΑ
Alt Text: 
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΕΚΠΑ
Title Text: 
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΕΚΠΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε το συνοδευτικό της απόφασης

Το νομοσχέδιο που κατεβαίνει προς ψήφιση αφαιρεί κατακτημένα δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζόμενων στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα από την εποχή της μεταπολίτευσης.

Τα Πανεπιστήμια έχουν το αυτοδιοίκητο ως κατάκτηση του εκπαιδευτικού κινήματος και για αυτό στις εκλογές των οργάνων διοίκησης συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι σε αυτά.

• ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ, ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ, ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΕΕΠ, ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ, ΔΕΠ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΦΥΣΙΚΑ ΕΝΝΟΜΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ

• Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟ ΤΩΝ ΑΕΙ, ΕΝΩ

• Η ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 16 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ

Το όραμα του Υπουργείου για το Πανεπιστήμιο του μέλλοντος διαφαίνεται πίσω από τον αποκλεισμό όλων ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΕΕΠ, ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ, τόσο από τη διαδικασία των Πρυτανικών εκλογών, όσο και από τη διαδικασία εκλογής των Προέδρων των Τμημάτων, των Κοσμητόρων και των Διευθυντών των Τομέων, δηλαδή των φυσικών προϊσταμένων τους, των οργάνων διοίκησης που κάνουν τις αναθέσεις του διδακτικού έργου σε μέλη ΔΕΠ, ΕΔΙΠ, ΕΕΠ. Επομένως για τα ΟΡΓΑΝΑ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ, μεταξύ άλλων, ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΧΙ.

Η σαθρή και αίολη αιτιολόγηση που παρατίθεται στο νομοσχέδιο, ότι μόνο όσοι μπορούν να διεκδικήσουν θέσεις προσώπων διοίκησης έχουν και το δικαίωμα εκλέγειν αποτελεί μνημείο ερασιτεχνισμού, προχειρότητας και υποτίμησης της νοημοσύνης κάθε πολίτη, καθώς για κανέναν δεν ισχύει η νομοτελειακή εξέλιξη σε θέση Πρωτοβάθμιου. Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟ ΤΩΝ ΑΕΙ.

Η διαδικασία που ακολουθήθηκε, εν μέσω υγειονομικής κρίσης, με την απουσία οποιουδήποτε διαλόγου και χωρίς να υπάρχει κανένα επείγον ζήτημα, καθώς επίκειται κατάθεση σχεδίου νόμου συνολικά για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, οδηγεί στο ασφαλές συμπέρασμα ότι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο, που, σε πρώτη φάση, έχει πολιτική στόχευση στις επερχόμενες εκλογές οργάνων διοίκησης, και σε βάθος χρόνου, στην αλλαγή της φυσιογνωμίας του Πανεπιστημίου. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΡΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.

Ζητούμε να μην ψηφιστεί η στέρηση του δικαιώματος ψήφου. Σε αντίθετη περίπτωση, σκοπεύουμε να προβούμε σε αίτηση ακύρωσης και αναστολής της υπουργικής απόφασης και κάθε κανονιστικής διάταξης, που στερεί την συμμετοχή μας στις εκλογικές διαδικασίες.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΕΙ

Με εκτίμηση,
Για την Εκτελεστική Γραμματεία  
Ο Πρόεδρος  Ο Γ. Γραμματέας
Δρ. Νίκος Παραλυκίδης Δρ. Χαράλαμπος Μπράτσας

Ετικέτες: 
ΠΟΣΕΕΔΙΠ

Σχόλια (2)

 
ΕΔΙΠ
04 Ιουν 2020 11:24

ζητάμε απεργία τώρα!

ζητάμε δικαιοσύνη, αξιοκρατία, αναγνώριση, αμοιβές, ασφάλεια στην εργασία μας

 
SUN
04 Ιουν 2020 13:54

ΔΕΚΤΟΝ!
ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΚΛΙΝΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΕΣΥ.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ