Placeholder

ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Πρόεδρος ΙΚΥ:Εμείς προσπαθήσαμε αλλά ο υφ. Παιδείας απάντησε αρνητικά

Δημοσίευση: 10/06/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Αναφορικά με τις ενστάσεις που είχαν υποβληθεί στο πλαίσιο της Πράξης «Πρόγραμμα Οικονομικής ενίσχυσης επιμελών φοιτητών /τριών που ανήκουν σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες (ΕΚΟ)- Β' κύκλος», θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΚΥ, υπό τις δύσκολες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί με ιδιαίτερα αρνητικό αντίκτυπο σε μεγάλο μέρος της κοινωνίας, έχει προβεί σε μια σειρά ενεργειών ως τελευταία προσπάθεια για τη δικαίωση των 414 ενιστάμενων υποψήφιων του Προγράμματος Προπτυχιακών Υποτροφιών IKY/EKO-Β΄ κύκλος.

Οι εν λόγω 414 υποψήφιοι είχαν υποβάλει ενστάσεις, οι οποίες είχαν γίνει καταρχάς αποδεκτές από το Δ.Σ. του ΙΚΥ, αλλά δεν έχουν ακόμα καταβληθεί τα τροφεία τους, καθώς υπήρξε σαφής αρνητική υπόδειξη της αρμόδιας υπηρεσίας που χρηματοδοτεί το Πρόγραμμα, για τη μη αποδοχή τους σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. 5539/06.11.2019 έγγραφο της.

Την ίδια αρνητική κατάληξη είχε και σχετική επιστολή έγκρισης καταβολής των τροφείων στους προαναφερθέντες υποψήφιους που το ΔΣ του ΙΚΥ απηύθυνε προς την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΣΠΑ, ΤΣ και ΕΚΤ.

Εν συνεχεία, το Δ.Σ. του ΙΚΥ απέστειλε στο ΥΠΑΙΘ πρόταση Διορθωτικής ΚΥΑ που συνοδευόταν από Υπόμνημα/Έκκληση του συνόλου των μελών του Δ.Σ., τακτικών και αναπληρωματικών, για την ευνοϊκή επίλυση του θέματος (επισυνάπτεται στα Συνημμένα αρχεία).

Σήμερα, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε πως η απάντηση του ΥΠΑΙΘ είναι αρνητική.

Σύμφωνα με τον Υφυπουργό «…Κατά γενική αρχή του διοικητικού δικαίου η υποβολή ελλειπόντων δικαιολογητικών μετά την εκπνοή της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των αιτήσεων, όπως αυτή είχε οριστεί στην υπό κρίση πρόσκληση, δεν είναι επιτρεπτή, ακόμη και εάν τα δικαιολογητικά είναι συμπληρωματικά αυτών που έχουν κατατεθεί εμπροθέσμως και καλοπίστως από τους συμμετέχοντες… Για όλους τους ανωτέρω λόγους, δεν δύναται να γίνει αποδεκτό το αίτημά σας και παρακαλούμε όπως προβείτε στις δέουσες ενέργειες».

Επομένως, το θέμα θεωρείται οριστικά λήξαν, καθότι το ΙΚΥ αποτελεί αποκεντρωμένη δημόσια υπηρεσία του ΥΠΑΙΘ σύμφωνα με το Ν.Δ. 4434/1964.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΚΥ

Κυριάκος Αθανασίου
Ομότιμος Καθηγητής Ε.Κ.Π.Α

Σχόλια (5)

 
μπ
14 Ιουν 2020 13:59

ωστόσο, τα παιδιά δεν φταίνε σε τίποτα.
Υπέγραψαν σύμβαση και περίμεναν τα χρήματα.
Είναι φοιτητές/τριες με άριστες επιδόσεις και κοινωνικά κριτήρια.
Θα πρέπει να βρεθεί μια λύση, είναι άδικα.

 
Observator
14 Ιουν 2020 01:30

Eυτυχώς που δεν ειχαν καταβληθεί τα τροφεία, διοτι στο ΙΚΥ θα έτρεχαν και δεν θα έφταναν.
@Χ.Κοκ.
Οι υποτροφίες αυτές δεν έχουν σχέση με τις υποτροφίες που έδινε το ΙΚΥ για μεταπτυχιακές σπουδές.

 
Χ. Κοκ.
12 Ιουν 2020 01:09

Για να πάρεις υποτροφία από το ΙΚΥ το 1989, έπρεπε να πετύχεις στον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό και να έρθεις πρώτος κατά σειρά βαθμολογιας και έχοντας τουλάχιστον επτά (7). Με το νόμο Βενιζέλου επί συγκυβέρνησης..τέρμα η αξοκρατια και οι εξετάσεις και δώσε κοινωνικά κριτήρια ..αρα δεν πρόκειται περί υποτροφίας αλλά περί χορηγίας.. Πείτε τα πράγματα ακριβώς όπως υφίστανται χωρίς παρωπιδες....Και κάτι άλλο..ο υπουργός έχει δίκιο!!! Μάλλον υπάρχει κράτος..ίσως υπάρχει ελπίδα τελικά!!

 
Γ..Γκρ.
10 Ιουν 2020 18:26

Ασχοληθηκαμε και εμείς για την περιβόητη υποτροφία του 17-18 επειδή αρχικά δε μας θεώρησαν μονογονεϊκή οικογένεια (τέκνο διαζευγμένων)...γεγονός απαράδεκτο τότε αφού το ίδιο το κράτος μας θεωρούσε μονογονεϊκή αφού περνάμε και το ανάλογο επίδομα οικογενειακό ...αλλά από την άλλη το ΚΡΑΤΙΚΟ ίδρυμα υποτροφιών δε μας θεωρούσε....αλαλούμ
Έτσι δεν προχωρήσαμε σε επιπλέον δικαιολογητικά αφού ήδη μας είχαν απορρίψει ως μονογονεϊκή ...
Στη πορεία άλλαξε αυτό και μας δέχονταν ως μονογονεϊκή ...και ελπισαμε σε και δεύτερη ευκαιρία ...
Μάταια πάλι η χαρτουρα και οι ώρες που ασχοληθηκαμε ...τα παραδώσαμε τα δικαιολογητικά και αυτοπροσώπως για να μην χρονοτριβούμε με ταχυδρομεία ...
Ελπίδα ελπίδα και στο τέλος απαγόρευση και πικρία...
Του χρόνου η κόρη μου παίρνει πτυχίο και λογικά εάν συνεχίσει έτσι με άριστη βαθμολογία ευτυχώς που φέτος έπιασε δουλίτσα το καλοκαίρι και μπορεί από μόνη της να ενισχυθεί οικονομικά χωρίς να χρεώσουμε το κράτος μας ..

 
Αλλάζει το ΔΣ του ΙΚΥ?
10 Ιουν 2020 13:20

Μάλλον βρισκόμαστε σε διαδικασία αλλαγής του ΔΣ του ΙΚΥ...

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.