ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Εγκύκλιος: Οριστικές Τοποθετήσεις Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) σχολικού έτους 2020-2021.

Δημοσίευση: 05/06/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Εγκύκλιο με οδηγίες για τις οριστικές Τοποθετήσεις Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) σχολικού έτους 2020-2021, εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

Σύμφωνα με την εγκύκλιο:

Τα κριτήρια οριστικής τοποθέτησης είναι :

α) η συνολική υπηρεσία

β) οι οικογενειακοί λόγοι

γ) οι συνθήκες διαβίωσης στις έδρες των σχολείων όπου υπηρέτησαν ή υπηρετούν1

δ) η συνυπηρέτηση

ε) η εντοπιότητα2

Επίσης σύμφωνα με το άρθρο 13, παρ. 2 του ως άνω Π.Δ. έχουν προτεραιότητα στις οριστικές τοποθετήσεις και στις μεταθέσεις εντός της ίδιας περιοχής (και βαθμίδας) οι ανήκοντες στις ειδικές κατηγορίες μετάθεσης, οι οποίες προβλέπονται για τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ στο άρθρο 8 του Π.Δ. 56/2001 (ΦΕΚ 47 Α ́), όπως ισχύει, συγκρινόμενοι μόνο μεταξύ τους.

Στο πλαίσιο των ανωτέρω, το υπουγείο Παιδείας καλεί τις Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης   να αναρτήσουν πίνακες με τα συνολικά μόρια των υποψηφίων, με τα οργανικά κενά κατά κλάδο και σχολική μονάδα και να εκδώσουν πρόσκληση για υποβολή δηλώσεων οριστικής τοποθέτησης των:

α) νεοδιοριζόμενων (ΦΕΚ 241/Γ ́/9-3-2020),

β) μετατασσόμενων (ΦΕΚ 2464/Γ ́/31-12-2019),

γ) μετατιθέμενων (αριθ. πρωτ. 56255/Ε4/14-05-2020 Υ.Α. – ΑΔΑ:ΨΒΒΥ46ΜΤΛΗ-Φ06) και

δ) όσων υπέβαλαν αίτηση μετάθεσης εντός της ίδιας περιοχής και βαθμίδας στο πλαίσιο της με αριθ. πρωτ. 43223/Ε4/03-04- 2020 (ΑΔΑ: ΩΘ0Υ46ΜΤΛΗ-ΖΣΚ) εγκυκλίου μεταθέσεων.

Προκειμένου να συνταχθούν οι πίνακες με τα μόρια των ενδιαφερόμενων, τονίζει το υπουργείο Παιδείας στην εγκύκλιο, θα πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό η αναγνώριση προϋπηρεσίας των νεοδιοριζόμενων από τα αρμόδια συμβούλια (ΠΥΣΕΕΠ). Επισημαίνεται ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την αναγνώριση προϋπηρεσίας στις μεταθέσεις είναι αυτή να έχει αναγνωριστεί πρώτα μισθολογικά.

Με δεδομένο ότι οι εν λόγω τοποθετήσεις θα γίνουν ύστερα από πρόταση των οικείων (13) ΠΥΣΕΕΠ το υπουργείο Παιδείας καλεί τους Περιφερειακούς Διευθυντές να συντονίσουν τη διαδικασία θέτοντας χρονοδιάγραμμα ενεργειών στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, ώστε τα ΠΥΣΕΕΠ να διευκολυνθούν στο έργο τους με στόχο την ομαλή και έγκαιρη διεξαγωγή αυτής της νέας διαδικασίας.

Σχόλια (1)

 
Λουκάς
06 Ιουν 2020 08:58

Δεν έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι δε γίνονται τοποθετήσεις ; Πάλι έξω έθεσε; Τι συμβαίνει ;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ