Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Σύγκλητος Παν. Μακεδονίας:Απόφαση για τις εξετάσεις εαρινού εξαμήνου για τη διεξαγωγή εξετάσεων κατά το εαρινό εξάμηνο

Δημοσίευση: 04/06/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Απόφαση για τη διεξαγωγή  κατά το εαρινό εξάμηνο ακαδημαϊκού έτους 2019-2020 και της ρύθμισης επιμέρους θεμάτων κατά τις διατάξεις του άρθρου 6 της υπ’ αριθμ. 59181/Ζ1/19.5.2020 Υ.Α. (Β ́ 1935), εξέδωσε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση τςη Συγκλήτου:

α. Οι εξετάσεις της περιόδου Ιουνίου ακαδημαϊκού έτους 2019-2020, γραπτές ή προφορικές, του πρώτου και δεύτερου κύκλου σπουδών, θα πραγματοποιηθούν με όλες τις πρόσφορες εξ αποστάσεως μεθόδους, σύμφωνα με προηγούμενη απόφαση του ίδιου οργάνου, με χρήση τρόπων και μέσων που να εξασφαλίζεται, κατά το ανθρωπίνως δυνατό, ο αδιάβλητος χαρακτήρας αυτών και με απόλυτο σεβασμό στις διατάξεις της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

β. Τροποποιείται η ημερομηνία έναρξης της εξεταστικής περιόδου, ήτοι από τη Δευτέρα 15 Ιουνίου μέχρι και το Σάββατο 18 Ιουλίου 2020, με δυνατότητα τα Τμήματα να πραγματοποιούν εξετάσεις και ημέρα Σάββατο, σύμφωνα με τον προγραμματισμό τους και προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους. Εξαίρεση αποτελεί το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, για το οποίο η εξεταστική περίοδος παραμένει από 10/6 έως και 18/7/2020.

Ειδικά για τις εξετάσεις των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών, δύναται να πραγματοποιούνται και ημέρα Κυριακή.

Η ευθύνη για τον προγραμματισμό και τη διενέργεια της εξέτασης είναι του διδάσκοντα ο οποίος δρα σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του Τμήματος και τον Κοσμήτορα της Σχολής ή με τον Διευθυντή του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών.

γ. Οι βαθμολογίες των μαθημάτων οφείλουν να έχουν καταχωριστεί στο πληροφοριακό σύστημα του Ιδρύματος, με μέριμνα των αρμόδιων διδασκόντων, έως την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020, προκειμένου οι διαδικασίες έκδοσης και χορήγησης των τίτλων σπουδών να ολοκληρωθούν εντός του μηνός Αυγούστου.

Σε περίπτωση που κατά τη διάρκεια της εξεταστικής διαδικασίας διαπιστωθεί τεκμηριωμένη αδυναμία από τους συμμετέχοντες ή αστοχία των τεχνικών μέσων, παρέχεται η δυνατότητα διενέργειας της εξέτασης με εξ αποστάσεως μεθόδους την αμέσως επόμενη Κυριακή της εβδομάδας που παρατηρήθηκε η αστοχία και αν αυτό δεν επαρκέσει θα υπάρχει η δυνατότητα αναπλήρωσης της εξέτασης μετά το πέρας της εξεταστικής, κατά την εβδομάδα 20 – 25
Ιουλίου 2020.

δ. Επισημαίνεται ότι, τόσο η εξ αποστάσεως διδασκαλία όσο και η εξ αποστάσεως εξέταση πραγματοποιούνται μέσα στις ειδικές συνθήκες της πανδημίας και αποτελούν εξαιρετική περίπτωση, χωρίς να υποκαθίσταται η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία και η διενέργεια εξετάσεων με φυσική παρουσία, όταν εκλείψουν οι έκτακτες συνθήκες που τις επέβαλαν.

ε. Οι διδάσκοντες καλούνται να διενεργήσουν τις εξετάσεις με βάση την ανά χείρας απόφαση και την από 25.5.2020 εισήγηση της αρμόδιας Επιτροπής για την εξ αποστάσεως εξέταση.

στ. Οι τρόποι αξιολόγησης των εξετάσεων εξ αποστάσεως που θα εφαρμοστούν είναι: i) Αξιολόγηση μέσω εργασιών ή θεμάτων προς ανάπτυξη σε συνδυασμό με τηλεδιάσκεψη, σε καθορισμένο χρόνο εξέτασης, ii) Εξ αποστάσεως ηλεκτρονική εξέταση με θέματα πολλαπλών επιλογών σε συνδυασμό με τηλεδιάσκεψη και iii) Προφορική εξ αποστάσεως εξέταση με χρήση τηλεδιάσκεψης

ζ. Τα ακαδημαϊκά Τμήματα και τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) θα εκπονήσουν πρόγραμμα εξετάσεων με ειδική αναφορά στον τρόπο της εξ αποστάσεως εξέτασης που έχει επιλέξει ο κάθε διδάσκων. Στο πλαίσιο αυτό συνιστάται στους Προέδρους των Τμημάτων, στους Διευθυντές των ΠΜΣ και στους διδάσκοντες να διενεργήσουν δοκιμαστική εξέταση για την καλύτερη προετοιμασία των εξετάσεων και να εξηγήσουν εγκαίρως και επαρκώς στους φοιτητές τους τρόπους με τους οποίους θα εξετασθούν.

η. Ορίζει ως υπεύθυνο παρακολούθησης και εφαρμογής των μεθόδων αξιολόγησης που θα εφαρμοστούν κατά την τρέχουσα εξεταστική περίοδο (Ιούνιος-Ιούλιος 2020) τον Αντιπρύτανη Διοικητικών Υποθέσεων, Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, ο οποίος συνεπικουρείται από τον Κοσμήτορα της κάθε Σχολής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

θ. Εξουσιοδοτεί τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου για τυχόν βελτιώσεις/ προσαρμογές των προβλεπομένων στο συνημμένο Παράρτημα, οι οποίες τυχόν ανακύψουν κατά την περίοδο προετοιμασίας των εξετάσεων με εξ αποστάσεως μεθόδους.

Για την εφαρμογή των παραπάνω, έγινε αποδεκτό το συνημμένο Παράρτημα, το οποίο στο πλαίσιο των διατάξεων της παρ. 2 του άρθρου 7 της υπ’ αριθμ. 59181/Ζ1/19.5.2020 Υ.Α. (Β ́ 1935) καθορίζει λεπτομερώς τα εξής:

α. Τον τρόπο και τα μέσα για τις εξετάσεις με εξ αποστάσεως μεθόδους

β. Την πολιτική περί του τρόπου της συλλογής και επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων στο πλαίσιο της εξέτασης με εξ αποστάσεως μεθόδους, σύμφωνα με την εισήγηση του υπεύθυνου προστασίας προσωπικών δεδομένων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

γ. Τη διασφάλιση του αδιάβλητου των εξετάσεων με εξ αποστάσεως μεθόδους και τις ασφαλιστικές δικλείδες

δ. Τον ορισμό υπεύθυνου παρακολούθησης και εφαρμογής των μεθόδων αξιολόγησης για την τρέχουσα εξεταστική περίοδο

ε. Τα τεχνολογικά εργαλεία για την υποστήριξη της εξ αποστάσεως εξέτασης στ. To Πρωτόκολλο Εξετάσεων με Εξ Αποστάσεως Μεθόδους

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ