Η απάντηση του Γ. Στύλιου στην καταγγελία της ΟΛΜΕ

04/06/2020

Ενημερώθηκε: 04/06/2020, 18:10

Άκουσε το άρθρο

Απάντηση στην καταγγελία της ΟΛΜΕ περί μεροληπτικής στάσης του προεδρείου της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής έναντι το Αντιπροέδρου της Ομοσπονδία Θ. Μαλαγάρη έδωσε σήμερα από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Επιτροπής , Βουλευτής Γιώργος Στύλιος.

Συγκεκριμένα ο κ. Στύλιος είπε τα εξής:

Στη συνεδρίαση-από όλους τους συμμετέχοντες φορείς- δόθηκε πρώτα ο λόγος στον εκπρόσωπο της ΟΛΜΕ . Ο χρόνος καθορίστηκε στα 3 λεπτά με μία ανοχή.  Η πρώτη διακοπή έγινε στα 8 λεπτά στον στον εκπρόσωπο της ΟΛΜΕ και στη συνέχεια μιλούσε μέχρι τα 12 λεπτά. Αν ξεκινάμε  με τον πρώτο εκπρόσωπο φορέα, ο Πρόεδρος της Επιτροπής να λέει,  θα μιλήσετε 3 λεπτά, θα φτάνουμε στα 12 και στο τέλος να γίνεται καταγγελία ότι δεν δόθηκε χρόνος, όταν, συγχωρέστε με πάρα πολύ, μιλούσε για θέματα που αρκετά δεν αφορούσαν το νομοσχέδιο. Θα περίμενα από την ΟΛΜΕ να μπει στην ουσία του νομοσχεδίου, να αναπτύξει τις θέσεις της για το νομοσχέδιο και όχι απλά να προσπαθεί να βρει μέσα από την ακρόαση των φορέων ένα άλλο βήμα για να επαναλάβει γνωστές της θέσεις, οι οποίες είναι θέσεις της και είναι αποδεκτές ως θέσεις της.

Ακολουθεί η καταγγελία της ΟΛΜΕ

Η ΟΛΜΕ βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλει την απαράδεκτη και μεροληπτική στάση σε βάρος της από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων κ. Στύλιο.

Ενώ είχαν κληθεί για ακρόαση 14 φορείς στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων και οι οποίοι μπόρεσαν να αναπτύξουν με ευχέρεια χρόνου, χωρίς διακοπές τις θέσεις τους που αφορούσαν μάλιστα ορισμένα σημεία του νομοσχεδίου και όχι το σύνολό του, στην περίπτωση της ΟΛΜΕ συνέβη το αντίθετο. Επιφυλάχθηκε μία απόλυτα άνιση μεταχείριση με περιορισμό του χρόνου τη στιγμή μάλιστα που ο εκπρόσωπός της, Αντιπρόεδρος του ΔΣ Θοδωρής Μαλαγάρης, ήταν υποχρεωμένος να αναφερθεί και να αναλύσει το σύνολο σχεδόν των άρθρων του νομοσχεδίου, που αναφερόντουσαν στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Οι συνεχείς παρεμβολές, οι παρατηρήσεις, το «κλείσιμο» του μικροφώνου και κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ανάπτυξης των εισηγήσεων και κατά τη διαδικασία των ερωταπαντήσεων που ήταν οι περισσότερες που απευθύνθηκαν σε φορέα, αποτελούν εξ αντικειμένου προσπάθεια φίμωσης της Ομοσπονδίας.

Η ΟΛΜΕ διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει τον αγώνα της για την προστασία και την αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών ανεξάρτητα από τα όποια εμπόδια κληθεί να ξεπεράσει.
Επιπρόσθετα αυτό το οποίο προέκυψε ως γενικό συμπέρασμα από την προχθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων με την παρουσία των φορέων είναι ότι συμφωνούν με το νομοσχέδιο μόνον οι εργοδοτικές οργανώσεις, οι οποίες στοχεύουν, ως γνωστόν στο κέρδος, ενώ οι φορείς των εργαζομένων τόσο στην ιδιωτική, όσο και στη δημόσια εκπαίδευση, που έχουν στόχο ένα δημόσιο δωρεάν ποιοτικό σχολείο για όλα τα παιδιά, διαφωνούν κάθετα και ζητούν τη μη ψήφισή του.

Τέλος, διαπιστώσαμε ότι αποκλείστηκαν από τη Βουλή διάφοροι φορείς που τους αφορούσε το νομοσχέδιο, όπως η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Κοινωνικών Επιστημών, η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων και Ενώσεις γονέων, ενώ κλήθηκαν να παρευρεθούν φορείς που δεν τους αφορούσε, όπως ο ΟΕΦΕ (Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος), που έσπευσε να επικροτήσει το νομοσχέδιο.

Σχόλια (1)

χωριό που φαίνεται
|

Τι να πεις αφού το είδαμε , όσο περισσότερο τους έκοβες τόσα λιγότερα θα έλεγαν.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ