ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Εγκύκλιος: Χρονοδιάγραμμα εργασιών σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης»

Διαδικασίες έκδοσης τελικών αποτελεσμάτων και τίτλων σπουδών
Δημοσίευση: 05/06/2020
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Χρονοδιάγραμμα  με στόχο την εύρυθμη μηχανογραφική διεκπεραίωση των διαδικασιών έκδοσης τελικών αποτελεσμάτων και τίτλων σπουδών θέτει εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας προς τους  Διευθυντές/ντριες των σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

Ειδικότερα το χρονοδιάγραμμα έχει ως εξής:

Έως 12/6/2020: ολοκλήρωση της καταχώρισης βαθμών και απουσιών από τις σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των τύπων.

12/6/2020: ενημέρωση του πληροφοριακού συστήματος myschool για διαγωγή και φοίτηση του συνόλου των μαθητών/τριών των ως άνω μονάδων.

16/6/2020: ενημέρωση του πληροφοριακού συστήματος myschool για την τελική επίδοση του συνόλου των μαθητών/τριών των ως άνω μονάδων.

18/6/2020: ενεργοποίηση διαδικασίας έκδοσης τίτλων Γυμνασίων στο πληροφοριακό σύστημα myschool.

19/6/2020: ενεργοποίηση διαδικασίας έκδοσης τίτλων Επαγγελματικών Λυκείων στο πληροφοριακό σύστημα myschool.

22/6/2020: ενεργοποίηση διαδικασίας έκδοσης τίτλων Γενικών Λυκείων στο πληροφοριακό σύστημα myschool.

Το υπουργείο Παιδείας καλεί τους Διευθυντές/ντριες των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης   να προβούν στις μηχανογραφικές διαδικασίες

α) ενημέρωσης βαθμών και απουσιών,

β) φοίτησης,

γ) υπολογισμού τελικής επίδοσης και

δ) έκδοσης τίτλων σπουδών στις 26/6/2020.

Σχόλια (19)

 
ΒΙΒΗ Λ.
16 Ιουν 2020 20:46

Συνάδελφοι, γνωρίζετε πότε ακριβώς θα παρουσιαστούμε στα σχολεία, πριν τα παιδιά?
24 Αυγούστου ή 1η Σεπτεμβρίου?

 
Απουσία σχεδίου
08 Ιουν 2020 17:37

Απλώς "έκλεισε" όλη η χώρα χωρίς να υπάρχει σχέδιο ούτε για την εκπαίδευση ούτε για την κοινωνία ούτε για την οικονομία. Αυτό θα γίνει ακόμα περισσότερο εμφανές το επόμενο εξάμηνο, μετά το καλοκαίρι, όταν θα πρέπει να γίνει διαχείριση της κατάστασης σε σχολεία και πανεπιστήμια.

 
Μια ήρεμη κρίση
08 Ιουν 2020 14:59

Κατά γενική ομολογία η κυβέρνηση τα πήγε καλά στην κρίση με τον ιό. Μοναδική και κραυγαλέα παραφωνία η Υπουργός Παιδείας. Δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών. Λίγη. Ούτε τα στοιχειώδη, όπως το χρονοδιάγραμμα, μπορεί να διασφαλίσει γιατί έχει άσχετους με την παιδεία συμβούλους, ούτε τα μείζονα να θέσει σε τροχιά. Το νομοσχέδιο δεν προάγει σε τίποτε ουσιαστικό την παιδεία, ενώ η ίδια ευτελίζει τον θεσμό περιφερόμενη από κανάλι σε κανάλι και δίνοντας λόγο ύπαρξης σε δημοσιογράφους .

 
Μαρίνα
08 Ιουν 2020 09:50

Ποιος κοροϊδεύει ποιον? Τα μαθήματα στο λύκειο τελείωσαν στις 10-3-2020.

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
08 Ιουν 2020 09:35

Αβάσταχτης ελαφρότητας το ανάγνωσμα! Σε μια συγκυρία που η θεμελιώδης αρχή για την προστασία της δημόσιας υγείας είναι η αποφυγή του συγχρωτισμού, το υπουργείο στέλνει ένα χρονοδιάγραμμα που η τυπική του εφαρμογή υποχρεώνει το σύλλογο διδασκόντων σε αλλεπάλληλες συνεδριάσεις! Γιατί κάθε βήμα που περιγράφει το χρονοδιάγραμμα προϋποθέτει συνεδρίαση συλλόγου, είτε για την ενημέρωση της διαγωγής (Θεός φυλάξοι!), είτε της φοίτησης, είτε της επίδοσης! Όλα αυτά λοιπόν ασφαλώς και έπρεπε να γίνουν την ίδια ημέρα, δηλαδή στις 12 Ιουνίου! Και νομίζω πως αυτό θα πράξουν οι σοβαροί σύλλογοι, αντί να συγκεντρώνονται κάθε 3-4 μέρες για κάθε επιμέρους απόφαση που ορίζει το απερίσκεπτο υπουργείο. Και βεβαίως αυτό είναι απολύτως δεσμευτικό όσον αφορά στη γ΄λυκείου που δεν γίνεται να μην εκδοθεί απόφαση απόλυσης πριν αρχίσουν οι πανελλαδικές!!!

 
Καθηγητής
07 Ιουν 2020 21:53

@Καταχωριση απουσιων
Η δική μας συνεδρίαση θα γίνει την Πέμπτη! Οπότε ποιο το πρόβλημα να γίνει μάθημα την Παρασκευή; Βέβαια δεν ξέρω πως θα συνδυαστούν όλα αυτά με την ενημέρωση για τις Πανελλαδικές!

 
καταχώριση απουσιών
07 Ιουν 2020 21:05

Αν γίνουν μαθήματα στις 12, τότε πρέπει αμέσως μετά να καταχωρηθούν οι απουσίες (από τόσους καθηγητές όσα και τα τμήματα), οπότε (πόσοι διαθέσιμοι ΗΥ υπάρχουν;) μιλάμε για ολοκλήρωση της διαδικασίας μετά τις 3.00μ.μ. ( αφού έχουμε 7-ωρο), και αμέσως μετά θα λάβει χώρα η συνεδρίαση του συλλόγου...
Πώς σάς φαίνεται;
Μα γιατί το κουράζουμε...
Απάντησε ο/η κμ.

 
Χ
07 Ιουν 2020 18:34

ΦΕΚ 2005Β/2019 (άρθρ. 1 παρ.7) Την ημέρα της λήξης των μαθημάτων δεν διεξάγεται διδασκαλία.

 
Καθηγητής
06 Ιουν 2020 22:04

κμ
Είστε σίγουρος /η ότι την τελευταία μέρα δε γίνονται μαθήματα; Στο δικό μου σχολείο θα γίνει η συνεδρίαση την Πέμπτη και Παρασκευή μας είπαν κανονικά μάθημα! Απορώ!

 
@Στράτος
06 Ιουν 2020 18:57

Το απολυτήριο μπορεί να το πάρει έως το Σεπτέμβρη!

 
Αναστασια
06 Ιουν 2020 18:19

Αχ....αν κρίνω από το 1ο...αρχιζω να τρέμω για το 2ο.

Ο Θεός ας βάλει το χέρι του και ας φωτίσει τους αρμόδιους.

 
Στράτος
06 Ιουν 2020 17:09

@Αναστασία, @Κμ
Διαγωγή υπάρχει και υπήρχε. Ο Σύλλογος αποφασίζει για αυτήν. Η διαφορά είναι εάν αυτή καταγράφεται ή όχι στους Τίτλους (π.χ. Απολυτήρια) των μαθητών.
Με τις αποφάσεις ΣΥΡΙΖΑ δεν καταγράφεται η διαγωγή. Με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο επανέρχεται η αναγραφή της διαγωγής. Προφανώς για να γίνει αναγραφή της διαγωγής στα φετινά Απολυτήρια θα πρέπει να έχει βγει σε ΦΕΚ ο νέος νόμος. Αλλά αυτό χρονικά είναι δυνατόν. Ίσως και να αποτελεί έναν λόγο για τον οποίο καθορίστηκε με το παραπάνω χρονοδιάγραμμα η έκδοση τίτλων από τις 18/6 και μετά, δηλ. όταν θα έχει ψηφιστεί το νομοσχέδιο.

 
κμ
06 Ιουν 2020 13:17

@ΧΜ
Την τελυταία ημέρα του διδακτικού έτους δεν γίνονται μαθήματα.

Κοινή Υπουργική Απόφαση Αριθμ. 79942/ΓΔ4/2019
άρθρο.Α.1.
"7)Την ημέρα της λήξης των μαθημάτων δεν διεξάγεται διδασκαλία. Ο Σύλλογος Διδασκόντων/ουσών την ημέρα αυτή αποφασίζει για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης των μαθητών/τριών και εκτελεί τις απαραίτητες προπαρασκευαστικές ενέργειες για την κανονική και απρόσκοπτη διεξαγωγή των εξετάσεων."

 
Αναστασία
06 Ιουν 2020 10:19

Γνωρίζει το υπουργείο ότι οι επιτηρητές πηγαίνουν στο σχολείο που θα επιτηρήσουν για ενημέρωση ΠΡΙΝ από τις Πανελλήνιες; Επίσης γνωρίζει το υπουργείο ότι για να βγουν τα αποτελέσματα γίνεται σύλλογος διδασκόντων;;
Αυτά θα γίνουν Πέμπτη ή Παρασκευή;
Τέλος γνωρίζει το υπουργείο ότι προς το παρόν δεν υπάρχει διαγωγή;

 
@XM
06 Ιουν 2020 09:17

Μα φυσικά και τα δύο. Μετά τα μαθήματα θα γίνει η συνεδρίαση. Τί δεν καταλαβαίνεις;

 
XM
06 Ιουν 2020 05:24

Ερώτημα: Την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020 θα γίνουν μαθήματα ή οι Σύλλογοι των Διδασκόντων θα συνεδριάσουν για να βγάλουν αποτελέσματα; (εννοείται για την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση).

 
Κμ
06 Ιουν 2020 01:04

Διαγωγή;;;; Έχουμε Διαγωγή φέτος;

 
πίεση χρόνου
05 Ιουν 2020 23:32

πάντα υπάρχει, αλλά όταν λες 12/6 βαθμοί έτοιμοι , ενώ τότε τελειώνει το διδ. έτος (που έχει τελειώσει εδώ και μήνες αλλά λέμε) , είναι σα να δηλώνεις ότι σας κοροϊδεύουμε , να μας κοροϊδεύετε κι εσείς μια χαρά. δεν θα φτιάξει τίποτα ποτέ σε αυτό το υπουργείο. γραφειοκρατία και μπερδέματα, από ουσία τίποτα. το έχουμε εμπεδώσει.

 
Στράτος
05 Ιουν 2020 18:10

Σύμφωνα με το παραπάνω χρονοδιάγραμμα η τελική επίδοση των μαθητών της Γ΄ Λυκείου (μαζί με τους μαθητές των άλλων τάξεων) θα ενημερωθεί στο myschool στις 16 Ιουνίου. Οι πανελλαδικές εξετάσεις αρχίζουν στις 15 Ιουνίου. Μαθητής που δεν απολύεται, δεν λαμβάνει Απολυτήριο, ουσιαστικά δεν έχει λόγο να συμμετέχει στις πανελλαδικές αφού χωρίς απολυτήριο αποκλείεται από την εισαγωγή σε σχολές τριτοβάθμιας.
Κατά τη γνώμη μου η έκδοση αποτελεσμάτων τελικής επίδοσης ειδικά για την Γ Λυκείου θα πρέπει να γίνει στις 12 Ιουνίου μαζί με τον χαρακτηρισμό διαγωγής και φοίτησης. Για τις υπόλοιπες τάξεις μπορεί να γίνει στις 16. Αλλά οι μαθητές της Γ Λυκείου πρέπει την Παρασκευή να ξέρουν φοίτηση, διαγωγή και τελική επίδοση (απολύονται ή όχι) ώστε τη Δευτέρα να προσέλθουν στις πανελλαδικές έχοντας τελειώσει με τα προηγούμενα.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ